Αναγνώστες

Η εξέλιξη είναι το παν

Νέες τάσεις αναδύονται και παγιώνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αύτο μένειν. Αυτή η φράση δηλώνει την αέναη αλλαγή, τη ροή των πάντων. Δεν είμαστε σίγουροι ότι ο Ηράκλειτος ανέφερε την παραπάνω φράση, αλλά ο Πλάτωνας την αποδίδει στον σπουδαίο προσωκρατικό φιλόσοφο. Σε έναν διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο το μπάσκετ δε θα μπορούσε να μείνει σταθερό. 

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται νέες τάσεις στο ευρωπαϊκό και κατ' επέκταση και στο ελληνικό  μπάσκετ, πολλές εκ των οποίων προέρχονται από το κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ, το ΝΒΑ, αλλά και το NCAA. Ας δούμε όμως ποιες τάσεις έρχονται στην επιφάνεια και ποιες παρεκτοπίζονται. 


Η περιθωριοποίηση των undersized center και η ανάδυση των mobile sevenfooter 

Η πιο αδιαμφισβήτητη αλλαγή είναι η περιθωριοποίηση των κοντών center, οι οποίοι βασίζονταν στην ταχύτητα και κυρίως στην αμυντική τους ικανότητα να ακολουθούν γκαρντ στην περιφέρεια μετά το pnr. Η χρησιμοποίηση undersized ψηλών έγινε must λόγω μιας σειράς γεγονότων (αύξηση του ρυθμού, ανάγκη για παίκτες που καλύπτουν γρήγορα αποστάσεις, φυγή των καλών Ευρωπαίων center για το ΝΒΑ, προσπάθεια να μην επιτραπεί στον αντίπαλο γκαρντ να εκτελέσει από το τρίποντο κ.α.) που συνέβησαν την προηγούμενη δεκαετία. Σταδιακά σχεδόν όλες οι ομάδες στράφηκαν σε τέτοιους ψηλούς, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην άμυνα αλλαγών. Αξίζει να τονιστεί ότι πρωτοπόροι σε αυτή την αλλαγή ήταν οι δύο Σέρβοι Δάσκαλοι του Ευρωπαϊκού μπάσκετ, ο Ομπράντοβιτς και ο Ίβκοβιτς, με τους Έλληνες προπονητές να ακολουθούν γρήγορα, σε σημείο που ο μεν Πεδουλάκης χρησιμοποίησε undersized center (τον Λάσμε, ο οποίος ήταν παγιδευμένος μεταξύ pf και c) και mobile pf (τον Γκιστ) ταυτόχρονα δίνοντας την ευκαιρία για αλλαγή ανεξαρτήτως screener, ενώ ο Ιτούδης πήρε τη δεύτερη Ευρωλίγκα του έχοντας μόνο undersized centers (Χάινς και Χάντερ)! Οι Ισπανοί προπονητές και πολλοί που είχαν ισπανικές επιρροές, όπως ο Ιβάνοβιτς και ο Περάσοβιτς, άργησαν να προσαρμοστούν και μερικοί (πχ Ιβάνοβιτς δεν το έκαναν) καθώς το επιθετικό τους playbook βασίζεται αρκετά στην ικανότητα του center να σκοράρει και να πασάρει από το χαμηλό ποστ. Επιπλέον, η αμυντική τους φιλοσοφία βασίζεται στην προστασία του ζωγραφιστού και στην κατεύθυνση της επίθεσης του αντιπάλου σε "άγονες" επιλογές χρησιμοποιώντας τα forward για να καλύψουν αποστάσεις. Ο Πασκουάλ χρησιμοποιούσε μόνιμα τον Τόμιτς σε τέτοιες καταστάσεις, ο Λάσο τον Αγιόν, ο Περάσοβιτς τον Μπουρούση, ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποιεί  τους Τζεκίρι, Ντιοπ. Ο Λάσο και ο Πασκουάλ προσαρμόστηκαν στη συνέχεια με τον μεν Λάσο να αποκτά τον Χάντερ και έπειτα τον Μίκι, τον δε Πασκουάλ να "κατηγορείται" για υπερβολική χρησιμοποίηση αλλαγών. 
Πλέον παρατηρούμε στροφή σε sevenfooters, οι οποίοι όμως δεν είναι οι κλασικοί ψηλοί του παρελθόντος, αλλά είναι γρήγοροι και ευέλικτοι. Ο Ομπράντοβιτς υπήρξε ξανά πρωτοπόρος με το δίδυμο τον Ούντο-Βέσελι να είναι κλασικό παράδειγμα γρήγορων και ψηλών center.  

Πλέον σχεδόν κάθε ομάδα της διοργάνωσης έχει έναν τέτοιο ψηλό, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό του κόουτς Μπαρτζώκα (Χασάν και Έλις είναι οι ψηλοί του,  αργότερα προστέθηκε ο Κουφός) και μέχρι και πέρυσι και τον κόουτς Σφαιρόπουλο (φέτος είχε τον Ζίζιτς και τον Μπέντερ, σε μάλλον μία δυσλειτουργική συνύπαρξη). Εδώ παρατηρούμε πως οι Έλληνες προπονητές που ήταν οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν "κοντούς" ψηλούς, δυσκολεύονται να ακολουθήσουν τη νέα τάση. Εξαίρεση αποτελεί φυσικά ο Ιτούδης, ο οποίος τόσο πέρυσι με τον Κουφό, όσο και φέτος με τον Μιλουτίνοφ προσπάθησε να ακολουθήσει ένα διααφορετικό μοντέλο. Ειδική μνεία αξίζει στον Μεσίνα, ο οποίος επί σειρά ετών έχτιζε ομάδες βασιζόμενος στο μήκος και στο ύψος των παικτών, αλλά φέτος έκανε στροφή προς τον Χάινς, ο οποίος βέβαια είναι μία ειδική κατηγορία των undersized centers, αφού αποτελεί τον πιο επιδραστικό center της τελευταίας δεκαετίας. Βέβαια ο Ιταλός έχει και τον Ταρζέφσκι στο ρόστερ.

Βλέπουμε λοιπόν πως το ευρωπαϊκό μπάσκετ άλλαξε και πάλι κατεύθυνση και βασίζεται στο ύψος. Αυτό φυσικά είχε ως αποτέλεσμα και τον περιορισμό των αλλαγών στις άμυνες με την πλειοψηφία των προπονητών να στρέφονται προς άλλες τακτικές (hedge out, drop, ice)  σε pick and roll δράσεις. Αυτή είναι η πρώτη μεγάλη αλλαγή και αφορά την άμυνα.Η στροφή στους scoring guards

Σημαντικές αλλαγές έγιναν και στο επιθετικό κομμάτι. Οι παραδοσιακοί floor generals έδωσαν τη θέση τους σε scoring guards σε σημείο που πολλές ομάδες έχουν μόνο τέτοιους στο ρόστερ τους, με κλασικό παράδειγμα την ΤΣΣΚΑ με τους Τζέημς και Χάκετ (πολλοί λησμονούν πως ο Χάκετ ήταν ένα από τα καλύτερα scoring guards πριν πάει στον Ολυμπιακό κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις με τη Σιένα και  την Αρμάνι). Γενικά υπάρχει μία στροφή από το μπάσκετ των ασίστ στο μπάσκετ της προσωπικής φάσης και της απομόνωσης και από το χαμηλό ρυθμό και τις επιθέσεις μισού γηπέδου στον υψηλό και στην επίθεση στο transition. Υπάρχουν βέβαια και  μερικά προπύργια όπως η Μπαρτσελόνα του Σάρας. Η γενική όμως εικόνα δείχνει την αλλαγή. Αυτός που έκανε την αρχή ήταν ο Ντέιβιντ Μπλατ με τη Μακάμπι των Ράις, Χίκμαν που πήρε την Ευρωλίγκα του 2014 χωρίς pass first pg. Η Μπασκόνια του Περάσοβιτς με τους Άνταμς και Τζέημς ήρθε 2 χρόνια αργότερα για να δώσει έμφαση σε αυτή την αλλαγή. 


Ο πολύπλευρος ρόλος των small forwards


Μία ακόμη εντυπωσιακή αλλαγή αναδύεται στον ρόλο των forwards. Η πλειονότητα των προπονητών χρησιμοποιούσε τα sf ως 3D εργαλεία με τρόπο που να υποστηρίζουν το παιχνίδι της ομάδας είτε κινούμενοι γύρω από τα screens είτε στεκόμενοι στις γωνίες έτοιμοι να εκτελέσουν. Αυτό σιγά σιγά εγκαταλείπεται και πλέον τα small forwards πρέπει να είναι ικανοί στο δημιουργικό κομμάτι και στο pnr με τους περισσότερους μάλιστα να τείνουν προς τη θέση 2, μιλάμε ουσιαστικά για sg/sf. Παίκτες όπως ο Χίγκινς, ο Γκεντράιτις, ο Γκριγκόνις, ο Γκούντουριτς, ο Σιμον κ.α. αποτελούν σημαντικά και αναπόσπαστα κομμάτια της επίθεσης ομάδων υψηλού επιπέδου, τρέχοντας δράσεις με τη μπάλα στα χέρια. Πλέον είναι απαραίτητο τα τριάρια να διαθέτουν επαρκή handling και δημιουργία.

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως forwards χωρίς σπουδαίο χειρισμό και τεχνική έχουν εξαφανιστεί, αλλά πως χρησιμοποιούνται με διαφορετικό τρόπο και με συγκεκριμένες (αμυντικές κατά βάση) αποστολές, αφού ο ρόλος των forwards δεν έχει αλλάξει μόνο στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα. Πολλοί προπονητές επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τον sf τους για να αμυνθεί πάνω στον αντίπαλο χειριστή και να τον δυσκολέψει με βάση το μήκος και το footwork τους, ενώ όσοι δε μπορούν να παραγάγουν παιχνίδι με τη μπάλα στα χέρια χρησιμοποιούνται ως cutters στην επίθεση. Στην Ελλάδα το είδαμε αρκετά με τον Σφαιρόπουλο να χρησιμοποιεί τον Παπανικολάου πάνω στον Καλάθη και τον Πασκουάλ να χρησιμοποιεί τον Αντετοκούνμπο πάνω στους αντίπαλους γκαρντ, ενώ το ίδιο έκανε και ο Βόβορας με τον Sant Roos. Φυσικά δε γίνεται να ξεχάσουμε την επιλογή του Λάσο να στέλνει τον Τέιλορ στον Καλάθη ή του Ιτούδη να αμύνεται με τον Κλάιμπερν πάνω στα γκαρντ των αντιπάλων του.  


Οι νέες επιθετικές επιλογές

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προπονητές στρέφονται σε pick and pop και guard to guard screens καταστάσεις. Αυτό δημιουργεί νέα δεδομένα στην επίθεση με πολλούς προπονητές να προσπαθούν να δημιουργήσουν περισσότερο χώρο στην επίθεση για τους παίκτες τους. Αν και οι pick and pop δράσεις είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούνται όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια, πλέον έχουν γίνει must και σχεδόν όλες οι ομάδες έχουν ένα pf που μπορεί να σουτάρει σταθερά. Τα guard to guard screens έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται με σκοπό να απελευθερωθεί ο scoring guard κάθε ομάδας. Ο Δημήτρης Ιτούδης ήταν ο πρώτος που τα χρησιμοποίησε σε σταθερή βάση για αν μπορέσει να βοηθήσει τον Ντε Κολό να κερδίσει την αλλαγή και να επιτεθεί στον πιο αδύναμο γκαρντ του αντιπάλου. 

Επίσης είδαμε και pick and roll μεταξύ ψηλών. Ο Ιβάνοβιτς χρησιμοποίησε σε μικρό βαθμό pnr με δημιουργό τον Σενγκέλια και screener τον Έρικ κατά τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, ενώ φέτος το χρησιμοποίησε (ελάχιστα) και ο Ιτούδης με Σενγκέλια και Φόιγκτμαν. Ο Κάτας το εφάρμοσε με Γουάιτ-Παπαγιάννη στο παιχνίδι με την Μπάγερν. 


Η χαμένη τέχνη του ποστ

Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να "εξαφανίζεται"το ποστ παιχνίδι από το playbook πολλών προπονητών. Δεν είναι τυχαίο πως οι καλύτεροι ποστ παίκτες της διοργάνωσης, ο Πρίντεζης και ο Σενγκέλια έχουν διαφοροποιήσει κάπως το παιχνίδι του, με τον πρώτο να προσπαθεί να επιτεθεί στο 1vs1 από την περιφέρεια βασιζόμενος στο footwork του, και τον δεύτερο να προσπαθεί να βελτιώσει το σουτ του. Ο Μίροτιτς είναι ίσως ο μοναδικός που <<γλίτωσε>> μιας και η φιλοσοφία του Σάρας συμπεριλαμβάνει το ποστ από τους ψηλούς, όπως έκανε και στη Ζαλγκίρις με Καβαλιάουσκας και Γιανκούνας. Οι center λειτουργούν στην πλειοψηφία τους ως rim protectors στην άμυνα και finishers στην επίθεση. Sevenfooters όπως ο Ταβάρες και ο Μιλουτίνοφ λειτουργούν καλύτερα μέσα από pick and roll παρά μέσα από post. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι προπονητές που προσπαθούν να τρέξουν post plays βασισμένοι στα sf τους, όπως ο Τρινκέρι με τον Λούσιτς, ο Βόβορας με τον Κασελάκη και οι Σάρας/Κοκόσκοφ με τον Ουλανόβας, αλλά ο γενικός κανόνας είναι πως το ποστ παιχνίδι ελαχιστοποιείται. 

Σε ομαδικό επίπεδο η Μπαρτσελόνα του Γιασικεβίτσιους είναι αυτή τη στιγμή η μοναδική heavy post ομάδα της διοργάνωσης, με τον Σάρας να στοχεύει συνεχώς στα mismatches που προκύπτουν. Εντύπωση προκαλεί πως ο Ερυθρός Αστέρας, μία ομάδα που έχει εξελίξει πολλούς center που ήταν ικανοί στο ποστ (π.χ. Τσίρμπες), βασίζεται πλέον στο 1vs1 των γκαρντ και στο pnr.


Οι άμυνες μετά από time out, BLOB plays και παγίδες

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι προπονητές επιλέγουν να αμυνθούν με zone press έπειτα από time out. Με αυτόν τον τρόπο καθυστερούν τη μετάβαση της αντίπαλης ομάδας από την άμυνα στην επίθεση και μειώνουν το χρόνο για να τρέξει το play η ομάδα. Έτσι περιορίζουν σε κάποιο βαθμό την επίδραση του αντίπαλου προπονητή.

Επίσης, ένα σημαντικό ποσοστό προπονητών επιλέγει να αμυνθεί με άμυνα ζώνης έπειτα από επαναφορά της μπάλας, παγώνοντας την αντίπαλη επίθεση. Η άμυνα στη συνέχεια προσαρμόζεται στην αντίπαλη επίθεση, αφού όμως έχει κερδίσει πολύτιμα δευτερόλεπτα.

Τέλος, τα τελευταία 2-3 χρόνια βλέπουμε συχνά στα τελευταία λεπτά των αγώνων οι προπονητές να προσπαθούν να οδηγήσουν την αντίπαλη επίθεση σε παίκτη που δε διαθέτει σουτ, κάνοντας παγίδα στον εκάστοτε χειριστή. Στη φετινή Α1 έγινε σε αρκετά κλειστά παιχνίδια. Η πιο κλασική περίπτωση βέβαια αφορά το προ 2ετίας Παναθηναϊκός-Ζαλγκίρις με τον Σάρας να στέλνει 2 παίκτες πάνω στον Λάνγκφορντ και τον Καλάθη να μένει ελεύθερος και να εκτελεί ένα άστοχο τρίποντο. Εν κατακλείδι, το μπάσκετ εξελίσσεται διαρκώς, όπως όλα στη ζωή, και οι προπονητές που ακολουθούν ή και εκκινούν τις εξελίξεις μένουν στην επιφάνεια. To θετικό είναι πως η νέα γενιά προπονητών φαίνεται πως είναι δεκτική και πως προσπαθούν να εφαρμόσουν νέες ιδέες συμβάλλοντας έτσι τόσο στη δική τους εξέλιξη, όσο και στην εξέλιξη του μπάσκετ. 

COMMENTS

BLOGGER: 1
  1. Ενδιαφέρουσες απόψεις με τις οποίες συμφωνώ σε γενικές γραμμές.
    Η ένστασή μου είναι στην άμυνα με αλλαγές. Υπάρχη όντως περιορισμός στην εφαρμογή τους, αλλά υπάρχουν προπονητές που τις χρησιμοποιούν. Στο Μπαρτσελόνα-Ζενίτ Γιασικεβίτσιους και Πασκουάλ χρησιμοποίησαν αλλαγές για να ακυρώσουν η μία την άλλη. Η ΤΣΣΚΑ χρησιμοποιεί αλλαγές, η Μακάμπι, ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.
    Δε νομίζω πως θα εξαλειφθεί η άμυνα με αλλαγές. Mimis#8

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όνομα

2.BUNDESLIGA,1,2018,1,2019-2020,3,Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,795,Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,Α2,63,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,2,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,63,ΑΕΚ,161,ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ,1,ΑθΗΝΑΙΟΥ,1,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΙΓΙΟ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,9,ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,9,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,8,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,Αλεξανδριδης,10,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΣΙΟΥ,12,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΟΣ,29,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,13,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,27,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,82,ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ,24,Ανασκόπηση,1,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,33,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,2,ΑΝΓΚΟΛΑ,2,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,487,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ,1,ΑΝΤΒΕΡΠ,1,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,5,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,23,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,93,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,5,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,18,ΑΠΟΨΕΙΣ,163,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,4,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,8,Αργεντινή,1,ΑΡΓΥΡΟΣ,26,ΑΡΗΣ,309,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,75,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,10,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,65,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β Εθνική,10,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,Β' ΕΘΝΙΚΗ,13,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ,10,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,54,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,40,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,2,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,15,Βασίλης Ζούμπος,6,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,36,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΒΑΣΚΟΣ,69,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,4,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,20,Βιλερμπάν,1,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΙΡΤΟΥΣ,3,ΒΙΡΤΟΥΣΜΠΟΛΟΝΙΑ,1,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΒΟΡΑΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,2,ΒΡΑΒΕΙΑ BADBASKET,6,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,3,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,29,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,18,Γαλλία,1,ΓΕΝΙΚΑ,54,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,11,ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,Γιαβρης Ιωάννης,3,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,8,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,13,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,18,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΓΙΑΤΡΑΣ,17,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,5,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΟΜΠΕΡ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,11,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ,13,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,4,ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ,11,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ,5,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,10,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ,4,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,12,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,101,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,15,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,9,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ,1,ΕΛΕΥΣΙΝΑ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,16,ΕΜΠΙΝΤ,1,ΕΟΚ,31,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,24,ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΕΡΚΑΝ,1,ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ,1,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,60,ΕΣΑΚΕ,155,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΣΚΑ,1,ΕΣΚΑΝΑ,1,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΘΥΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,85,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1251,Ευρωλίγκα,19,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,29,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,3,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,79,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ,2,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,6,ζενιτ,8,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΜΠΟΣ,10,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΖΟΥΡΟΣ,1,ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,2,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,4,ΗΠΑ,10,ΗΡΑΚΛΗΣ,12,ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ,16,ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΘΕΟΔΟΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,8,ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ,1,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,25,ΙΣΡΑΗΛ,10,ΙΤΑΛΙΑ,14,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,15,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΒΡΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ,31,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΙΩΝΙΚΟΣ,2,ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ,7,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΛΑΘΗΣ,7,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΜΠΑΤΣΟ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,2,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,7,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,27,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,25,ΚΑΣΤΟΡΙΑ,2,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,5,ΚΕΔ,1,ΚΕΜΖΟΥΡΑ,1,ΚΕΜΠΑ ΟΥΟΚΕΡ,1,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΘ,1,ΚΙΜΚΙ,50,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΑΙΤΗΣ,2,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,24,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ,39,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,17,ΚΟΤΣΙΡΗΣ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,10,ΚΥΜΗ,59,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,35,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΚΩΛΑΙΤΗΣ,4,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΓΑΤΣΗΣ,4,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,135,ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,1,ΛΑΓΚΗΣ,149,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΡΙΣΑ,7,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,40,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΚΟΣ,1,ΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,11,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΟΝΑΡΝΤ,1,ΛΕΤΟΝΙΑ,9,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,28,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,13,ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΙΣΤΕΣ,28,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,10,ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ,6,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ,5,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,89,ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,2,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,21,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ,1,ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,1,ΜΑΡΙΟΣ ΠΥΚΝΗΣ,65,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,7,ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ,1,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,3,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,5,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΣΙΝΑ,3,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ,5,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,98,Μεταγραφικά,2,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΚΙ,1,ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΡΟΤΙΤΣ,2,ΜΙΤΣΟΦ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,10,ΜΟΥΝΤΙ,1,ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΜΟΥΡΘΙΑ,1,ΜΟΥΣΛΗΣ,108,ΜΠΑΓΕΡΝ,31,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,49,ΜΠΑΝΒΙΤ,17,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,17,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,116,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,89,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,3,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,8,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΛΑΤ,6,ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ,1,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,20,ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ,1,ΜΠΟΥΡΝΟΖΟΣ,3,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,7,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,8,ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,5,ΝΙΓΗΡΙΑ,5,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,13,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,44,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,4,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,7,ΝΟΝΗΣ,53,ΝΤ'ΑΝΤΡΑ ΜΟΣ,1,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,48,Νταρουσάφακα,1,ΝΤΕ ΚΟΛΟ,2,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΜΠΙΛΙΣΙ,1,ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΜΙΤΣΕΛ,1,ΝCAA,1,ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,1,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,81,ΟΚΕ,1,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,41,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,301,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,12,ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ,1,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,2,ΟΣΤΑΝΔΗ,4,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,41,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,28,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,8,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,18,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ,21,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,338,ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ,1,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,36,ΠΑΟΚ,165,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,33,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,427,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,8,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,3,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,9,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,5,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,54,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,10,ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,27,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΣΙΤΣ,5,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,230,ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,212,Πιανιτζάνι,3,ΠΙΠΕΝ,1,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,4,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,8,ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ,1,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,4,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,9,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,49,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,112,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,180,ΠΣΑΚ,1,ΡΕΑΛ,58,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,75,Ρεάλ Μαδρίτης,2,ΡΕΘΥΜΝΟ,34,ΡΕΠΕΣΑ,1,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ,17,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,2,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,10,ΣΑΙΤΑΜΑ,1,ΣΑΚΟΤΑ,1,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,9,Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,1,ΣΒΕΝΤ,2,ΣΕΝΕΓΑΛΗ,3,ΣΕΡΒΙΑ,25,ΣΕΡΕΛΗΣ,2,ΣΕΡΧΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,1,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,24,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,10,ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,2,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,5,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,8,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΠΥΡΙΔΟΥ,3,ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,436,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,55,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,1,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,173,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,6,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,32,ΣΧΟΛΙΟ,4,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΑΠΟΥΤΟΣ,2,ΤΑΡΜΠΕΣ,1,ΤΑΣΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ,30,ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ,8,ΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,16,ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,15,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,4,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΖΟΟΥΝΣ,1,ΤΖΟΡΝΤΑΝ,4,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΟΠΙΚΑ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,4,ΤΟΥΡΚΙΑ,13,Τουρνουα ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,2,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,15,ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ,1,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ,9,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,7,Τσιαλτας,3,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ,20,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,175,ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΤΣΣΚΑ,102,ΤΥΝΗΣΙΑ,1,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,7,ΦΑΡΟΣ,2,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,136,ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ,1,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,1,ΦΙΛΙΚΑ,18,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,6,ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ,1,ΦΛΙΩΝΗΣ,2,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,3,ΦΟΥΡΝΙΕ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,3,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΚΕΤ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,8,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΛΙΓΟΣΦΥΡΗΣ,63,ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΙΜΚΙ,21,ΧΟΛ,1,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,14,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,81,ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,22,AARON HOLIDAY,1,ABA,4,ABRINES,1,ACB,46,ACC,1,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,AEK,4,ALABAMA,2,ALEC PETERS,1,ALEKSA ILIC,1,ALEKSEJ POKUSEVSKI,1,ALEX KIRK,1,ALIZE JOHNSON,1,ALL SNUB TEAM,1,ALL STAR,1,ALL STAR GAME,5,ALL STAR SMILES,1,ALLEN SMAILAGIC,1,ALLONZO TRIER,2,ANADOLU EFES,3,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ANTHONY DAVIS,3,ARGENTINA,2,ARIZONA,4,ARKANSAS,2,ARMANI MILANO,11,ARMY,1,ASHTON,7,ATLANTA HAWKS,22,AUBURN TIGERS,1,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET AWARDS,5,BADBASKET GAMES,6,BADBASKET.GR,1,BAM ADEBAYO,1,BARCELONA LASSA,9,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,60,Basketball analytics,1,BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE,7,BASKETBALL SHOOTING CAMP,2,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETLEAGUE,10,BASKETZILLA,10,BASKONIA,12,BAYERN MUNICH,2,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BET,1,Bill Tsialtas,29,Bill Tsialtas .,1,BLAZIC,1,BOBBY BROWN,1,BODIROGA10,25,BOLOGNA,2,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,73,BRANDON MCCOY,1,BRANDON TAYLOR,1,BROOK LOPEZ,2,BROOKLYN NETS,18,BROSE BAMBERG,6,Bruce Bowen,1,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,14,BUDUCNOST,3,BUTLER,2,CALEB MARTIN,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARIS LEVERT,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,2,CHAMPION'S LEAGUE,153,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,14,CHASSON RANDLE,1,CHEMISTRY,1,CHICAGO BULLS,35,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,88,CLIFF ALEXANDER,1,CLINT CAPELA,1,CODY MARTIN,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,25,COPA DEL REY,2,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRIS PAUL,1,CROATIA,1,CRVENA ZVEZDA,5,CSKA,27,CSKA.SCOUTING REPORT,1,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,18,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DANIEL GAFFORD,1,DAROUSSAFAKA,9,DARRYL MONROE,1,DAVID BLATT,4,David Stern,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEANDRE JORDAN,1,DELLE DONNE,1,DEMAR DEROZAN,1,DEMARCUS COUSINS,2,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,25,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,22,DERRICK WALTON,1,DETROIT PISTONS,22,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DONTA HALL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DORSEY,1,DRAFT 2018,1,DRAFT2018,1,DRAYMOND GREEN,1,DUKE,6,DUKE BLUE DEVILS,9,DURANT,2,DWANE CASEY,1,DWYANE WADE,2,DYNAMIC DUOS,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,EAST REGION,1,EASTER CAMP,1,EASTERN CONFERENCE,3,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,2,ESTUDIANTES,1,ETHAN HAPP,1,EUROBASKET,2,EUROCUP,69,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,118,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,140,EUROPE CUP,1,FANTASY CHALLENGE,57,FBI,1,FENER,4,FIBA,45,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,4,FINAL FOUR,30,FINALS,8,FINLAND,1,FLASH BACKS,7,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,2,FMP,1,FRED KROSSMANN,37,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,8,FREE THROWS,1,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAGIC,1,GAME ANALYSIS,5,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GASOL MARK,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GEORGIA BULLDOGS,1,GIANNIS ANTETOKOUNMPO,6,Gilbert Arenas,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,87,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,8,GRAN CANARIA,8,GRANT WILLIAMS,1,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,GREGG POPOVICH,3,HALL OF FAME,3,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,57,IBAKA,1,INDIANA HOOSIERS,1,INDIANA PACERS,30,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAAC BONGA,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,2,ISIAH AUSTIN,1,JABARI PARKER,2,JACOB EVANS,1,JALEN BRUNSON,1,JALEN GREEN,1,JAMAL MURRAY,2,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,3,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARRETT CULVER,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,2,JASON TATUM,1,JAXSON HAYES,1,JAYCEE CARROLL,1,JAYLEN ADAMS,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JEVON CARTER,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JMU,1,JOEL BERRY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOEL EMBIID,2,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,59,JONATHAN WILLIAMS,1,JONES,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JP MACURA,1,JUAN CARLOS NAVARRO,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,6,KANSAS STATE WILDCATS,3,KAREEM ABDUL-JABBAR,1,KARKATIM,13,KAWHI LEONARD,6,KAY FELDER,1,KBSL ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,KEEKEE CLARK,1,KEENAN EVANS,1,KEIFER SYKES,1,KEITA BATES DIOP,1,KELAN MARTIN,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENDALL STEPHENS,1,KENNETH FARIED,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,9,KERWIN ROACH,1,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,5,KHYRI THOMAS,1,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KONSTANTINOS TSIROGIANNIS,1,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KVINNELIGAEN,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE VINALES,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,4,L.A. CLIPPERS,14,LABORAL,4,LADDER,1,LAGERALD VICK,1,LAMAR PETERS,1,LANDRY SHAMET,1,LAURI MARKANNEN,1,LEBRON JAMES,15,LEGABASKET,2,LEONARD,1,LEVI RANDOLPH,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,LFB ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOAD MANAGEMENT,1,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONG READS,2,LONNIE WALKER,2,LONZO BALL,2,LOS ANGELES CLIPPERS,29,LOS ANGELES LAKERS,35,LOUISVILLE,3,LOUISVILLE CARDINALS,1,LOWRY,1,LUCKY,1,LUIS MONTERO,1,LUKA DONCIC,3,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MACCABI TEL AVIV,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MANU GINOBILI,2,MARCH MADNESS,11,MARCUS SMART,1,MARK LYONS,1,MARKELLE FULTZ,3,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEGA,1,MEMPHIS GRIZZLIES,21,MIAMI HEAT,23,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BEASLEY,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,MICHAEL PORTER,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,6,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIDWEST,1,MIKAL BRIDGES,1,MIKE BUDENHOLZER,4,MIKE JAMES,2,MILES BRIDGES,2,MILWAUKEE BUCKS,79,MINNESOTA GOLDEN GOPHERS,1,MINNESOTA TIMBERWOLVES,23,MISSISSIPPI STATE,1,MISSOURI TIGERS,2,MITSOSKAND,94,MOHAMED BAMBA,1,MOKOKA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,MVP,6,N.O PELICANS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,769,NBA BET,1,NBA DRAFT 2019,6,NBA DRAFT 2020,1,NBA FANTASY,3,NBA MOCK DRAFT 2018,32,NC STATE,1,NCAA,97,NEVADA,2,NEW KING,1,NEW ORLEANS PELICANS,13,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,26,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NIKOLA JOKIC,1,NORTH CAROLINA,9,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OHIO STATE,1,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,43,OKLAHOMA SOONERS,1,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,15,OXONIAN,109,PAN24,109,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,4,PASCAL SIAKAM,2,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PAYNE,1,PBL,3,PELICANS,2,PENN STATE,1,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,44,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,14,PIERIKOS,1,PIERRIA HENRY,1,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,54,POKUSEVSKI,1,PORTLAND TRAIL BLAZERS,28,POWER RANKINGS,2,PRE-GAME,16,PREDICTIONS,4,PREGAME,12,PRESEASON,12,PREVIEW,135,PRINCETON,1,PROSPECT,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAJON RONDO,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,14,RECAP,6,REGULAR SEASON,48,RETIN OBASOHAN,1,Review,30,RHODE ISLAND RAMS,2,RICK BARRY,1,RICK PITINO,1,Ricky Rubio,1,RILEY,1,RJ BARRETT,2,ROBERSON,1,ROBERT HORRY,1,ROBERT WILLIAMS,1,RODIONS KURUCS,1,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSAS,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUDY GOBERT,1,RUI HACHIMURA,1,RULES,1,RUSSELL WESTBROOK,3,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,23,SALARIES,1,SAN ANTONIO SPURS,64,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,135,SCOUTING REPORT,13,SERIE A,2,SERIE A ΓΥΝΑΙΚΩΝ,2,SETH TUTTLE,1,SHAI GILGEOUS ALEXANDER,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYLA COOPER,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SHVED,2,SIAKAM,1,SINKAZAMA,55,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,SPOELSTRA,1,SPURS,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STEFAN MOODY,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,4,STEVE KERR,1,STEVIE BROWNING,1,SUMMARY,93,SUMMER CAMP,4,SUMMER LEAGUE,2,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ),1,SUPERSONICS,1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,3,TAMPERING,1,TBL,18,TCU,1,TENNESSEE,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS A&M,1,TEXAS LONGHORNS,3,TEXAS TECH,3,THANASISPAP,44,THE LAST DANCE,1,THE SCIENTIST,4,THEO PINSON,1,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,THOMAS WILDER,1,TOBIAS HARRIS,1,TOMMYGUN,2,TONI PERKOVIC,1,TONY CARR,1,TOP DIVISION ΒΕΛΓΙΟΥ,1,TORONTO RAPTORS,45,TOTAL LEAGUE,1,TOUPANE,1,TRADE DEADLINE,1,TRADES,2,TRAE YOUNG,2,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TRENTO,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TSIROGIANNIS,1,TURKISH LEAGUE,3,TYLER,1,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U17,1,U18,11,U19,10,U20,10,UC DAVIS AGGIES,1,UCF,1,UCLA,3,UCONN,1,UNCUT,1,UNDER17,1,UNDER18,2,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,4,UNLV,1,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,27,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,13,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VCU,1,VICTOR OLADIPO,1,VIDEO,2,VIDEO ANALYSIS,65,VIDEO SCOUT REPORTS,29,VILLANOVA WILDCATS,6,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,2,VTB LEAGUE,23,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,35,WEEKLY PREVIEW,1,WENDELL CARTER,1,WESLEY JOHNSON,1,WEST REGION,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,2,WESTERN MICHIGAN,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WNBA,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,3,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,5,XMAS CAMP,5,YANTE MATEN,1,YOGI FERELL,2,YOLANDA MOORE,1,ZACH AUGUSTE,2,ZACH LEDAY,1,ZALGIRIS,4,ZENIT,1,ZION WILLIAMSON,1,ZLS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Η εξέλιξη είναι το παν
Η εξέλιξη είναι το παν
Νέες τάσεις αναδύονται και παγιώνονται στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.
https://1.bp.blogspot.com/-MEqjCzZut3Q/YHdtE6pJqbI/AAAAAAAADUo/liqX4m-5I_wJDcJbeAbRQ35baAGgDAwawCNcBGAsYHQ/w640-h278/360_F_243146805_mCBWdd3wyxCqtxlqC2L8DR0YKHMvDkQq.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-MEqjCzZut3Q/YHdtE6pJqbI/AAAAAAAADUo/liqX4m-5I_wJDcJbeAbRQ35baAGgDAwawCNcBGAsYHQ/s72-w640-c-h278/360_F_243146805_mCBWdd3wyxCqtxlqC2L8DR0YKHMvDkQq.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2021/05/blog-post.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2021/05/blog-post.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy