Αναγνώστες

Από το «παράθυρο» στα playoffs και παραλίγο πρωταθλητές!

Η απίθανη πορεία των New York Knicks του 1998-99.


Δε χαίρει αμφιβολίας το γεγονός ότι αποτελεί δύσκολο -ή σχεδόν ακατόρθωτο- ομάδες που έχουν τερματίσει στις χαμηλές θέσεις των περιφερειών τους κατά την κανονική περίοδο να πραγματοποιήσουν μια μακρά πορεία στα playoffs. Ο τρόπος με τον οποίο το NBA έχει οργανωθεί και διεξάγεται δε δημιουργεί πρόσφορο έδαφος για εκπλήξεις. Ο μεγαλύτερος παράγοντας που έχει παγιώσει αυτό το φαινόμενο είναι το ότι οι σειρές των playoffs μπορούν να φτάσουν ακόμη και τα 7 παιχνίδια. Επομένως, όσο περισσότερες είναι οι αναμετρήσεις, τόσο πιο εύκολο είναι για τις καλύτερες ομάδες να υπερκεράσουν τις υποδεέστερες και παράλληλα τόσο πιο δύσκολο για τα αουτσάιντερ να κάνουν την έκπληξη. Είναι εύλογο, λοιπόν, το γιατί στο NBA παρατηρούνται σπανιότερες και λιγότερες εκπλήξεις σε σχέση με την Euroleague και πόσο μάλλον σε σχέση με άλλα αθλήματα, όπου πολλές φορές προκρίσεις και τρόπαια κρίνονται ακόμη και σε ένα παιχνίδι.

Σε ένα παλαιότερο κείμενο μας είχαμε καταπιαστεί με το πως οι Houston Rockets της σεζόν 1994-95 είχαν καταφέρει να στεφθούν πρωταθλητές, έχοντας μόλις κατακτήσει την 6η θέση της περιφέρειας τους, όντας μάλλον οι πιο αναπάντεχοι πρωταθλητές της ιστορίας (μπορείτε να διαβάσετε το συγκεκριμένο αφιέρωμα εδώ). Στο συγκεκριμένο κείμενο πρόκειται να ασχοληθούμε με μια αντιστοίχως απρόσμενη πορεία κατά την post-season από μια ομάδα έκπληξη. Ο λόγος για τους New York Knicks της σεζόν 1998-99, οι οποίοι κατάφεραν να φτάσουν έως τους τελικούς της λίγκας, έχοντας τερματίσει στην 8η θέση της ανατολικής περιφέρειας, και σε αντίθεση με τους Rockets του '95, δε μπόρεσαν να ολοκληρώσουν την έκπληξη, κλέβοντας το δακτυλίδι. Παραμένουν, όμως, μέχρι και σήμερα η μοναδική ομάδα που κατόρθωσε να βρεθεί στους τελικούς από την 8η θέση της περιφέρειας της. Ας γυρίσουμε, λοιπόν, τον χρόνο αρκετά χρόνια πίσω και ας δούμε πως οι τότε Knicks λίγο έλειψε να πραγματώσουν το αδιανόητο...     

H αγωνιστική περίοδος 1998-99 δεν ήταν μια συνηθισμένη σεζόν.


Το 1998 ήταν μια πολυτάραχη χρονιά για το NBA. H σεζόν 1997-98 έκλεισε με τον M.J. να κατακτά το έκτο του δαχτυλίδι, ενισχύοντας έτσι καταλυτικά και -για την πλειοψηφία- αμετάκλητα την υπόσταση του ως ο καλύτερος παίκτης όλων των εποχών. Μετά την ολοκλήρωση εκείνης της σεζόν ο οργανισμός του NBA όφειλε να έρθει σε μια συμφωνία με τον σύνδεσμο των αθλητών, ούτως ώστε να υπογραφεί το νέο Collective Bargaining Agreement (CBA), το οποίο ήταν απαραίτητο για την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Όταν ο σύνδεσμος των παικτών με επικεφαλής τον Patrick Ewing των Knicks συναντήθηκε με τους ιθύνοντες της λίγκας, ήταν εξόφθαλμο πως υπήρχε ένα τεράστιο χάσμα ανάμεσα στις δύο πλευρές, το οποίο ήταν δύσκολο και, όπως αποδείχθηκε, χρονοβόρο και επίπονο για να γεφυρωθεί. Με λίγα λόγια, οι ιδιοκτήτες των ομάδων επιδίωκαν να μειώσουν το salary-cap, την ίδια στιγμή που οι παίκτες στόχευαν στο να αυξήσουν τις οικονομικές τους απολαβές, κυρίως σε παίκτες που είχαν υπογράψει minimum-contracts. Αυτή η έκδηλη απόκλιση οδήγησε στην καθυστέρηση του πρώτου jump-ball της σεζόν, καθώς ήταν παράνομο να ξεκινήσουν οι αγώνες δίχως την εν λόγω συμφωνία. Επομένως, είχαμε με κάθε επισημότητα lockout στην λίγκα... 

Για πολλούς μήνες είχε μπει λουκέτο στο NBA και κάθε αγωνιστική δράση απουσίαζε, με το ενδιαφέρον να είχε μετατοπιστεί στις συνεδριάσεις των παικτών και των ιδιοκτητών. O ακλόνητος στις θέσεις του κομισάριος της λίγκας, David Stern, έρχονταν συνεχώς πρόσωπο με πρόσωπο με τον Ewing, ο οποίος υπερασπιζόταν υποδειγματικά τα δικαιώματα των συναθλητών του. Τελικά στις 18 Ιανουαρίου του 1999 βγήκε «λευκός καπνός» από τις διαπραγματεύσεις των δύο αντίπαλων πλευρών. Με το νέο CBA να έχει υπογράφει τα παιχνίδια μπορούσαν απρόσκοπτα να ξεκινήσουν. Το πρώτο παιχνίδι της σεζόν 1998-1999, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται πραγματοποιήθηκε στις 5 Φεβρουαρίου του 1999. Τότε το NBA αποπειράθηκε και υλοποίησε ένα από τα πιο αλλόκοτα πράγματα που έχει ποτέ κάνει. Συμπύκνωσε 50 παιχνίδια μέσα σε μόλις 90 μέρες, πράγμα το οποίο μεταφράστηκε σε αμέτρητα back-to-back παιχνίδια και στις μέρες ξεκούρασης των παικτών να αποτελούν δυσεύρετο είδος πολυτελείας. Από το εφαλτήριο έναυσμα, λοιπόν, είχαμε μια το λιγότερο πρωτόγνωρη και παράξενη κατάσταση όχι μόνο για τους Knicks αλλά εν γένει για όλες τις ομάδες της λίγκας. Το γεγονός πως τα καθιερωμένα 82 παιχνίδια ψαλιδίστηκαν σε 50 δημιούργησε ευνοϊκότερες συνθήκες για τις χειρότερες ομάδες να τερματίσουν υψηλότερα στην κανονική περίοδο από ομάδες φαβορί. Το σκηνικό για την προσμονή μια μικρότερης ή μεγαλύτερης έκπληξης είχε ήδη διαμορφωθεί.             

Οι ανακατατάξεις στις τάξεις των Knicks και οι προσδοκίες που καλούνταν να εκπληρώσουν.

    
Ανεξαιρέτως της γενικευμένης αναστάτωσης που είχε λάβει τεράστιες διαστάσεις στο NBΑ και οι συνθήκες που επικρατούσαν τότε στο στρατόπεδο των Knicks δεν ήταν και οι πιο συνηθισμένες. Οι Knicks τη δεκαετία του '90 ήταν μια σκληροτράχηλη και δυσκολοκατάβλητη ομάδα, η οποία με δυνατό της σημείο την άμυνα της κατάφερνε κάθε χρονιά να βρίσκεται στα playoffs. Την σεζόν 1997-98 οι Νεοϋορκέζικοι είχαν σημειώσει 43 νίκες στην κανονική περίοδο και αποκλείστηκαν σε 5 παιχνίδια στον δεύτερο γύρο των playoffs από τους Pacers. O τότε κορμός τους όδευε αισίως προς τα δεύτερα «άντα». Κατά την off-season που ακολούθησε το front-office του οργανισμού αποφάσισε να χτίσει την ομάδα γύρω από τον τότε 35χρονο Patrick Ewing (πρόεδρος και του συνδέσμου των παικτών τότε), ο οποίος διένυε τις τελευταίες καλές σεζόν της καριέρας του με τις ευκαιρίες για την κατάκτηση του παρθενικού του δαχτυλιδιού να είναι αντικειμενικά ελάχιστες πλέον. Οι Knicks, για να βοηθήσουν τον αστέρα τους και να προσθέσουν μια αξιόπιστη λύση στο "5" όταν εκείνος θα βρισκόταν στον πάγκο για ανάσες, έφεραν στην Νέα Υόρκη από το Τορόντο μέσω trade τον Marcus Camby, ο οποίος είχε μόλις πραγματοποιήσει μια πολύ καλή rookie σεζόν στον Καναδά που άφηνε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον, οδηγώντας και την λίγκα σε κοψίματα ανά παιχνίδι. Επιπροσθέτως, στην «πόλη του δεν κοιμάται ποτέ» ήρθε και ο Latrell Sprewell, ένας δυναμικός shooting-guard, αρκετά οξύθυμος και επιρρεπής σε εξωαγωνιστηκά θέματα. Την προηγούμενη χρονιά ο Sprewell είχε τιμωρηθεί με αποβολή από 82 παιχνίδια -που μετέπειτα μειώθηκαν σε 68- γιατί σε μια αψιμαχία με τον προπονητή του, P.J. Carlesimo, στους Warriors προσπάθησε να τον πνίξει κατά την ώρα προπόνησης. Αυτές οι προσθήκες οδήγησαν στις αποχώρηση των John Starks και Terry Cummings, δύο παικτών που είχαν περάσει προ πολλού τα καλά τους μπασκετικά χρόνια και του Charles Oakley.

Εκείνοι οι Knicks με σημεία αναφοράς τους Ewing, Larry Johnson, Sprewell, Allan Houston και Camby και με ένα pay-roll της τάξεως των 68 εκατομμυρίων δολαρίων -σχεδόν διπλάσιο από το salary-cap- όφειλαν να φανούν αντάξιοι των υψηλών προσδοκιών που είχαν οικοδομηθεί γύρω από το όνομα τους πριν την έναρξη της σεζόν. Ακόμη, αν λάβουμε υπόψη πως η ακλόνητη δυναστεία των Bulls στην Ανατολή και σε όλη την λίγκα γενικότερα κλονίστηκε, μετά την οριστική δεύτερη απόσυρση του Jordan και την φυγή του Pippen προς την Δύση για λογαριασμό των Rockets, είναι εμφανές πως οι Knicks ήταν μοιραίο και εύλογο να πρωταγωνιστήσουν στην ανατολική περιφέρεια και να πάνε all-in για το βαρύτιμο τίτλο του πρωταθλητή. Δεν ήταν λίγοι οι φίλαθλοι των Knicks που φρονούσαν και διατυμπάνιζαν πως εκείνη ήταν η χρονιά τους...   
             

Οι εσωτερικές διενέξεις, η απογοητευτική regular-season και η είσοδος στα palyoffs από την «κλειδαρότρυπα». 


Όλες αυτές οι προσδοκίες -ή και απαιτήσεις στα μάτια κάποιων- έμελλε να αποδειχθούν φρούδες ελπίδες, καθώς οι Νεοϋορκέζικοι απέτυχαν να σταθούν αντάξιοι τους. Μπορεί να ξεκίνησαν την σεζόν με δύο σερί τεσσάρων νικών κατά τα πρώτα 11 ματς, αλλά δεν άργησαν να κάνουν κοιλιά. Τα νέα αποκτήματα των Knicks αδυνατούσαν να συμπληρώσουν το παζλ, καθώς οι περισσότεροι παίκτες τους είχαν συνηθίσει για χρόνια να παίζουν με τους βετεράνους που αντίκρισαν την πόρτα της εξόδου. Υπήρχε έντονο πρόβλημα χημείας και ο coach Van Gundy δυσκολευόταν αφάνταστα να επινοήσει τακτικές που θα έφερναν πιο τακτικά νίκες. Η ομάδα είχε επίσης θέματα όταν αγωνιζόταν μακρυά από την "Madison Square Garden" και ακόμη οι τραυματισμοί δεν απουσίασαν από την εξίσωση των ζητημάτων των Knicks. Ο Ewing και ο Sprewell έχασαν μαζί γύρω στις 20 αναμετρήσεις λόγω τραυματισμών, γεγονός το οποίο ήταν ακόμη πιο βαρυσήμαντο ένεκα των μόλις 50 παιχνιδιών συνολικά.   

Κατά την διάρκεια της σεζόν διάφορα δημοσιεύματα ήθελαν τους Knicks να είναι κοντά στην απόλυση του coach Van Gundy. Αυτές οι φήμες έμελλε να επιβεβαιωθούν αργότερα από τον πρόεδρο της ομάδας, Dave Checketts, ο οποίος παραδέχτηκε πως όντως εξέταζαν την αποδέσμευση του Van Gundy με τον coach Phill Jakson να τον αντικαθιστά. Ο Jackson, όμως, ποτέ δεν αποδέχτηκε την πρόταση των Νεοϋορκέζων και έτσι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας.

Με δύο εβδομάδες να υπολείπονται για την λήξη της κανονικής περιόδου οι Knicks είχαν ρεκόρ 21-21, έχοντας χάσει τα τελευταία 4 παιχνίδια και έβλεπαν το τραίνο των playoffs να χάνεται. «Δυσκολευόμασταν πραγματικά. Έπρεπε να παλέψουμε σκληρά για να μην γίνουμε μια διαιρεμένη ομάδα». Είχε δηλώσει ο προπονητής της ομάδας.

Υπήρχαν ακόμη μόνο 8 παιχνίδια για την ολοκλήρωση της regural-season, τότε ο πρόεδρος Cheketts ξαφνικά απέλυσε τον γενικό διευθυντή Ernie Grunfeld. Μετά από αυτή την εξέλιξη έγινε ευρέως γνωστό πως ο coch Van Gundy και ο GM Grundeld είχαν καθ'όλη την διάρκεια της σεζόν διενέξεις σχετικά με το πως θα έπρεπε να αγωνίζεται η ομάδα. Ο Grunfeld που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αντικατάσταση των βετεράνων με νεότερους αθλητές κατά την off-season επιθυμούσε η ομάδα να υιοθετήσει ένα πιο γρήγορο τρόπο παιχνιδιού, ενώ από την άλλη μεριά ο coach Van Gundy, ο οποίος ομολογουμένως δεν ήταν ευχαριστημένος με την φυγή κάποιων πολύπειρων παικτών, ήθελε να κρατήσει το σταθερό, παραδοσιακό τρόπο παιχνιδιού. Το front-office του οργανισμού βρισκόταν σε αναβρασμό, καθώς το γεγονός ότι ο ιδιοκτήτης ήθελε να απολύσει την ίδια περίοδο γενικό διευθυντή και προπονητή οι οποίοι διαπληκτίζονταν, μαρτυρά από μόνο του πολλά.

Μετά την απόλυση του προτελευταίου, η ομάδα κατάφερε να κερδίσει τα 6 από τα τελευταία 8 παιχνίδια και έτσι ξεπέρασε στο νήμα τους Chornets στην μάχη για την όγδοη θέση της Ανατολής, μπαίνοντας στην post-season κυριολεκτικά από το παράθυρο, με ρεκόρ 27-23. Παρά το θετικό κλείσιμο της κανονικής περιόδου, οι οπαδοί των Knicks δεν ήταν καθόλου ικανοποιημένοι, δεδομένου του pay-roll και του ταλέντου που διέθετε η ομάδα. Προσδοκούσαν τουλάχιστον έναν τερματισμό σε μια εκ των τριών πρώτων θέσεων. Έτσι, δεν είχαν πλέον μεγάλες απαιτήσεις από την ομάδα στα playoffs, αφού οι ομάδες που τερματίσουν στην όγδοη θέση των περιφερειών τους σπάνια έως ποτέ υλοποιούν κάτι το αξιομνημόνευτο στην post-season. Ωστόσο, εκείνοι οι Knicks (η τρίτη χειρότερη επίθεση της λίγκας), όσο αρνητική έκπληξη και αν ήταν κατά την κανονική περίοδο, άλλο τόσο καταπληκτικοί θα ήταν -με κάποιον τρόπο- κατά τα playoffs.     

Πρώτος γύρος: Στέλνοντας -νωρίς-νωρίς- τους rivals για διακοπές  


Στον πρώτο γύρο των playoffs οι Knicks ήρθαν αντιμέτωποι με τους πρωτοπόρους της ανατολικής περιφέρειας, Miami Heat. Καθ' όλη την διάρκεια εκείνης της δεκαετίας υπήρχε μια έντονη αντιπαλότητα ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες, με τις αναμετρήσεις τους να είναι γεμάτες ένταση, πάθος, τεταμένα νεύρα και σκληράδα. Μόλις την προηγούμενη χρονιά οι Knicks είχαν πετάξει εκτός συνέχειας στην post-season τους Heat, οι οποίοι πλέον διψούσαν για εκδίκηση. Θα ήταν υπερβολή να ισχυριστούμε πως η προϊστορία των δύο ομάδων κατέβαλε τις σκέψεις των παιχτών του Miami, αλλά δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε πως η προϊστορία έπαιξε όντως έναν καταλυτικό ρόλο στην τελικά έκβαση της σειράς. Αυτό υφίσταται, διότι οι Knicks γνώριζαν καλά τους Heat και γνώριζαν πως, αφού τους είχαν κερδίσει στο παρελθόν, μπορούσαν να το επαναλάβουν. Επομένως, οι Knicks παρόλο που ερχόντουσαν αντιμέτωποι με το κορυφαίο, κατά την κανονική περίοδο, σύνολο της περιφέρειας τους, δεν ένιωθαν το παραμικρό δέος.    
  
Εκείνα τα χρόνια ο πρώτο γύρος κρινόταν σε 5 παιχνίδια, με την ομάδα που σημειώνει πρώτη τρις νίκες να παίρνει την πρόκριση για την επόμενη φάση. Αυτό το γεγονός βοηθούσε τα αουτσάιντερ να υλοποιήσουν την έκπληξη, αφού -όπως αναφέραμε και παραπάνω- ο μικρότερος αριθμός παιχνιδιών δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες για τις υποδεέστερες ομάδες να κάνουν την υπέρβαση.   

Στην διαμόρφωση του αποτελέσματος της συγκεκριμένης σειράς ένας καθοριστικός παράγοντας ήταν η υποτονική επίδοση του Tim Hardaway των Heat. Ενώ κατά την regular-season ήταν ο δεύτερος κορυφαίος σκόρερ για την ομάδα του, στην σειρά σημείωσε κατά μέσο όρο μόλις 9 πόντους ανά παιχνίδι, σουτάροντας με απογοητευτικά ποσοστά ευστοχίας.

Στα τέσσερα πρώτα ματς οι δύο ομάδες μοιράστηκαν τις νίκες και έτσι η σειρά γύρισε στο Miami για το καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι. Εκείνη η αναμέτρηση έμελλε να εξελιχθεί σε μια από τα πιο αξιομνημόνευτες και διασκεδαστικές της ιστορίας των playoffs. Με τέσσερα δευτερόλεπτα να απομένουν για την λήξη, οι Knicks ήταν πίσω για ένα πόντο (77-76) και είχαν την επαναφορά από την πλάγια γραμμή. Ο Houston, χρησιμοποιώντας ένα pin-down-screen, κατάφερε να απεγκλωβιστεί, να υποδεχτεί την μπάλα από την επαναφορά και να σιγήσει το γήπεδο με ένα floater, το οποίο με έναν περιπετειώδη τρόπο βρήκε στόχο. Αυτή η φάση έμεινε ανεξίτηλα στην ιστορία, χάρισε με εκκωφαντικό τρόπο την πρόκριση στους Νεοϋορκέζους και τους έκανε μόλις την δεύτερη ομάδα στην ιστορία που, έχοντας τερματίσει 8η, κατορθώνει να περάσει στον δεύτερο γύρο (η πρώτη ήταν οι Nuggets του '94).               

 

Δεύτερος γύρος: «Σκούπα» - προθέρμανση για τους τελικούς 

Με κεντημένη ταχύτητα από την σπουδαία αυτή πρόκριση και την ψυχολογία στα ύψη, οι Knicks διασταυρώθηκαν στην δεύτερη φάση με τους Atlanta Hawks των Dikembe Mutombo και Steve Smith. Το σύνολο του coach Van Gundy δεν ήταν το φαβορί, αλλά μπόρεσε να πάρει το πλεονέκτημα έδρας και να καθαρίσει γρήγορα και σχεδόν άκοπα την σειρά. Οι Knicks, προτάσσοντας την εκπληκτική τους άμυνα, περιόρισαν την επιθετική συνεισφορά των αστεριών των Hawks, με εκείνους να σουτάρουν με μόλις 31% ποσοστό ευστοχίας σαν ομάδα στην σειρά. Παράλληλα, οι Νεοϋορκέζικοι κατάφεραν να βρουν τα πατήματα τους στην επίθεση, με τους Houston και Sprewell να σημειώνουν μαζί 40 πόντους ανά παιχνίδι στην σειρά. Κάπως έτσι οι Knicks διαμόρφωσαν το 4-0 και συνέχισαν στην επόμενη φάση.               

Τελικοί ανατολικής περιφέρειας: Η ηχηρή απουσία και το ακόμη πιο ηχηρό step-up 


Στους τελικούς της Ανατολής οι Knicks συνάντησαν έναν ακόμη rival τους, τους Indiana Pacers του μισητού για τους οπαδούς της "Madison Square Garden", Reggie Miller. Οι Pacers είχαν σκουπίσει με περίσσια άνεση τις προηγούμενες σειρές,  στόχευαν να βρεθούν στους τελικούς στην μετά Jordan εποχή και ήταν το ακλόνητο φαβορί για το πραγματοποιήσουν. Οι Knicks ήξεραν πως αυτή θα ήταν κατά πάσα πιθανότητα η πιο σκληρή μάχη που θα έδιναν.

Όπως και στους προηγούμενους δύο γύρους, οι Knicks επικράτησαν στο πρώτο παιχνίδι κερδίζοντας το πλεονέκτημα της έδρας. Στο δεύτερο παιχνίδι οι Pacers ήταν αποφασισμένοι να κάνουν ξεκάθαρη την ανωτερότητα τους και στο ημίχρονο είχαν οικοδομήσει μια διαφορά 17 πόντων. Οι Knicks, όμως, δεν κατέθεσαν τα όπλα και λίγο έλειψε να στείλουν το ματς στην παράταση, με τον Ewing να αστοχεί σε pull-up από το ύψος της βολής λίγο πριν την λήξη. Οι Νεοϋορκέζοι δεν έχασαν, όμως, μόνο την αναμέτρηση, αλλά και τον αστέρα τους, Patrick Ewing, ο οποίος τέθηκε εκτός συνέχειας, καθώς ο τραυματισμός που τον ταλαιπωρούσε κατά μεγάλο διάστημα της χρονιά υποτροπίασε. 

Καθώς οι Pacers ευελπιστούσαν να κεφαλαιοποιήσουν την απουσία του Ewing, οι Knicks αρνούνταν για ακμή μια φορά πεισματικά να τα παρατήσουν. Στο κλείσιμο του τρίτου παιχνιδιού της σειράς, στο "Madison Square Garden", οι οικοδεσπότες βρέθηκαν για ακόμη μια φορά να περιμένουν ένα θαύμα.  Με περίπου δέκα δευτερόλεπτα να υπολείπονται, οι Knicks βρίσκονταν πίσω για τρις πόντους (88-91), τότε ο Larry Johnson υλοποίησε κάτι το ασύλληπτο, σε μια από τις πιο θρυλικές φάσεις της ιστορίας. Πήρε -από σπόντα- την μπάλα λίγο πάνω από το τρίποντο, με μια προσποίηση σήκωσε από το έδαφος τον αμυντικό του, εκτέλεσε, ευστόχησε, πήρε και το φάουλ, έβαλε και την βολή ολοκληρώνοντας το φημισμένο 4-point-play και χαρίζοντας την νίκη στην ομάδα του. Απλά μαγικός... 

          
Οι Knicks τελείωσαν την σειρά στα 6 παιχνίδια στην έδρα τους σημειώνοντας με επιβλητικότητα το 4-2, ταρακούνησαν τα λιμνάζοντα νερά του παγκόσμιου μπάσκετ και άφησαν τους πάντες να αναρωτιούνται για το εάν θα είναι ικανοί να ολοκληρώσουν την έκπληξη. Ο πολυτιμότερος παίκτης τους σε εκείνη την σειρά ήταν αναμφίβολα ο Johnson, ο οποίος πέρα από το απίθανο 4-point-play, είχε κατά μέσο όρο 16 πόντους ανά παιχνίδι σε υψηλά ποσοστά ευστοχίας. Ωστόσο, το τέλος της σειράς τον βρήκε και αυτόν λαβωμένο. Ακόμη, ο νεαρός center, Marcus Camby, κλήθηκε να αντικαταστήσει το κενό του Ewing και τα πήγε περίφημα, σημειώνοντας τρία απανωτά double-double.  

NBA Finals: Τα θαύματα τελείωσαν δια χειρός ενός 22χρονου 


Οι Knicks έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία που φτάνει στους τελικούς, έχοντας τερματίσει στην 8η θέση κατά την κανονική περίοδο, αλλά εκεί δεν υπήρχε χώρος για άλλα θαύματα. Η ομάδα της Νέας Υόρκης, χωρίς να έχει στην διάθεση της τον Ewing και με τον Johnson να αισθάνεται ενοχλήσεις, βρήκε στους τελικούς τους San Antonio Spurs του Robinson, οι οποίοι προέρχονταν από ένα ρεκόρ 11-1 στα playoffs, έχοντας σκουπίσει Lakers και Blazers. Σε εκείνη την σειρά ένας νεαρός PF ονόματι Tim Duncan έκλεψε την παράσταση, όντας ασταμάτητος. Μόλις στην δεύτερη χρονιά του στο NBA, σημείωσε στους τελικούς 27.4 πόντους, 14 ριμπάουντ, παίζοντας 45 λεπτά ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο. Έτσι, ο Duncan κουβάλησε την ομάδα του και χάρισε το δακτυλίδι στο San Antonio μέσα σε πέντε παιχνίδια, παίρνοντας φυσικά και το βραβείο του Finals MVP. 


Αντί επιλόγου

Η παραμυθένια πορεία δεν συνοδεύτηκε και από ένα παραμυθένιο τέλος για τους Knicks του '99, οι οποίοι λίγο έλειψε να να κατακτήσουν την κορωνίδα του παγκόσμιου μπάσκετ από το πουθενά. Η απογοήτευση ήταν έκδηλη από όλους τους παίχτες της ομάδας. «Όλα αυτά για το τίποτα» δήλωσε ο Latrell Sprewell. «Αν ο Patrick και ο Larry ήταν υγιείς, θα είχαμε τύχη. (...) Για να τα καταφέρεις στους τελικούς οποιουδήποτε αθλήματος, χρειάζεσαι τύχη και τα πράγματα να πάνε με το μέρος σου. Ήταν δύσκολο το ότι δεν είχαμε αυτούς τους τύπους σε εκείνο το κρίσιμο στάδιο» είχε να δηλώσει από την μεριά του ο Ward. Από την μεριά του ο coach Van Gundy, ο οποίος έσωσε την δουλειά του χάρη σε αυτή την απρόσμενη πορεία στα playoffs, δήλωσε: «Παρόλο που είμαι απογοητευμένος από το αποτέλεσμα για την προσπάθεια των παιχτών μου -ευελπιστούσα πως τα πράγματα θα πήγαιναν καλά για εμάς. Πιστεύω πως αυτοί πρεσβεύουν πολλά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να διδάσκονται όταν μιλάμε για το NBA και το μπάσκετ γενικότερα. Όταν τα πράγματα έγιναν δύσκολα, δεν κούνησαν το δάχτυλο ο ένας στον άλλον». 

Μπορεί εκείνη η ομάδα να έφτασε στην πηγή και να μην ήπιε νερό, όμως της αξίζει δικαιωματικά να κατέχει μια περίοπτη θέση στην ιστορία της λίγκας. Λένε πως ποτέ κανείς δεν θυμάται τον δεύτερο, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πολλοί αναπολούν και όλοι πρέπει να θυμούνται εκείνους τους δεύτερους. Εκείνη ήταν η τελευταία φορά που ο οργανισμός των Knicks έφτασε τόσο κοντά στην κορυφή. Έκτοτε ο οργανισμός έχεις περιέλθει σε μια εποχή παρακμής και φθοράς και αφθαρσίας. Έχουν περάσει 21 χρόνια από τότε που διαδραματίστηκαν όλα τα παραπάνω και σε όλο αυτό το διάστημα οι Knicks έχουν καταφέρει να μπουν στα playoffs μόλις 6 φόρες. Είναι εύλογο, λοιπόν, το γιατί οι φίλοι της ομάδας αναπολούν τις ένδοξες εκείνες μέρες. 

Το 2017 εκείνη η ομάδα, που δεν τα παράτησε ποτέ, έκανε reunion και τιμήθηκε με κάθε επισημότητα στον τόπο του εγκλήματος, εκεί όπου όλα ξεκίνησαν με περίσσια αισιοδοξία, εκεί όπου η απογοήτευση κατέβαλε τους πάντες και εκεί που λίγο έλειψε το πραγματωθεί ένα αθλητικό θαύμα, στην «Μέκκα του μπάσκετ», στην "Madison Square Garden".     

Αδιαπραγμάτευτα, είναι τουλάχιστον αμφίβολο το εάν θα μπορέσει ποτέ κάποια ομάδα να υλοποιήσει κάτι αντίστοιχο με αυτό που κατάφεραν οι Knicks του '99, οπότε είναι βέβαιο πως θα μνημονεύονται για πολλά χρόνια ακόμη.   

 

COMMENTS

Όνομα

2.BUNDESLIGA,1,2018,1,2019-2020,3,Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,795,Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,Α2,63,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,2,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,63,ΑΕΚ,161,ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ,1,ΑθΗΝΑΙΟΥ,1,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΙΓΙΟ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,9,ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,9,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,8,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,Αλεξανδριδης,10,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΣΙΟΥ,12,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΟΣ,29,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,13,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,27,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,82,ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ,24,Ανασκόπηση,1,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,33,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,2,ΑΝΓΚΟΛΑ,2,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,487,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ,1,ΑΝΤΒΕΡΠ,1,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,5,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,23,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,93,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,5,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,18,ΑΠΟΨΕΙΣ,163,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,4,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,8,Αργεντινή,1,ΑΡΓΥΡΟΣ,26,ΑΡΗΣ,309,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,75,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,10,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,65,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β Εθνική,10,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,Β' ΕΘΝΙΚΗ,13,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ,10,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,54,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,40,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,2,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,15,Βασίλης Ζούμπος,6,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,36,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΒΑΣΚΟΣ,69,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,4,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,20,Βιλερμπάν,1,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΙΡΤΟΥΣ,3,ΒΙΡΤΟΥΣΜΠΟΛΟΝΙΑ,1,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΒΟΡΑΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,2,ΒΡΑΒΕΙΑ BADBASKET,6,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,3,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,29,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,18,Γαλλία,1,ΓΕΝΙΚΑ,54,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,11,ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,Γιαβρης Ιωάννης,3,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,8,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,13,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,18,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΓΙΑΤΡΑΣ,17,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,5,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΟΜΠΕΡ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,11,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ,13,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,4,ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ,11,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ,5,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,10,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ,4,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,12,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,101,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,15,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,9,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ,1,ΕΛΕΥΣΙΝΑ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,16,ΕΜΠΙΝΤ,1,ΕΟΚ,31,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,24,ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΕΡΚΑΝ,1,ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ,1,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,60,ΕΣΑΚΕ,155,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΣΚΑ,1,ΕΣΚΑΝΑ,1,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΘΥΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,85,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1251,Ευρωλίγκα,19,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,29,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,3,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,79,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ,2,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,6,ζενιτ,8,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΜΠΟΣ,10,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΖΟΥΡΟΣ,1,ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,2,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,4,ΗΠΑ,10,ΗΡΑΚΛΗΣ,12,ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ,16,ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΘΕΟΔΟΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,8,ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ,1,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,25,ΙΣΡΑΗΛ,10,ΙΤΑΛΙΑ,14,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,15,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΒΡΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ,31,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΙΩΝΙΚΟΣ,2,ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ,7,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΛΑΘΗΣ,7,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΜΠΑΤΣΟ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,2,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,7,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,27,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,25,ΚΑΣΤΟΡΙΑ,2,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,5,ΚΕΔ,1,ΚΕΜΖΟΥΡΑ,1,ΚΕΜΠΑ ΟΥΟΚΕΡ,1,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΘ,1,ΚΙΜΚΙ,50,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΑΙΤΗΣ,2,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,24,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ,39,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,17,ΚΟΤΣΙΡΗΣ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,10,ΚΥΜΗ,59,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,35,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΚΩΛΑΙΤΗΣ,4,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΓΑΤΣΗΣ,4,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,135,ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,1,ΛΑΓΚΗΣ,149,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΡΙΣΑ,7,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,40,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΚΟΣ,1,ΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,11,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΟΝΑΡΝΤ,1,ΛΕΤΟΝΙΑ,9,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,28,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,13,ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΙΣΤΕΣ,28,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,10,ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ,6,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ,5,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,89,ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,2,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,21,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ,1,ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,1,ΜΑΡΙΟΣ ΠΥΚΝΗΣ,65,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,7,ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ,1,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,3,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,5,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΣΙΝΑ,3,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ,5,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,98,Μεταγραφικά,2,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΚΙ,1,ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΡΟΤΙΤΣ,2,ΜΙΤΣΟΦ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,10,ΜΟΥΝΤΙ,1,ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΜΟΥΡΘΙΑ,1,ΜΟΥΣΛΗΣ,108,ΜΠΑΓΕΡΝ,31,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,49,ΜΠΑΝΒΙΤ,17,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,17,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,116,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,89,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,3,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,8,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΛΑΤ,6,ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ,1,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,20,ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ,1,ΜΠΟΥΡΝΟΖΟΣ,3,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,7,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,8,ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,5,ΝΙΓΗΡΙΑ,5,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,13,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,44,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,4,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,7,ΝΟΝΗΣ,53,ΝΤ'ΑΝΤΡΑ ΜΟΣ,1,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,48,Νταρουσάφακα,1,ΝΤΕ ΚΟΛΟ,2,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΜΠΙΛΙΣΙ,1,ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΜΙΤΣΕΛ,1,ΝCAA,1,ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,1,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,81,ΟΚΕ,1,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,41,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,301,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,12,ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ,1,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,2,ΟΣΤΑΝΔΗ,4,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,41,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,28,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,8,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,18,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ,21,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,338,ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ,1,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,36,ΠΑΟΚ,165,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,33,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,427,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,8,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,3,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,9,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,5,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,54,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,10,ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,27,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΣΙΤΣ,5,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,230,ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,212,Πιανιτζάνι,3,ΠΙΠΕΝ,1,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,4,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,8,ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ,1,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,4,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,9,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,49,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,112,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,180,ΠΣΑΚ,1,ΡΕΑΛ,58,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,75,Ρεάλ Μαδρίτης,2,ΡΕΘΥΜΝΟ,34,ΡΕΠΕΣΑ,1,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ,17,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,2,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,10,ΣΑΙΤΑΜΑ,1,ΣΑΚΟΤΑ,1,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,9,Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,1,ΣΒΕΝΤ,2,ΣΕΝΕΓΑΛΗ,3,ΣΕΡΒΙΑ,25,ΣΕΡΕΛΗΣ,2,ΣΕΡΧΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,1,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,24,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,10,ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,2,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,5,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,8,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΠΥΡΙΔΟΥ,3,ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,436,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,55,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,1,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,173,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,6,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,32,ΣΧΟΛΙΟ,4,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΑΠΟΥΤΟΣ,2,ΤΑΡΜΠΕΣ,1,ΤΑΣΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ,30,ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ,8,ΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,16,ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,15,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,4,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΖΟΟΥΝΣ,1,ΤΖΟΡΝΤΑΝ,4,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΟΠΙΚΑ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,4,ΤΟΥΡΚΙΑ,13,Τουρνουα ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,2,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,15,ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ,1,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ,9,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,7,Τσιαλτας,3,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ,20,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,175,ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΤΣΣΚΑ,102,ΤΥΝΗΣΙΑ,1,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,7,ΦΑΡΟΣ,2,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,136,ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ,1,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,1,ΦΙΛΙΚΑ,18,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,6,ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ,1,ΦΛΙΩΝΗΣ,2,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,3,ΦΟΥΡΝΙΕ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,3,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΚΕΤ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,8,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΛΙΓΟΣΦΥΡΗΣ,63,ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΙΜΚΙ,21,ΧΟΛ,1,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,14,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,81,ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,22,AARON HOLIDAY,1,ABA,4,ABRINES,1,ACB,46,ACC,1,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,AEK,4,ALABAMA,2,ALEC PETERS,1,ALEKSA ILIC,1,ALEKSEJ POKUSEVSKI,1,ALEX KIRK,1,ALIZE JOHNSON,1,ALL SNUB TEAM,1,ALL STAR,1,ALL STAR GAME,5,ALL STAR SMILES,1,ALLEN SMAILAGIC,1,ALLONZO TRIER,2,ANADOLU EFES,3,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ANTHONY DAVIS,3,ARGENTINA,2,ARIZONA,4,ARKANSAS,2,ARMANI MILANO,11,ARMY,1,ASHTON,7,ATLANTA HAWKS,22,AUBURN TIGERS,1,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET AWARDS,5,BADBASKET GAMES,6,BADBASKET.GR,1,BAM ADEBAYO,1,BARCELONA LASSA,9,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,60,Basketball analytics,1,BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE,7,BASKETBALL SHOOTING CAMP,2,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETLEAGUE,10,BASKETZILLA,10,BASKONIA,12,BAYERN MUNICH,2,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BET,1,Bill Tsialtas,29,Bill Tsialtas .,1,BLAZIC,1,BOBBY BROWN,1,BODIROGA10,25,BOLOGNA,2,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,73,BRANDON MCCOY,1,BRANDON TAYLOR,1,BROOK LOPEZ,2,BROOKLYN NETS,18,BROSE BAMBERG,6,Bruce Bowen,1,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,14,BUDUCNOST,3,BUTLER,2,CALEB MARTIN,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARIS LEVERT,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,2,CHAMPION'S LEAGUE,153,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,14,CHASSON RANDLE,1,CHEMISTRY,1,CHICAGO BULLS,35,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,88,CLIFF ALEXANDER,1,CLINT CAPELA,1,CODY MARTIN,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,25,COPA DEL REY,2,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRIS PAUL,1,CROATIA,1,CRVENA ZVEZDA,5,CSKA,27,CSKA.SCOUTING REPORT,1,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,18,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DANIEL GAFFORD,1,DAROUSSAFAKA,9,DARRYL MONROE,1,DAVID BLATT,4,David Stern,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEANDRE JORDAN,1,DELLE DONNE,1,DEMAR DEROZAN,1,DEMARCUS COUSINS,2,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,25,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,22,DERRICK WALTON,1,DETROIT PISTONS,22,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DONTA HALL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DORSEY,1,DRAFT 2018,1,DRAFT2018,1,DRAYMOND GREEN,1,DUKE,6,DUKE BLUE DEVILS,9,DURANT,2,DWANE CASEY,1,DWYANE WADE,2,DYNAMIC DUOS,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,EAST REGION,1,EASTER CAMP,1,EASTERN CONFERENCE,3,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,2,ESTUDIANTES,1,ETHAN HAPP,1,EUROBASKET,2,EUROCUP,69,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,118,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,140,EUROPE CUP,1,FANTASY CHALLENGE,57,FBI,1,FENER,4,FIBA,45,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,4,FINAL FOUR,30,FINALS,8,FINLAND,1,FLASH BACKS,7,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,2,FMP,1,FRED KROSSMANN,37,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,8,FREE THROWS,1,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAGIC,1,GAME ANALYSIS,5,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GASOL MARK,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GEORGIA BULLDOGS,1,GIANNIS ANTETOKOUNMPO,6,Gilbert Arenas,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,87,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,8,GRAN CANARIA,8,GRANT WILLIAMS,1,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,GREGG POPOVICH,3,HALL OF FAME,3,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,57,IBAKA,1,INDIANA HOOSIERS,1,INDIANA PACERS,30,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAAC BONGA,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,2,ISIAH AUSTIN,1,JABARI PARKER,2,JACOB EVANS,1,JALEN BRUNSON,1,JALEN GREEN,1,JAMAL MURRAY,2,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,3,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARRETT CULVER,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,2,JASON TATUM,1,JAXSON HAYES,1,JAYCEE CARROLL,1,JAYLEN ADAMS,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JEVON CARTER,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JMU,1,JOEL BERRY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOEL EMBIID,2,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,59,JONATHAN WILLIAMS,1,JONES,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JP MACURA,1,JUAN CARLOS NAVARRO,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,6,KANSAS STATE WILDCATS,3,KAREEM ABDUL-JABBAR,1,KARKATIM,13,KAWHI LEONARD,6,KAY FELDER,1,KBSL ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,KEEKEE CLARK,1,KEENAN EVANS,1,KEIFER SYKES,1,KEITA BATES DIOP,1,KELAN MARTIN,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENDALL STEPHENS,1,KENNETH FARIED,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,9,KERWIN ROACH,1,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,5,KHYRI THOMAS,1,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KONSTANTINOS TSIROGIANNIS,1,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KVINNELIGAEN,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE VINALES,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,4,L.A. CLIPPERS,14,LABORAL,4,LADDER,1,LAGERALD VICK,1,LAMAR PETERS,1,LANDRY SHAMET,1,LAURI MARKANNEN,1,LEBRON JAMES,15,LEGABASKET,2,LEONARD,1,LEVI RANDOLPH,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,LFB ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOAD MANAGEMENT,1,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONG READS,2,LONNIE WALKER,2,LONZO BALL,2,LOS ANGELES CLIPPERS,29,LOS ANGELES LAKERS,35,LOUISVILLE,3,LOUISVILLE CARDINALS,1,LOWRY,1,LUCKY,1,LUIS MONTERO,1,LUKA DONCIC,3,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MACCABI TEL AVIV,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MANU GINOBILI,2,MARCH MADNESS,11,MARCUS SMART,1,MARK LYONS,1,MARKELLE FULTZ,3,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEGA,1,MEMPHIS GRIZZLIES,21,MIAMI HEAT,23,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BEASLEY,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,MICHAEL PORTER,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,6,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIDWEST,1,MIKAL BRIDGES,1,MIKE BUDENHOLZER,4,MIKE JAMES,2,MILES BRIDGES,2,MILWAUKEE BUCKS,79,MINNESOTA GOLDEN GOPHERS,1,MINNESOTA TIMBERWOLVES,23,MISSISSIPPI STATE,1,MISSOURI TIGERS,2,MITSOSKAND,94,MOHAMED BAMBA,1,MOKOKA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,MVP,6,N.O PELICANS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,769,NBA BET,1,NBA DRAFT 2019,6,NBA DRAFT 2020,1,NBA FANTASY,3,NBA MOCK DRAFT 2018,32,NC STATE,1,NCAA,97,NEVADA,2,NEW KING,1,NEW ORLEANS PELICANS,13,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,26,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NIKOLA JOKIC,1,NORTH CAROLINA,9,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OHIO STATE,1,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,43,OKLAHOMA SOONERS,1,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,15,OXONIAN,109,PAN24,109,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,4,PASCAL SIAKAM,2,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PAYNE,1,PBL,3,PELICANS,2,PENN STATE,1,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,44,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,14,PIERIKOS,1,PIERRIA HENRY,1,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,54,POKUSEVSKI,1,PORTLAND TRAIL BLAZERS,28,POWER RANKINGS,2,PRE-GAME,16,PREDICTIONS,4,PREGAME,12,PRESEASON,12,PREVIEW,135,PRINCETON,1,PROSPECT,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAJON RONDO,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,14,RECAP,6,REGULAR SEASON,48,RETIN OBASOHAN,1,Review,30,RHODE ISLAND RAMS,2,RICK BARRY,1,RICK PITINO,1,Ricky Rubio,1,RILEY,1,RJ BARRETT,2,ROBERSON,1,ROBERT HORRY,1,ROBERT WILLIAMS,1,RODIONS KURUCS,1,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSAS,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUDY GOBERT,1,RUI HACHIMURA,1,RULES,1,RUSSELL WESTBROOK,3,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,23,SALARIES,1,SAN ANTONIO SPURS,64,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,135,SCOUTING REPORT,13,SERIE A,2,SERIE A ΓΥΝΑΙΚΩΝ,2,SETH TUTTLE,1,SHAI GILGEOUS ALEXANDER,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYLA COOPER,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SHVED,2,SIAKAM,1,SINKAZAMA,55,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,SPOELSTRA,1,SPURS,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STEFAN MOODY,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,4,STEVE KERR,1,STEVIE BROWNING,1,SUMMARY,93,SUMMER CAMP,4,SUMMER LEAGUE,2,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ),1,SUPERSONICS,1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,3,TAMPERING,1,TBL,18,TCU,1,TENNESSEE,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS A&M,1,TEXAS LONGHORNS,3,TEXAS TECH,3,THANASISPAP,44,THE LAST DANCE,1,THE SCIENTIST,4,THEO PINSON,1,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,THOMAS WILDER,1,TOBIAS HARRIS,1,TOMMYGUN,2,TONI PERKOVIC,1,TONY CARR,1,TOP DIVISION ΒΕΛΓΙΟΥ,1,TORONTO RAPTORS,45,TOTAL LEAGUE,1,TOUPANE,1,TRADE DEADLINE,1,TRADES,2,TRAE YOUNG,2,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TRENTO,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TSIROGIANNIS,1,TURKISH LEAGUE,3,TYLER,1,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U17,1,U18,11,U19,10,U20,10,UC DAVIS AGGIES,1,UCF,1,UCLA,3,UCONN,1,UNCUT,1,UNDER17,1,UNDER18,2,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,4,UNLV,1,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,27,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,13,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VCU,1,VICTOR OLADIPO,1,VIDEO,2,VIDEO ANALYSIS,65,VIDEO SCOUT REPORTS,29,VILLANOVA WILDCATS,6,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,2,VTB LEAGUE,23,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,35,WEEKLY PREVIEW,1,WENDELL CARTER,1,WESLEY JOHNSON,1,WEST REGION,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,2,WESTERN MICHIGAN,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WNBA,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,3,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,5,XMAS CAMP,5,YANTE MATEN,1,YOGI FERELL,2,YOLANDA MOORE,1,ZACH AUGUSTE,2,ZACH LEDAY,1,ZALGIRIS,4,ZENIT,1,ZION WILLIAMSON,1,ZLS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Από το «παράθυρο» στα playoffs και παραλίγο πρωταθλητές!
Από το «παράθυρο» στα playoffs και παραλίγο πρωταθλητές!
Η απίθανη πορεία των New York Knicks του 1998-99.
https://1.bp.blogspot.com/-CMMAuNeva7Q/Xei3u8s6j9I/AAAAAAAABkE/-JPYdL0Nxv4RlFyjBvKjyJgM6X1Q2NSUQCLcBGAsYHQ/s640/51607345-a-nearly-defeated-new-york-knicks-team-meets-durin.jpg.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-CMMAuNeva7Q/Xei3u8s6j9I/AAAAAAAABkE/-JPYdL0Nxv4RlFyjBvKjyJgM6X1Q2NSUQCLcBGAsYHQ/s72-c/51607345-a-nearly-defeated-new-york-knicks-team-meets-durin.jpg.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2020/02/playoffs.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2020/02/playoffs.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy