Αναγνώστες

Θάψτε το τσεκούρι του πολέμου. Κάντε μια νέα αρχή.

Με αμηχανία παρακολουθεί ο φίλαθλος κόσμος τους 4-5 τελευταίους μήνες τις εξελίξεις στο εγχώριο πρωτάθλημα μπάσκετ. Οι δύο ιστορικές...Με αμηχανία παρακολουθεί ο φίλαθλος κόσμος τους 4-5 τελευταίους μήνες τις εξελίξεις στο εγχώριο πρωτάθλημα μπάσκετ. Οι δύο ιστορικές ομάδες έχουν εγκλωβιστεί σε μια καθ' όλα αδιέξοδη διαμάχη, η οποία έχει ήδη ζημιώσει ανεπανόρθωτα τη φήμη του ελληνικού μπάσκετ εντός και κυρίως εκτός συνόρων.

Ο κάθε ένας από τους δύο “μονομάχους” θεωρεί πως έχει το απόλυτο δίκιο και δεν είναι διατεθειμένος να κάνει ούτε σπιθαμή πίσω. Οι επιλογές που έχουν κάνει και οι δύο τους τελευταίους μήνες έχουν δρομολογήσει ήδη εξελίξεις μη αναστρέψιμες με κυριότερη τη μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στην Basket League τη χρονιά 2019-2020 και αντ' αυτού τη συμμετοχή του στην Α2 κατηγορία. Αυτή δε την κρίσιμη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που χαίρονται και ζητωκραυγάζουν γι' αυτό! 

Ο Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως οι άνθρωποι παίρνουν το ανάστημα των εχθρών με τους οποίους αναμετρώνται. Όπως στη ζωή έτσι και στον αθλητισμό, η νίκη της ομάδας σου έχει τόση αξία, όση αξία έχει ο αντίπαλός σου. Κανένας φίλαθλος δεν πανηγυρίζει όταν η ομάδα του νικάει μια μέτρια ή μια κακή ομάδα. Μια νίκη παίρνει αξία, όταν επιτυγχάνεται απέναντι σε κάποιον άξιο αντίπαλο. Κανένας δεν θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα του 2020 που όλοι γνωρίζουμε από τώρα ότι θα πάρει ο Παναθηναϊκός.


Όπως είναι αρρώστια να νομίζει κανείς ότι αγαπά την πατρίδα του περισσότερο, όσο πιο πολύ μισεί την πατρίδα του άλλου, έτσι είναι αρρώστια να νομίζει κάποιος ότι αγαπά περισσότερο την ομάδα του όταν μισεί την ομάδα του άλλου.


Αυτό άλλωστε είπε, μεταξύ πολλών άλλων, και ο “μάγος” Ρικ Πιτίνο, λίγο πριν επιστρέψει στις ΗΠΑ, τον Μάιο: “Αλλά αν μπορούσα να αλλάξω κάτι, θα ήταν το μίσος που υπάρχει μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Την ασέβεια που υπάρχει. Θέλω να τους ξεσκίσω όταν παίζουμε. Όπως θέλω να το κάνω με όλους. Την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και όλους τους αντιπάλους μας. Αλλά με το τέλος του αγώνα, έχουν το σεβασμό μου. Τον απόλυτο σεβασμό μου. Ήσουν καλύτερος, κέρδισες. Μπράβο σου. Έτσι θα έπρεπε να γίνεται. Και όχι αυτό που γίνεται εδώ. […] Μακάρι να μπορούσα να αλλάξω αυτή την «ανοησία» (nonsense), που επικρατεί μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Μακάρι αυτή η εχθρότητα, αυτό το μίσος που υπάρχει, να περιοριζόταν μονάχα μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου. Θέλουμε να τους «πατήσουμε», θέλουν να μας «πατήσουν», αλλά μόνο μέσα στο παρκέ.”(1).

Με λίγα λόγια ο κόουτς έλεγε: τίμα τον αντίπαλό σου, αυτός είναι που δίνει αξία και σε εσένα και στην νίκη της ομάδας σου.

Δεν θα μπούμε στη διαδικασία να αναλύσουμε εάν οι διαμαρτυρίες της διοίκησης του Ολυμπιακού για τη διαιτησία ήταν δικαιολογημένες ή όχι. Όμως, δεν δυναμιτίζεις τα θεμέλια της 1ης κατηγορίας μπάσκετ, επιμένοντας μέχρι τέλους σε μια αντιπαράθεση, όσα δίκια κι αν έχεις, όσο αδικημένος κι αν θεωρείς ότι είσαι.
Από την άλλη μεριά, αυτή του Παναθηναϊκού, εάν δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς, γιατί δεν αποδέχεσαι τις προτάσεις των αντιπάλων σου, έστω και μερικώς; Γιατί δεν έγινε ποτέ από κανένα μέρος (ούτε από την ΕΣΑΚΕ, ούτε από την ΕΟΚ) μια συμβιβαστική πρόταση-λύση ώστε π.χ. ένα μέρος των διαιτητών της νέας σεζόν (και όχι όλοι) να προέρχονται από το εξωτερικό, ώστε να εκπληρωθεί εν μέρει το αίτημα του Ολυμπιακού που ήθελε αποκλειστικά ξένους διαιτητές, αλλά να εκπληρωθεί (με αυτή την πρόταση) εν μέρει και η θέση του Παναθηναϊκού που θεωρούσε ότι τα πράγματα στην Κεντρική Ένωση Διαιτητών (ΚΕΔ) πρέπει να παραμείνουν ως έχουν;

Με μια τέτοια λύση θα επιτυγχάνονταν και ο στόχος να μην πληγεί (τουλάχιστον όχι ανεπανόρθωτα) η αξιοπιστία της ελληνικής διαιτησίας, αλλά και να μην θεωρήσει ούτε ο Παναθηναϊκός ούτε ο Ολυμπιακός ότι έχουν “ηττηθεί”, αφού είναι εμφανές ότι το κακώς εννοούμενο “γόητρο” είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θρέφει την αδιαλλαξία των δύο μονομάχων.

Μια άλλη πρόταση-λύση που δεν έγινε ποτέ είναι η διεύρυνση του αριθμού των διαιτητών, της δεξαμενής από την οποία θα μπορούν να επιλέγονται/κληρώνονται οι διαιτητές για τα παιχνίδια της Basket League. Με την αύξηση του αριθμού των διαιτητών, αυξάνεται και η αξιοπιστία της διαδικασίας επιλογής/κλήρωσης αλλά και η αξιοπιστία των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς κανείς δεν μπορεί κακόβουλα να ισχυριστεί ότι η διαιτησία ελέγχεται, εάν η δεξαμενή των διαιτητών είναι ένας μεγάλος αριθμός π.χ. 100 ανθρώπων, σε αντίθεση με τώρα που η δεξαμενή περιλαμβάνει περίπου 20 διαιτητές, οι οποίοι δεν χρησιμοποιούνται ούτε αυτοί στο σύνολό τους, αλλά ο αριθμός τους περιορίζεται ακόμα περισσότερο ώστε να είναι σχεδόν σίγουρο ποιοι θα σφυρίξουν κάποια παιχνίδια, όπως δήλωσε πρόσφατα και κάποιος πρώην διεθνής διαιτητής μπάσκετ (2). 


Τέλος, άλλο μήνυμα στέλνει και άλλη αξιοπιστία έχει η επιλογή των διαιτητών και άλλο όταν αυτοί προκύπτουν με αδιαμφισβήτητη κλήρωση, παρουσία εκπροσώπων όλων των ομάδων. Είναι προφανές αλλά πρέπει να ειπωθεί: χωρίς κρυστάλλινη διαύγεια στη διαιτησία και σε όλα τα οργανωτικά ζητήματα ενός οποιουδήποτε πρωταθλήματος, αυτό δεν μπορεί να θεωρηθεί πραγματικά αξιόπιστο, αξιοκρατικό και ανταγωνιστικό από τους φιλάθλους, τους σπόνσορες και τα ΜΜΕ.
Ο Πρόεδρος της ΚΕΔ βρίσκεται στην ίδια θέση τα τελευταία 20 χρόνια. Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ βρίσκεται στη δική του θέση τα τελευταία 40 χρόνια και διανύει το 81ο έτος της ηλικίας του. Δεν θα μπορούσε να υπάρχει μια δικλείδα δημοκρατικής ασφαλείας η οποία να απαγορεύει στον ίδιο άνθρωπο να κατέχει την ίδια θέση στην ΚΕΔ ή στην ΕΟΚ πάνω από μία ή δύο φορές;

Δεκαετίες τώρα στις εκλογές της ΕΟΚ κατεβαίνει μόνο ένας συνδυασμός, κάτι που όλοι καταλαβαίνουμε ότι είναι πολύ προβληματικό. Αυτό βεβαίως συνδέεται με τη γενικότερη απόσυρση του κόσμου τις τελευταίες δεκαετίες από τη συμμετοχή στα κοινά. Η απογοήτευση του κόσμου από τη διαχείριση εκείνων που ο ίδιος εξέλεξε, αντί να οδηγήσει στη περισσότερη συμμετοχή, έχει οδηγήσει στην απόσυρσή του και στην έλλειψη εμπιστοσύνης στις ίδιες τις δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής. Αυτό προφανώς συνδέεται με τις γενικότερες κοινωνικο-πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Όμως κάπως πρέπει να γίνει μια νέα αρχή.

Η σιωπή και η μη συμμετοχή στις εξελίξεις, όλων των μπασκετάνθρωπων (παικτών, προπονητών, παραγόντων) που γνωρίζουν όλα τα κακώς και καλώς κείμενα του εγχώριου μπάσκετ, προφανώς επιτείνει το πρόβλημα και δεν τους τιμά ιδιαίτερα.

Όσον αφορά τους φιλάθλους του μπάσκετ που αγαπούν το άθλημα, ποιος ακριβώς πανηγυρίζει με αυτές τις εξελίξεις; Οι μόνοι που χαίρονται είναι οι τυφλοί οπαδοί των δύο αιωνίων που δεν αγαπούν το άθλημα του μπάσκετ αλλά θρέφουν την αρρώστια τους μόνο με προσβολές είτε διαδικτυακά, είτε μέσα στα γήπεδα με χυδαιότητες, είτε ακόμα χειρότερα με οδομαχίες μέσα στα σκοτάδια. 

Ο χουλιγκανισμός έχει βαθιές και πολυεπίπεδες αιτίες. Γεννάται και θρέφεται από τον κοινωνικό, εργασιακό και οικονομικό αποκλεισμό της νεολαίας, από τα μεγάλα αδιέξοδά που αντιμετωπίζουν οι νέοι άνθρωποι από τα σχολικά τους χρόνια ακόμα και κυρίως όταν ως ενήλικες επιχειρήσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους και βρουν μπροστά τους ένα τοίχο απόρριψης και εκμετάλλευσης. 

Πρώτα τους απορρίπτει η κοινωνία με χίλιους δύο τρόπους, μη προσφέροντάς τους μια πιθανότητα για μια αξιοπρεπή και αξιοβίωτη ζωή, και έπειτα στρέφονται στον φανατισμό για τις ομάδες, είτε του ποδοσφαίρου, είτε κάποιου άλλου αθλήματος, και στο μίσος για τον συνάνθρωπό τους. Η καλλιέργεια δε αυτού του μίσους είναι που οδηγεί κάποιους από αυτούς τους φανατισμένους οπαδούς να στραφούν ακόμα και στη μισαλλοδοξία και τη μισανθρωπία εγκληματικών ιδεολογιών.

Ότι κάνουμε στη ζωή μας, όλες οι επιλογές μας, όλες οι πράξεις που κάνουμε, όλα τα λόγια που ξεστομίζουμε, είτε στην ιδιωτική είτε στη δημόσια ζωή μας (όσοι έχουν τέτοια), είτε διδάσκουν ήθος, πολιτισμό και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την κοινωνία και αφήνουν μια θετική παρακαταθήκη για το μέλλον, είτε διδάσκουν μίσος, διχόνοια και αμοραλισμό και αποτελούν παράδειγμα προς αποφυγή.

Αν τον αθλητισμό που θα μπορούσε και θα έπρεπε να διδάσκει στους νέους ανθρώπους και σε όλο τον κόσμο, τη συνεργασία, την αλληλοκατανόηση και την επίτευξη στόχων μέσω της συλλογικής προσπάθειας, τον χρησιμοποιούν κάποιοι για να “διδάξουν” το μίσος, τον φανατισμό, την έχθρα, τη στείρα αντιπαράθεση και τη μισαλλοδοξία, τότε κάτι πάει πολύ πολύ στραβά.

Όλοι οι μεγάλοι αρχαίοι συγγραφείς όπως ο Όμηρος, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής καταπιάστηκαν στα έργα τους πριν από 2.500-3.000 χρόνια με την έννοια της υστεροφημίας. Η υστεροφημία δεν είναι άλλο από αυτό που θα έπρεπε να καθορίζει τις πράξεις όλων των ανθρώπων. Είναι η κληρονομιά που αφήνουν πίσω τους οι πράξεις και τα λόγια των ανθρώπων, ο ίδιος τους ο βίος, καθώς περνούν τα χρόνια. Τι κληρονομιά αφήνουν πίσω τους όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτεία, ΕΟΚ, ΚΕΔ, Διοίκηση Παναθηναϊκού, Διοίκηση Ολυμπιακού; Το έχουν άραγε σκεφτεί αυτό; Ας το αναλογιστούν ακόμα και τώρα, την ύστατη ώρα του ελληνικού μπάσκετ.


Πριν από ένα περίπου χρόνο, ετούτη εδώ η στήλη στο badbasket.gr είχε κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση με εκτεταμένη επιχειρηματολογία, για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στην Basket League ώστε αυτή να αναζωογονηθεί, να γίνει πιο ενδιαφέρουσα, πιο ανταγωνιστική και πιο παραγωγική όσον αφορά την εγχώρια παραγωγή ταλέντων και την εξέλιξή τους. Την πρόταση μπορεί κανείς να τη διαβάσει ολόκληρη εδώ (3).

Φέρνοντας πολλά παραδείγματα από το εξωτερικό, είχαμε τότε επιχειρηματολογήσει ότι λόγω του πληθυσμιακού μεγέθους της χώρας μας και των οικονομικών δυνατοτήτων που υπάρχουν σε αυτή μετά από 10 χρόνια Μνημονίων, το πρωτάθλημα για να είναι αγωνιστικά ενδιαφέρον, ελκυστικό και ανταγωνιστικό στα μάτια των θεατών, των παικτών, των προπονητών και όλων των λοιπών ενδιαφερόντων, δεν πρέπει να ξεπερνάει τις 10 ομάδες.

Οι ιστορικές ομάδες μπάσκετ της χώρας είναι ούτως ή άλλως 8: Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Πανιώνιος, Ηρακλής και Περιστέρι. Μαζί με 2 υγιείς ομάδες από κάποια από τις μεγάλες πόλεις της επαρχίας, όπως π.χ. ο Προμηθέας Πάτρας, θα μπορούσαν να συγκροτήσουν ένα σφιχτοδεμένο σύνολο, το οποίο να ανταγωνίζεται σε 4 γύρους των 9 αγωνιστικών η κάθε μία, ώστε να φτιαχτεί ένα ζηλευτό, ανταγωνιστικό και αμφίρροπο πρωτάθλημα που θα αποτελέσει και πόλο έλξης για ποιοτικούς παίκτες και προπονητές από όλο τον κόσμο.

Δηλαδή, όλες οι ομάδες θα έπαιζαν από 4 φορές μεταξύ τους σε κάθε κανονική περίοδο και αυτομάτως το επίπεδο του μπάσκετ που θα παίζονταν θα αυξάνονταν κατακόρυφα, μαζί με το ενδιαφέρον του κοινού και με αυτό τον τρόπο θα είχαμε κατακόρυφη αύξηση στα έσοδα των ομάδων από τα εισιτήρια, τους χορηγούς και τα τηλεοπτικά/διαδικτυακά δικαιώματα προβολής.

Σε συνδυασμό με την κεντρική διαχείριση των εσόδων από τους 10 αυτούς συμμετέχοντες, τα οικονομικά όλων των ομάδων θα μπορούσαν βελτιωθούν δραματικά, καθώς είναι κοινά αποδεκτό πως αυτός είναι ένας από τους λόγους της οικονομικής  διολίσθησης των ομάδων και της παρακμής του πρωταθλήματος.

Από τους 10 συμμετέχοντες σε ένα τέτοιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, θα μπορούσε να θεσμοθετηθεί μόνο ένας υποβιβασμός-προβιβασμός από την Α1 στην Α2, ώστε να δημιουργηθεί ένας σταθερός πυρήνας ομάδων που θα βρίσκεται μόνιμα στο υψηλότερο επίπεδο και θα μπορούν να επενδύσουν μακροπρόθεσμα σε παίκτες, προπονητές και εγκαταστάσεις καθώς και στην παραγωγική τους διαδικασία.
Κάθε πρωτάθλημα απαρτίζεται από ισχυρές, μετρίως ισχυρές και αδύναμες ομάδες. Σε ένα πρωτάθλημα, για να υπάρξει ο πρώτος της βαθμολογίας πρέπει να υπάρξει και ο τελευταίος. Για να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα, πρέπει να συνυπάρξουν και οι ισχυροί, και οι μέτριοι, και οι αδύναμοι. Για να είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό πρέπει προφανώς η δυναμικότητα μεταξύ των πιο ισχυρών και των πιο αδύναμων ομάδων να μην είναι πολύ μεγάλη, διότι εάν είναι, τότε δημιουργείται ένα πρωτάθλημα αδιάφορο, με τα αποτελέσματα των περισσοτέρων αγώνων να είναι γνωστά εκ των προτέρων, όπως τώρα.

Ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα όπου θα προστατεύεται και ο αριθμός των γηγενών παικτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε κάθε ομάδα, βάζοντας ένα πλαφόν στη συμμετοχή των “ξένων” παικτών περιορίζοντάς τους στους 5, θα εκτίναζε την εγχώρια παραγωγική διαδικασία και την αγωνιστική εξέλιξη τόσων εγχώριων prospect players, οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν βρίσκουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους και δεν εξελίσσονται.Η μεταφορά τεχνογνωσίας μπάσκετ από το εξωτερικό προς την Ελλάδα ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια το 1979 με την άφιξη ενός ελληνοαμερικάνου ονόματι Νίκου Γεωργαλή/Γκάλη που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Νέα Υόρκη και γνώριζε σπαστά ελληνικά. 

Τη δεκαετία του 1980, η υποανάπτυκτη μπασκετικά Ελλάδα μπήκε στον χάρτη του ευρωπαϊκού και παγκόσμιου μπάσκετ σε συλλογικό επίπεδο και σε επίπεδο εθνικών, με την σύμπραξη του μεγαλύτερου μέχρι τότε παίκτη που είχε "γεννήσει" η εγχώρια παραγωγή, του Παναγιώτη Γιαννάκη, και του Νίκου Γκάλη, στον Άρη Θεσσαλονίκης και στην εθνική ομάδα. Η συνεργασία αυτή έφερε τον θρίαμβο του 1987 και του 1989 με την εθνική και τα 3 συνεχόμενα final-four του  Άρη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (Γάνδη 1988, Μόναχο 1989, Σαραγόσα 1990).

Η ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα συνεχίστηκε τη δεκαετία του 1990 με τον συνδυασμό εγχώριας παραγωγής (Παταβούκας, Σιγάλας, Αλβέρτης, Οικονόμου, Κορωνιός και πολλοί άλλοι) και μεταφοράς τεχνογνωσίας από έξω με την εργοδότηση κυρίως γιουγκοσλάβων παικτών και προπονητών από όλες τις ελληνικές ομάδες, αλλά και πολλών αμερικανών. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια έχουμε φτάσει σε σημείο η μικρή σε πληθυσμιακό μέγεθος Ελλάδα να εξάγει σε ένα βαθμό τεχνογνωσία με 10 Έλληνες προπονητές να είναι περιζήτητοι σε όλη την Ευρώπη.

Όμως επειδή το μπάσκετ, όπως και όλα τα υπόλοιπα αθλήματα, δεν μένει σταθερό αλλά εξελίσσεται μέσα στις δεκαετίες, αυτή η μεταφορά τεχνογνωσίας συνεχίζεται αδιαλείπτως. Το κλειδί στην υγιή, αποτελεσματική και παραγωγική μεταφορά τεχνογνωσίας από ένα μέρος σε ένα άλλο, ειδικά όταν το πληθυσμιακό μέγεθος του πομπού, που στην προκειμένη περίπτωση είναι οι ΗΠΑ και η Ευρώπη, σε σχέση με το μέγεθος του δέκτη, δηλαδή την Ελλάδα, είναι τόσο δυσανάλογο, είναι η λελογισμένη με μέτρο μεταφορά τεχνογνωσίας. Δηλαδή, 5 ξένοι παίκτες και 7 γηγενής είναι μια καλή ισορροπία σε μια δωδεκάδα, ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να γίνεται μια αποτελεσματική μεταφορά τεχνογνωσίας από τον υπόλοιπο κόσμο προς την εγχώρια παραγωγική διαδικασία παικτών.


Αλλιώς, μπορεί να καταλήξουμε να έχουμε ομάδες πρωταγωνιστές στην Ευρωλίγκα και στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, χωρίς όμως καμία ουσιαστική συμμετοχή γηγενών παικτών, καθώς οι συνθήκες δεν θα τους επιτρέπουν να βρουν χρόνο συμμετοχής και να "ψηθούν", να εξελιχθούν και να αποδείξουν την αξία τους και η μόνη διέξοδος που θα έχουν θα είναι σε ένα δεύτερο, υποβαθμισμένου επιπέδου, εγχώριο πρωτάθλημα. Κάτι που ήδη συμβαίνει και τώρα με πολλούς prospect players, οι οποίοι δεν βλέπουν ποτέ τα παρκέ της Ευρωλίγκας.


Αναλογιστείτε ότι λόγω της τριαντάχρονης επιτυχημένης ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ από το 1987 μέχρι σήμερα, και παρ' όλο το γεγονός ότι αυτή τη στιγμή το πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας του μπάσκετ στην Ελλάδα είναι ομολογουμένως χαμηλής ποιότητας και χαμηλής ανταγωνιστικότητας, και παρ' όλες τις λοιπές ιδιαιτερότητες-παθογένειες του ελληνικού μπάσκετ και αθλητισμού γενικότερα, που έχουν οξυνθεί περαιτέρω με αυτή τη διαμάχη, τους τελευταίους 6 μήνες τους πάγκους της Basket League κοσμούσαν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα προπονητών στον κόσμο, ο Ρικ Πιτίνο και ο Ντέιβιντ Μπλάτ. Φανταστείτε τι θα μπορούσε να γίνει εάν είχαμε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό που προτείνεται στο παρόν άρθρο.

Ανακεφαλαιώνοντας, αυτές είναι κάποιες προτάσεις-αλλαγές που μπορούν να υιοθετηθούν, ώστε να αναγεννηθεί το εγχώριο πρωτάθλημα μπάσκετ αλλά και όλο το ελληνικό μπάσκετ στο σύνολό του:

- 10 ομάδες.
- Μόνο ένας υποβιβασμός-προβιβασμός από την Α1 στην Α2.
- 4 γύροι των 9 αγωνιστικών ο κάθε ένας.
- 36 αγωνιστικές.
- 36 αγώνες για κάθε ομάδα στην κανονική περίοδο.
- 5 αγώνες σε κάθε αγωνιστική.
- 5 ξένοι σε κάθε ομάδα.
- 7 γηγενείς σε κάθε δωδεκάδα.
- Συλλογική διαχείριση των τηλεοπτικών και εμπορικών δικαιωμάτων των αγώνων.
- Προβολή του πρωταθλήματος σε διαδικτυακή πλατφόρμα τύπου Euroleague TV με ποιοτική High Definition κάλυψη, ώστε να αυξηθεί κατακόρυφα ο αριθμός των θεατών αλλά και τα έσοδα των ομάδων.
- Αύξηση του αριθμού των διαιτητών της ΚΕΔ που μπαίνουν στην κλήρωση σε κάθε αγωνιστική και παράλληλη χρήση και κάποιων ξένων διαιτητών, ώστε να αυξηθεί η αξιοπιστία του θεσμού.
- Δημοκρατικές ασφαλιστικές δικλείδες για την εναλλαγή στην προεδρία ΕΟΚ και ΚΕΔ.

- Ενεργοποίηση του μεγάλου όγκου των μπασκετάνθρωπων - πρώην παικτών, οι οποίοι χαίρουν μεγάλου σεβασμού στο εσωτερικό και το εξωτερικό, σε θέσεις ευθύνης.


Όλοι οι φίλαθλοι που αγαπούν το μπάσκετ σαν άθλημα, νομίζω πως έχουν μια σκέψη στο μυαλό τους αυτό τον καιρό: “Θάψτε το τσεκούρι του πολέμου. Κάντε μια νέα αρχή.”


COMMENTS

Όνομα

2.BUNDESLIGA,1,2018,1,2019-2020,3,Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,795,Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,Α2,63,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,2,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,63,ΑΕΚ,161,ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ,1,ΑθΗΝΑΙΟΥ,1,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΙΓΙΟ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,9,ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,9,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,8,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,Αλεξανδριδης,10,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΣΙΟΥ,12,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΟΣ,29,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,13,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,27,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,82,ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ,24,Ανασκόπηση,1,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,33,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,2,ΑΝΓΚΟΛΑ,2,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,487,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ,1,ΑΝΤΒΕΡΠ,1,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,5,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,23,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,93,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,5,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,18,ΑΠΟΨΕΙΣ,163,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,4,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,8,Αργεντινή,1,ΑΡΓΥΡΟΣ,26,ΑΡΗΣ,309,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,75,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,10,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,65,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β Εθνική,10,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,Β' ΕΘΝΙΚΗ,13,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ,10,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,54,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,40,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,2,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,15,Βασίλης Ζούμπος,6,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,36,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΒΑΣΚΟΣ,69,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,4,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,20,Βιλερμπάν,1,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΙΡΤΟΥΣ,3,ΒΙΡΤΟΥΣΜΠΟΛΟΝΙΑ,1,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΒΟΡΑΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,2,ΒΡΑΒΕΙΑ BADBASKET,6,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,3,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,29,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,18,Γαλλία,1,ΓΕΝΙΚΑ,54,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,11,ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,Γιαβρης Ιωάννης,3,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,8,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,13,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,18,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΓΙΑΤΡΑΣ,17,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,5,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΟΜΠΕΡ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,11,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ,13,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,4,ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ,11,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ,5,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,10,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ,4,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,12,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,101,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,15,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,9,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ,1,ΕΛΕΥΣΙΝΑ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,16,ΕΜΠΙΝΤ,1,ΕΟΚ,31,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,24,ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΕΡΚΑΝ,1,ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ,1,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,60,ΕΣΑΚΕ,155,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΣΚΑ,1,ΕΣΚΑΝΑ,1,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΘΥΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,85,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1251,Ευρωλίγκα,19,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,29,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,3,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,79,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ,2,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,6,ζενιτ,8,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΜΠΟΣ,10,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΖΟΥΡΟΣ,1,ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,2,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,4,ΗΠΑ,10,ΗΡΑΚΛΗΣ,12,ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ,16,ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΘΕΟΔΟΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,8,ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ,1,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,25,ΙΣΡΑΗΛ,10,ΙΤΑΛΙΑ,14,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,15,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΒΡΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ,31,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΙΩΝΙΚΟΣ,2,ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ,7,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΛΑΘΗΣ,7,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΜΠΑΤΣΟ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,2,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,7,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,27,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,25,ΚΑΣΤΟΡΙΑ,2,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,5,ΚΕΔ,1,ΚΕΜΖΟΥΡΑ,1,ΚΕΜΠΑ ΟΥΟΚΕΡ,1,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΘ,1,ΚΙΜΚΙ,50,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΑΙΤΗΣ,2,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,24,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ,39,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,17,ΚΟΤΣΙΡΗΣ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,10,ΚΥΜΗ,59,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,35,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΚΩΛΑΙΤΗΣ,4,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΓΑΤΣΗΣ,4,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,135,ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,1,ΛΑΓΚΗΣ,149,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΡΙΣΑ,7,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,40,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΚΟΣ,1,ΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,11,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΟΝΑΡΝΤ,1,ΛΕΤΟΝΙΑ,9,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,28,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,13,ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΙΣΤΕΣ,28,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,10,ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ,6,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ,5,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,89,ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,2,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,21,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ,1,ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,1,ΜΑΡΙΟΣ ΠΥΚΝΗΣ,65,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,7,ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ,1,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,3,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,5,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΣΙΝΑ,3,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ,5,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,98,Μεταγραφικά,2,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΚΙ,1,ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΡΟΤΙΤΣ,2,ΜΙΤΣΟΦ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,10,ΜΟΥΝΤΙ,1,ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΜΟΥΡΘΙΑ,1,ΜΟΥΣΛΗΣ,108,ΜΠΑΓΕΡΝ,31,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,49,ΜΠΑΝΒΙΤ,17,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,17,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,116,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,89,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,3,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,8,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΛΑΤ,6,ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ,1,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,20,ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ,1,ΜΠΟΥΡΝΟΖΟΣ,3,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,7,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,8,ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,5,ΝΙΓΗΡΙΑ,5,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,13,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,44,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,4,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,7,ΝΟΝΗΣ,53,ΝΤ'ΑΝΤΡΑ ΜΟΣ,1,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,48,Νταρουσάφακα,1,ΝΤΕ ΚΟΛΟ,2,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΜΠΙΛΙΣΙ,1,ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΜΙΤΣΕΛ,1,ΝCAA,1,ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,1,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,81,ΟΚΕ,1,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,41,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,301,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,12,ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ,1,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,2,ΟΣΤΑΝΔΗ,4,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,41,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,28,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,8,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,18,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ,21,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,338,ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ,1,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,36,ΠΑΟΚ,165,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,33,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,427,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,8,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,3,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,9,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,5,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,54,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,10,ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,27,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΣΙΤΣ,5,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,230,ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,212,Πιανιτζάνι,3,ΠΙΠΕΝ,1,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,4,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,8,ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ,1,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,4,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,9,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,49,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,112,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,180,ΠΣΑΚ,1,ΡΕΑΛ,58,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,75,Ρεάλ Μαδρίτης,2,ΡΕΘΥΜΝΟ,34,ΡΕΠΕΣΑ,1,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ,17,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,2,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,10,ΣΑΙΤΑΜΑ,1,ΣΑΚΟΤΑ,1,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,9,Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,1,ΣΒΕΝΤ,2,ΣΕΝΕΓΑΛΗ,3,ΣΕΡΒΙΑ,25,ΣΕΡΕΛΗΣ,2,ΣΕΡΧΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,1,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,24,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,10,ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,2,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,5,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,8,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΠΥΡΙΔΟΥ,3,ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,436,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,55,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,1,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,173,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,6,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,32,ΣΧΟΛΙΟ,4,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΑΠΟΥΤΟΣ,2,ΤΑΡΜΠΕΣ,1,ΤΑΣΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ,30,ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ,8,ΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,16,ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,15,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,4,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΖΟΟΥΝΣ,1,ΤΖΟΡΝΤΑΝ,4,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΟΠΙΚΑ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,4,ΤΟΥΡΚΙΑ,13,Τουρνουα ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,2,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,15,ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ,1,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ,9,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,7,Τσιαλτας,3,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ,20,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,175,ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΤΣΣΚΑ,102,ΤΥΝΗΣΙΑ,1,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,7,ΦΑΡΟΣ,2,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,136,ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ,1,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,1,ΦΙΛΙΚΑ,18,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,6,ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ,1,ΦΛΙΩΝΗΣ,2,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,3,ΦΟΥΡΝΙΕ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,3,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΚΕΤ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,8,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΛΙΓΟΣΦΥΡΗΣ,63,ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΙΜΚΙ,21,ΧΟΛ,1,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,14,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,81,ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,22,AARON HOLIDAY,1,ABA,4,ABRINES,1,ACB,46,ACC,1,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,AEK,4,ALABAMA,2,ALEC PETERS,1,ALEKSA ILIC,1,ALEKSEJ POKUSEVSKI,1,ALEX KIRK,1,ALIZE JOHNSON,1,ALL SNUB TEAM,1,ALL STAR,1,ALL STAR GAME,5,ALL STAR SMILES,1,ALLEN SMAILAGIC,1,ALLONZO TRIER,2,ANADOLU EFES,3,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ANTHONY DAVIS,3,ARGENTINA,2,ARIZONA,4,ARKANSAS,2,ARMANI MILANO,11,ARMY,1,ASHTON,7,ATLANTA HAWKS,22,AUBURN TIGERS,1,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET AWARDS,5,BADBASKET GAMES,6,BADBASKET.GR,1,BAM ADEBAYO,1,BARCELONA LASSA,9,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,60,Basketball analytics,1,BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE,7,BASKETBALL SHOOTING CAMP,2,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETLEAGUE,10,BASKETZILLA,10,BASKONIA,12,BAYERN MUNICH,2,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BET,1,Bill Tsialtas,29,Bill Tsialtas .,1,BLAZIC,1,BOBBY BROWN,1,BODIROGA10,25,BOLOGNA,2,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,73,BRANDON MCCOY,1,BRANDON TAYLOR,1,BROOK LOPEZ,2,BROOKLYN NETS,18,BROSE BAMBERG,6,Bruce Bowen,1,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,14,BUDUCNOST,3,BUTLER,2,CALEB MARTIN,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARIS LEVERT,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,2,CHAMPION'S LEAGUE,153,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,14,CHASSON RANDLE,1,CHEMISTRY,1,CHICAGO BULLS,35,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,88,CLIFF ALEXANDER,1,CLINT CAPELA,1,CODY MARTIN,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,25,COPA DEL REY,2,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRIS PAUL,1,CROATIA,1,CRVENA ZVEZDA,5,CSKA,27,CSKA.SCOUTING REPORT,1,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,18,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DANIEL GAFFORD,1,DAROUSSAFAKA,9,DARRYL MONROE,1,DAVID BLATT,4,David Stern,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEANDRE JORDAN,1,DELLE DONNE,1,DEMAR DEROZAN,1,DEMARCUS COUSINS,2,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,25,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,22,DERRICK WALTON,1,DETROIT PISTONS,22,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DONTA HALL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DORSEY,1,DRAFT 2018,1,DRAFT2018,1,DRAYMOND GREEN,1,DUKE,6,DUKE BLUE DEVILS,9,DURANT,2,DWANE CASEY,1,DWYANE WADE,2,DYNAMIC DUOS,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,EAST REGION,1,EASTER CAMP,1,EASTERN CONFERENCE,3,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,2,ESTUDIANTES,1,ETHAN HAPP,1,EUROBASKET,2,EUROCUP,69,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,118,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,140,EUROPE CUP,1,FANTASY CHALLENGE,57,FBI,1,FENER,4,FIBA,45,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,4,FINAL FOUR,30,FINALS,8,FINLAND,1,FLASH BACKS,7,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,2,FMP,1,FRED KROSSMANN,37,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,8,FREE THROWS,1,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAGIC,1,GAME ANALYSIS,5,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GASOL MARK,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GEORGIA BULLDOGS,1,GIANNIS ANTETOKOUNMPO,6,Gilbert Arenas,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,87,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,8,GRAN CANARIA,8,GRANT WILLIAMS,1,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,GREGG POPOVICH,3,HALL OF FAME,3,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,57,IBAKA,1,INDIANA HOOSIERS,1,INDIANA PACERS,30,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAAC BONGA,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,2,ISIAH AUSTIN,1,JABARI PARKER,2,JACOB EVANS,1,JALEN BRUNSON,1,JALEN GREEN,1,JAMAL MURRAY,2,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,3,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARRETT CULVER,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,2,JASON TATUM,1,JAXSON HAYES,1,JAYCEE CARROLL,1,JAYLEN ADAMS,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JEVON CARTER,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JMU,1,JOEL BERRY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOEL EMBIID,2,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,59,JONATHAN WILLIAMS,1,JONES,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JP MACURA,1,JUAN CARLOS NAVARRO,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,6,KANSAS STATE WILDCATS,3,KAREEM ABDUL-JABBAR,1,KARKATIM,13,KAWHI LEONARD,6,KAY FELDER,1,KBSL ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,KEEKEE CLARK,1,KEENAN EVANS,1,KEIFER SYKES,1,KEITA BATES DIOP,1,KELAN MARTIN,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENDALL STEPHENS,1,KENNETH FARIED,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,9,KERWIN ROACH,1,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,5,KHYRI THOMAS,1,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KONSTANTINOS TSIROGIANNIS,1,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KVINNELIGAEN,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE VINALES,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,4,L.A. CLIPPERS,14,LABORAL,4,LADDER,1,LAGERALD VICK,1,LAMAR PETERS,1,LANDRY SHAMET,1,LAURI MARKANNEN,1,LEBRON JAMES,15,LEGABASKET,2,LEONARD,1,LEVI RANDOLPH,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,LFB ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOAD MANAGEMENT,1,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONG READS,2,LONNIE WALKER,2,LONZO BALL,2,LOS ANGELES CLIPPERS,29,LOS ANGELES LAKERS,35,LOUISVILLE,3,LOUISVILLE CARDINALS,1,LOWRY,1,LUCKY,1,LUIS MONTERO,1,LUKA DONCIC,3,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MACCABI TEL AVIV,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MANU GINOBILI,2,MARCH MADNESS,11,MARCUS SMART,1,MARK LYONS,1,MARKELLE FULTZ,3,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEGA,1,MEMPHIS GRIZZLIES,21,MIAMI HEAT,23,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BEASLEY,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,MICHAEL PORTER,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,6,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIDWEST,1,MIKAL BRIDGES,1,MIKE BUDENHOLZER,4,MIKE JAMES,2,MILES BRIDGES,2,MILWAUKEE BUCKS,79,MINNESOTA GOLDEN GOPHERS,1,MINNESOTA TIMBERWOLVES,23,MISSISSIPPI STATE,1,MISSOURI TIGERS,2,MITSOSKAND,94,MOHAMED BAMBA,1,MOKOKA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,MVP,6,N.O PELICANS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,769,NBA BET,1,NBA DRAFT 2019,6,NBA DRAFT 2020,1,NBA FANTASY,3,NBA MOCK DRAFT 2018,32,NC STATE,1,NCAA,97,NEVADA,2,NEW KING,1,NEW ORLEANS PELICANS,13,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,26,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NIKOLA JOKIC,1,NORTH CAROLINA,9,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OHIO STATE,1,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,43,OKLAHOMA SOONERS,1,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,15,OXONIAN,109,PAN24,109,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,4,PASCAL SIAKAM,2,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PAYNE,1,PBL,3,PELICANS,2,PENN STATE,1,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,44,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,14,PIERIKOS,1,PIERRIA HENRY,1,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,54,POKUSEVSKI,1,PORTLAND TRAIL BLAZERS,28,POWER RANKINGS,2,PRE-GAME,16,PREDICTIONS,4,PREGAME,12,PRESEASON,12,PREVIEW,135,PRINCETON,1,PROSPECT,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAJON RONDO,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,14,RECAP,6,REGULAR SEASON,48,RETIN OBASOHAN,1,Review,30,RHODE ISLAND RAMS,2,RICK BARRY,1,RICK PITINO,1,Ricky Rubio,1,RILEY,1,RJ BARRETT,2,ROBERSON,1,ROBERT HORRY,1,ROBERT WILLIAMS,1,RODIONS KURUCS,1,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSAS,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUDY GOBERT,1,RUI HACHIMURA,1,RULES,1,RUSSELL WESTBROOK,3,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,23,SALARIES,1,SAN ANTONIO SPURS,64,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,135,SCOUTING REPORT,13,SERIE A,2,SERIE A ΓΥΝΑΙΚΩΝ,2,SETH TUTTLE,1,SHAI GILGEOUS ALEXANDER,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYLA COOPER,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SHVED,2,SIAKAM,1,SINKAZAMA,55,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,SPOELSTRA,1,SPURS,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STEFAN MOODY,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,4,STEVE KERR,1,STEVIE BROWNING,1,SUMMARY,93,SUMMER CAMP,4,SUMMER LEAGUE,2,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ),1,SUPERSONICS,1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,3,TAMPERING,1,TBL,18,TCU,1,TENNESSEE,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS A&M,1,TEXAS LONGHORNS,3,TEXAS TECH,3,THANASISPAP,44,THE LAST DANCE,1,THE SCIENTIST,4,THEO PINSON,1,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,THOMAS WILDER,1,TOBIAS HARRIS,1,TOMMYGUN,2,TONI PERKOVIC,1,TONY CARR,1,TOP DIVISION ΒΕΛΓΙΟΥ,1,TORONTO RAPTORS,45,TOTAL LEAGUE,1,TOUPANE,1,TRADE DEADLINE,1,TRADES,2,TRAE YOUNG,2,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TRENTO,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TSIROGIANNIS,1,TURKISH LEAGUE,3,TYLER,1,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U17,1,U18,11,U19,10,U20,10,UC DAVIS AGGIES,1,UCF,1,UCLA,3,UCONN,1,UNCUT,1,UNDER17,1,UNDER18,2,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,4,UNLV,1,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,27,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,13,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VCU,1,VICTOR OLADIPO,1,VIDEO,2,VIDEO ANALYSIS,65,VIDEO SCOUT REPORTS,29,VILLANOVA WILDCATS,6,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,2,VTB LEAGUE,23,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,35,WEEKLY PREVIEW,1,WENDELL CARTER,1,WESLEY JOHNSON,1,WEST REGION,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,2,WESTERN MICHIGAN,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WNBA,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,3,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,5,XMAS CAMP,5,YANTE MATEN,1,YOGI FERELL,2,YOLANDA MOORE,1,ZACH AUGUSTE,2,ZACH LEDAY,1,ZALGIRIS,4,ZENIT,1,ZION WILLIAMSON,1,ZLS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Θάψτε το τσεκούρι του πολέμου. Κάντε μια νέα αρχή.
Θάψτε το τσεκούρι του πολέμου. Κάντε μια νέα αρχή.
https://1.bp.blogspot.com/-uWKQBhYBkB4/XTSUBvB3Y1I/AAAAAAAAAhk/kqIGD7e3oWE5BZSfXhsi_gM2eMvttGsWgCLcBGAs/s640/sigalas_giannakis.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-uWKQBhYBkB4/XTSUBvB3Y1I/AAAAAAAAAhk/kqIGD7e3oWE5BZSfXhsi_gM2eMvttGsWgCLcBGAs/s72-c/sigalas_giannakis.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2019/07/blog-post_26.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2019/07/blog-post_26.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy