Αναγνώστες

Συνέντευξη με τον Μιχάλη Καλαβρό: Ο καλύτερος Έλληνας player developer μιλάει στο Badbasket.

Με έδρα το Eurohoops Dome, o Μιχάλης Καλαβρός, προπονεί τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, βελτιώνοντάς τους ατομικά.


Κάποια στιγμή πριν κάποια χρόνια, νομίζω 2, είχα προσέξει ένα θέμα σε κάποιο από τα δημοφιλή site, το οποίο περιέγραφε το «λιώσιμο» του Νίκου Παππά σε ατομική προπόνηση για βελτίωση του σουτ του. Άνοιξα το θέμα, το οποίο δεν είχε μεν πολλές πληροφορίες, αλλά είχε ένα βίντεο στο instagram, με τον Παππά να εκτελεί σουτ μέσω ενός μηχανήματος. Μου έκανε τρομερή εντύπωση, όχι ο Παππάς που δούλευε, αλλά το μηχάνημα που χρησιμοποιούσε, μιας και στα εδώ δεδομένα δεν το είχα ξαναδεί. Έψαξα λοιπόν στα σχόλια και βρήκα ένα όνομα: Μιχάλης Καλαβρός. Player Developer, με εξειδίκευση στο επιθετικό κομμάτι, με tech που μόνο στο εξωτερικό είχα ξαναδεί. Εντυπωσιάστηκα γιατί δεν το περίμενα. Toν έψαξα στο instagram, καθώς ήταν το μόνο μέσο κοινωνική δικτύωσης που είχε, και μπήκα να χαζέψω τι ανέβαζε, σχεδόν ανυποψίαστος. Βίντεο με το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων διεθνών αθλητών, Παππάς, Χαραλαμπόπουλος, Μαυροκεφαλίδης, Βουγιούκας, Αντετοκούμπο και άλλοι πολλοί ακόμα τον επέλεγαν για να περάσουν το καλοκαίρι τους. Όχι σε παραλίες αλλά στο παρκέ, βελτιώνοντας τα ατομικά τους στοιχεία.

Το πρώτο πράγμα που έκανα αμέσως μετά το ξεψάχνισμα του profil του, αλλά και το απαραίτητο search στο διαδίκτυο για το βιογραφικό του,  ήταν να του στείλω μήνυμα: «Κύριε Καλαβρέ, ονομάζομαι Πέτρος Περάκης, εργάζομαι στο Badbasket.gr και θα ήθελα να κανονίσουμε μία συνέντευξη για το site». Πρέπει να πέρασε τουλάχιστον ένα εξάμηνο όταν μου απάντησε καταφατικά με μια συγγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης, συν το κινητό του. Το επόμενο διάστημα προσπάθησα να τον καλέσω, ήταν καλοκαίρι και το πρόγραμμά του είχε πάλι την αφρόκρεμα των Ελλήνων αθλητών, οπότε η επικοινωνία δεν ήταν εφικτή. Το άφησα για λίγο και φέτος προσπάθησα ξανά. Αυτή τη φορά είχε αποτέλεσμα και το ραντεβού κλείστηκε. Φυσικά δεν ήθελα η συνέντευξη να γίνει εύκολα, δηλαδή να του στείλω τις ερωτήσεις και να μου στείλει πίσω τις απαντήσεις. Ήθελα να πάω από τον χώρο που φέτος τον φιλοξενεί, το Eurohoops Dome των Παπαλουκά και Διαμαντίδη, ώστε να δω και με τα ίδια μου τα μάτια την προπόνηση που κάνει ο Μιχάλης Καλαβρός στους αθλητές, αλλά και να μιλήσω προσωπικά μαζί του. Ο λόγος; Απλός. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι όλοι οι top Έλληνες παίκτες τον επιλέγουν για την ατομική τους βελτίωση. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ότι όλοι τον θεωρούν τον καλύτερο Έλληνα προπονητή ατομικής βελτίωσης. Και εγώ για αυτόν τον λόγο ήθελα να του μιλήσω, να καταλάβω την φιλοσοφία του, να δω την οπτική του, να δω την προπόνησή του.


Πήγα λοιπόν στο Eurohoops Dome σχετικά νωρίτερα από το ραντεβού που είχαμε, έκατσα σε ένα τραπεζάκι με τον καφέ μου, χαζεύοντας την προπόνηση που είχε ήδη ξεκινήσει. Σε ένα από τα 3 παρκέ της ακαδημίας, βρισκόντουσαν οι Χαραλαμπόπουλος, Μποχωρίδης, Κασελάκης, Τσαλμπούρης, Κώττας, Κακλαμανάνης, έριχναν αρκετό ιδρώτα στα απανωτά drills που τους έδειχνε ο Μιχάλης να κάνουν, ενώ πιο μετά παρακολούθησα και το 3 on 3 που έπαιξαν μεταξύ τους.  Αργότερα ήρθε και ο Διαμαντάκος, ο οποίος ακολούθησε διαφορετικό πρόγραμμα, και έπειτα από κάποιες αερόβιες ασκήσεις ασχολήθηκε με το «gun». Τι είναι το gun; Θα μας πει ο Μιχάλης τι είναι στην συνέντευξη που ακολουθεί λίγο παρακάτω.

Πήγα αρκετά έτοιμος, είχα διαβάσει τα πάντα στο βιογραφικό του, τις ομάδες που επέλεξε, τα ταξίδια του σε Κίνα, Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, είχα ετοιμάσει και τις ερωτήσεις, έτσι... «δημοσιογραφικά» φιξαρισμένες. Τελικά αποφάσισα να μην κάνω την κλασσική συνέντευξη. Ήθελα να μου τα πει με τον δικό του τρόπο ο Μιχάλης. Έτσι μετά από μια μικρή συνομιλία γνωριμίας και εν μέσω ενός μονού του Μποχωρίδη με τον βοηθό του στην μία ρακέτα, τα σουτ του Χαραλαμπόπουλου στην άλλη και τα ατομικά drills που έκανε ο Κασελάκης, ξεκινήσαμε να μιλάμε. Προφανώς και οι ερωτήσεις ήταν πολλές, αλλά όπως θα τις διαβάσετε έβγαιναν σχεδόν αυθόρμητα μετά από κάθε πάσα που έπαιρνα από τον Μιχάλη Καλαβρό, γι' αυτό δεν θα τις «ωραιοποιήσω». Θα τις αφήσω όπως βγήκαν, σαν χαλαρή κουβέντα...


Για να μπούμε σιγά σιγά στο κλίμα θα ήθελα να ξεκινήσουμε από κάτι βασικό. Πως επέλεξες τις ατομικές προπονήσεις για κύρια ασχολία σου;

Αυτό ήταν κάτι που μου άρεσε από μικρός. Από 14 χρονών μου άρεσε να ασχολούμαι με την προπονητική, έδειχνα μπάσκετ σε μικρότερα παιδιά, σε φίλους μου. Από μικρή ηλικία μου άρεσε να δείχνω αυτά που ήξερα εγώ σε πιο μικρά παιδιά. Είχα την τύχη να μεγαλώσω στην Καλλιθέα στον Έσπερο και να έχω έναν προπονητή τον Πάνο Χοτζόπουλο, ο οποίος μας έμαθε τα βασικά του αθλήματος και ό,τι μας μάθαινε ο κόουτς, προσπαθούσα εγώ να το περάσω σε παιδιά στην γειτονιά. Προσπαθούσα να τους μάθω το μπάσιμο, το σουτ, την ντρίπλα, στον βαθμό που τα ήξερα και εγώ. Κοιτώντας λοιπόν πίσω, θυμάμαι ότι είχα αυτή την κλίση. Γενικά ήμουν συνειδητοποιημένος ότι δεν θα παίξω ποτέ μεγάλο μπάσκετ παρόλο που το ονειρευόμουν και έτσι έδωσα βάση στο προπονητικό σκέλος.

 Άρα επαγγελματικά δεν αγωνίστηκες κάπου;

Έπαιξα σε ένα μικρό κολέγιο στην Αμερική αλλά όχι τίποτα σπουδαίο, είχα έναν τραυματισμό και σταμάτησα, αλλά γενικά δεν είχα τα φόντα να παίξω επαγγελματικά. Ευτυχώς από μικρό παιδί είχα καταλάβει πως ήθελα να γίνω προπονητής. Αυτό το κατάλαβα από την αρχή. Οι ατομικές πάντως ξεκίνησαν ως εξής: Κατάλαβα ότι δεν έχω τα συκώτια να γίνω head coach. Το έχω δοκιμάσει, νομίζω ότι έκανα καλή δουλειά.

Head coach που διετέλεσες; 

Στην Νορβηγία και στην Νέα Ζηλανδία. Το δοκίμασα για το βγάλω από μέσα μου. Είδα ότι κάνω μια καλή, σοβαρή δουλειά, αλλά συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν άλλοι οι οποίοι το έκαναν καλύτερα από μένα. Οπότε μου άρεσε πιο πολύ η ενασχόληση με τις ατομικές. Δεν μου αρέσουν τα φώτα της δημοσιότητας. Μου αρέσει ο κλειστός χώρος, να αναλαμβάνω παίκτες και να τους κάνω καλύτερους. Αυτή είναι η κλίση μου, αυτή είναι η τρέλα μου. Και έτσι κατέληξα στις ατομικές.

Μου είπες ήδη για 2 σταθμούς στην καριέρα σου στο εξωτερικό. Κάποια στιγμή προστέθηκε και η Κίνα στην ομάδα του Γιάο Μινγκ.

Μοναδική εμπειρία. Προέκυψε από τον καλύτερό μου φίλο τον Σάιμον Κότι, ο οποίος δούλευε ήδη στην ομάδα του Γιάο Μινγκ και υπήρχε ανοιχτή μια θέση. Εγώ τότε ήμουν στον Ηλυσιακό και αρκετά ευτυχισμένος στην ομάδα. Στους Shanghai Sharks υπήρχε μια θέση και με πήρε ο Σάιμον και μου ανέφερε ότι η ομάδα ψάχνει για player developer και πρότεινε εμένα γιατί θεωρούσε ότι είμαι ο κατάλληλος. Μίλησε στον coach της ομάδας και ζήτησαν να κάνω ένα interview. Έγινε το interview και με πήραν, έμεινα εκεί για 8-9 μήνες και στην συνέχεια πήγα στην Νέα Ζηλανδία για να βγάλω από μέσα μου το προπονητικό κομμάτι, το οποίο κιόλας ήταν παρότρυνση του Tab Baldwin, πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ, ο οποίος ζει μόνιμα στην Ν.Ζηλανδία και μου είπε ότι πρέπει να το κάνω. Το έκανα και έζησα την εμπειρία.

Στην προπόνηση των Shanghai Sharks με τον Gilbert Arenas
Στην Κίνα έμεινες περίπου 9 μήνες, άρα το μπάσκετ το έζησες αρκετά. Τι διαφορές υπάρχουν με τα ελληνικά δεδομένα του μπάσκετ; Εννοώ σε επίπεδο οργάνωσης, ταλέντου, εγκαταστάσεων, υποδομών...

Από άποψη εγκαταστάσεων και οργάνωσης είναι πολύ μπροστά. Είναι εφάμιλλο σχεδόν του NBA. Τα γήπεδά τους είναι μεγάλα, η οργάνωσή τους είναι πραγματικά μοναδική, έχουν πολλά χρήματα τα οποία τα δαπανούν στον αθλητισμό και ειδικότερα στο μπάσκετ αφού έχουν τρέλα με το άθλημα. Από άποψη επιπέδου μπάσκετ είμαστε όμως πολύ καλύτεροι. Δηλαδή ο μέσος Έλληνας παίκτης είναι πολύ καλύτερος από τον καλύτερο Κινέζο παίκτη. Το βλέπεις κιόλας από το γεγονός ότι από τον τεράστιο πληθυσμό της Κίνας, έχουν βγει μόλις 5-6 μεγάλοι παίκτες. Άρα το επίπεδο στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερο. Αυτοί επειδή έχουν χρήματα, φέρνουν super stars από το NBA ώστε να κάνουν την διαφορά και βασίζουν το μπάσκετ τους κατά 80% στους 2 ξένους που θα πλαισιώνουν τις ομάδες.

Και στη Νέα Ζηλανδία η εμπειρία πως ήταν; 

Παραδόξως, στην Ν.Ζηλανδία επειδή το μπάσκετ δεν είναι τόσο διαδεδομένο όπως το ράγκμπι που είναι θρησκεία για αυτούς, μέσα στις τέσσερις γραμμές το μπάσκετ είναι πολύ καλό γιατί είναι πάρα πολύ physical το παιχνίδι τους. Τα περισσότερα παιδιά εκεί όπως εμείς έχουμε μεγαλώσει με το ποδόσφαιρο, αυτά έχουν μεγαλώσει με το ράγκμπι, δηλαδή στις γειτονιές και στις αλάνες παίζουν ράγκμπι, οπότε μεταφέρουν στο μπάσκετ αυτό το physical στοιχείο. Και οι προπονητές εκεί είναι αρκετά υψηλού επιπέδου, πολύ καταρτισμένοι γιατί είναι κοντά στην Αυστραλία, και γενικά αποδίδουν πολύ καλό μπάσκετ. Απλά η οργάνωση είναι σε ερασιτεχνικά επίπεδα.

Σε ποιες ομάδες έχεις εργαστεί;

Με την σειρά Νήαρ Ηστ, ΑΕΚ, Σπόρτινγκ, ΕΟΚ, Κηφισιά (ακαδημίες), Frankfurt Skyliners, Νορβηγία, Κολοσσός Ρόδου, Ολύμπια Λάρισας με κόουτς Μπαρτζώκα, Ηλυσιακός, Σανγκάι Σαρκς, Νέα Ζηλανδία, Κηφισιά.


Εμπειρία από πολλές ομάδες. Τι αποκόμισες από κάθε ομάδα; Πόσο σε βοήθησαν αυτές οι εμπειρίες;

Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πάρα πολύ καλούς προπονητές, οι οποίοι ήταν και πολύ καλοί άνθρωποι. Από όλους πήρα κάτι. Είχα την τύχη από μικρός να πάρω σωστές αρχές και είμαι μπασκετικό παιδί και γενικότερα είχα σαν πατέρα μου τον Κώστα Πολίτη. Από τον Πολίτη πήρα απίστευτες αρχές: Πως να είσαι σοβαρός στην δουλειά σου, πως να μην σε «καβαλάνε» τα αστέρια της κάθε ομάδας και πως να είσαι δίκαιος με τους παίκτες, να μπορείς να τους κοιτάς στα μάτια και να τους λες την αλήθεια, όσο σκληρή και να είναι αυτή. Από κει και πέρα, έχοντας αυτές τις αρχές, προσπάθησα να πάρω ακόμα περισσότερα. Από τον Φλεβαράκη πήρα πολλά, από τον Κουφό, από τον Μπαρτζώκα. Νομίζω ότι οι κόουτς Μπαρτζώκας και Παπαθεοδώρου μου έδωσαν πάρα πολλά. Χωρίς να θέλω να αδικήσω κανέναν προπονητή γιατί δούλεψα με αρκετούς, νομίζω ότι δίπλα στον  Γιώργο και τον Ηλία έμαθα πάρα πολλά, κυρίως για το head coaching, για την λειτουργία της ομάδας, για το πόσο σοβαρός πρέπει να είσαι.

Και για την συνεργασία σου με τον Κώστα Χατζηχρήστο;

O Κώστας είναι κορυφή. Είναι άριστος επαγγελματίας και μαθαίνω ακόμα πάρα πολλά. Πολλές σημαντικές αποφάσεις στην καριέρα μου τις έχω πάρει αφού έχω περάσει ώρες ατέλειωτες με τον Κώστα.

Πάμε τώρα στο ζουμί που έχει να κάνει με τις ατομικές προπονήσεις που είναι και ο τομέας σου. Τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση των αγώνων ειδικότερα στο επίπεδο της Ευρωλίγκας, βλέπω όλο και περισσότερα παιδιά να επιλέγουν τον δρόμο της ατομικής εκγύμνασης/βελτίωσης. Γιατί γίνεται αυτό;

Πλέον η ατομική προπόνηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής ενός μπασκετμπολίστα. Για να μπουν όμως όλα σε μια σειρά. Ο παίκτης γίνεται...παίκτης μέσα από τους αγώνες, όση προπόνηση και αν κάνει είτε με την ομάδα είτε ατομικά, όσες ώρες και αν δαπανήσει ατομικά, αν δεν βάλει φανέλα, αν δεν παίξει αγώνα δεν θα γίνει ποτέ παίκτης. Βέβαια για να παίξεις καλά μέσα στο αγώνα χρειάζεται να κάνεις παράλληλα και πολύ καλές προπονήσεις. Είναι αλληλένδετα. Ωστόσο για να παίξεις παιχνίδι πρέπει να κάνεις ατομικές προπονήσεις, να βελτιώσεις την δύναμή σου, την αντοχή σου, το κορμί σου, τις αδυναμίες σου. Αυτό είναι το νόημα της ατομικής. Τώρα παράδειγμα, με το scouting που είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, ξεγυμνώνει τον παίκτη κυριολεκτικά, οι αντίπαλοι σε ξέρουν καλύτερα και από τον ίδιο σου τον εαυτό, οπότε κάθε χρόνο θα πρέπει μέσα στη σεζόν να συντηρείσαι και το καλοκαίρι να εντάξεις νέα κομμάτια στο παιχνίδι σου. Να δώσεις άλλη μια λύση στον εαυτό σου.


Στην δική σου ατομική προπόνηση η βάση είναι να βελτιωθούν τα ήδη καλά στοιχεία, να μπουν νέα κομμάτια στο παιχνίδι του κάθε παίκτη ή να βελτιωθούν οι αδυναμίες τους;

Δική μου φιλοσοφία είναι να μην ασχολούμαι πάρα πολύ με τις αδυναμίες. Ασχολούμαι με την δύναμη. Προσπαθώ τα καλά στοιχεία του να τα πάω ένα βήμα παραπάνω. Παράδειγμα: δεν με ενδιαφέρει αν δεν πας πολύ από τον αριστερό διάδρομο. Μην πας ποτέ από τα αριστερά. Γίνε τέλειος στο να πηγαίνεις από τα δεξιά. Θέλω να ενισχύσω και να τελειοποιήσω τα δυνατά σου στοιχεία. Προφανώς θα βοηθήσω και την αδυναμία αλλά πρωτεύον στόχος είναι να τελειοποιήσω τα προτερήματα του κάθε παίκτη. Το καλοκαίρι τώρα, που έρχονται αρκετά καλοί παίκτες, πρέπει να προσθέσουμε και κάτι ακόμα στο ρεπερτόριό τους. Θα μπορούσε να είναι ένα έξτρα διάβασμα από το pick and roll για τον Σπανούλη π.χ. ή ένα παιδί που παίζει με τα screen να έχει ακόμα μία επιλογή βγαίνοντας από ένα down screen. Να έχει ένα ακόμα διάβασμα μιας φάσης που μέσα στην σεζόν είχε δυσκολία. Βλέπεις τις δυσκολίες που είχε πέρσι και πάνω σε αυτές τις δυσκολίες του βάζεις ένα καινούριο στοιχείο που θα τον βοηθήσει να παίξει καλύτερα.

Τώρα το καλοκαίρι που έρχονται παίκτες για ατομικές, το βασικό πρόγραμμα εκγύμνασής τους τι περιλαμβάνει;

Καταρχήν διπλές προπονήσεις. Οι περισσότεροι έρχονται σε μένα 5 φορές και πάνε και 3 φορές στο γυμναστή τους. Άρα έχουν 3 διπλές. Βάρη, μπάσκετ, drills. Αν ο παίκτης που θα έρθει είναι κάτω των 18, ασχολούμαι κυρίως με skills. Μέχρι αυτή την ηλικία θέλω να τους κάνω μπασκετμπολίστες. Δεν με ενδιαφέρει η θέση καθόλου. Με ενδιαφέρει ένα 17-18 χρονών παιδί να μπορεί να ντριμπλάρει, να πασάρει, να σουτάρει και όλα αυτά με ταχύτητα. Να μπορεί να έχει τέλεια ντρίμπλα, τέλεια πάσα, τέλειο σουτ. Από κει και πέρα όταν τα τελειοποιήσει αυτά θα πάμε και στα διαβάσματα. Αυτό λέγεται skills. Από και πέρα υπάρχουν τα game like workouts. Παράδειγμα ο Κασελάκης θα κάνει για κάποια λεπτά practice με skills τύπου ball handling, αλλά μετά θα κάνει πράγματα μόνο που χρησιμοποιεί στο παιχνίδι του. Ότι δεν κάνει στο παιχνίδι του δεν με ενδιαφέρει. Ασχολούμαι μόνο με αυτά που κάνει ο κάθε παίκτης όταν παίζει.

Τώρα για ένα παιδί που θέλει να αλλάξει ή να μάθει θέση, να παίξει δηλαδή από το 3 στο 4 ή από το 3 στο 2, θα αλλάξει η προπόνηση, θα δουλευτούν περισσότερο κάποια skills ώστε να μπορεί για παράδειγμα να μπορεί να φτιάξει την ντρίμπλα του. Και ειδικά με την ντρίμπλα, αν δεν ασχοληθείς πολύ δεν φτιάχνει. Εν κατακλείδι, το κομμάτι των skills είναι για την νεαρή ηλικία και για τα παιδιά που θέλουν να αλλάξουν θέση, και το κομμάτι του game like workouts για έτοιμους παίκτες που θέλουν να βελτιώσουν τα στοιχεία που έτσι και αλλιώς χρησιμοποιούν στο παιχνίδι τους.

Στις ατομικές προπονήσεις όπως βλέπω και σήμερα ασχολείσαι με νέα παιδιά. Στην Κηφισιά είχες σαν παίκτη τον Μιχάλη Κακιούζη. Αντιμετωπίζεις προπονητικά διαφορετικά τα νέα παιδιά Under 18, Under 20 συγκριτικά με έναν πολύπειρο παίκτη όπως ο Κακιούζης;

Στο παρκέ, στον αγώνα υπάρχει ίδια αντιμετώπιση. Ο νέος παίκτης που θα κάνει προπόνηση με τον Κακιούζη ή τον οποιοδήποτε μεγάλο παίκτη θα πρέπει καταρχήν να μπορεί να αντεπεξέλθει. Δηλαδή υπάρχουν 20χρονοι και υπάρχει και ο Χαραλαμπόπουλος. Ο Χαραλαμπόπουλος μπορεί να παίξει με όλους. Ο Μουράτος μπορεί να παίξει με όλους. Αυτά τα νέα παιδιά, αυτή η νέα γενιά των εθνικών ομάδων μπορεί να σταθεί σε οποιοδήποτε επίπεδο. Δηλαδή ο Κώττας αυτή τη στιγμή μπορεί να σταθεί άνετα απέναντι στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη σε ένα μονό ή σε μια προπόνηση. Ο Κώττας ακολουθεί την προπόνηση του Σοφοκλή ή του Βουγιούκα και του Μαυροκεφαλίδη, παικτών επιπέδου γιατί είναι σε αυτό το επίπεδο. Οπότε είτε μικροί είτε μεγάλοι, κάνουν την ίδια προπόνηση, απλά τα groups σχηματίζονται με τις ανάγκες του κάθε παίκτη. Για να γίνει πιο κατανοητό δεν μπορώ να κάνω την ίδια προπόνηση στον Μιλουτίνοφ και την ίδια προπόνηση στον Χάινς που είναι 5άρια. Δεν μπορεί να είναι ίδια η προπόνηση του Πρίντεζη με τον Φώτση. Έχει να κάνει με τον τρόπο που αγωνίζονται.


Ώρα να μου μιλήσεις για το αγαπημένο μου Gun και γενικά τα μέσα που χρησιμοποιείς για τις ατομικές. 

Ναι έχω 2 gun. Το συγκεκριμένο μηχάνημα βοηθάει πάρα πολύ τον παίκτη γιατί μπορεί να κάνει πολλά σουτ σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μπορείς να κάνεις 400 σουτ σε 20 λεπτά. Γλυτώνεις πολύ χρόνο αφού όταν ήμουν μόνος μέχρι να εκτελέσει κάποιος και να τρέξω εγώ να πάρω το ριμπάουντ τρώγαμε αρκετό χρόνο. Οπότε με το gun πετάει την μπάλα στον παίκτη ανά δευτερόλεπτο. Παράλληλα το πιο σημαντικό είναι ότι βοηθάει στον ρυθμό του σουτ γιατί κάνεις συνέχεια μια συγκεκριμένη κίνηση οπότε σου μένει και το βίωμα. Πέρα από το gun, χρησιμοποιώ και διάφορα μαξιλάρια-ασπίδες για ενδυνάμωση.

Μπροστά μου τώρα βλέπω έναν παίκτη που θα φέρω σαν παράδειγμα για μια απορία γύρω από επιλογές. Γενικά ο κόσμος είχε την δική του άποψη για την εξέλιξη κάποιων ταλαντούχων παιδιών όπως ο Χαραλαμπόπουλος και η απορία πολλών εξ αυτών που έβλεπαν το ταλέντο του ήταν γιατί να «σπαταλήσει» ένα ακόμα καλοκαίρι με τουρνουά των μικρών Εθνικών ομάδων και να μην κάτσει να βελτιωθεί ατομικά.

Καταρχήν αυτό δεν το ελέγχει ο Χαραλαμπόπουλος, είναι καθαρά θέμα της ομοσπονδίας. Η ΕΟΚ θέλει να παρατάξει την καλύτερη δυνατή ομάδα που μπορεί. Νομίζω ότι το ελληνικό μπάσκετ θα μπορούσε να παρατάξει μια εθνική ομάδα για να ανέβει από την Β κατηγορία στην Α, όπως το προηγούμενο καλοκαίρι χωρίς αυτά τα παιδιά που ήταν ένα σκαλοπάτι πριν το επίπεδο της Ευρωλίγκας. Γιατί για να κάνει ο Χαραλαμπόπουλος ή ο Λούντζης ή ο Μωραΐτης ή και όλα αυτά τα παιδιά το επόμενο βήμα, πρέπει να αφιερώσουν το καλοκαίρι τους σε ατομική προπόνηση και στην εκγύμνασή τους. Άρα η Εθνική ομάδα τους προσφέρει ναι μεν την αίγλη, τις εικόνες, την φανέλα, αλλά από την άλλη μένουν λίγο πίσω στο ατομικό κομμάτι. Ειδικά τα παιδιά που είναι στο μεταίχμιο του να παίξουν ψηλότερα, δεν θα βοηθηθούν από την Εθνική όσο από το ατομικό. Μην παρεξηγηθώ, η Εθνική είναι ότι πιο ιερό υπάρχει σε μια χώρα, αλλά μιλάμε καθαρά για το κομμάτι της βελτίωσης. Τους πάει λίγο πίσω σε αυτό το κομμάτι αλλά είναι η Εθνική ομάδα. Δεν μπορείς να πεις όχι. Για παράδειγμα η Ρεάλ είχε κάνει μια συμφωνία με την εθνική Σλοβενίας για να μην κατέβει ο Ντόνσιτς σε κάποια τουρνουά, έκατσε δούλεψε, έγινε αυτός που έγινε και τώρα η χώρα του θα έχει playmaker για τα επόμενα 15 χρόνια. Αυτό εμείς δεν το κάνουμε αλλά δεν μπορώ να κατηγορήσω και την ομοσπονδία που θέλει την καλύτερη δυνατή ομάδα. Η Εθνική ομάδα για μένα είναι ότι πιο ιερό υπάρχει στον αθλητισμό μιας χώρας.


Να δούμε λίγο και το παραγωγικό κομμάτι του ελληνικού μπάσκετ. Παρατηρούσα στους αγώνες της Under 20 ότι οι δικοί μας παίκτες φαινόντουσαν να υστερούν σε στοιχεία απέναντι στους αντιπάλους τους. Στην ντρίπλα, το σουτ, στην πάσα.

Τα παιδιά αυτά είναι δουλεμένα σε αυτά τα ατομικά στοιχεία, τουλάχιστον τα περισσότερα. Το βασικό που τους λείπει είναι οι παραστάσεις, οι εικόνες μέσα από το παρκέ. Δες τώρα ποια είναι τα μεγάλα ονόματα αυτής της εθνικής νέων. Είναι ο Λούντζης, ο Μωραΐτης, τα αδέρφια Καλαϊτζάκη. Αν εξαιρέσεις τον Λούντζη που έπαιξε πέρσι στα Τρίκαλα, οι υπόλοιποι δεν έχουν πατήσει σε παρκέ. Τους λείπουν οι εικόνες. Έχουν τα πάντα. Έχουν ταλέντο, έχουν προσόντα αλλά τους λείπουν οι αγώνες σε υψηλό επίπεδο. Από πάντα η Ελλάδα σε αυτές τις ηλικίες έμενε πίσω λόγω της έλλειψης αγώνων. Και ο Χαραλαμπόπουλος που ήταν το μεγάλο μας όνομα και έβγαινε MVP στα τουρνουά, στον Παναθηναϊκό δεν έπαιζε, δεν είχε σταθερό χρόνο, ενώ ο αντίστοιχος Γάλλος είχε σταθερά 25 λεπτά στην πρώτη εθνική της Γαλλίας. Αυτό που τους λείπει είναι η εμπιστοσύνη των ομάδων τους, ώστε να αποκτήσουν και παραστάσεις. Όταν έχεις έναν καλό ελπιδοφόρο νέο, που είναι από τους καλύτερους στην ηλικία του στην Ευρώπη, δεν νομίζω ότι αυτός ο νέος θα σου κοστίσει το πρωτάθλημα, αλλά ούτε θα στο πάρει. Υπάρχει το περιθώριο να βγουν 1-2 παιδιά όσο υψηλοί και να είναι οι στόχοι σου. Δεν πρόκειται κάποιος να χάσει αν επενδύσει σε αυτά τα παιδιά. 

Τώρα που τα τελευταία δύο χρόνια λόγω και των περισσότερων αγώνων με το νέο φορμάτ της Ευρωλίγκας, η ατομική εκγύμναση των αθλητών έχει αλλάξει;

Είναι σίγουρα πιο απαιτητική η σεζόν λόγω των πολλών αγώνων, αλλά το καλοκαίρι με τις ατομικές κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα. Πέφτουμε με τα μούτρα στη δουλειά. Οι παίκτες αυτού του επιπέδου, ξέρουν πως να κατανέμουν σωστά στον χρόνο τους, τα ρεπό τους, τις διακοπές τους και μετά έρχονται εδώ και είναι 150% αφοσιωμένοι. Αυτό που θέλω να πω γιατί με ρωτάνε αρκετές φορές ποιος είναι ο πιο δουλευταράς. Όλοι είναι. Είμαστε στον Ιούλιο με 40 βαθμούς έξω και τα παιδιά είναι εδώ. Όταν αφήνεις στην άκρη τις παραλίες και τις βόλτες και έρχεσαι να κάνεις προπόνηση είσαι σκύλος. Τα παιδιά είναι δουλευταράδες. Και όχι μόνο αυτά που έρχονται εδώ αλλά και άλλα που κάνουν ατομικές με άλλους συναδέλφους. Ακούω πολύ καλά λόγια για άλλους συναδέλφους. Ο Δεμέναγας είναι καταπληκτικός, ο Χατζής κάνει καλές ατομικές, ο Τάσος Κανταρτζής, η Μαργαρίτα Μάλαμα από τα Μελίσσια. Μου αρέσει που οι συνάδελφοί μου στο κομμάτι αυτό είναι καταρτισμένοι και επιζητούν να γίνονται καλύτεροι. Υπάρχει καλή φουρνιά προπονητών για ατομικές προπονήσεις. Και φυσικά υπάρχει και η θέληση αυτών των αθλητών που έρχονται εδώ και δίνουν τα πάντα.


Και για να κλείσουμε θα ήθελα να μας πείτε δύο λόγια τον χώρο που μας φιλοξενεί και για την συνεργασία σας με το Eurohoops Dome, που αν δεν κάνω λάθος ξεκίνησε φέτος. 

Ναι ξεκινήσαμε φέτος να συνεργαζόμαστε και μπορώ να την χαρακτηρίσω ιδανική. Ότι ζητήσεις το έχεις. Πλέον για πρώτη φορά το καλοκαίρι ασχολούμαι μόνο με το μπάσκετ. Μπαίνω στο γήπεδο, κάνω την προπόνησή μου. Τα υπόλοιπα όλα είναι λυμένα από τα παιδιά. Είναι εκπληκτικοί επαγγελματίες και μας έχουν δώσει μια πολύ ωραία στέγη για να μπορούμε να κάνουμε άνετα τις προπονήσεις μας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να με επιλέγει ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης για να συνεργαστούμε. Είναι και οι 2 άψογοι, έχω ότι ζητήσω. Είναι μεγάλη τιμή να σου εμπιστεύονται αυτοί οι 2 αθλητές τις εγκαταστάσεις τους και να θέλουν να χτίσουν πάνω σε αυτό που κάνω. Υπάρχει και το υπόλοιπο staff που βοηθάει, ο αδερφός του Παπαλουκά, ο Αλέξης Ποντικούλης. Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει ένας οργανισμός εδώ που σου λύνει τα χέρια και ασχολείσαι μόνο με το μπάσκετ. Δεν μας λείπει τίποτα. Είμαστε πραγματικά πολύ καλά.


*Την ώρα της συνέντευξης στο παρκέ βρισκόντουσαν οι Κακλαμανάκης (Λαύριο), Τσαλμπούρης (ΑΕΚ), Χαραλαμπόπουλος (Παναθηναϊκός), Μποχωρίδης (Άρης), Κώττας (Χολαργός), Κασελάκης (Προμηθέας) και Διαμαντάκος (Φάρος). Ακόμα στις προπονήσεις συμμετέχουν σχεδόν όλοι οι παίκτης της εθνικής εφήβων, ενώ ατομικές επιλέγουν να κάνουν και Μουράτος (Περιστέρι), Σταμάτης (Κολοσσός Ρόδου), Σαρικόπουλος (Πανιώνιος), Μαυροκεφαλίδης και Σοφοκλής Σχορτσιανίτης μεταξύ άλλων. Στις απογευματινές προπονήσεις συμμετέχουν 3 Τούρκοι παίκτες της Τόφας, ο Κινέζος playmaker της Γκουανζά Λάιονς, ενώ το προηγούμενο διάστημα τον Μιχάλη Καλαβρό επέλεξαν 2 Ρώσοι παίκτες της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. 

COMMENTS

BLOGGER: 2
  1. Συγχαρητήρια. Ωραία συνέντευξη. Ενδιαφέρουσες (καινοτόμες έως αιρετικές θα έλεγα) οι απόψεις ενός σπεσιαλίστα της ατομικής προπόνησης όπως ο Καλαβρός.

    Ευθύμης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Ευθύμη και ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Όπως θα διάβασες πάλευα αρκετό καιρό να του πάρω συνέντευξη και όχι άδικα. Αν δεν είχε και προπόνηση (κατάφερα να του «κλέψω» ένα 40λεπτο κουβέντας) θα μιλούσαμε ακόμα αρκετά, αφού κάθε απάντησή του μου γεννούσε ακόμα ένα έξτρα ερώτημα. Οι ερωτήσεις που έμειναν κάβα βγάζουν ακόμα μία συνέντευξη, οπότε κάποια στιγμή στο μέλλον θα συζητήσουμε ξανά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Όνομα

2.BUNDESLIGA,1,2018,1,2019-2020,3,Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,795,Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,Α2,63,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,2,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,63,ΑΕΚ,161,ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ,1,ΑθΗΝΑΙΟΥ,1,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΙΓΙΟ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,9,ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,9,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,8,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,Αλεξανδριδης,10,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΗΤΣΙΟΥ,12,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΟΣ,29,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,13,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,27,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,82,ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ,24,Ανασκόπηση,1,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,33,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,2,ΑΝΓΚΟΛΑ,2,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,487,ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ,1,ΑΝΤΒΕΡΠ,1,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,5,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,23,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,93,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,5,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,18,ΑΠΟΨΕΙΣ,163,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,4,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,8,Αργεντινή,1,ΑΡΓΥΡΟΣ,26,ΑΡΗΣ,309,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,75,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,10,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,65,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β Εθνική,10,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,Β' ΕΘΝΙΚΗ,13,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ,10,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,54,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,40,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,2,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,15,Βασίλης Ζούμπος,6,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,36,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΒΑΣΚΟΣ,69,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,4,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,20,Βιλερμπάν,1,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΙΡΤΟΥΣ,3,ΒΙΡΤΟΥΣΜΠΟΛΟΝΙΑ,1,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΒΟΡΑΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,2,ΒΡΑΒΕΙΑ BADBASKET,6,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,3,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,29,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,18,Γαλλία,1,ΓΕΝΙΚΑ,54,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,11,ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,Γιαβρης Ιωάννης,3,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,8,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,13,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,18,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΓΙΑΤΡΑΣ,17,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,5,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΟΜΠΕΡ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,11,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ,13,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,4,ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ,11,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΘΩΜΑΣ,5,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,10,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ,4,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,12,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,101,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,15,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,9,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ,1,ΕΛΕΥΣΙΝΑ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,16,ΕΜΠΙΝΤ,1,ΕΟΚ,31,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,24,ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΕΡΚΑΝ,1,ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ,1,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,60,ΕΣΑΚΕ,155,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΣΚΑ,1,ΕΣΚΑΝΑ,1,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΘΥΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,85,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,1251,Ευρωλίγκα,19,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,29,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,3,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,79,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ,2,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,6,ζενιτ,8,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΜΠΟΣ,10,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΖΟΥΡΟΣ,1,ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,2,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,4,ΗΠΑ,10,ΗΡΑΚΛΗΣ,12,ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ,16,ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΘΕΟΔΟΡΟΣ ΡΟΔΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,8,ΙΒΑΝΟΒΙΤΣ,1,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,25,ΙΣΡΑΗΛ,10,ΙΤΑΛΙΑ,14,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,15,ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΙΑΒΡΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΟΣ,31,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΙΩΝΙΚΟΣ,2,ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ,7,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΛΑΘΗΣ,7,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΙΝΙΝΓΚΡΑΝΤ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΜΠΑΤΣΟ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,2,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,7,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,27,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,25,ΚΑΣΤΟΡΙΑ,2,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,5,ΚΕΔ,1,ΚΕΜΖΟΥΡΑ,1,ΚΕΜΠΑ ΟΥΟΚΕΡ,1,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΘ,1,ΚΙΜΚΙ,50,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΑΙΤΗΣ,2,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,24,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ,39,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,17,ΚΟΤΣΙΡΗΣ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,10,ΚΥΜΗ,59,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,35,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,2,ΚΩΛΑΙΤΗΣ,4,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΔΡΑΓΑΤΣΗΣ,4,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,135,ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,1,ΛΑΓΚΗΣ,149,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΡΙΣΑ,7,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,40,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΚΟΣ,1,ΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,11,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΟΝΑΡΝΤ,1,ΛΕΤΟΝΙΑ,9,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,28,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,13,ΛΙΝΟΣ ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΙΣΤΕΣ,28,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,10,ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ,6,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ,5,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,89,ΜΑΚΑΜΠΙ ΡΙΣΟΝ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,2,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,21,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ,1,ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,1,ΜΑΡΙΟΣ ΠΥΚΝΗΣ,65,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,7,ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ,1,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,3,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,5,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΣΙΝΑ,3,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ,5,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,98,Μεταγραφικά,2,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΚΙ,1,ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΡΟΤΙΤΣ,2,ΜΙΤΣΟΦ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,10,ΜΟΥΝΤΙ,1,ΜΟΥΝΤΟΜΠΑΣΚΕΤ,2,ΜΟΥΡΘΙΑ,1,ΜΟΥΣΛΗΣ,108,ΜΠΑΓΕΡΝ,31,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,49,ΜΠΑΝΒΙΤ,17,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,17,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,116,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,89,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,3,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,8,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΛΑΤ,6,ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ,1,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,20,ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ,1,ΜΠΟΥΡΝΟΖΟΣ,3,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,7,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,8,ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,5,ΝΙΓΗΡΙΑ,5,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,13,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,44,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,4,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,7,ΝΟΝΗΣ,53,ΝΤ'ΑΝΤΡΑ ΜΟΣ,1,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,48,Νταρουσάφακα,1,ΝΤΕ ΚΟΛΟ,2,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΜΠΙΛΙΣΙ,1,ΝΤΟΝΟΒΑΝ ΜΙΤΣΕΛ,1,ΝCAA,1,ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,1,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,81,ΟΚΕ,1,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,41,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,301,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,12,ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ,1,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,2,ΟΣΤΑΝΔΗ,4,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,41,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,28,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,8,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,18,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΦΙΛΗΣ,21,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,338,ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ,1,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,36,ΠΑΟΚ,165,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,33,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,427,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,8,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,3,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,9,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,5,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,54,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,10,ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,27,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΣΙΤΣ,5,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,230,ΠΕΤΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,212,Πιανιτζάνι,3,ΠΙΠΕΝ,1,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,4,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,8,ΠΟΥΕΡΤΟ ΡΙΚΟ,1,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,4,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,9,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,49,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,112,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,180,ΠΣΑΚ,1,ΡΕΑΛ,58,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,75,Ρεάλ Μαδρίτης,2,ΡΕΘΥΜΝΟ,34,ΡΕΠΕΣΑ,1,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ,17,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,2,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,10,ΣΑΙΤΑΜΑ,1,ΣΑΚΟΤΑ,1,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,9,Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,1,ΣΒΕΝΤ,2,ΣΕΝΕΓΑΛΗ,3,ΣΕΡΒΙΑ,25,ΣΕΡΕΛΗΣ,2,ΣΕΡΧΙ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,1,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,24,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,10,ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,8,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,2,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,5,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,8,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΠΥΡΙΔΟΥ,3,ΣΠΥΡΟΣ ΠΡΟΥΝΤΖΟΣ,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,436,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,55,ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΟΦΟΛΟΓΗΣ,1,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,173,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,6,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,32,ΣΧΟΛΙΟ,4,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΑΠΟΥΤΟΣ,2,ΤΑΡΜΠΕΣ,1,ΤΑΣΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ,30,ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΑΣ,8,ΤΕΛΙΚΟΙ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,16,ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,15,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,4,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΖΟΟΥΝΣ,1,ΤΖΟΡΝΤΑΝ,4,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΛΙΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΟΠΙΚΑ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,4,ΤΟΥΡΚΙΑ,13,Τουρνουα ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,2,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,15,ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ,1,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ,9,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,7,Τσιαλτας,3,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ,20,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,175,ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΤΣΣΚΑ,102,ΤΥΝΗΣΙΑ,1,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,7,ΦΑΡΟΣ,2,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,136,ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ 76ΕΡΣ,1,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,1,ΦΙΛΙΚΑ,18,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,6,ΦΛΕΒΑΡΑΚΗΣ,1,ΦΛΙΩΝΗΣ,2,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,3,ΦΟΥΡΝΙΕ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,3,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΚΕΤ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,8,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΛΙΓΟΣΦΥΡΗΣ,63,ΧΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΙΜΚΙ,21,ΧΟΛ,1,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,14,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,81,ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,22,AARON HOLIDAY,1,ABA,4,ABRINES,1,ACB,46,ACC,1,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,AEK,4,ALABAMA,2,ALEC PETERS,1,ALEKSA ILIC,1,ALEKSEJ POKUSEVSKI,1,ALEX KIRK,1,ALIZE JOHNSON,1,ALL SNUB TEAM,1,ALL STAR,1,ALL STAR GAME,5,ALL STAR SMILES,1,ALLEN SMAILAGIC,1,ALLONZO TRIER,2,ANADOLU EFES,3,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ANTHONY DAVIS,3,ARGENTINA,2,ARIZONA,4,ARKANSAS,2,ARMANI MILANO,11,ARMY,1,ASHTON,7,ATLANTA HAWKS,22,AUBURN TIGERS,1,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET AWARDS,5,BADBASKET GAMES,6,BADBASKET.GR,1,BAM ADEBAYO,1,BARCELONA LASSA,9,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,60,Basketball analytics,1,BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE,7,BASKETBALL SHOOTING CAMP,2,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETLEAGUE,10,BASKETZILLA,10,BASKONIA,12,BAYERN MUNICH,2,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BET,1,Bill Tsialtas,29,Bill Tsialtas .,1,BLAZIC,1,BOBBY BROWN,1,BODIROGA10,25,BOLOGNA,2,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,73,BRANDON MCCOY,1,BRANDON TAYLOR,1,BROOK LOPEZ,2,BROOKLYN NETS,18,BROSE BAMBERG,6,Bruce Bowen,1,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,14,BUDUCNOST,3,BUTLER,2,CALEB MARTIN,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARIS LEVERT,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,2,CHAMPION'S LEAGUE,153,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,14,CHASSON RANDLE,1,CHEMISTRY,1,CHICAGO BULLS,35,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,88,CLIFF ALEXANDER,1,CLINT CAPELA,1,CODY MARTIN,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,25,COPA DEL REY,2,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRIS PAUL,1,CROATIA,1,CRVENA ZVEZDA,5,CSKA,27,CSKA.SCOUTING REPORT,1,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,18,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DANIEL GAFFORD,1,DAROUSSAFAKA,9,DARRYL MONROE,1,DAVID BLATT,4,David Stern,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEANDRE JORDAN,1,DELLE DONNE,1,DEMAR DEROZAN,1,DEMARCUS COUSINS,2,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,25,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,22,DERRICK WALTON,1,DETROIT PISTONS,22,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DONTA HALL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DORSEY,1,DRAFT 2018,1,DRAFT2018,1,DRAYMOND GREEN,1,DUKE,6,DUKE BLUE DEVILS,9,DURANT,2,DWANE CASEY,1,DWYANE WADE,2,DYNAMIC DUOS,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,EAST REGION,1,EASTER CAMP,1,EASTERN CONFERENCE,3,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,2,ESTUDIANTES,1,ETHAN HAPP,1,EUROBASKET,2,EUROCUP,69,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,118,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,140,EUROPE CUP,1,FANTASY CHALLENGE,57,FBI,1,FENER,4,FIBA,45,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,4,FINAL FOUR,30,FINALS,8,FINLAND,1,FLASH BACKS,7,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,2,FMP,1,FRED KROSSMANN,37,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,8,FREE THROWS,1,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAGIC,1,GAME ANALYSIS,5,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GASOL MARK,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GEORGIA BULLDOGS,1,GIANNIS ANTETOKOUNMPO,6,Gilbert Arenas,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,87,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,8,GRAN CANARIA,8,GRANT WILLIAMS,1,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,GREGG POPOVICH,3,HALL OF FAME,3,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,57,IBAKA,1,INDIANA HOOSIERS,1,INDIANA PACERS,30,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAAC BONGA,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,2,ISIAH AUSTIN,1,JABARI PARKER,2,JACOB EVANS,1,JALEN BRUNSON,1,JALEN GREEN,1,JAMAL MURRAY,2,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,3,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARRETT CULVER,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,2,JASON TATUM,1,JAXSON HAYES,1,JAYCEE CARROLL,1,JAYLEN ADAMS,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JEVON CARTER,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JMU,1,JOEL BERRY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOEL EMBIID,2,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,59,JONATHAN WILLIAMS,1,JONES,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JP MACURA,1,JUAN CARLOS NAVARRO,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,6,KANSAS STATE WILDCATS,3,KAREEM ABDUL-JABBAR,1,KARKATIM,13,KAWHI LEONARD,6,KAY FELDER,1,KBSL ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,KEEKEE CLARK,1,KEENAN EVANS,1,KEIFER SYKES,1,KEITA BATES DIOP,1,KELAN MARTIN,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENDALL STEPHENS,1,KENNETH FARIED,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,9,KERWIN ROACH,1,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,5,KHYRI THOMAS,1,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KONSTANTINOS TSIROGIANNIS,1,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KVINNELIGAEN,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE VINALES,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,4,L.A. CLIPPERS,14,LABORAL,4,LADDER,1,LAGERALD VICK,1,LAMAR PETERS,1,LANDRY SHAMET,1,LAURI MARKANNEN,1,LEBRON JAMES,15,LEGABASKET,2,LEONARD,1,LEVI RANDOLPH,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,LFB ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOAD MANAGEMENT,1,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONG READS,2,LONNIE WALKER,2,LONZO BALL,2,LOS ANGELES CLIPPERS,29,LOS ANGELES LAKERS,35,LOUISVILLE,3,LOUISVILLE CARDINALS,1,LOWRY,1,LUCKY,1,LUIS MONTERO,1,LUKA DONCIC,3,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MACCABI TEL AVIV,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MANU GINOBILI,2,MARCH MADNESS,11,MARCUS SMART,1,MARK LYONS,1,MARKELLE FULTZ,3,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEGA,1,MEMPHIS GRIZZLIES,21,MIAMI HEAT,23,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BEASLEY,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,MICHAEL PORTER,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,6,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIDWEST,1,MIKAL BRIDGES,1,MIKE BUDENHOLZER,4,MIKE JAMES,2,MILES BRIDGES,2,MILWAUKEE BUCKS,79,MINNESOTA GOLDEN GOPHERS,1,MINNESOTA TIMBERWOLVES,23,MISSISSIPPI STATE,1,MISSOURI TIGERS,2,MITSOSKAND,94,MOHAMED BAMBA,1,MOKOKA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,MVP,6,N.O PELICANS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,769,NBA BET,1,NBA DRAFT 2019,6,NBA DRAFT 2020,1,NBA FANTASY,3,NBA MOCK DRAFT 2018,32,NC STATE,1,NCAA,97,NEVADA,2,NEW KING,1,NEW ORLEANS PELICANS,13,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,26,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NIKOLA JOKIC,1,NORTH CAROLINA,9,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OHIO STATE,1,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,43,OKLAHOMA SOONERS,1,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,15,OXONIAN,109,PAN24,109,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,4,PASCAL SIAKAM,2,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PAYNE,1,PBL,3,PELICANS,2,PENN STATE,1,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,44,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,14,PIERIKOS,1,PIERRIA HENRY,1,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,54,POKUSEVSKI,1,PORTLAND TRAIL BLAZERS,28,POWER RANKINGS,2,PRE-GAME,16,PREDICTIONS,4,PREGAME,12,PRESEASON,12,PREVIEW,135,PRINCETON,1,PROSPECT,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAJON RONDO,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,14,RECAP,6,REGULAR SEASON,48,RETIN OBASOHAN,1,Review,30,RHODE ISLAND RAMS,2,RICK BARRY,1,RICK PITINO,1,Ricky Rubio,1,RILEY,1,RJ BARRETT,2,ROBERSON,1,ROBERT HORRY,1,ROBERT WILLIAMS,1,RODIONS KURUCS,1,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSAS,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUDY GOBERT,1,RUI HACHIMURA,1,RULES,1,RUSSELL WESTBROOK,3,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,23,SALARIES,1,SAN ANTONIO SPURS,64,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,135,SCOUTING REPORT,13,SERIE A,2,SERIE A ΓΥΝΑΙΚΩΝ,2,SETH TUTTLE,1,SHAI GILGEOUS ALEXANDER,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYLA COOPER,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SHVED,2,SIAKAM,1,SINKAZAMA,55,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,SPOELSTRA,1,SPURS,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STEFAN MOODY,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,4,STEVE KERR,1,STEVIE BROWNING,1,SUMMARY,93,SUMMER CAMP,4,SUMMER LEAGUE,2,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ),1,SUPERSONICS,1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,3,TAMPERING,1,TBL,18,TCU,1,TENNESSEE,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS A&M,1,TEXAS LONGHORNS,3,TEXAS TECH,3,THANASISPAP,44,THE LAST DANCE,1,THE SCIENTIST,4,THEO PINSON,1,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,THOMAS WILDER,1,TOBIAS HARRIS,1,TOMMYGUN,2,TONI PERKOVIC,1,TONY CARR,1,TOP DIVISION ΒΕΛΓΙΟΥ,1,TORONTO RAPTORS,45,TOTAL LEAGUE,1,TOUPANE,1,TRADE DEADLINE,1,TRADES,2,TRAE YOUNG,2,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TRENTO,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TSIROGIANNIS,1,TURKISH LEAGUE,3,TYLER,1,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U17,1,U18,11,U19,10,U20,10,UC DAVIS AGGIES,1,UCF,1,UCLA,3,UCONN,1,UNCUT,1,UNDER17,1,UNDER18,2,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,4,UNLV,1,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,27,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,13,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VCU,1,VICTOR OLADIPO,1,VIDEO,2,VIDEO ANALYSIS,65,VIDEO SCOUT REPORTS,29,VILLANOVA WILDCATS,6,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,2,VTB LEAGUE,23,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,35,WEEKLY PREVIEW,1,WENDELL CARTER,1,WESLEY JOHNSON,1,WEST REGION,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,2,WESTERN MICHIGAN,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WNBA,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,3,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,5,XMAS CAMP,5,YANTE MATEN,1,YOGI FERELL,2,YOLANDA MOORE,1,ZACH AUGUSTE,2,ZACH LEDAY,1,ZALGIRIS,4,ZENIT,1,ZION WILLIAMSON,1,ZLS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Συνέντευξη με τον Μιχάλη Καλαβρό: Ο καλύτερος Έλληνας player developer μιλάει στο Badbasket.
Συνέντευξη με τον Μιχάλη Καλαβρό: Ο καλύτερος Έλληνας player developer μιλάει στο Badbasket.
Με έδρα το Eurohoops Dome, o Μιχάλης Καλαβρός, προπονεί τους καλύτερους Έλληνες παίκτες, βελτιώνοντάς τους ατομικά.
https://2.bp.blogspot.com/-JKenRhqWpOM/W1Yz_n2XisI/AAAAAAAAOSk/UP0ZIjiN1_kk422E4gTxeyfiPfWS0xYKACLcBGAs/s640/20180718_120044.jpg
https://2.bp.blogspot.com/-JKenRhqWpOM/W1Yz_n2XisI/AAAAAAAAOSk/UP0ZIjiN1_kk422E4gTxeyfiPfWS0xYKACLcBGAs/s72-c/20180718_120044.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2018/07/player-developer-badbasket.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2018/07/player-developer-badbasket.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy