Οικονομία, Χημεία, Ενέργεια, Ρυθμός. Και οι 4 λέξεις χαρακτηρίζουν την τωρινή κατάσταση του Παναθηναϊκού.
Σήμερα θα πρωτοτυπήσω και θα είμαι σαφώς πιο επιεικής σε σχέση με ότι διαβάζω εκεί έξω, στα social κατά βάση για την εικόνα του Παναθηναϊκού απέναντι στην Μπάμπεργκ. Εντάξει δεν ανακαλύπτουμε και την Αμερική απλά αν συνεχίσουμε να αναπαράγουμε ότι ο Ντένμον δεν είναι Τζέιμς ή ο Βουγιούκας είναι αργός, ο Σίνγκλετον εκτός φόρμας ή αδιάφορος (!!!) και ο Γκιστ μεγάλωσε ή δεν θα είναι ποτέ ίδιος μετά τον τραυματισμό του. Δυστυχώς αυτά παίζουν τριγύρω από ένα αρκετά ικανοποιητικό ποσοστό ανθρώπων που παρακολουθούν την ομάδα. Προσωπικά πιστεύω πως απέχουν από την πραγματικότητα, για τους παρακάτω απλούς λόγους.
Αρχικά να πιάσουμε τον Ντένμον. Ο άνθρωπος δεν ήρθε σαν αντι-Τζέιμς ούτε σαν αντι-Φελντίν. Ήρθε σαν μια συμπληρωματική προσθήκη στη θέση 2, σαν ρολίστας που έχει καλό σουτ και μπορεί να τραβήξει λίγο το σκορ όταν η ομάδα κολλάει. Δεκτό ότι έχει κάνει μία κακή και μία μέτρια εμφάνιση. Ωστόσο αν δούμε τι έκανε στον αγώνα με την Μπάμπεργκ, αν κάποιος έχει κάτι να του προσάψει είναι τα άσχημα εκτελεσμένα σουτ που δοκίμασε. Από άμυνα ήταν συμπαθητικός και μαχητικός. Όχι κάτι συγκλονιστικό άλλα average. Επιθετικά δεν δημιούργησε, δεν σκόρασε και αυτό είναι που του χάλασε την εικόνα. Όμως του δώσουμε την ευκαιρία να μπορέσει να μπει στα δικά του παπούτσια και όχι στα παπούτσια των άλλων των πρώην...Στα φιλικά είδαμε το καλό του σουτ, οπότε ξέρουμε ότι το έχει. Το κομπλάρισμά του στα επίσημα είναι απολύτως φυσιολογικό αν σκεφτούμε ότι για πρώτη φορά παίζει στο επίπεδο της Ευρωλίγκας. Μάλιστα μιας και ήμουν στο γήπεδο τον είδα πολλές φορές να μιλάει με συμπαίκτες του την ώρα του αγώνα για το τι έπρεπε να γίνει στην εκάστοτε φάση που συμμετείχε. Και με τον Καλάθη και με τον Λοτζέσκι και με τον Σίνγκλετον. ΧΗΜΕΙΑ.
Από την άλλη το τι ακούει ο Βουγιούκας είναι άνω ποταμών. Είναι λες και δεν πήρε ο Παναθηναϊκός τον Βουγιούκα αλλά τον prime Πέκοβιτς και οι απαιτήσεις είναι στο ταβάνι. Ο Ίαν λοιπόν χτες αθόρυβα, χωρίς να τον πάρει κανείς πρέφα πέτυχε 11 ποντάκια σε 14 λεπτά συμμετοχής. Γνωστές οι αμυντικές αδυναμίες, εμφανίστηκαν προφανώς ξανά, αλλά στην επίθεση αξιοπιστότατος (αν μου επιτρέπεται η υπερβολή του λόγου). Σχεδόν άψογος από την γραμμή των βολών και σωστά αξιοποιημένες οι ασίστ των συμπαικτών του. Και για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ, ο Βουγιούκας είναι παίκτης οικονομίας. Δεν χρειάζεται να παίζει 25 λεπτά για να πιάσει αυτά τα νούμερα (γκούχου γκούχου) ούτε καν να τροφοδοτείτε συνεχώς και με το ζόρι για να σκοράρει (γκούχου γκούχου). Δεν χρειάζεται 10-12 προσωπικές ενέργειες για να πετύχει 10 πόντους (γκούχου γκούχου), χρειάζεται απλά περίπου στις 5 με 6 για να φτάσει αυτά τα νούμερα. ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Για τον Σίνγκλετον έχω την δική μου άποψη. Από το λίγο που έψαξα νομίζω ότι το φετινό του καλοκαίρι το πέρασε για πρώτη φορά χωρίς να αγωνίζεται, αλλά κάνοντας προετοιμασία με τον Παναθηναϊκό. Και μιλάμε για κανονική προετοιμασία. Έπειτα από το NBA πήγε Κίνα, από την Κίνα Σεπτέμβρη στην Κούμπαν, καλοκαίρι ξανά στην Κίνα, μεταγραφή τον Σεπτέμβρη στον Παναθηναϊκό και τώρα διακοπές. Έπειτα από 3 σεζόν μόνο αγώνες ο Σίνγκλετον για πρώτη φορά έκανε προετοιμασία. Με την Μπάμπεργκ στο πρώτο ημίχρονο ήθελα να χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο. Στο δεύτερο όμως ημίχρονο θα το μετάνιωνα και δεν το έκανα. Στα 10 δευτερόλεπτα της 3ης περιόδου ευστόχησε σε τρίποντο και συνολικά σε όλο το τρίτο δεκάλεπτο έβαλε 11 πόντους, πήρε 4 ριμπάουντ, έκανε 1 κλέψιμο και μία τάπα. Ήταν η φάση: Ο Σίνγκλετον παντού. Τρομερές άμυνες, ωραία ποσταρίσματα, σωστές επιλογές στην επίθεση και ενέργεια. ΕΝΕΡΓΕΙΑ
Και μπαίνουμε στην τελευταία κατηγορία. Χτες είδαμε τον Τσάβι Πασκουάλ να έχει ξανά διευρυμένο rotation. Μόνο ο Αντετοκούνμπο δεν αγωνίστηκε, ωστόσο οι υπόλοιποι 11 είχαν ενεργό ρόλο. Από τον Θανάση ξέρουμε όλοι τι πρόκειται να δούμε μέσα στο παρκέ. Έχω αναφέρει ξανά πως η μεταγραφή του δεν είναι στοίχημα. Έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, συγκεκριμένες αδυναμίες. Βασικά ξέρεις τι θα πάρεις. Και για αυτό την δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι προτεραιότητα ο χρόνος του Θανάση. Προτεραιότητα είναι να βρει αγωνιστ,ικό ρυθμό ο Λοτζέσκι, ο Γκιστ, ο Όγκαστ, ο Λεκαβίτσιους. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους αλλά πρέπει και οι 4 να ανεβάσουν επίπεδο το παιχνίδι τους. Ο Λοτζέσκι γιατί απείχε καιρό από την αγωνιστική δράση, ο Γκιστ γιατί προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό, ο Λεκαβίτσιους γιατί δεν έκανε προετοιμασία με την υπόλοιπη ομάδα και ο Όγκαστ γιατί ακόμα είναι πίσω για αυτό το επίπεδο. ΡΥΘΜΟΣ
Με bold μπήκαν 4 συγκεκριμένες λέξεις τις οποίες αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός τις αναζητάει όσο τίποτε άλλο. Τις χρειάζεται προκειμένου να βγάλει στο παρκέ όλες τις αρετές που δεδομένα έχει. Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το εύκολο, την οικονομία. Με την Μπάμπεργκ είδαμε 2 παίκτες οι οποίοι μπήκαν για 14 και 15 λεπτά αντίστοιχα στο παρκέ να πετυχαίνουν 11 και 10 πόντους. Ο Ίαν Βουγιούκας και ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχαν αρκετά μετρημένες προσπάθειες, δεν εκβίασαν σουτ, και αθόρυβα έγραψαν αυτά τα νούμερο. Αν συνυπολογίσουμε πως ο Ίαν και ο Λούκας ήρθαν σε θέσεις που πέρσι οι αντίστοιχοι παίκτες μετρούσαν από 20 λεπτά και πάνω έκαστος και πολλές προσπάθειες, τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ρολίστες στο ρόστερ, που συνειδητοποιημένα ξέρουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Για ένα ρόστερ σαν και του Παναθηναϊκού τέτοιου είδους παίκτες είναι υπεραπαραίτητοι. Και ειδικά αν προσφέρουν τόσους πόντους τότε το κέρδος είναι πολύ πολύ μεγάλο για την ομάδα (μαζί φυσικά και με τα υπόλοιπα, δηλαδή ξεκούραση του Καλάθη, post παιχνίδι, αξιοπιστία στα σουτ/βολές και σωστή καθοδήγηση της ομάδας).
Οι άλλες 3 λέξεις αυτή την περίοδο πονάνε την ομάδα και μάλλον συνδέονται και μεταξύ τους. Αρχικά μπορεί να έμεινε ο κορμός, όμως οι μεταγραφές ήταν 7 την φετινή σεζόν. Και εντάξει οι περσινοί βρίσκονται μεταξύ τους ωστόσο δεν θα παίζουν πάντα και οι 5 μαζί, οπότε θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη χημεία για να δέσουν όλοι. Οι αυτοματισμοί φέτος είναι περισσότεροι, αλλά νέοι παίκτες όπως ο Λοτζέσκι (που έχει μάθει σε συγκεκριμένο περιβάλλον) και ο Ντένμον (που πρώτη φορά παίζει Ευρωλίγκα) χρειάζονται χρόνο για να βρουν την κατάλληλη χημεία με τους υπόλοιπους παίκτες. Σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας πέρα από τον χρόνο για να βγουν οι αυτοματισμοί και η κατάλληλη χημεία, είναι η ενέργεια. Άκρως ενεργητικοί παίκτες όπως ο Σίνγκλετον, ο Γκιστ, ο Ρίβερς και ο Γκάμπριελ δείχνουν να είναι ένα κλικ πιο αργοί τώρα στην αρχή της σεζόν. Πιθανά να οφείλεται στην προετοιμασία, μπορεί στις σκληρές προπονήσεις ή ακόμα και στην επιλογή του προπονητικού team για το πότε θα φορμαριστεί η ομάδα. Όπως και να έχει στο παρκέ η έλλειψη της ενέργειας είναι εμφανής. Με τους Γερμανούς πάντως, παίκτες που με την Μπαρτσελόνα κυριολεκτικά δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, έδειξαν να αρχίζουν να βγάζουν ενέργεια και ειδικά Σίνγκλετον και Γκιστ ανέκαμψαν.
Πάντως για να ολοκληρώσω την τετράδα, μέσω της ενέργειας θα αποκτηθεί ο ρυθμός. Και αυτό είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον Λοτζέσκι τότε γίνεται απολύτως κατανοητό τι ακριβώς εννοώ. Με την Μπάμπεργκ ο ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός παίκτης για τους πράσινους που έγραψε αρνητικό PIR (-6). Η απόδοσή του δεν ήταν καλή, εμφανίστηκε άτολμος και με κακές τοποθετήσεις ενώ έχασε και 2 ελεύθερες βολές, πράγμα αρκετά ασυνήθιστο για τον Αμερικανοβέλγο forward. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Ντένμον. Γενικά υπάρχουν αρκετοί παίκτες που χρειάζονται να αποκτήσουν ρυθμό αυτήν την περίοδο και εφόσον γίνει η ομάδα θα παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο. Και για να συνδέσω τις λέξεις όλες μαζί εφόσον έρθει ο Ρυθμός θα βγει Ενέργεια στο παρκέ. Και εφόσον βγει Ενέργεια θα γίνει πιο εύκολη η Χημεία της ομάδας. Είναι δηλαδή μια συνθήκη η οποία πάει κάπως έτσι:
ΡΥΘΜΟΣ-->ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΥΘΜΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ-->ΧΗΜΕΙΑ
ΧΗΜΕΙΑ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-->ΑΠΟΔΟΣΗ
Προπονητικά ο Πασκουάλ χειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση. Η στόχευση ήταν η φυσιολογική, δηλαδή το γεγονός ότι η Μπάμπεργκ δεν διαθέτει πλούσια frontline μιας και δεν καλύφθηκαν οι αποχωρήσεις παικτών όπως ο Τάις και ο Μέλι, στην γραμμή των ψηλών τους. Χαρακτηριστικό είναι πως η αντίστοιχη frontline των πρασίνων πέτυχε 41 πόντους (Σίνγκλετον 15, Γκιστ 11, Βουγιούκας 11, Όγκαστ 4), και δεν βρήκε αντίσταση από τους Γερμανούς. Παράλληλα έδωσε βάρος στην δημιουργία και την συνεργασία των κοντών με τους ψηλούς, αφού Καλάθης και Λεκαβίτσιους συνεργάστηκαν πολύ καλά με τους Σίνγκλετον, Βουγιούκα, Γκιστ και Όγκαστ.
Μάλιστα ο Λιθουανός ήταν λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη μόλις εμφάνισή του με το τριφύλλι. Δεν θέλω να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα για παίκτες που έχω μικρό δείγμα, ωστόσο σου δίνει μια σιγουριά αυτός ο παίκτης ότι δεν θα βγει σκάρτος. Είναι κοντρολαρισμένος, παίρνει μετρημένες προσπάθειες και έχει κατά βάση απόλυτα φυσιολογικές επιλογές. Μάλιστα χτες είχε 2 λάθη με το ένα να είναι ένα πάτημα γραμμής στην προσπάθειά του να σώσει μια μπάλα. Τα σουτ που επιχείρησε ήταν σωστά και εύστοχα, ενώ και η συνεργασία που είχε με τον Όγκαστ έφερε αποτέλεσμα.
Για να μιλήσω και για τα αρνητικά, φυσικά δεν μπορώ να προσπεράσω την άθλια (για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη λέξη) απόδοση στις βολές. Δεν γίνεται να κάνεις πρωταθλητισμό και στο ημίχρονο οι βολές σου να είναι 5/15. Να έχεις 6/9 τρίποντα και 5/15 βολές. Αυτό από όπου και να το πιάσεις δεν παλεύεται. Δεν είναι θέμα ικανότητας ή προπονητή ή προπόνησης. Είναι ξεκάθαρα θέμα συγκέντρωσης αφού δεν μπορώ να διανοηθώ παίκτες που έχω δει και ξέρω ότι έχουν ποσοστά καριέρας άνω του 80% να έχουν 1 στις 4 ή 1 στις 3 βολές. Δεν γίνεται ο Λοτζέσκι να έχει 0/2, ενώ ο Σίνγκλετον 5/11 με την Μπάρτσα. Δεν μπορείς να ζητάς να προχωρήσεις μακρυά στην διοργάνωση όταν το ποσοστό σου δεν πλησιάζει καν το το 70%. Με την Μπάμπεργκ είχε 64.9% γιατί στο δεύτερο ημίχρονο μαζεύτηκε λίγο η κατάσταση και με την Μπαρτσελόνα 55.6%. Ερασιτεχνική αντιμετώπιση, αφού πιο ξεκούραστους πόντους δεν πρόκειται να βρει η ομάδα.
Γενικότερα η ομάδα έπιασε καλή απόδοση, με τα προβλήματα που εντοπίσαμε το προηγούμενο διάστημα (ριμπάουντ, ενέργεια) να υπάρχουν μεν, ωστόσο να υπάρχει μια σαφή τάση βελτίωσης. Πιστεύω πως όταν αρχίσει να ισχύει η συνθήκη που ανέλυσα παραπάνω τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Όπως και να έχει όμως το πρόγραμμα είναι βαρύ αφού το μενού της ερχόμενης εβδομάδας περιλαμβάνει ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, για την πρώτη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Είναι νωρίς ακόμα στην σεζόν για να πούμε ότι κάτι θα κριθεί, όμως μπορούν να φανερωθούν στους 2 αυτούς αγώνες είτε περισσότερες αδυναμίες είτε το καλύτερο πρόσωπο που μπορεί να δείξει η ομάδα.
ΥΓ: Όχι τον Καλάθη δεν τον ξέχασα. Αλλά τι χρειάζεται να γράψω για τον Νικ; Τα φυσιολογικά; Τα γνωστά; Θα γράψω ξανά για τον Νικ όταν κάποιοι ξεχάσουν τι εστί PG.
Με bold μπήκαν 4 συγκεκριμένες λέξεις τις οποίες αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός τις αναζητάει όσο τίποτε άλλο. Τις χρειάζεται προκειμένου να βγάλει στο παρκέ όλες τις αρετές που δεδομένα έχει. Καταρχήν να ξεκινήσουμε από το εύκολο, την οικονομία. Με την Μπάμπεργκ είδαμε 2 παίκτες οι οποίοι μπήκαν για 14 και 15 λεπτά αντίστοιχα στο παρκέ να πετυχαίνουν 11 και 10 πόντους. Ο Ίαν Βουγιούκας και ο Λούκας Λεκαβίτσιους είχαν αρκετά μετρημένες προσπάθειες, δεν εκβίασαν σουτ, και αθόρυβα έγραψαν αυτά τα νούμερο. Αν συνυπολογίσουμε πως ο Ίαν και ο Λούκας ήρθαν σε θέσεις που πέρσι οι αντίστοιχοι παίκτες μετρούσαν από 20 λεπτά και πάνω έκαστος και πολλές προσπάθειες, τότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν ρολίστες στο ρόστερ, που συνειδητοποιημένα ξέρουν τον ρόλο τους στην ομάδα. Για ένα ρόστερ σαν και του Παναθηναϊκού τέτοιου είδους παίκτες είναι υπεραπαραίτητοι. Και ειδικά αν προσφέρουν τόσους πόντους τότε το κέρδος είναι πολύ πολύ μεγάλο για την ομάδα (μαζί φυσικά και με τα υπόλοιπα, δηλαδή ξεκούραση του Καλάθη, post παιχνίδι, αξιοπιστία στα σουτ/βολές και σωστή καθοδήγηση της ομάδας).
Οι άλλες 3 λέξεις αυτή την περίοδο πονάνε την ομάδα και μάλλον συνδέονται και μεταξύ τους. Αρχικά μπορεί να έμεινε ο κορμός, όμως οι μεταγραφές ήταν 7 την φετινή σεζόν. Και εντάξει οι περσινοί βρίσκονται μεταξύ τους ωστόσο δεν θα παίζουν πάντα και οι 5 μαζί, οπότε θα πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη χημεία για να δέσουν όλοι. Οι αυτοματισμοί φέτος είναι περισσότεροι, αλλά νέοι παίκτες όπως ο Λοτζέσκι (που έχει μάθει σε συγκεκριμένο περιβάλλον) και ο Ντένμον (που πρώτη φορά παίζει Ευρωλίγκα) χρειάζονται χρόνο για να βρουν την κατάλληλη χημεία με τους υπόλοιπους παίκτες. Σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας πέρα από τον χρόνο για να βγουν οι αυτοματισμοί και η κατάλληλη χημεία, είναι η ενέργεια. Άκρως ενεργητικοί παίκτες όπως ο Σίνγκλετον, ο Γκιστ, ο Ρίβερς και ο Γκάμπριελ δείχνουν να είναι ένα κλικ πιο αργοί τώρα στην αρχή της σεζόν. Πιθανά να οφείλεται στην προετοιμασία, μπορεί στις σκληρές προπονήσεις ή ακόμα και στην επιλογή του προπονητικού team για το πότε θα φορμαριστεί η ομάδα. Όπως και να έχει στο παρκέ η έλλειψη της ενέργειας είναι εμφανής. Με τους Γερμανούς πάντως, παίκτες που με την Μπαρτσελόνα κυριολεκτικά δεν μπορούσαν να πάρουν τα πόδια τους, έδειξαν να αρχίζουν να βγάζουν ενέργεια και ειδικά Σίνγκλετον και Γκιστ ανέκαμψαν.
Πάντως για να ολοκληρώσω την τετράδα, μέσω της ενέργειας θα αποκτηθεί ο ρυθμός. Και αυτό είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό στοιχείο το οποίο έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός. Αν πάρουμε για παράδειγμα τον Λοτζέσκι τότε γίνεται απολύτως κατανοητό τι ακριβώς εννοώ. Με την Μπάμπεργκ ο ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού ήταν ο μοναδικός παίκτης για τους πράσινους που έγραψε αρνητικό PIR (-6). Η απόδοσή του δεν ήταν καλή, εμφανίστηκε άτολμος και με κακές τοποθετήσεις ενώ έχασε και 2 ελεύθερες βολές, πράγμα αρκετά ασυνήθιστο για τον Αμερικανοβέλγο forward. Στην ίδια κατηγορία είναι και ο Ντένμον. Γενικά υπάρχουν αρκετοί παίκτες που χρειάζονται να αποκτήσουν ρυθμό αυτήν την περίοδο και εφόσον γίνει η ομάδα θα παρουσιάσει πολύ καλύτερο πρόσωπο. Και για να συνδέσω τις λέξεις όλες μαζί εφόσον έρθει ο Ρυθμός θα βγει Ενέργεια στο παρκέ. Και εφόσον βγει Ενέργεια θα γίνει πιο εύκολη η Χημεία της ομάδας. Είναι δηλαδή μια συνθήκη η οποία πάει κάπως έτσι:
ΡΥΘΜΟΣ-->ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΡΥΘΜΟΣ+ΕΝΕΡΓΕΙΑ-->ΧΗΜΕΙΑ
ΧΗΜΕΙΑ+ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-->ΑΠΟΔΟΣΗ
Προπονητικά ο Πασκουάλ χειρίστηκε άψογα την αναμέτρηση. Η στόχευση ήταν η φυσιολογική, δηλαδή το γεγονός ότι η Μπάμπεργκ δεν διαθέτει πλούσια frontline μιας και δεν καλύφθηκαν οι αποχωρήσεις παικτών όπως ο Τάις και ο Μέλι, στην γραμμή των ψηλών τους. Χαρακτηριστικό είναι πως η αντίστοιχη frontline των πρασίνων πέτυχε 41 πόντους (Σίνγκλετον 15, Γκιστ 11, Βουγιούκας 11, Όγκαστ 4), και δεν βρήκε αντίσταση από τους Γερμανούς. Παράλληλα έδωσε βάρος στην δημιουργία και την συνεργασία των κοντών με τους ψηλούς, αφού Καλάθης και Λεκαβίτσιους συνεργάστηκαν πολύ καλά με τους Σίνγκλετον, Βουγιούκα, Γκιστ και Όγκαστ.
Μάλιστα ο Λιθουανός ήταν λίρα 100 για τον Παναθηναϊκό στην δεύτερη μόλις εμφάνισή του με το τριφύλλι. Δεν θέλω να βγάζω βιαστικά συμπεράσματα για παίκτες που έχω μικρό δείγμα, ωστόσο σου δίνει μια σιγουριά αυτός ο παίκτης ότι δεν θα βγει σκάρτος. Είναι κοντρολαρισμένος, παίρνει μετρημένες προσπάθειες και έχει κατά βάση απόλυτα φυσιολογικές επιλογές. Μάλιστα χτες είχε 2 λάθη με το ένα να είναι ένα πάτημα γραμμής στην προσπάθειά του να σώσει μια μπάλα. Τα σουτ που επιχείρησε ήταν σωστά και εύστοχα, ενώ και η συνεργασία που είχε με τον Όγκαστ έφερε αποτέλεσμα.
Για να μιλήσω και για τα αρνητικά, φυσικά δεν μπορώ να προσπεράσω την άθλια (για να μην χρησιμοποιήσω χειρότερη λέξη) απόδοση στις βολές. Δεν γίνεται να κάνεις πρωταθλητισμό και στο ημίχρονο οι βολές σου να είναι 5/15. Να έχεις 6/9 τρίποντα και 5/15 βολές. Αυτό από όπου και να το πιάσεις δεν παλεύεται. Δεν είναι θέμα ικανότητας ή προπονητή ή προπόνησης. Είναι ξεκάθαρα θέμα συγκέντρωσης αφού δεν μπορώ να διανοηθώ παίκτες που έχω δει και ξέρω ότι έχουν ποσοστά καριέρας άνω του 80% να έχουν 1 στις 4 ή 1 στις 3 βολές. Δεν γίνεται ο Λοτζέσκι να έχει 0/2, ενώ ο Σίνγκλετον 5/11 με την Μπάρτσα. Δεν μπορείς να ζητάς να προχωρήσεις μακρυά στην διοργάνωση όταν το ποσοστό σου δεν πλησιάζει καν το το 70%. Με την Μπάμπεργκ είχε 64.9% γιατί στο δεύτερο ημίχρονο μαζεύτηκε λίγο η κατάσταση και με την Μπαρτσελόνα 55.6%. Ερασιτεχνική αντιμετώπιση, αφού πιο ξεκούραστους πόντους δεν πρόκειται να βρει η ομάδα.
Γενικότερα η ομάδα έπιασε καλή απόδοση, με τα προβλήματα που εντοπίσαμε το προηγούμενο διάστημα (ριμπάουντ, ενέργεια) να υπάρχουν μεν, ωστόσο να υπάρχει μια σαφή τάση βελτίωσης. Πιστεύω πως όταν αρχίσει να ισχύει η συνθήκη που ανέλυσα παραπάνω τότε θα αρχίσουμε να βλέπουμε τις πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. Όπως και να έχει όμως το πρόγραμμα είναι βαρύ αφού το μενού της ερχόμενης εβδομάδας περιλαμβάνει ΤΣΣΚΑ και Φενέρ, για την πρώτη διπλή αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Είναι νωρίς ακόμα στην σεζόν για να πούμε ότι κάτι θα κριθεί, όμως μπορούν να φανερωθούν στους 2 αυτούς αγώνες είτε περισσότερες αδυναμίες είτε το καλύτερο πρόσωπο που μπορεί να δείξει η ομάδα.
ΥΓ: Όχι τον Καλάθη δεν τον ξέχασα. Αλλά τι χρειάζεται να γράψω για τον Νικ; Τα φυσιολογικά; Τα γνωστά; Θα γράψω ξανά για τον Νικ όταν κάποιοι ξεχάσουν τι εστί PG.
COMMENTS