Γιατί αγαπάμε να τους μισούμε;

Μια ματιά στο φαινόμενο Χατζηγεωργίου - Ιωαννου


Το Ευρωμπάσκετ 2017 τελείωσε, μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Σλοβενία, όμως στην μπασκετομάνα Ελλάδα έχουμε να λύσουμε κι άλλα προβλήματα πέρα από το καθαρά αθλητικό κομμάτι της διοργάνωσης. Μεγάλη κουβέντα άνοιξε, και κατά την διάρκεια του τουρνουά, για την ικανότητα των δύο σχολιαστών της ΕΡΤ να εκνευρίζουν τους τηλεθεατές με τις ατάκες τους. Για να δούμε όμως το φαινόμενο αυτό με μία προσεκτικότερη ματιά. 

Καταρχάς θα πρέπει να τονίσω ότι η κάλυψη ολόκληρης της διοργάνωσης από μεριά της ΕΡΤ ήταν τουλάχιστον υποδειγματική. Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε τα περισσότερα παιχνίδια της διοργάνωσης, εκτός από ελάχιστα κι αυτά στην φάση των ομίλων, και μάλιστα σε ποιότητα υψηλής ευκρίνειας (High definition). Μην ξεχνάμε ότι, μόλις πριν δύο χρόνια, το Ευρωμπάσκετ του 2015 στην Λιλ μεταδόθηκε από ένα από τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια σε εικόνα Standard Definition, η ακριβέστερα σε ποιότητα NBA JAM σε Master System. Επίσης πρόβαλε καθημερινή εκπομπή σε συγκεκριμένη ώρα, πολλές συνεντεύξεις στην μικτή ζώνη, ακόμα και σε παιχνίδια που δεν έπαιζε η εθνική, και γενικά εάν εξαιρέσει κανείς την Τετάρτη του Champions League, δεν δημιούργησε κανένα παράπονο στο φιλοθεάμων κοινό. Και το βασικότερο, κάλυψε αρκετά οικονομικά την διοργάνωση καθώς κάποιοι μικρότερης σημασίας μεσημεριανοί αγώνες μεταδόθηκαν με σπικάζ από το στούντιο, ενώ οι περισσότεροι από το δίδυμο Βασίλη Ιωάννου - Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Παρότι συνήθως αναφέρονται σαν δίδυμο, και κυρίως χλευάζονται σαν τέτοιο, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι πρόκειται για δύο ξεχωριστούς ανθρώπους, και μάλιστα με αρκετά μακρόχρονη σταδιοδρομία στον χώρο. Ο μεν Ιωάννου έχει σαν κύρια ενασχόληση το μπάσκετ και κυρίως τα του Ολυμπιακού και της Ευρωλίγκας, ενώ ο Χατζηγεωργίου, πέρα από τα του Παναθηναϊκού στην Ευρωλίγκα, ασχολείται κυρίως με τον στίβο και το τένις. Όμως κάτι που πολύς κόσμος παράβλεψε είναι ότι οι δύο αυτοί άνθρωποι ήταν οι μόνοι απεσταλμένοι της ΕΡΤ σε Ελσίνκι και Κωνσταντινούπολη, οι μόνοι που έκαναν απευθείας μεταδόσεις από το γήπεδο και τέλος οι μόνοι που έπαιρναν τις συνεντεύξεις στην μικρή μικτή ζώνη μετά το ματς αλλά και στην μικτή ζώνη μαζί με όλους τους δημοσιογράφους. Γι αυτό πήγανε αλλά και αυτό έπραξαν. Κάποιες βραδινές μεταδόσεις ειδικά στο Ελσίνκι φοβήθηκα ότι ένας από τους δύο θα φύγει με αφωνία από το γήπεδο. Γιατί το πάθος τους για την μετάδοση κάποιες φορές ήταν υπέρμετρο. 

Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχουν συντελεστεί δύο σημαντικές μεταλλάξεις στον τρόπο μετάδοσης ενός αθλητικού γεγονότος από τον εκάστοτε σπίκερ. Η μία αφορά το Euro 2004 και το λεγόμενο πειρατικό, εκεί που πλέον κυριάρχησε το φαινόμενο του «λίγο καραγκιόζη» σπίκερ, αν όχι πολύ. Οι ιαχές για ένα γκολ, η στήριξη από μικροφώνου των παικτών στις δύσκολες στιγμές του αγώνα και η προσπάθεια εθνικής ανάτασης έγιναν ο κανόνας σε μία μετάδοση της εθνικής ομάδας, όποιας εθνικής ομάδας. Η άλλη μετάλλαξη αφορά τον σχολιασμό. Σε αυτό μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης νομίζω ότι έχει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος στο ποδόσφαιρο και κατόπιν ο εκλιπών Φίλιππος Συρίγος στο μπάσκετ. Πλέον δεν αρκεί απλά να μεταφέρεις αυτά που βλέπεις μέσα στις 4 γραμμές, αλλά θα πρέπει να βάλεις και το δικό σου σχόλιο, μαζί με αρκετές πληροφορίες και στατιστικά που αφορούν τους αθλητές ή τις ομάδες. Στο μπάσκετ βέβαια η ανάλυση έχει φθάσει σε αρκετά υψηλό επίπεδο καθώς το κοινό είναι λιγάκι παραπάνω εξοικειωμένο σε όρους όπως πικ εν ρολ, μπακ ντορ πάσα, άμυνα ζώνης κλπ. Στο ποδόσφαιρο οι προσπάθειες ανάλυσης σε βάθος του παιχνιδιού είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Φανταστείτε τον παππού στο καφενείο να δέχεται ανάλυση της διπλής ζώνης άμυνας, του τριγωνικού τρόπου παιχνιδιού και την διαφορά ανάμεσα σε έναν deep lying playmaker και ενός anchorman. Απανωτά εγκεφαλικά. Όμως το σχόλιο πάντα έχει και ένα χρώμα. Είναι όμως το κοινό έτοιμο να λάβει ένα χρωματισμένο σχόλιο, την στιγμή που είναι βαμμένο ως το κόκκαλο στα χρώματα της ομάδας του;

Οδηγώντας πέρσι, έτυχε να ακούσω την ραδιοφωνική μετάδοση του αγώνα Ηρακλή - ΠΑΟΚ για την superleague από έναν τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Ως γνωστών τα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν τους ρεπόρτερ των ομάδων, όντας περισσότερο μέσα στα πράγματα, και στις μεταδόσεις των αγώνων. Έχοντας πάρει την κατάλληλη γραμμή και από την εκάστοτε διοίκηση της ΠΑΕ, εξασφαλίζεται ότι θα πουν τα πράγματα όπως πρέπει. Στην συγκεκριμένη μετάδοση λοιπόν και αφού το παιχνίδι ήταν στο Καυτανζόγλειο Στάδιο, την έδρα του Ηρακλή, περίμενα να ακούσω τον αντίστοιχο ρεπόρτερ του Ηρακλή. Όμως αυτό που θεώρησε ο σταθμός ως δικαιότερο ήταν να κάνουν μαζί την μετάδοση οι δύο ρεπόρτερ, με αποτέλεσμα όταν την κατοχή της μπάλας είχε ο Ηρακλής να ακούγεται ο Χ (βαμμένος μπλε) και όταν ο ΠΑΟΚ ο Ψ (βαμμένος ασπρόμαυρος). Μικρή παράνοια ακολουθούσε τις στιγμές που η μπάλα ήταν διεκδικούμενη. 

Το παραπάνω παράδειγμα είναι ενδεικτικό του γεγονότος ότι μπορεί το σχόλιο να μπήκε στην αθλητική μας ζωή, αλλά πάντα το θέλουμε ασορτί με την δική μας απόχρωση. Από μία τέτοια λογική προέκυψαν και οι δύο σχολιαστές για τους οποίους αφιερώνω αυτό το θέμα. Ο Ιωάννου μετέδιδε τα τελευταία χρόνια τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με την πρέπουσα ερυθρόλευκη απόχρωση, ενώ αντίστοιχα ο Χατζηγεωργίου τα αντίστοιχα του Παναθηναϊκού σε μάλλον περισσότερο παστέλ αποχρώσεις του πράσινου. Όπως και να έχει, και οι δύο βγήκαν από μια κατάσταση που έχουν οδηγηθεί τα ΜΜΕ εξαιτίας των παθογενειών του οπαδικού κινήματος, μαζί με τον απόλυτο έλεγχο των διοικήσεων επί των πάντων, με αποτέλεσμα να μεταδίδονται αγώνες χωρίς σχόλιο από τους σπίκερ στις επίμαχες φάσεις. Και μάλιστα αυτό να το ζητούν οι ίδιες οι ομάδες. 

Σε πολλά σχόλια, διάφοροι αγανακτισμένοι με τα λάθη των δύο σχολιαστών ζητούσαν από την ΕΡΤ να προσθέσει την επιλογή «Μετάδοση χωρίς σχολιασμό» στο πρόγραμμα της. Βλέπετε έφταναν στο σημείο να είναι ενοχλητικά και να προσβάλουν τόσο πολύ το άρτια καταρτισμένο τηλεοπτικό κοινό τα σχόλια των δύο για το εάν ήταν τελικά αδερφή, γκόμενα, συμμαθήτρια ή ότι άλλο η πανέμορφη ξανθιά κορασίδα που τελικά φίλησε ο Λούκα Ντόνσιτς μετά την απονομή των μεταλλίων. Προς θεού, δεν θα πω ότι δεν έκαναν λάθη στις μεταδόσεις, έκαναν και πολλά. Αλλά ήταν όντως ικανά να μας οδηγήσουν στο να θέλουμε την απομάκρυνση τους; Βέβαια η ευκολία με την οποία μηδενίζουμε και εξολοθρεύουμε ανθρώπους μέσα από ανώνυμα σχόλια και ποστ είναι πλέον της μόδας και μοιάζει να είναι ο κανόνας στα Μέσα Κοινωνικής (Προσωπικής) Δικτύωσης (Εξόντωσης).

Το Σαββατοκύριακο, και θα κλείσω με αυτό, δημοσιοποιήθηκε μία ακόμα δημοσκόπηση, από τις άπειρες που πραγματοποιούνται και σαν μάχιμος μαθηματικός αρνούμαι να πιστέψω, στην οποία παρουσιάζονταν ως καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Χ με 31% έναντι του Ψ με 29% όμως ο πραγματικά καταλληλότερος για την θέση στο Μαξίμου ήταν ο «ΚΑΝΕΝΑΣ» με 35%. Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ τις ικανότητες του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού της χώρας, πιστεύω ότι αυτή η απάντηση, δηλαδή ο Κανένας, έχει και μία άλλη ανάγνωση και αυτή είναι το «ΕΓΩ». Εγώ είμαι ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για την χώρα. Εξάλλου ποιος δεν έχει πει «Άρε και να γινόμουν πρωθυπουργός για μία μέρα».  Έτσι λοιπόν πιστεύω ότι και η επιλογή «Μετάδοση χωρίς σχολιασμό» που τόσο επιθυμούν κάποιοι, έχει μία άλλη ανάγνωση, κι αυτή είναι το ΕΓΩ, να είμαι εγώ σχολιαστής, εξάλλου εγώ τα ξέρω καλύτερα από αυτούς. Όπως είμαι και καλύτερος από όλους και αυτό μου δίνει το δικαίωμα να τους σχολιάζω στα όρια του χλευασμού. Όμως και αυτοί οι δύο, είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι δημιούργημα δικό μας σαν κοινωνία, και είναι ένα κομμάτι του εαυτού μας που αγαπάμε στο όλων του. Άρα τελικά δεν νομίζω ότι αγαπάμε να τους μισούμε, όσο ότι μισούμε που τους αγαπάμε. 

COMMENTS

BLOGGER: 1
Loading...
Όνομα

Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,424,Α2,28,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,1,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,2,ΑΕΚ,81,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,5,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,7,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,2,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,1,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,52,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,20,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,1,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,248,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,12,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,40,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,4,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,13,ΑΠΟΨΕΙΣ,73,ΑΠΟΨΗ,36,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,5,ΑΡΗΣ,208,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,35,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,4,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,27,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,9,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,24,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,9,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,13,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΒΑΣΚΟΣ,37,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,3,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,9,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,1,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,1,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,28,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,13,ΓΕΝΙΚΑ,42,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,8,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,6,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,2,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,4,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,3,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,3,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,8,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,7,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,68,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,12,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,7,ΕΟΚ,24,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,3,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,43,ΕΣΑΚΕ,38,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,630,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,25,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,1,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,32,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ζενιτ,4,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,2,ΗΠΑ,6,ΗΡΑΚΛΗΣ,3,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,17,ΙΣΡΑΗΛ,9,ΙΤΑΛΙΑ,12,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΛΑΘΗΣ,1,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,6,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,13,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,4,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΜΚΙ,29,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,17,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,15,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,9,ΚΥΜΗ,39,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,23,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,55,ΛΑΓΚΗΣ,70,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,23,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΤΟΝΙΑ,7,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,27,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,10,ΛΙΣΤΕΣ,15,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,7,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,47,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,1,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,17,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,6,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,2,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,2,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,62,Μεταγραφικά,1,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,8,ΜΟΥΣΛΗΣ,82,ΜΠΑΓΕΡΝ,2,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,42,ΜΠΑΝΒΙΤ,14,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,9,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,68,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,51,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,2,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,7,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,1,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,3,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,7,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,4,ΝΙΓΗΡΙΑ,3,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,2,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,12,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,23,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,3,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,4,ΝΟΝΗΣ,42,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,34,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,40,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,177,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,5,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,1,ΟΣΤΑΝΔΗ,3,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,38,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,16,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,212,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,17,ΠΑΟΚ,119,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,25,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,308,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,3,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,1,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,7,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,3,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,24,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,110,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,174,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,2,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,7,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,3,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,2,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,37,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,106,ΡΕΑΛ,54,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,21,ΡΕΘΥΜΝΟ,17,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,9,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΣΕΡΒΙΑ,18,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,18,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,3,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,2,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,4,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,191,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,17,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,118,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,3,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,25,ΣΧΟΛΙΟ,1,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,4,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,14,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,1,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,3,ΤΟΥΡΚΙΑ,10,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,1,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,18,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,14,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,5,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,155,ΤΣΣΚΑ,63,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,4,ΦΑΡΟΣ,1,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,79,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΙΚΑ,16,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,5,ΦΛΙΩΝΗΣ,1,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,2,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,5,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΟΛ,1,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,29,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,9,AARON HOLIDAY,1,ABA,2,ABRINES,1,ACB,37,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,ALABAMA,1,ALEKSA ILIC,1,ALEX KIRK,1,ALL STAR GAME,1,ALLONZO TRIER,1,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ARIZONA,4,ARKANSAS,1,ARMANI MILANO,7,ASHTON,5,ATLANTA HAWKS,15,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET GAMES,2,BADBASKET.GR,1,BARCELONA LASSA,3,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,3,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETZILLA,10,BASKONIA,9,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BLAZIC,1,BODIROGA10,25,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,45,BRANDON TAYLOR,1,BROOKLYN NETS,9,BROSE BAMBERG,4,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,10,BUDUCNOST,1,BUTLER,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,1,CHAMPION'S LEAGUE,103,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,9,CHASSON RANDLE,1,CHICAGO BULLS,28,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,62,CLIFF ALEXANDER,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,5,COPA DEL REY,1,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRVENA ZVEZDA,4,CSKA,17,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,9,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DAROUSSAFAKA,7,DARRYL MONROE,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEMARCUS COUSINS,1,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,24,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,11,DETROIT PISTONS,11,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DUKE,4,DUKE BLUE DEVILS,5,DURANT,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,1,ESTUDIANTES,1,EUROBASKET,1,EUROCUP,22,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,18,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,73,FBI,1,FENER,2,FIBA,19,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,2,FINAL FOUR,19,FINLAND,1,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,1,FMP,1,FRED KROSSMANN,19,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,2,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAME ANALYSIS,2,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,56,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,7,GRAN CANARIA,4,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,HALL OF FAME,2,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,36,INDIANA PACERS,18,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,1,ISIAH AUSTIN,1,JACOB EVANS,1,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,1,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,1,JAYCEE CARROLL,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,51,JONATHAN WILLIAMS,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,4,KANSAS STATE WILDCATS,2,KARKATIM,6,KAWHI LEONARD,1,KAY FELDER,1,KEIFER SYKES,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,7,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,2,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,2,L.A. CLIPPERS,10,LABORAL,4,LAGERALD VICK,1,LANDRY SHAMET,1,LEBRON JAMES,4,LEGABASKET,2,LEVI RANDOLPH,1,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONNIE WALKER,1,LONZO BALL,1,LOS ANGELES CLIPPERS,14,LOS ANGELES LAKERS,18,LOUISVILLE,3,LUIS MONTERO,1,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MARCH MADNESS,9,MARK LYONS,1,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEMPHIS GRIZZLIES,16,MIAMI HEAT,18,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,5,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIKE JAMES,1,MILES BRIDGES,1,MILWAUKEE BUCKS,50,MINNESOTA TIMBERWOLVES,14,MISSOURI TIGERS,1,MITSOSKAND,87,MOHAMED BAMBA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,430,NBA FANTASY,1,NBA MOCK DRAFT 2018,18,NC STATE,1,NCAA,67,NEW ORLEANS PELICANS,7,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,16,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NORTH CAROLINA,7,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,35,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,9,OXONIAN,102,PAN24,30,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,2,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PELICANS,2,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,16,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,7,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,7,PORTLAND TRAIL BLAZERS,14,POWER RANKINGS,1,PRE-GAME,12,PREGAME,6,PRESEASON,1,PREVIEW,56,PRINCETON,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,9,RECAP,3,RETIN OBASOHAN,1,RHODE ISLAND RAMS,2,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUI HACHIMURA,1,RUSSELL WESTBROOK,2,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,12,SAN ANTONIO SPURS,47,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,111,SERIE A,1,SETH TUTTLE,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SINKAZAMA,47,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,1,SUMMARY,30,SUMMER CAMP,1,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,2,TBL,18,TCU,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS LONGHORNS,1,THANASISPAP,33,THE SCIENTIST,4,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,TOMMYGUN,2,TORONTO RAPTORS,26,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TURKISH LEAGUE,2,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U18,6,U19,1,U20,4,UC DAVIS AGGIES,1,UCLA,3,UNCUT,1,UNDER18,1,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,3,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,21,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,11,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VIDEO,1,VIDEO ANALYSIS,3,VIDEO SCOUT REPORTS,13,VILLANOVA WILDCATS,4,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,1,VTB LEAGUE,18,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,25,WENDELL CARTER,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,1,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,4,XMAS CAMP,4,YOGI FERELL,2,ZACH AUGUSTE,2,ZALGIRIS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Γιατί αγαπάμε να τους μισούμε;
Γιατί αγαπάμε να τους μισούμε;
Μια ματιά στο φαινόμενο Χατζηγεωργίου - Ιωαννου
https://4.bp.blogspot.com/-lHO60ATTe94/WcDC-e-odaI/AAAAAAAAAaU/jyjSdT4eMUoL8yD2HZDuylDHFEhDRH6qQCEwYBhgL/s640/vvvvv.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-lHO60ATTe94/WcDC-e-odaI/AAAAAAAAAaU/jyjSdT4eMUoL8yD2HZDuylDHFEhDRH6qQCEwYBhgL/s72-c/vvvvv.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2017/09/blog-post_93.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2017/09/blog-post_93.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy