Τυπολόγιο στατιστικών Ευρωλίγκας και Ελληνικού Πρωταθλήματος

Παρουσίαση τύπων και αναφορά σε διαφορές σε σχέση με άλλα αρχεία στατιστικών.


Η προσπάθεια για καταγραφή στατιστικών ξεκίνησε στο Badbasket κάπου στα τέλη Δεκεμβρίου με την παρουσίαση των προηγμένων ομαδικών στατιστικών της Ευρωλίγκας. Στη συνέχεια, αφού προστέθηκαν κάποιες στήλες στους πίνακες αυτούς, άρχισε και η παρουσίαση των στατιστικών των παικτών της διοργάνωσης με αναφορά σε κάποια, δημοφιλή πια, προηγμένα στατιστικά που έφταναν μέχρι τον υπολογισμό των πόντων ανά 100 κατοχές, σε άμυνα και επίθεση. Στη συνέχεια προστέθηκε και ο υπολογισμός των Player Efficiency Ratings και Win Shares και ή όλη προσπάθεια επεκτάθηκε και στα στατιστικά του Ελληνικού Πρωταθλήματος. Μετά το τέλος της σεζόν, όταν είχαν πια παρουσιαστεί τα τελικά στατιστικά των δύο διοργανώσεων για τη σεζόν 2016-17, άρχισα μια προσπάθεια για καταγραφή των στατιστικών προηγούμενων σεζόν της Ευρωλίγκας, που έχει φτάσει μέχρι σήμερα σε αυτά της σεζόν 2011-12.

Όλες αυτές οι προσθήκες στους πίνακες μέσα στη σεζόν, δεν έδωσαν την ευκαιρία να αναρτηθεί ένα τυπολόγιο που να αναφέρεται στο σύνολο των στατιστικών που παρουσιάζονται αλλά και στους ακριβείς τύπους που χρησιμοποιούνται, κάτι που θα προσπαθήσω να διορθώσω στη παρούσα ανάρτηση.

Διαφορές σε επίπεδο υπολογισμού και αποτελεσμάτων

Αν κάνεις μπει στη διαδικασία να συγκρίνει τα αποτελέσματα των στατιστικών που έχουν ήδη αναρτηθεί, με αυτά άλλων πηγών, όπως για παράδειγμα του RealGM ή του Gigabasket, σίγουρα θα βρει διαφορές στα αποτελέσματα. Ένα σημείο που μπορεί να προκαλεί αυτές τις διαφορές είναι ο τρόπος μετατροπής του χρόνου συμμετοχής των παικτών, με σκοπό τον υπολογισμό των προηγμένων στατιστικών και δεικτών τους.


Στους δικούς μου πίνακες, χρησιμοποιώ τον πιο πάνω πίνακα για μετατροπή των χρόνων συμμετοχής σε αριθμούς που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα πρόγραμμα όπως το excel, για κατευθείαν υπολογισμό των διαφόρων στατιστικών. Η χρησιμοποίηση τεσσάρων δεκαδικών ψηφίων συνήθως είναι αρκετή για να δώσει σύνολο 200 ομαδικών λεπτών, όταν προστεθούν τα λεπτά συμμετοχής των παικτών μιας ομάδας σε ένα αγώνα. Αυτό για μένα ήταν αρκετό για να καταλήξω στη χρησιμοποίηση του, αλλά η οποιαδήποτε άλλη πηγή μπορεί να χρησιμοποιεί δεκαδικές υποδιαιρέσεις με κάτω/πάνω απο τέσσερα ψηφία, κάτι που σίγουρα θα άλλαζε έστω και ελάχιστα τα αποτελέσματα.

Ένα δεύτερο σημείο που σίγουρα αλλάζει τα αποτελέσματα και μάλιστα πιο δραστικά, είναι το διαφορετικό ποσοστό των συνολικών εκτελεσμένων ελευθέρων βολών (FTA) που χρησιμοποιώ ως τέλος κατοχής. Tο Basketball-Reference είναι η πηγή που έχω χρησιμοποιήσει για να βρω τους τύπους υπολογισμού όλων των προηγμένων στατιστικών που παρουσιάζω. Στους διάφορους τύπους που παρουσιάζονται εκεί, χρησιμοποιούνται τα ποσοστά 0,4 ή 0,44 για υπολογισμό των ελευθέρων βολών που θεωρούνται ως τέλος κατοχής. Στους δικούς μου υπολογισμούς, χρησιμοποιώ το ποσοστό 0,47 σε όλες τις περιπτώσεις, ποσοστό που ναι μεν δεν προέκυψε μετά από δική μου έρευνα αλλά δεν χρησιμοποιείται και αυθαίρετα. Το συγκεκριμένο ποσοστό προέκυψε μετά από έρευνα των συντελεστών του in-the-game.org, μιας ιστοσελίδας με αναλυτικά στατιστικά για τις ομάδες και τους παίκτες της Ευρωλίγκας που ήταν διαθέσιμη μέχρι πριν τρία περίπου χρόνια. Η σελίδα χρησιμοποιούσε το ποσοστό αυτό στον υπολογισμό του ρυθμού και άλλων στατιστικών, κάτι που με ώθησε να κάνω το ίδιο σε όλους τους δικούς μου υπολογισμούς, αφού είναι ένα ποσοστό πιο κοντά στη σημερινή πραγματικότητα, τουλάχιστον σε επίπεδο Ευρωλίγκας. Τα ίδια δεδομένα ισχύουν και στον υπολογισμό των στατιστικών του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Αλλαγή στον υπολογισμό των Πυθαγόρειων Νικών

Οι πυθαγόριες νίκες, έχουν ως σκοπό να εκτιμήσουν τον αριθμό νικών στις οποίες θα έπρεπε να φτάσει μια ομάδα με βάση τους συνολικούς πόντους που πετυχαίνει και δέχεται. Ο γενικός τύπος για υπολογισμό των πυθαγόρειων νικών είναι:

 Αριθμός αγώνων * (Πόντοι ομάδας^Χ / (Πόντοι ομάδας^Χ + Πόντοι αντιπάλου^Χ))

Η επιλογή όμως της δύναμης που θα τοποθετηθεί στη θέση των γραμμάτων "Χ" πιο πάνω είναι θέμα επιλογής. Ο νυν Γενικός Διευθυντής των Houston Rockets, Daryl Morey, ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε τον τύπο αυτό για υπολογισμό νικών ομάδων καλαθόσφαιρας, και η δική του επιλογή ήταν ο αριθμός 13,91 που αρκετοί στρογγυλοποιούν σε 14. Ο γνωστός στατιστικολόγος John Hollinger, απ' τη πλευρά του, χρησιμοποιούσε τον αριθμό 16,5.

Στα στατιστικά που παρουσιάστηκαν για τη σεζόν 2016-17 της Ευρωλίγκας και του Ελληνικού Πρωταθλήματος, είχα χρησιμοποιήσει τον αριθμό 14, δηλαδή αυτούσιο τον τύπο του Basketball-Reference. Αυτό όμως που παρατήρησα όταν άρχισα να δημιουργώ τους πίνακες στατιστικών προηγούμενων σεζόν της Ευρωλίγκας, είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιπτώσεις οι πυθαγόριες νίκες απείχαν αρκετά απο τις πραγματικές. Αυτές οι διαφορές με έπεισαν να αρχίσω να χρησιμοποιώ τον τύπο που υπολογίζει τις πυθαγόριες νίκες του WNBA και όχι αυτές του NBA:

Αριθμός αγώνων * (Πόντοι ομάδας^10 / (Πόντοι ομάδας^10 + Πόντοι αντιπάλου^10))

Απο τη στιγμή που ο χρόνος συμμετοχής δεν αποτελεί κομμάτι του υπολογισμού των πυθαγόριων νικών, τα αποτελέσματα επηρεάζονται απο τη διάρκεια των αγώνων ενος πρωταθλήματος. Η χρησιμοποίηση λοιπόν του τύπου υπολογισμού που χρησιμοποιεί το Basketball-Reference για το WNBA είναι ο πλέον κατάλληλος για να χρησιμοποιηθεί σε επίπεδο Ευρωλίγκας και Ελληνικού Πρωταθλήματος, αφού οι αγώνες των τριών αυτών διοργανώσεων έχουν την ίδια μορφή και διάρκεια. 

Ακολουθεί περιγραφή των στηλών των πινάκων στατιστικών που θα βρείτε στο Badbasket και παρουσιάση των τύπων υπολογισμού όπου αυτό είναι απαραίτητο:

Πίνακες ομάδων


Βασικά στατιστικά

GAMES - Αριθμός αγώνων

ΜΙΝ - Συνολικά λεπτά συμμετοχής των παικτών μιας ομάδας. Στους τύπους υπολογισμού πιο κάτω θα τα βρείτε με την ένδειξη Τm_MIN

W - Νίκες

L - Ήττες

% - Ποσοστό νικών

(W / GAMES) * 100

FG - Εύστοχα σουτ

FGA - Προσπάθειες για σουτ

2FG - Εύστοχα σουτ δύο πόντων

2FGA - Προσπάθειες για σουτ δύο πόντων

3FG - Εύστοχα σουτ τριών πόντων

3FGA - Προσπάθειες για σουτ τριών πόντων

FT - Εύστοχες ελεύθερες βολές

FTA - Προσπάθειες ελευθέρων βολών

ORB - Επιθετικά ριμπάουντ

DRB - Αμυντικά ριμπάουντ

TRB - Συνολικά ριμπάουντ

AST - Τελικές πάσες

STL - Κλεψίματα

TO - Λάθη

BLK - Κοψίματα

PF - Φάουλ

PF ON - Κερδισμένα φάουλ

PTS - Πόντοι ομάδας

OP PTS - Πόντοι αντιπάλου

POS - Κατοχές ομάδας και αντιπάλου

Στον τύπο υπολογισμού των κατοχών, υπολογίζεται ο αριθμός των κατοχών μιας ομάδας, προστίθεται ο αριθμός των κατοχών του αντιπάλου και το αποτέλεσμα πολλάπλάσιάζεται επί 0,5 για να δώσει μια σταθερή εκτίμηση:

0.5 * ((Tm_FGA + 0.47 * Tm_FTA - 1.07 * (Tm_ORB / (Tm_ORB + Opp_DRB)) * (Tm_FGA - Tm_FG) + Tm_TO) + (Opp_FGA + 0.47 * Opp_FTA - 1.07 * (Opp_ORB / (Opp_ORB + Tm_DRB)) * (Opp_FGA - Opp_FG) + Opp_TO))

Σε περίπτωση που θέλετε να υπολογίσετε ξεχωριστά τις κατοχές μιας ομάδας και των αντιπάλων της τότε χρησιμοποιείτε τα δυο κομμάτια του τύπου ξεχωρίστα και αποφεύγετε τον πολλάπλασιασμό.

Κατοχές ομάδας:

((Tm_FGA + 0.47 * Tm_FTA - 1.07 * (Tm_ORB / (Tm_ORB + Opp_DRB)) * (Tm_FGA - Tm_FG) + Tm_TO)

Κατοχές αντιπάλων:

(Opp_FGA + 0.47 * Opp_FTA - 1.07 * (Opp_ORB / (Opp_ORB + Tm_DRB)) * (Opp_FGA - Opp_FG) + Opp_TO))


Pace - Ο ρυθμός στον οποίο αγωνίζεται μια ομάδα εκφρασμένος σε κατοχές ανα 40 λεπτά παιχνιδιού:

40 * POS / (Tm_MIN / 5)

Ortg - Οι πόντοι μιας ομάδας ανα 100 κατοχές

PTS / POS

Drtg - Οι πόντοι αντιπάλων ανα 100 κατοχές

OP PTS / POS

Nrtg - H διαφορά μεταξύ Ortg και Drtg

Pyth W - Πυθαγόριες νίκες

GAMES * (PTS^10 / (PTS^10 + OP PTS^10))

Pyth L - Η διαφορά αγώνων και Πυθαγόριων νικών μίας ομάδας

MOV - Η διαφορά πόντων μίας ομάδας ανα αγώνα

(PTS - OP PTS) / GAMES

FTr - Εκτελεσμένες βολές ανα εκτελεσμένο σουτ

FTA / FGA

3PAr - Εκτελεσμένα σουτ τριών πόντων ανα εκτελεσμένο σουτ

3FGA/FGA

TS% - Ποσοστό ευστοχίας που λαμβάνει υπόψη την αποτελεσματικότητα μιας ομάδας στα συνολικά σουτ, τα σουτ τριών πόντων και τις ελεύθερες βολές.

PTS / (2 * TSA)

TSA = FGA + 0.47 * FTA

Τέσσερις Παράγοντες σε Επίθεση και Αμυνα

Κατα τον Dean Oliver, οι πιο κάτω παράγοντες είναι οι πλέον κρίσιμοι για την επιτυχία μιας ομάδας, με τα ποσοστά στη παρένθεση να αποτελούν εκτιμήσεις της κρισιμότητας τους:

Ποσοστό ευστοχίας στα σουτ (40%)
Αποφυγή λαθών (25%)
Ριμπάουντ (20%)
Ποσοστό ευστοχίας στις βολές (15%)

Τα τέσσερα στατιστικά που ακολουθούν, χρησιμοποιούνται τόσο για την αξιολόγηση μιας ομάδας, όσο και των αντιπάλων της, σε επίπεδο ενός αγώνα ή μίας σεζόν:

eFG% - Προσαρμογή του ποσοστού ευστοχίας στα σουτ (FG%) στο γεγονός ότι κάθε εύστοχο σουτ τριών πόντων (3FG) ισούται με 1,5 εύστοχο σουτ δύο πόντων (2FG)

(FG + 0.5 * 3FG) / FGA

TO% - Τα λάθη μίας ομάδας ανα 100 κατοχές.

100 * TO / (FGA + 0.47 * FTA + TO)

ORB% - Το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ που κερδίζει μια ομάδα στην επίθεση.

(Tm_ORB / (Tm_ORB / Op_DRB))

FT/FGA - Εύστοχες ελεύθερες βολές ανα εκτελεσμένο σουτ

Πίνακες παικτών

Βασικά στατιστικά

Yr - Σεζόν

Players - Όνομα παίκτη

TM - Ομάδα παίκτη

ΝΑΤ - Διαβατήριο με το οποίο αγωνίζεται ο παίκτης στη διοργάνωση

ΗΤ - Ύψος παίκτη

POS. - Θέση στη οποία αγωνίζεται ο παίκτης

G - Αριθμός παιχνιδιών

GS - Αριθμός παιχνιδιών στην αρχική πεντάδα

ΜΙΝ - Λεπτά συμμετοχής / MPG - Λεπτά συμμετοχής ανα αγώνα

PTS - Πόντοι

FG - Εύστοχα σουτ

FGA - Προσπάθειες για σουτ

% - Ποσοστό ευστοχίας συνολικών σουτ (FG/FGA*100), σουτ διπόντων (2FG/2FGA*100), σουτ τριπόντων (3FG/3FGA*100) και ελευθέρων βολών (FT/FTA*100).

2FG - Εύστοχα σουτ δύο πόντων

2FGA - Προσπάθειες για σουτ δύο πόντων

3FG - Εύστοχα σουτ τριών πόντων

3FGA - Προσπάθειες για σουτ τριών πόντων

FT - Εύστοχες ελεύθερες βολές

FTA - Προσπάθειες ελευθέρων βολών

ORB - Επιθετικά ριμπάουντ

DRB - Αμυντικά ριμπάουντ

TRB - Συνολικά ριμπάουντ

AST - Τελικές πάσες

STL - Κλεψίματα

TO - Λάθη

BLK - Κοψίματα

BLK ON - Κοψίματα κατά του παίκτη

CM - Φάουλ

RV - Κερδισμένα φάουλ

PIR - Αξιολόγηση παίκτη

(PTS + TRB + AST + STL + BLK + RV) - ((FGA - FG) + ( FTA - FT) + TO + BLK ON + CM)


Προηγμένα στατιστικά


PER - Player Efficiency Rating

Ανεπτυγμένο απο τον John Hollinger ο οποίος το περιγράφει ως ένα στατιστικό "που προσθέτει όλα τα θετικά πεπραγμένα ενός παίκτη μέσα στο γήπεδο, αφαιρεί απο αυτά όλα τα αρνητικά και επιστρέφει ένα δείκτη της συνολικής απόδοσης ενός παίκτη, εκφρασμένο ανα λεπτό συμμετοχής".

Υπολογισμός PER

Πρώτα υπολογίζουμε το μη προσαρμοσμένο PER (uPER) με τον πιο κάτω τύπο:

uPER = (1 / MIN) *
     [ 3FG
     + (2/3) * AST
     + (2 - factor * (team_AST / team_FG)) * FG
     + (FT *0.5 * (1 + (1 - (team_AST / team_FG)) + (2/3) * (team_AST / team_FG)))
     - VOP * TO
     - VOP * DRB% * (FGA - FG)
     - VOP * 0.44 * (0.44 + (0.56 * DRB%)) * (FTA - FT)
     + VOP * (1 - DRB%) * (TRB - ORB)
     + VOP * DRB% * ORB
     + VOP * STL
     + VOP * DRB% * BLK
     - CM * ((lg_FT / lg_PF) - 0.47 * (lg_FTA / lg_PF) * VOP) ]

όπου:

team_"": Σύνολο στατιστικού ομάδας
lg_"": Σύνολο στατιστικού διοργάνωσης

factor = (2 / 3) - (0.5 * (lg_AST / lg_FG)) / (2 * (lg_FG / lg_FT))
VOP    = lg_PTS / (lg_FGA - lg_ORB + lg_TO + 0.47 * lg_FTA)
DRB%   = (lg_TRB - lg_ORB) / lg_TRB

Στη συνέχεια προσαρμόζουμε το uPER στον ρυθμό της διοργάνωσης, διαιρώντας τον Ρυθμό της διοργάνωσης με τον Ρυθμό της κάθε ομάδας και πολλαπλασιάζοντας το αποτέλεσμα με το uPER του κάθε παίκτη:

(lg_Pace / team_Pace) * uPER

για να υπολογίσουμε το προσαρμοσμένο PER (aPER).

Στη συνέχεια υπολογίζουμε το aPER της διοργάνωσης (lg_aPER). Για να το κάνουμε αυτό παίρνουμε το σύνολο των στατιστικών των παικτών που μας είναι απαραίτητα και το διαιρούμε προς τον αριθμό των ομάδων. Στη φετινή σεζόν της Ευρωλίγκας οι ομάδες ήταν 16 άρα για τα στατιστικά των αγώνων του ομίλου ή τα συνολικά στατιστικά της διοργάνωσης διαίρεσα με τον αριθμό 16. Στους υπολογισμούς για τα στατιστικά των Playoff της Ευρωλίγκας, όπου συμμετείχαν 8 ομάδες, διαίρεσα τα στατιστικά με τον αριθμό 8.

Όταν υπολογίσουμε τους μέσους όρους των στατιστικών των παικτών, τους χρησιμοποιούμε στη θέση των ατομικών στατιστικών στους πιο πάνω τύπους για να υπολογίσουμε το aPER της διοργάνωσης. Η προσαρμογή στον ρυθμό της διοργάνωσης εδώ δεν είναι απαραίτητη, αφού ο μέσος όρος του ρυθμού των ομάδων είναι ο ρυθμός της διοργάνωσης. Έχοντας το αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε τον πιο κάτω τύπο στη περίπτωση κάθε παίκτη για να υπολογίσουμε το PER του:

PER = aPER * (15 / lg_aPER)

Ο πιο πάνω τύπος, ορίζει το 15 PER ως μέση τιμή στη διοργάνωση. Αυτό όμως δε συνεπάγεται ότι ο μέσος όρος των αποτελεσμάτων του συνόλου των παικτών θα ισούται με 15.

PPS - Points Per Shot - Πόντοι ανα εκτελεσμένο σουτ

PTS/FGA

eFG% - Effective Field Goal % - Προσαρμογή του ποσοστού ευστοχίας στα σουτ (FG%) στο γεγονός ότι κάθε εύστοχο σουτ τριών πόντων (3FG) ισούται με 1,5 εύστοχο σουτ δύο πόντων (2FG)

(FG + 0.5 * 3FG) / FGA

TS% - True Shooting % - Ποσοστό ευστοχίας που λαμβάνει υπόψη την αποτελεσματικότητα ενός παίκτη στα συνολικά σουτ, τα σουτ τριών πόντων και τις ελεύθερες βολές.

PTS / (2 * TSA)

TSA = FGA + 0.47 * FTA

FTr - Free Throw Rate - Εκτελεσμένες βολές ανα εκτελεσμένο σουτ

FTA/FGA

3PAr - Three Point Attempt Rate - Εκτελεσμένα σουτ τριών πόντων ανα εκτελεσμένο σουτ

3FGA/FGA

ORB% - Offensive Rebound % - Το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ που κέρδίζει ένας παίκτης στην επίθεση, στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στο παρκέ.

100 * (ORB * (Tm_MΙΝ / 5)) / (ΜΙΝ * (Tm ORB + Opp DRB))

DRB% - Defensive Rebound % - Το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ που κερδίζει ένας παίκτης στην άμυνα, στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στο παρκέ.

100 * (DRB * (Tm_MΙΝ / 5)) / (ΜΙΝ * (Tm DRB + Opp ORB))

TRB% - Total Rebound % - Το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ που κερδίζει ένας παίκτης στις δύο πλευρές του γηπέδου, στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στο παρκέ.

100 * (TRB * (Tm_ΜΙΝ / 5)) / (ΜΙΝ * (Tm TRB + Opp TRB))

PPR - Pure Point Rating - Δείκτης ο οποίος χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αξιολόγηση κάθε παίκτη σε ρόλο χειριστή. Ο δείκτης θεωρεί ότι η αρνητική επιρροή ενός λάθους είναι μεγαλύτερη απο τη θετική επιρροή μιας τελικής πάσας, ενώ είναι προσαρμοσμένος και στον ρυθμό της διοργάνωσης.

100 x (Lg_Pace / Tm_Pace) x (((AST * 2/3) - TO) / MIN)

AST% - Assist % - Το ποσοστό των εύστοχων σουτ μιας ομάδας, στα οποία ένας παίκτης έδωσε την τελική πάσα, στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στο παρκέ.

100 * AST / (((MIN / (Tm_MIN / 5)) * Tm_FG) - FG)

TO% - Turnover % - Τα λάθη ενός παίκτη ανα 100 κατοχές.

100 * TO / (FGA + 0.47 * FTA + TO)

STL% - Steal % - Tο ποσοστό των αντίπαλων κατοχών, που καταλήγουν σε κλέψιμο από ένα παίκτη, όσο αυτός βρίσκεται στο παρκέ.

100 * (STL * (Tm_MIN / 5)) / (MIN * Opp_Poss)

BLK% - Block % - Το ποσοστό των αντίπαλων σουτ δύο πόντων, τα οποία καταλήγουν σε κόψιμο από ένα παίκτη, όσο αυτός βρίσκεται στο παρκέ. Τα κοψίματα σε σουτ τριών πόντων είναι ελάχιστα, γι' αυτό και στον τύπο τα σουτ τριών πόντων αφαιρούνται από τα συνολικά σουτ.

100 * (BLK * (Tm_MIN / 5)) / (MIN * (Opp_FGA - Opp_3PA))

USG% - Usage % - Το ποσοστό των επιθετικών κατοχών μιας ομάδας που ολοκληρώνει ένας παίκτης με σουτ, βολή ή λάθος, στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στο παρκέ.

100 * ((FGA + 0.47 * FTA + TO) * (Tm_MIN / 5)) / (MIN * (Tm_FGA + 0.47 * Tm_FTA + Tm_TO))


Ortg/Drtg - Offensive - Defensive Ratings - Πόντοι παικτών ανα 100 κατοχές σε επίθεση και άμυνα

Οι τύποι υπολογισμού των πόντων ανα 100 κατοχές, αναπτύχθηκαν απο τον Dean Oliver και παρουσιάστηκαν στο βιβλίο του Basketball on Paper.

Υπολογισμός Ortg

Το Ortg ενός παίκτη, περιγράφεται απο τον Oliver ως "οι παραγόμενοι πόντοι ενός παίκτη ανα εκατό ατομικές κατοχές." Για να φτάσουμε λοιπόν σε αυτό, πρέπει να υπολογίσουμε τους συνολικούς παραγόμενους πόντους ενός παίκτη (PProd) και τις συνολικές κατοχές (TotPoss) τις οποίες χρησιμοποίησε για να φτάσει στη παραγωγή τους.

Ο υπολογισμός των συνολικών κατοχών επιτυγχάνεται με τους επιμέρους υπολογισμούς των κατοχών που κατέληξαν σε σκορ (ScPoss), των κατοχών που κατέληξαν σε χαμένα σουτ (FGxPoss), των κατοχών που κατέληξαν σε χαμένη βολή (FTxPoss) και προσθέτοντας στα αποτελέσματα αυτών τα λάθη ενός παίκτη:

O υπολογισμός των κατοχών που κατέληξαν σε σκορ (ScPoss) είναι ο πλέον πολύπλοκος:

ScPoss = (FG_Part + AST_Part + FT_Part) * (1 - (Team_ORB / Team_Scoring_Poss) * Team_ORB_Weight * Team_Play%) + ORB_Part

όπου:

FG_Part = FG * (1 - 0.5 * ((PTS - FT) / (2 * FGA)) * qAST)

qAST = ((MP / (Team_MP / 5)) * (1.14 * ((Team_AST - AST) / Team_FG))) + ((((Team_AST / Team_MP) * MP * 5 - AST) / ((Team_FG / Team_MP) * MP * 5 - FG)) * (1 - (MP / (Team_MP / 5))))

AST_Part = 0.5 * (((Team_PTS - Team_FT) - (PTS - FT)) / (2 * (Team_FGA - FGA))) * AST

FT_Part = (1-(1-(FT/FTA))^2)*0.47*FTA

Team_Scoring_Poss = Team_FG + (1 - (1 - (Team_FT / Team_FTA))^2) * Team_FTA * 0.47

Team_ORB_Weight = ((1 - Team_ORB%) * Team_Play%) / ((1 - Team_ORB%) * Team_Play% + Team_ORB% * (1 - Team_Play%))

Team_ORB% = Team_ORB / (Team_ORB + (Opponent_TRB - Opponent_ORB))

Team_Play% = Team_Scoring_Poss / (Team_FGA + Team_FTA * 0.47 + Team_TO)

ORB_Part = ORB * Team_ORB_Weight * Team_Play%

O υπολογισμός των κατοχών που κατέληξαν σε χαμένα σουτ (FGxPoss) και χαμένες βολές (FTxPoss) είναι πιο απλός:

FGxPoss = (FGA - FG) * (1 - 1.07 * Team_ORB%)

FTxPoss = ((1 - (FT / FTA))^2) * 0.47 * FTA

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αποτελέσματα των πιο πάνω υπολογισμών στο σύνολο των λαθών του παίκτη για να υπολογίσουμε το σύνολο των κατοχών (TotPoss):

TotPoss = ScPoss + FGxPoss + FTxPoss + TO


Οι παραγόμενοι πόντοι (PProd) ενός παίκτη υπολογίζονται μέσω του τύπου:

PProd = (PProd_FG_Part + PProd_AST_Part + FT) * (1 - (Team_ORB / Team_Scoring_Poss) * Team_ORB_Weight * Team_Play%) + PProd_ORB_Part

όπου:

PProd_FG_Part = 2 * (FG + 0.5 * 3FG) * (1 - 0.5 * ((PTS - FT) / (2 * FGA)) * qAST)

PProd_AST_Part = 2 * ((Team_FG - FG + 0.5 * (Team_3FG - 3FG)) / (Team_FG - FG)) * 0.5 * (((Team_PTS - Team_FT) - (PTS - FT)) / (2 * (Team_FGA - FGA))) * AST

PProd_ORB_Part = ORB * Team_ORB_Weight * Team_Play% * (Team_PTS / (Team_FG + (1 - (1 - (Team_FT / Team_FTA))^2) * 0.47 * Team_FTA))

Αφού έχουμε υπολογίσει τους παραγόμενους πόντους ενός παίκτη (PProd) και τις συνολικές κατοχές που έχει χρησιμοποιήσει (TotPoss) είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε το Offensive Rating (Ortg):

ORTG = 100 * (PProd / TotPoss)

Αν θέλουμε να υπολογίσουμε τους πόντους ενός παίκτη σε διαφορετικό αριθμό κατοχών, απλά αντικαθιστούμε τον αριθμό 100, με τον αριθμό κατοχών που μας ενδιαφέρει. Επίσης ως παράγωγο των πιο πάνω υπολογισμών μπορούμε να υπολογίσουμε και τη συχνότητα με την οποία ο παίκτης σκοράρει στις κατοχές τις οποίες χρησιμοποιεί μέσω του πιο κάτω τύπου:

Floor% = ScPoss / TotPoss


Υπολογισμός Drtg

Το Drtg ενός παίκτη περιγράφεται απο τον Oliver ως "οι πόντοι που δέχεται ένας παίκτης ανα 100 προσωπικές αμυντικές κατοχές". Ο υπολογισμός του στηρίζεται σε δύο τύπους άμυνας, αυτής που μπορεί να μετρηθεί μέσω του πίνακα των βασικών στατιστικών ενός αγώνα (κλεψίματα, κοψίματα, αμυντικά ριμπάουντ) και αυτής που αφορά τα αντίπαλα λάθη και χαμένα σουτ τα οποία δεν καταλήγουν σε κλεψίματα ή κοψίματα. Ο τύπος υπολογισμου είναι:

Stops = Stops1 + Stops2

όπου:

Stops1 = STL + BLK * FMwt * (1 - 1.07 * DOR%) + DRB * (1 - FMwt)

FMwt = (DFG% * (1 - DOR%)) / (DFG% * (1 - DOR%) + (1 - DFG%) * DOR%)

DOR% = Opponent_ORB / (Opponent_ORB + Team_DRB)

DFG% = Opponent_FG / Opponent_FGA

Stops2 = (((Opponent_FGA - Opponent_FGM - Team_BLK) / Team_MP) * FMwt * (1 - 1.07 * DOR%) + ((Opponent_TOV - Team_STL) / Team_MΙΝ)) * MΙΝ + (PF / Team_PF) * 0.47 * Opponent_FTA * (1 - (Opponent_FT / Opponent_FTA))^2

Αφού υπολογίσουμε το σύνολο των δύο τύπων άμυνας (Stops) είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε το ποσοστό του συνόλου των προσωπικών αμυντικών κατοχών ενός παίκτη που καταλήγουν σε αποτροπή του αντιπάλου (Stop%):

Stop% = (Stops * Opponent_MIN) / (Team_Possessions * MIN)

Υπολογίζοντας το Stop%, είμαστε έτοιμοι να υπολογίζουμε το Drtg ενός παίκτη με τον τύπο:

DRTG = Team_Defensive_Rating + 0.2 * (100 * D_Pts_per_ScPoss * (1 - Stop%) - Team_Defensive_Rating)

όπου:

Team_Defensive_Rating = 100 * (Opponent_PTS / Team_Possessions)

D_Pts_per_ScPoss = Opponent_PTS / (Opponent_FG + (1 - (1 - (Opponent_FT / Opponent_FTA))^2) * Opponent_FTA*0.47)


Win Shares

Οι Win Shares αποδίδουν σε κάθε παίκτη ένα μέρος από τον συνολικό αριθμό νικών της ομάδας του, με βάση τη στατιστική του συγκομιδή και χωρίζονται σε Επιθετικές και Αμυντικές.

Στην καλαθοσφαιρική εκδοχή των WS (αφού αναπτύχθηκαν αρχικά ως δείκτης αξιολόγησης παικτών baseball) κάθε νίκη αντιστοιχεί σε μια WS ενώ οι WS ενός συγκεκριμένου παίκτη, μπορεί να πάρουν και αρνητική τιμή, αν η προσπάθεια του να προσφέρει ήταν υπαρκτή, αλλά ανεπιτυχής.

Το θετικό με τον υπολογισμό των Win Shares, είναι το γεγονός ότι αν έχουμε ασχοληθεί πιο πριν με τον υπολογισμό των πόντων ανα 100 κατοχές των παικτών, σε άμυνα και επίθεση, τότε έχουμε αρχίσει ήδη και τη διαδικασία για τον υπολογισμό των προσωπικών τους νικών.


Υπολογισμός Επιθετικών Win Shares (OWS)

Για τον υπολογισμo των OWS θα χρειαστούμε τους Παραγόμενους πόντους ενός παίκτη (PProd) και τις συνολικές κατοχές που έχει χρησιμοποιήσει (TotPoss)

Έχοντας διαθέσιμα τα πιο πάνω μεγέθη, υπολογίζουμε της Οριακή Επίθεση (marginal offense) κάθε παίκτη μέσω του τύπου:

(points produced) - 0.92 * (league points per possession) * (offensive possessions)

Στη συνέχεια υπολογίζουμε τον οριακό αριθμό πόντων ανα νίκη (marginal points per win) της ομάδας κάθε παίκτη με τον πιο κάτω τύπο:

0.32 * (league points per game) * ((team pace) / (league pace))

Υπολογίζοντας τα πιο πάνω μεγέθη, είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε επιθετικές προσωπικές νίκες στους παίκτες:

OWS = (marginal offense) / (marginal points per win)


Υπολογισμός Αμυντικών Win Shares (DWS)

Ο υπολογισμός των DWS, στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό στο Drtg ενός παίκτη και η διαδικασία είναι παρόμοια με αυτή των OWS. Έχοντας διαθέσιμο το Drtg ενός παίκτη, υπολογίζουμε την Οριακή Άμυνα (marginal defense) κάθε παίκτη μέσω του τύπου:

(player minutes played / team minutes played) * (team defensive possessions) * (1.08 * (league points per possession) - ((Defensive Rating) / 100))

Στη συνέχεια υπολογίζουμε τον οριακό αριθμό πόντων ανα νίκη (marginal points per win) της ομάδας ενός παίκτη, ακριβώς όπως και στον υπολογισμό των OWS:

0.32 * (league points per game) * ((team pace) / (league pace))

Υπολογίζοντας τα πιο πάνω μεγέθη, είμαστε έτοιμοι να αποδώσουμε αμυντικές προσωπικές νίκες στους παίκτες:

DWS = (marginal defense) / (marginal points per win)

Προσθέτοντας τις Επιθετικές και Αμυντικές προσωπικές νίκες βρίσκουμε τις συνολικές προσωπικές νίκες κάθε παίκτη:

WS = OWS + DWS

Για να υπολογίσουμε τις προσωπικές νίκες ενός παίκτη ανα 40 λεπτά συμμετοχής χρησιμοποιούμε τον πιο κάτω τύπο:

WS/40 = (40/ player minutes played) * WS

COMMENTS

BLOGGER: 2
Loading...
Όνομα

Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,397,Α2,22,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,1,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,1,ΑΕΚ,76,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,5,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,7,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,2,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,1,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,51,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,20,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,1,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,226,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,6,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,37,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,4,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,13,ΑΠΟΨΕΙΣ,70,ΑΠΟΨΗ,29,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,5,ΑΡΗΣ,196,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,35,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,4,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,22,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,7,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,23,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,9,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,12,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΒΑΣΚΟΣ,32,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,3,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,3,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,9,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,1,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,1,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,28,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,13,ΓΕΝΙΚΑ,41,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,8,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,4,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,2,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,4,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,3,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,2,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,8,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,7,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,68,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,12,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,7,ΕΟΚ,24,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,3,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,42,ΕΣΑΚΕ,35,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,597,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,25,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,1,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,30,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ζενιτ,4,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,2,ΗΠΑ,6,ΗΡΑΚΛΗΣ,3,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,17,ΙΣΡΑΗΛ,9,ΙΤΑΛΙΑ,12,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΛΑΘΗΣ,1,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,5,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,9,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,4,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΜΚΙ,25,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,15,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,14,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,9,ΚΥΜΗ,38,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,18,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,49,ΛΑΓΚΗΣ,67,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,21,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΤΟΝΙΑ,7,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,27,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,10,ΛΙΣΤΕΣ,15,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,7,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,46,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,1,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,17,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,6,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,2,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,2,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,62,Μεταγραφικά,1,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,8,ΜΟΥΣΛΗΣ,79,ΜΠΑΓΕΡΝ,2,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,40,ΜΠΑΝΒΙΤ,14,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,9,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,63,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,48,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,2,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,6,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,1,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,3,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,7,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,3,ΝΙΓΗΡΙΑ,3,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,23,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,3,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,4,ΝΟΝΗΣ,41,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,34,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,40,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,162,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,5,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,1,ΟΣΤΑΝΔΗ,1,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,1,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,38,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,14,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,202,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,13,ΠΑΟΚ,113,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,23,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,296,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,3,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,1,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,7,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,3,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,20,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,99,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,166,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,2,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,7,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,3,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,2,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,33,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,103,ΡΕΑΛ,53,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,18,ΡΕΘΥΜΝΟ,17,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,9,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΣΕΡΒΙΑ,18,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,18,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,3,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,2,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,3,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,171,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,12,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,110,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,3,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,25,ΣΧΟΛΙΟ,1,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,13,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,1,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,3,ΤΟΥΡΚΙΑ,10,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,1,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,15,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,14,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,5,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,154,ΤΣΣΚΑ,62,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,4,ΦΑΡΟΣ,1,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,75,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΙΚΑ,16,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,5,ΦΛΙΩΝΗΣ,1,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,13,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,2,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,5,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΟΛ,1,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,29,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,8,AARON HOLIDAY,1,ABA,1,ABRINES,1,ACB,36,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,ALABAMA,1,ALEX KIRK,1,ALLONZO TRIER,1,ANTHONY BENNETT,1,ARIZONA,4,ARKANSAS,1,ARMANI MILANO,7,ASHTON,5,ATLANTA HAWKS,14,AVELINO,1,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET.GR,1,BARCELONA LASSA,3,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,1,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETZILLA,10,BASKONIA,9,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BLAZIC,1,BODIROGA10,25,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BOSTON CELTICS,42,BRANDON TAYLOR,1,BROOKLYN NETS,8,BROSE BAMBERG,4,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,9,BUTLER,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CHAMPION'S LEAGUE,96,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,9,CHASSON RANDLE,1,CHICAGO BULLS,28,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,58,CLIFF ALEXANDER,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,5,COPA DEL REY,1,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRVENA ZVEZDA,4,CSKA,16,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,9,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DAROUSSAFAKA,7,DARRYL MONROE,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEMARCUS COUSINS,1,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,24,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,10,DETROIT PISTONS,10,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DUKE,4,DUKE BLUE DEVILS,5,DURANT,1,EARL CLARK,1,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,1,ESTUDIANTES,1,EUROBASKET,1,EUROCUP,22,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,15,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,71,FBI,1,FENER,2,FIBA,19,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,2,FINAL FOUR,19,FINLAND,1,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,1,FRED KROSSMANN,18,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,2,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAME ANALYSIS,2,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,53,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,7,GRAN CANARIA,4,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,HALL OF FAME,2,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,35,INDIANA PACERS,17,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAIAH MILES,1,ISIAH AUSTIN,1,JACOB EVANS,1,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,1,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARROD UTHOFF,1,JAYCEE CARROLL,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,50,JONATHAN WILLIAMS,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,3,KANSAS STATE WILDCATS,2,KARKATIM,6,KAWHI LEONARD,1,KAY FELDER,1,KEIFER SYKES,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENTUCKY,6,KHIMKI,2,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,2,L.A. CLIPPERS,9,LABORAL,4,LANDRY SHAMET,1,LEBRON JAMES,4,LEGABASKET,2,LEVI RANDOLPH,1,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONNIE WALKER,1,LONZO BALL,1,LOS ANGELES CLIPPERS,14,LOS ANGELES LAKERS,16,LOUISVILLE,3,LUIS MONTERO,1,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MALAGA,6,MARCH MADNESS,9,MARK LYONS,1,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEMPHIS GRIZZLIES,16,MIAMI HEAT,18,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,5,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIKE JAMES,1,MILES BRIDGES,1,MILWAUKEE BUCKS,47,MINNESOTA TIMBERWOLVES,14,MISSOURI TIGERS,1,MITSOSKAND,82,MOHAMED BAMBA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,406,NBA FANTASY,1,NBA MOCK DRAFT 2018,13,NCAA,62,NEW ORLEANS PELICANS,7,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,15,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NORTH CAROLINA,7,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,32,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,2,ORLANDO MAGIC,9,OXONIAN,98,PAN24,26,PANIONIOS,1,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,1,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PELICANS,2,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,16,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,7,PITTSBURGH PANTHERS,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,7,PORTLAND TRAIL BLAZERS,14,POWER RANKINGS,1,PRE-GAME,12,PREGAME,5,PRESEASON,1,PREVIEW,56,PRINCETON,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,9,RECAP,3,RETIN OBASOHAN,1,RHODE ISLAND RAMS,2,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUI HACHIMURA,1,RUSSELL WESTBROOK,1,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,12,SAN ANTONIO SPURS,43,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,111,SERIE A,1,SETH TUTTLE,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SINKAZAMA,43,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,1,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,1,SUMMARY,30,SUMMER CAMP,1,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,1,TBL,18,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS LONGHORNS,1,THANASISPAP,27,THE SCIENTIST,4,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,TOMMYGUN,2,TORONTO RAPTORS,26,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TURKISH LEAGUE,2,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U18,6,U19,1,U20,4,UC DAVIS AGGIES,1,UCLA,3,UNCUT,1,UNDER18,1,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,3,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,20,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,11,VANDERBILT COMMODORES,2,VIDEO,1,VIDEO ANALYSIS,2,VIDEO SCOUT REPORTS,13,VILLANOVA WILDCATS,4,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,1,VTB LEAGUE,18,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,24,WENDELL CARTER,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,1,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,4,XMAS CAMP,4,YOGI FERELL,2,ZACH AUGUSTE,2,ZALGIRIS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Τυπολόγιο στατιστικών Ευρωλίγκας και Ελληνικού Πρωταθλήματος
Τυπολόγιο στατιστικών Ευρωλίγκας και Ελληνικού Πρωταθλήματος
Παρουσίαση τύπων και αναφορά σε διαφορές σε σχέση με άλλα αρχεία στατιστικών.
https://1.bp.blogspot.com/-IhF1NfmNf8A/WVjXneDbCaI/AAAAAAAAC7Y/mcUGleOm6_cHsTZu1eNW8RXz1U03-DDyQCLcBGAs/s640/BADBASKET%2Bstats%2Bpic%2B2.jpg
https://1.bp.blogspot.com/-IhF1NfmNf8A/WVjXneDbCaI/AAAAAAAAC7Y/mcUGleOm6_cHsTZu1eNW8RXz1U03-DDyQCLcBGAs/s72-c/BADBASKET%2Bstats%2Bpic%2B2.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2017/07/blog-post_56.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2017/07/blog-post_56.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy