Χ.Τσουβάλας και Κ.Καλογερόπουλος «συνεργάζονται» πάνω σε ένα play του Dick Bennett

Πινγκ πονγκ διάλογος από τους προπονητές του badbasket. Θέμα ένα play του Dick Bennett.


Σε έναν αρκετά ενδιαφέρον διάλογο μπήκαν οι προπονητές μας, Χρήστος Τσουβάλας και Κώστας Καλογερόπουλος χάρη έναν play που πόσταρε στο facebook ο πρώτος. Όταν λοιπόν δύο προπονητές συνομιλούν και αναλύουν συστήματα και τα continuation αυτών, τότε το αποτέλεσμα μόνο απολαυστικό θα μπορούσε να είναι...

Χρήστος Τσουβάλας

Η Pack line Defense αναπτύχθηκε από τον Dick Bennett, πατέρα του Tony Bennett head coach του Virginia, ο οποίος την συνέχισε, επέκτεινε και την υποστήριξε παραπάνω. Ο ένας εκ των δύο παικτών στο video που είναι πιο αναγνωρίσιμος, είναι φυσικά ο συμπαίκτης του Γιάννη στους Bucks o Malcolm Brogdon. O άλλος με το Νο13 ο Anthony Gill, έπαιξε στην Τουρκία φέτος και ήταν συμπαίκτης με τον Ricky Ledo. O Tony Bennett συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους αμυντικούς προπονητές στο NCAA. Το video είναι πολύ ενδιαφέρον και αξίζει να το δείτε.


Κώστας Καλογερόπουλος

Κλασική πλέον αμυντική τακτική που ποντάρει στην χαμηλή αυτοπεποίθηση του αντιπάλου όσον αφορά το σουτ. Έχει ενδιαφέρουσες ιδέες στον τρόπο που δίνει βοήθειες. Το πιο σημαντικό (όπως σε οτιδήποτε έχει σχέση με άμυνα) είναι να κάνεις όλους τους παίκτες σου να θέλουν παθιασμένα να παίξουν άμυνα, να βάλουν τα ποδιά στο παρκέ, να προτάξουν το σώμα τους και να έχουν τα χέρια διαρκώς σε κίνηση για deflections. Να συμπληρώσω ότι τα αθλητικά προσόντα των παικτών είναι πολύ σημαντικά, επειδή το help και recover είναι η βάση αυτής της άμυνας

Χρήστος Τσουβάλας 

Θα συμφωνήσω με τις παρατηρήσεις σου όσον άφορα την Pack Line Defense. Στο συγκεκριμένο video που πόσταρα, φάνηκε με πολύ χαρακτηριστικό τρόπο πως ένα small ball line up προσπαθεί στην άμυνα του 1\4 να προστατέψει την painting area.

Οι κυριότεροι άξονες ήταν οι εξής:

- Πίεση στην μπάλα με τους υπόλοιπους αμυντικούς να συγκλίνουν προς τα μέσα. Ακόμη και οι αμυντικοί της strong side είναι μία πάσα απόσταση από τους προσωπικούς τους αντιπάλους.

- Προστασία του post. 3/4 όταν η τροφοδότηση του πάει να γίνει από το πλάι και 4/4 από τον κεντρικό κάθετο άξονα. Όταν δε πηγαίνει η μπάλα στο post, η άμυνα συνήθως στέλνει αμέσως παγίδα, με τον κύριο αμυντικό να δίνει στον επιτιθέμενο ξεκάθαρα το κέντρο. Αυτή η άμυνα προστατεύει όπως και να 'χει τον baseline διάδρομο.

- Προστασία της painting area από τα cuts & flash.

- H άμυνα στα pick n'roll γίνεται με δυναμικά hedge out. Σχεδόν εξ'ολοκλήρου με κάθετα αμυντικά γλιστρήματα και όχι με flat παράλληλα, ώστε να αλλοιωθεί-μεγαλώσει η γωνία κίνησης του ντριμπλέρ.


Για μένα προσωπικά ένα πολύ καλό ερώτημα είναι, πως θα μπορούσε μια ομάδα χωρίς size αλλά και χωρίς ιδιαίτερη αθλητικότητα, χωρίς ικανό ψηλό στην αναχαίτιση των on ball screens, να υιοθετήσει κάποια στοιχεία της Pack Line Defense; Μία ομάδα που ενδεχομένως να μην διαθέτει πολλούς ικανούς παίκτες στην προσωπική άμυνα και που ίσως να μην διαθέτει και εκείνο το απαραίτητο βάθος στο rotation. Θα μπορούσε λοιπόν μια τέτοια ομάδα να χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη άμυνα τροποποιώντας κάποιες «ρυθμίσεις»; Που να την οδηγούν σε μία πιο συντηρητική εφαρμογή της, τείνοντας προς την λεγόμενη scramble defense; Από κει και πέρα, όσον αφορά την αντιμετώπιση της Pack Line, θα πρέπει να δούμε ποιες είναι οι αδυναμίες της.

Εμμέσως τις ανέφερα παραπάνω. Είναι ο διάδρομος της εσωτερικής και ο κεντρικός κάθετος άξονας.
Συναρτήσει αυτών, θα πρέπει επίσης να δούμε, πως θα γινόταν η διάταξη Pack να...«διασταλεί».
Να μεγαλώσουν δηλαδή οι αποστάσεις μεταξύ των αμυνομένων. Κατά την γνώμη μου, επιθετικές διατάξεις που μπορούν τόσο να μεγαλώσουν τις αποστάσεις των αμυνομένων, όσο και να χτυπήσουν στα τρωτά σημεία, είναι κυρίως η 1-4 με τις διάφορες παραλλαγές της.

Φέρνω ένα μικρό-ενδεικτικό παράδειγμα όπου η επίθεση ξεκινάει με 1-4 σε Arch Layout.
ΣΧΗΜΑ 1

ΣΧΗΜΑ 2
Στο 1ο και 2ο σχήμα, ο 2 δεχόμενος ένα διπλό screen κινείται προς το δεξιό corner, ενώ ο 5 αμέσως βγάζει flash στην μπάλα.

ΣΧΗΜΑ 3
Στο 3ο σχήμα, εάν ο 2 υποδεχθεί εκείνος την πάσα, με baseline drive δημιουργεί ρήγμα από έναν διάδρομο που για την άμυνα είναι restricted area. Και μπορεί να πασάρει είτε στο μικρό flash του 5, είτε να μεταφέρει την μπάλα στο αντίθετο corner στον 1, ο οποίος δέχτηκε το τυφλό screen του 4 ψηλά.
ΣΧΗΜΑ 4

ΣΧΗΜΑ 5

ΣΧΗΜΑ 6
Στο 4ο, 5ο και 6ο σχήμα, ως continuation γίνεται screen on screener, του 4 στον 3, ο οποίος κάνει curl. Με το που ξεκινάει την κίνηση του ο 3, ο 5 βγάζει flash στην μπάλα και είναι εκείνος που θα τροφοδοτήσει είτε τον 3 είτε τον 4 που κάνει pop back. Ουσιαστικά μέσα από μια παραλλαγή, δείχνω ένα option που έπαιζαν αρκετά οι Nuggets του Mike Malone με τους Nicola Jokic και ''Free'' Willie Barton, στο πολύ γνωστό set play ''Iverson Series''.

ΣΧΗΜΑ7

ΣΧΗΜΑ 8
Τέλος στο 7ο, 8ο, 9ο και 10ο σχήμα, στο screen on screener ο 3 δεν κάνει curl και o 1 πασάρει στον 4 για να δημιουργήσει.

ΣΧΗΜΑ 9
Στο 9ο σχήμα εμφανίζω τον 1 να κινείται για να σκρινάρει τον 5 λίγο πιο πάνω από το δεξί elbow, μετά την πάσα του στον 4. Θα μπορούσε κάλλιστα ο 5 να εφαρμόσει ένα back screen στον 1. Ο 5 με απότομο misdirection βγάζει flash στην καρδιά της ρακέτας.

ΣΧΗΜΑ 10
Στο 10ο σχήμα, κατά την κίνηση των 1 και 5, ο 3 κάνει back door cut. Αν υποδεχθεί την μπάλα πάνω στην κίνηση και δεν μπορεί να τελειώσει άμεσα την φάση, με μικρό drive κοιτάζει να τροφοδοτήσει τις υπάρχουσες γωνίες πάσας.

Κώστας Καλογερόπουλος

Συμφωνώ σε όσα αναφέρεις για τους τρόπους που αμύνεται μια ομάδα με pack line defense. Τα plays σου είναι πολύ σωστά και θα δώσω έμφαση στην αρχική διάταξη, η οποία έχει σκοπό την αλλαγή θέσεων των αμυντικών. Ουσιαστικά η pack line είναι μια δυναμική άμυνα ζώνης. Τοποθετώντας λοιπόν τους παίκτες κοντά στο τρίποντο και δουλεύοντας με flare screen και σημάδεμα του κέντρου της ρακέτας, θα υποχρεώσεις την άμυνα να ανοίξει τις αποστάσεις, οπότε θα βρεθεί χώρος για drive & kick. Το πιο σημαντικό για μένα είναι να τη χτυπήσεις στην καρδιά της ρακέτας, με back door κοψίματα, πάσα στο low post και screen away-flash στο high post και φυσικά διεισδύσεις. Βέβαια, θα χρειαστεί και σουτ...


Χρήστος Τσουβάλας 

Θα χρειαστεί και το σουτ, εφόσον όμως έχεις μεγαλώσει τις αποστάσεις των αμυνομένων, οπότε οι αμυντικοί κατά το help n' recover θα πρέπει να διανύσουν μεγαλύτερες αποστάσεις, κάτι που θα επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο με τα screen on screener situations. Και εφόσον φυσικά υποβάλλει την άμυνα στην διαδικασία να προστατεύει και τα 2 σημεία έμφασης της σχεδόν ταυτόχρονα.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να πω κάτι. Μπορεί μεν να παρέθεσα 10 σχήματα όμως επιμένω στον χαρακτηρισμό του παραδείγματος ως μικρού-ενδεικτικού. Διότι μπορούν να προστεθούν τόσα πολλά options ώστε το συγκεκριμένο play όπως και το κάθε play, να εξελιχθεί σε μια σειρά στο λεγόμενο set παιχνίδι. Επιπλέον σχηματισμό «Τόξο» σε 5vs5 εγώ προσωπικά δεν έχω δει ποτέ, πάρα μόνο σε ακραίες ειδικές καταστάσεις επαναφοράς από την βασική και πλαϊνή γραμμή. Από αυτή την άποψη λοιπόν είναι αρκετά experimental θα έλεγα.

COMMENTS

Όνομα

Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,397,Α2,22,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,1,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,1,ΑΕΚ,76,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,5,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,7,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,2,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,1,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,51,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,20,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,1,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,226,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,6,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,37,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,4,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,13,ΑΠΟΨΕΙΣ,70,ΑΠΟΨΗ,29,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,5,ΑΡΗΣ,196,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,35,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,4,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,22,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,7,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,23,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,9,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,12,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΒΑΣΚΟΣ,32,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,3,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,3,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,9,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,1,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,1,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,28,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,13,ΓΕΝΙΚΑ,41,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,8,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,4,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,2,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,4,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,3,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,2,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,8,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,7,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,68,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,12,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,7,ΕΟΚ,24,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,3,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,42,ΕΣΑΚΕ,35,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,597,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,25,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,1,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,30,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ζενιτ,4,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,2,ΗΠΑ,6,ΗΡΑΚΛΗΣ,3,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,17,ΙΣΡΑΗΛ,9,ΙΤΑΛΙΑ,12,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΛΑΘΗΣ,1,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,5,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,9,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,4,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΜΚΙ,25,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,15,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,14,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,9,ΚΥΜΗ,38,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,18,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,49,ΛΑΓΚΗΣ,67,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,21,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΤΟΝΙΑ,7,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,27,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,10,ΛΙΣΤΕΣ,15,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,7,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,46,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,1,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,17,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,6,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,2,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,2,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,62,Μεταγραφικά,1,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,8,ΜΟΥΣΛΗΣ,79,ΜΠΑΓΕΡΝ,2,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,40,ΜΠΑΝΒΙΤ,14,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,9,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,63,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,48,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,2,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,6,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,1,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,3,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,7,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,3,ΝΙΓΗΡΙΑ,3,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,23,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,3,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,4,ΝΟΝΗΣ,41,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,34,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,40,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,162,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,5,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,1,ΟΣΤΑΝΔΗ,1,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,1,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,38,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,14,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,202,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,13,ΠΑΟΚ,113,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,23,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,296,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,3,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,1,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,7,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,3,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,20,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,99,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,166,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,2,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,7,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,3,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,2,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,33,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,103,ΡΕΑΛ,53,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,18,ΡΕΘΥΜΝΟ,17,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,9,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΣΕΡΒΙΑ,18,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,18,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,3,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,2,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,3,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,171,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,12,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,110,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,3,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,25,ΣΧΟΛΙΟ,1,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,13,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,1,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,3,ΤΟΥΡΚΙΑ,10,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,1,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,15,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,14,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,5,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,154,ΤΣΣΚΑ,62,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,4,ΦΑΡΟΣ,1,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,75,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΙΚΑ,16,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,5,ΦΛΙΩΝΗΣ,1,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,13,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,2,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,5,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΟΛ,1,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,29,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,8,AARON HOLIDAY,1,ABA,1,ABRINES,1,ACB,36,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,ALABAMA,1,ALEX KIRK,1,ALLONZO TRIER,1,ANTHONY BENNETT,1,ARIZONA,4,ARKANSAS,1,ARMANI MILANO,7,ASHTON,5,ATLANTA HAWKS,14,AVELINO,1,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET.GR,1,BARCELONA LASSA,3,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,1,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETZILLA,10,BASKONIA,9,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BLAZIC,1,BODIROGA10,25,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BOSTON CELTICS,42,BRANDON TAYLOR,1,BROOKLYN NETS,8,BROSE BAMBERG,4,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,9,BUTLER,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CHAMPION'S LEAGUE,96,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,9,CHASSON RANDLE,1,CHICAGO BULLS,28,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,58,CLIFF ALEXANDER,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,5,COPA DEL REY,1,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRVENA ZVEZDA,4,CSKA,16,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,9,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DAROUSSAFAKA,7,DARRYL MONROE,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEMARCUS COUSINS,1,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,24,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,10,DETROIT PISTONS,10,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DUKE,4,DUKE BLUE DEVILS,5,DURANT,1,EARL CLARK,1,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,1,ESTUDIANTES,1,EUROBASKET,1,EUROCUP,22,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,15,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,71,FBI,1,FENER,2,FIBA,19,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,2,FINAL FOUR,19,FINLAND,1,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,1,FRED KROSSMANN,18,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,2,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAME ANALYSIS,2,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,53,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,7,GRAN CANARIA,4,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,HALL OF FAME,2,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,35,INDIANA PACERS,17,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAIAH MILES,1,ISIAH AUSTIN,1,JACOB EVANS,1,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,1,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARROD UTHOFF,1,JAYCEE CARROLL,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,50,JONATHAN WILLIAMS,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,3,KANSAS STATE WILDCATS,2,KARKATIM,6,KAWHI LEONARD,1,KAY FELDER,1,KEIFER SYKES,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENTUCKY,6,KHIMKI,2,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,2,L.A. CLIPPERS,9,LABORAL,4,LANDRY SHAMET,1,LEBRON JAMES,4,LEGABASKET,2,LEVI RANDOLPH,1,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONNIE WALKER,1,LONZO BALL,1,LOS ANGELES CLIPPERS,14,LOS ANGELES LAKERS,16,LOUISVILLE,3,LUIS MONTERO,1,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MALAGA,6,MARCH MADNESS,9,MARK LYONS,1,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEMPHIS GRIZZLIES,16,MIAMI HEAT,18,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,5,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIKE JAMES,1,MILES BRIDGES,1,MILWAUKEE BUCKS,47,MINNESOTA TIMBERWOLVES,14,MISSOURI TIGERS,1,MITSOSKAND,82,MOHAMED BAMBA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,406,NBA FANTASY,1,NBA MOCK DRAFT 2018,13,NCAA,62,NEW ORLEANS PELICANS,7,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,15,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NORTH CAROLINA,7,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,32,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,2,ORLANDO MAGIC,9,OXONIAN,98,PAN24,26,PANIONIOS,1,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,1,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PELICANS,2,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,16,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,7,PITTSBURGH PANTHERS,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,7,PORTLAND TRAIL BLAZERS,14,POWER RANKINGS,1,PRE-GAME,12,PREGAME,5,PRESEASON,1,PREVIEW,56,PRINCETON,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,9,RECAP,3,RETIN OBASOHAN,1,RHODE ISLAND RAMS,2,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUI HACHIMURA,1,RUSSELL WESTBROOK,1,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,12,SAN ANTONIO SPURS,43,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,111,SERIE A,1,SETH TUTTLE,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SINKAZAMA,43,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,1,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,1,SUMMARY,30,SUMMER CAMP,1,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,1,TBL,18,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS LONGHORNS,1,THANASISPAP,27,THE SCIENTIST,4,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,TOMMYGUN,2,TORONTO RAPTORS,26,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TURKISH LEAGUE,2,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U18,6,U19,1,U20,4,UC DAVIS AGGIES,1,UCLA,3,UNCUT,1,UNDER18,1,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,3,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,20,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,11,VANDERBILT COMMODORES,2,VIDEO,1,VIDEO ANALYSIS,2,VIDEO SCOUT REPORTS,13,VILLANOVA WILDCATS,4,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,1,VTB LEAGUE,18,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,24,WENDELL CARTER,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,1,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,4,XMAS CAMP,4,YOGI FERELL,2,ZACH AUGUSTE,2,ZALGIRIS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Χ.Τσουβάλας και Κ.Καλογερόπουλος «συνεργάζονται» πάνω σε ένα play του Dick Bennett
Χ.Τσουβάλας και Κ.Καλογερόπουλος «συνεργάζονται» πάνω σε ένα play του Dick Bennett
Πινγκ πονγκ διάλογος από τους προπονητές του badbasket. Θέμα ένα play του Dick Bennett.
https://4.bp.blogspot.com/-yhBrcM-apcs/WS2St99x25I/AAAAAAAAICE/RsKoLc7ogGIS6ssLGK5oBpbN4TqvXmmdACLcB/s640/b99238759z.1_20140402195535_000_g7j5j2f7.1-1.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-yhBrcM-apcs/WS2St99x25I/AAAAAAAAICE/RsKoLc7ogGIS6ssLGK5oBpbN4TqvXmmdACLcB/s72-c/b99238759z.1_20140402195535_000_g7j5j2f7.1-1.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2017/05/play-dick-bennett.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2017/05/play-dick-bennett.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy