Ο τρόπος άμυνας στο σύγχρονο μπάσκετ

Ο Μιχάλης Λάγκης αναλύει τε τεχνικό και το πνευματικό σκέλος της άμυνας


Οι περισσότεροι παίκτες χαρακτηρίζουν την άμυνα ως αναγκαίο κακό. Η ενίσχυση των αμυντικών ικανοτήτων είναι απαραίτητη κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.Υπάρχουν αρκετά σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί έμφαση όταν παίζεται άμυνα επάνω στην μπάλα. Αφορούν τη θέση και την στάση που θα έχει ο αμυντικός καθώς και το πότε πρέπει να είναι έτοιμος να δράσει.

Ο αμυντικός πρέπει να κάνει δύσκολη την ζωή του επιθετικού σε κάθε τομέα του παιχνιδιού. Πίεση στην ντρίμπλα και στην πάσα και δυσκολία στην εκτέλεση του σουτ.Υπάρχουν πράγματα που παίζουν μεγάλο ρόλο στην εκτέλεση της άμυνας. Το σωματικό βάρος, η θέση των χεριών, η προσποίηση, ο εξαναγκασμός του επιθετικού να κάνει αυτό που θέλει ο αμυντικός και τέλος, ο εγωισμός. Ο εγωισμός είναι το ποιο σημαντικό πράγμα στην άμυνα. Aν δεν υπάρχει εγωισμός όλα τα υπόλοιπα έχουν ελάχιστη σημασία.Ν α υπάρχει εγωισμός και «θέλω» στον αμυντικό τομέα και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν από μόνα τους.


Υπάρχει μια σύγχυση σχετικά με τη θέση του σώματος και το βάρος κατά την αμυντική στάση. Πολλοί προπονητές θέλουν οι παίκτες τους να χαμηλώνουν ολοένα και πιο πολύ και από την άλλη πολλοί παίκτες θέλουν να είναι όρθιοι. Ο κανόνας λέει ότι το κεφάλι του αμυντικού πρέπει να είναι πιο χαμηλά από το κεφάλι του επιθετικού. Με αυτό τον τρόπο ο αμυντικός αποκτά κινητικό πλεονέκτημα έναντι του επιθετικού. Αν ο επιθετικός χαμηλώσει το κεφάλι του πιο πολύ για να κάνει drive θα πρέπει και ο αμυντικός να κάνει το ίδιο αν θέλει να μείνει μπροστά του.

Οι περισσότεροι αμυντικοί κάνουν συχνά φάουλ γιατί τα γόνατα τους είναι ‘’έξω’’ και αυτό συμβαίνει πάντα όταν και το κεφάλι τους είναι σε ψηλότερο σημείο από το κεφάλι του επιθετικού. Έχει μεγάλη σημασία να τηρηθούν όλα τα παραπάνω για να αποφύγετε το φάουλ. Το κέντρο βάρους του σώματος σας πρέπει να είναι πίσω και να είστε έτοιμοι να κινηθείτε όταν κινηθεί.

Υπάρχουν παίκτες που μένουν λίγο πιο μακριά από τον επιθετικό. Είναι οι περιπτώσεις όπου ο επιθετικός είναι έτοιμος να πασάρει η να σουτάρει. Ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, το που θα ρίξει το βάρος του ο αμυντικός παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς η κίνηση προς τα εμπρός τους κάνει ευάλωτους όταν ο επιθετικός επιχειρήσει να περάσει με ντρίπλα. Η κατανομή του βάρους σε αυτή την περίπτωση είναι ιδιάζουσας σημασίας.

Αν θέλετε η άμυνα σας να είναι επιτυχημένη φροντίστε να οδηγείται τους επιθετικούς προς τις πλάγιες γραμμές (νεκρές ζώνες). Η καλή αμυντική θέση δεν σημαίνει ότι πρέπει να έχουμε τον παίκτη μας σε απόσταση ανάσας. Σημαίνει να τον έχουμε σε απόσταση μιας πάσας. Να τον κάνουμε να ανησυχεί κάθε στιγμή. Να τον βάλουμε στη σκέψη ότι κάθε πάσα και κάθε σουτ μπορεί να κλαπεί η να κοπεί. Δεν έχει σημασία αν παίζεται προσωπική άμυνα η άμυνα με βοήθειες. Αυτή η αρχή και ο κανόνας δεν πρέπει να παραβιάζεται ποτέ. Διότι αυτό θα αρχίσει να φέρνει και την νευρικότητα στον αντίπαλο. Η αμυντική σας συνέπεια θα έχει ως αποτέλεσμα την επιθετική δυσλειτουργία του αντιπάλου.


Δεν θα γίνεται ποτέ καλοί αμυντικοί παίκτες όταν παίζεται επιλεκτικές άμυνες. Η άμυνα παίζεται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γηπέδου ανεξάρτητα από το που είναι η μπάλα.Υπάρχουν καταστάσεις που θα βρεθούν πολλοί παίκτες που θα πρέπει να εμποδίσουν μια πάσα η μια ντρίπλα καθώς επίσης και να απαγορεύσουν κάθε επιθετική συνεργασία να λάβει χώρα στο σημείο που θέλει ο αντίπαλος. Ακολουθούμε πάντα κάθε εντολή άμυνας που δίνει ο προπονητής και δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Δεν χρειάζεται να κλέψετε μια μπάλα η να την κόψετε για να χαρακτηριστείτε καλός αμυντικός.Αρκεί να είστε κάθε φορά κοντά στον παίκτη σας και να του δυσκολεύεται τη ζωή.

Ένας παίκτης με την μπάλα στα χέρια του μπορεί να κάνει τρία πράγματα. Να σουτάρει,να πασάρει η να ντριμπλάρει προς όποια κατεύθυνση θέλει. Ο καλός αμυντικός θα του απαγορεύσει να κάνει τα δυο πρώτα και θα πάρει θέση μάχης για το τρίτο, δηλαδή την ντρίπλα. Μπορεί να σουτάρει η να πασάρει φυσικά αλλά όχι με τον τρόπο που θέλει. Όσον αφορά την ντρίμπλα θα τον οδηγήσουμε προς τις πλάγιες γραμμές,εκεί δηλαδή που θέλουμε εμείς. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε καταφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Θα είμαστε προετοιμασμένοι για το τι θα κάνει ο αντίπαλος .Θα προσπαθήσει να σας νικήσει στο μοναδικό πράγμα που θα είστε προετοιμασμένοι. Αυτό φέρνει όχι μόνο σε πλεονεκτική θέση τον αμυντικό αλλά και όλη την ομάδα.

Πολλοί προπονητές προτρέπουν τους παίκτες τους να σηκώνουν τα χέρια τους ψηλά. Είναι ένας τρόπος να μειώνουν την ορατότητα της επίθεσης, να μαρκάρουν καλύτερα μια πάσα η ακόμα και ένα σουτ. Αν το μαρκάρισμα είναι επάνω σε ένα παίκτη με ντρίπλα, τα χέρια σας θα πρέπει να είναι κατεβασμένα γιατί έτσι βοηθάτε το σώμα σας να μείνει στη θέση του και να έχει ισορροπία.Υπάρχουν στιγμές και μαρκαρίσματα που τα χέρια άλλοτε πρέπει να είναι ψηλά και άλλοτε χαμηλά. Όταν ένας παίκτης είναι εκτός ακτίνας σουτ τότε τα χέρια μπορούν να είναι ή στο ύψος της μέσης ή στο ύψος του γόνατος. Το ένα χέρι θα καλύπτει όμως την πλευρά και το άλλο θα κινείται εκεί που κινεί την μπάλα ο επιθετικός. Όποιο από τα δυο μας χέρια καλύπτει την μπάλα σημαίνει αυτόματα ότι και το ίδιο πόδι θα είναι προς τα έξω.

Αν ένας παίκτης είναι σε ακτίνα βολής θα πρέπει να έχετε το ένα χέρι σας στο επίπεδο των ώμων του. Αυτό θα τον κάνει να νομίζει ότι θέλετε να εμποδίσετε το σουτ του.Στην πραγματικότητα εκείνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να έχουμε το χέρι μας κοντά στην μπάλα και ενίοτε στο πρόσωπο του μειώνοντας την ορατότητα του.

ΠΟΤΕ μην πλησιάζεται τον επιθετικό όταν αυτός έχει δικαίωμα να κάνει ντρίμπλα. Μείνετε χαμηλά και κρατείστε το κέντρο βάρους σας πίσω.


Αν ο επιθετικός σας περάσει στην ντρίμπλα τότε έχετε δυο επιλογές. Η μια να περιμένετε να σας καλύψει κάποιος συμπαίκτης σας. Η άλλη είναι να αντιδράσετε άμεσα. Η αντίδραση σας δεν θα πρέπει να είναι σπασμωδική και αγχώδης. Τον ακολουθείται και κολλάτε από πίσω του. Προσπαθήστε να κλέψετε την μπάλα, ειδικά αν τον έχετε λοξά στην δυνατή του πλευρά.

Αυτές είναι οι μεγάλες άμυνες που οι περισσότεροι παίκτες δεν μπαίνουν καν στον κόπο να σκεφτούν.Αργούν πολύ να σκεφτούν και με αυτό τον τρόπο δεν μπορούν να ανακάμψουν. Σκέφτονται το επόμενο επιθετικό play παρά να βγάλουν μια μεγάλη άμυνα.

Όταν η ομάδα είναι πίσω στο σκορ αυτές οι μεγάλες άμυνες θα χρειαστούν περισσότερο από κάθε τι. Είναι η ώρα που πρέπει να παιχθεί άμυνα περισσότερο επάνω στις πάσες παρά στα σουτ και δυστυχώς, πολλές φορές οι παίκτες είναι εντελώς απροετοίμαστοι για ένα τέτοιο στυλ παιχνιδιού. Καμιά φορά οι παίκτες κάνουν και show αμυντικής χαζομάρας, κυνηγώντας τους πάντες και τα πάντα χωρίς λόγο. Αν θέλετε να παίξετε μεγάλες άμυνες, μην αφήσετε τον παίκτη σας να υποδεχθεί την μπάλα.

Αν παρόλα αυτά τίποτα δεν πηγαίνει καλά εκείνο το βράδυ και ελπίζετε σε ένα θαύμα τότε είναι η στιγμή που τα φάουλ παίρνουν το ρόλο τους στο παιχνίδι. Κάνετε φάουλ σε προσπάθεια να πάρετε την μπάλα και όχι να γκρεμίσετε τον παίκτη (αντιαθλητικό). Ακόμα και αυτές οι καταστάσεις όμως μπορούν να αποτραπούν αν από πριν γνωρίζουμε το τι πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και το τι λύση μπορούμε να δώσουμε.

Μπορείτε να βρείτε άπειρες δικαιολογίες όταν χάσετε ένα παιχνίδι. Αλλά η δικαιολογία δεν θα κερδίσει ποτέ κανένα παιχνίδι. Όταν οι παίκτες δεν κάνουν τη δουλειά τους σωστά είναι αργά. Θέλει πολύ μεγάλη μαγκιά για να γυρίσεις από την ΚΟΛΑΣΗ.

COMMENTS

Όνομα

Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,397,Α2,22,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,1,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,1,ΑΕΚ,76,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,5,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,7,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,2,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,1,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,51,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,20,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,1,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,226,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,6,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,37,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,4,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,13,ΑΠΟΨΕΙΣ,70,ΑΠΟΨΗ,29,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,5,ΑΡΗΣ,196,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,35,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,4,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,22,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,7,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,23,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,9,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,12,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΒΑΣΚΟΣ,32,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,3,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,3,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,9,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,1,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,1,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,28,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,13,ΓΕΝΙΚΑ,41,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,8,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,4,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,2,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,2,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,4,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,3,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,2,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,8,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,7,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,68,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,12,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,8,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,7,ΕΟΚ,24,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,3,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,42,ΕΣΑΚΕ,35,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,597,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,25,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,1,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,30,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ζενιτ,4,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,2,ΗΠΑ,6,ΗΡΑΚΛΗΣ,3,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,17,ΙΣΡΑΗΛ,9,ΙΤΑΛΙΑ,12,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,2,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΛΑΘΗΣ,1,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,5,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,9,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,4,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΜΚΙ,25,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,15,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,14,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,9,ΚΥΜΗ,38,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,18,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,2,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,49,ΛΑΓΚΗΣ,67,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,21,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΤΟΝΙΑ,7,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,27,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,10,ΛΙΣΤΕΣ,15,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,7,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,46,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,1,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,17,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,6,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,2,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,2,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,62,Μεταγραφικά,1,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,8,ΜΟΥΣΛΗΣ,79,ΜΠΑΓΕΡΝ,2,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,40,ΜΠΑΝΒΙΤ,14,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,9,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,63,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,48,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,2,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,6,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,1,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,3,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΒΑ,7,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,3,ΝΙΓΗΡΙΑ,3,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,11,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,3,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,23,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,3,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,4,ΝΟΝΗΣ,41,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,34,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,40,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,162,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,5,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,1,ΟΣΤΑΝΔΗ,1,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,1,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,38,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,14,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,202,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,13,ΠΑΟΚ,113,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,23,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,296,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,3,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,1,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,7,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,3,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,20,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,2,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,99,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,166,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,2,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,7,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,3,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,2,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,33,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,103,ΡΕΑΛ,53,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,18,ΡΕΘΥΜΝΟ,17,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,9,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΣΕΡΒΙΑ,18,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,18,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,3,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,2,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,3,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,171,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,12,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,110,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,3,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,25,ΣΧΟΛΙΟ,1,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,13,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,1,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,3,ΤΟΥΡΚΙΑ,10,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,1,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,15,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,14,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,5,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,154,ΤΣΣΚΑ,62,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,4,ΦΑΡΟΣ,1,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,75,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΙΚΑ,16,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,5,ΦΛΙΩΝΗΣ,1,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,1,ΦΡΑΓΚΟΣ,13,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,2,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,5,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΟΛ,1,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,29,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,8,AARON HOLIDAY,1,ABA,1,ABRINES,1,ACB,36,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,ALABAMA,1,ALEX KIRK,1,ALLONZO TRIER,1,ANTHONY BENNETT,1,ARIZONA,4,ARKANSAS,1,ARMANI MILANO,7,ASHTON,5,ATLANTA HAWKS,14,AVELINO,1,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET.GR,1,BARCELONA LASSA,3,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,1,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETZILLA,10,BASKONIA,9,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,BLAZIC,1,BODIROGA10,25,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BOSTON CELTICS,42,BRANDON TAYLOR,1,BROOKLYN NETS,8,BROSE BAMBERG,4,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,9,BUTLER,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CHAMPION'S LEAGUE,96,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,9,CHASSON RANDLE,1,CHICAGO BULLS,28,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,58,CLIFF ALEXANDER,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,5,COPA DEL REY,1,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRVENA ZVEZDA,4,CSKA,16,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,9,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DAROUSSAFAKA,7,DARRYL MONROE,1,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEMARCUS COUSINS,1,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,24,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,10,DETROIT PISTONS,10,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DUKE,4,DUKE BLUE DEVILS,5,DURANT,1,EARL CLARK,1,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,1,ESTUDIANTES,1,EUROBASKET,1,EUROCUP,22,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,15,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,71,FBI,1,FENER,2,FIBA,19,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,2,FINAL FOUR,19,FINLAND,1,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,1,FRED KROSSMANN,18,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,2,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAME ANALYSIS,2,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,53,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,7,GRAN CANARIA,4,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,HALL OF FAME,2,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,35,INDIANA PACERS,17,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAIAH MILES,1,ISIAH AUSTIN,1,JACOB EVANS,1,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,1,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARROD UTHOFF,1,JAYCEE CARROLL,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,50,JONATHAN WILLIAMS,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,3,KANSAS STATE WILDCATS,2,KARKATIM,6,KAWHI LEONARD,1,KAY FELDER,1,KEIFER SYKES,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENTUCKY,6,KHIMKI,2,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,2,L.A. CLIPPERS,9,LABORAL,4,LANDRY SHAMET,1,LEBRON JAMES,4,LEGABASKET,2,LEVI RANDOLPH,1,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONNIE WALKER,1,LONZO BALL,1,LOS ANGELES CLIPPERS,14,LOS ANGELES LAKERS,16,LOUISVILLE,3,LUIS MONTERO,1,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MALAGA,6,MARCH MADNESS,9,MARK LYONS,1,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEMPHIS GRIZZLIES,16,MIAMI HEAT,18,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,5,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIKE JAMES,1,MILES BRIDGES,1,MILWAUKEE BUCKS,47,MINNESOTA TIMBERWOLVES,14,MISSOURI TIGERS,1,MITSOSKAND,82,MOHAMED BAMBA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,406,NBA FANTASY,1,NBA MOCK DRAFT 2018,13,NCAA,62,NEW ORLEANS PELICANS,7,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,15,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NORTH CAROLINA,7,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,32,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,2,ORLANDO MAGIC,9,OXONIAN,98,PAN24,26,PANIONIOS,1,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,1,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PELICANS,2,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,16,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,7,PITTSBURGH PANTHERS,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,7,PORTLAND TRAIL BLAZERS,14,POWER RANKINGS,1,PRE-GAME,12,PREGAME,5,PRESEASON,1,PREVIEW,56,PRINCETON,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,9,RECAP,3,RETIN OBASOHAN,1,RHODE ISLAND RAMS,2,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUI HACHIMURA,1,RUSSELL WESTBROOK,1,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,12,SAN ANTONIO SPURS,43,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,111,SERIE A,1,SETH TUTTLE,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SINKAZAMA,43,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,1,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,1,SUMMARY,30,SUMMER CAMP,1,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,1,TBL,18,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS LONGHORNS,1,THANASISPAP,27,THE SCIENTIST,4,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,TOMMYGUN,2,TORONTO RAPTORS,26,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TURKISH LEAGUE,2,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U18,6,U19,1,U20,4,UC DAVIS AGGIES,1,UCLA,3,UNCUT,1,UNDER18,1,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,3,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,20,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,11,VANDERBILT COMMODORES,2,VIDEO,1,VIDEO ANALYSIS,2,VIDEO SCOUT REPORTS,13,VILLANOVA WILDCATS,4,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,1,VTB LEAGUE,18,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,24,WENDELL CARTER,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,1,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,4,XMAS CAMP,4,YOGI FERELL,2,ZACH AUGUSTE,2,ZALGIRIS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Ο τρόπος άμυνας στο σύγχρονο μπάσκετ
Ο τρόπος άμυνας στο σύγχρονο μπάσκετ
Ο Μιχάλης Λάγκης αναλύει τε τεχνικό και το πνευματικό σκέλος της άμυνας
https://4.bp.blogspot.com/-KF_0GDGzh74/WNtL4BjHfPI/AAAAAAAAK_Y/pMDzZ67oxYgmYMUyU9Cc_bwnPJAWIQIDwCLcB/s320/0510_masp_griz_sun07AltCrop_1431228602653_18050427_ver1.0_640_480.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-KF_0GDGzh74/WNtL4BjHfPI/AAAAAAAAK_Y/pMDzZ67oxYgmYMUyU9Cc_bwnPJAWIQIDwCLcB/s72-c/0510_masp_griz_sun07AltCrop_1431228602653_18050427_ver1.0_640_480.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2017/03/blog-post_29.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2017/03/blog-post_29.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Περισσότερα Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy