Four Factors

Τα προηγμένα στατιστικά έχουν μπει για τα καλά πλέον στην μπασκετική ζωή μας, και ο Ανδρέας Χριστοφόρου μας τα αναλύει με τον καλύτερο τρόποΕν έτη 2016, τα Προηγμένα Στατιστικά έχουν μπει πια για τα καλά στη ζωή μας.

Η παραδοσιακή στατιστική, φυσικά, αποτελεί τη βάση αυτών των στατιστικών, και η ανάπτυξη τους δεν έχει ως σκοπό να την αντικαταστήσει, αλλά να δώσει έμφαση σε σημαντικές λεπτομέρειες που οδηγούν μια ομάδα στη νίκη, αλλά και να φέρει στο φως συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού των παικτών, που τους καθιστούν πολύτιμους στις ομάδες τους. Άλλες φορές πάλι, έχει να κάνει απλά με τη προσαρμογή της στατιστικής στα δεδομένα μιας νέας εποχής.

Πιο κάτω, θα προσπαθήσω να δώσω μια απλή περιγραφή, για τη χρησιμότητα μερικών προηγμένων στατιστικών, που συναντάμε συχνά σε ξένα αλλά και εγχώρια κείμενα ανάλυσης ομάδων και πρωταθλημάτων και που πια, αν θέλουμε να κατανοούμε τα όσα θέλουν να μας μεταφέρουν τα κείμενα αυτά, δεν μπορούμε παρά να ξέρουμε τι ακριβώς διαβάζουμε.

Οι τέσσερις βασικοί παράγοντες που οδηγούν στη νίκη (Four Factors)

Ένα από τα τέσσερα στατιστικά που ακολουθούν, έχει να κάνει με την ικανότητα μιας ομάδας ή ενός παίκτη να ανανεώσει κατοχές (επιθετικά ριμπάουντ). Τα υπόλοιπα τρία, έχουν να κάνουν με την ικανότητα μιας ομάδας ή ενός παίκτη να εκμεταλλευτούν τις διαθέσιμες κατοχές. (ευστοχία, εκμετάλλευση ελεύθερων βολών, αποφυγή λαθών). Με λίγα λόγια, τα τέσσερα αυτά στατιστικά, αποτυπώνουν την ικανότητα μιας ομάδας να κερδίζει:

Effective Field Goal Percentage

eFG% = (FG+0.5*3FG)/FGA.

Το ποσοστό Effective Field Goal, έγινε δημοφιλές με τη ραγδαία αύξηση των προσπαθειών αλλά και των ποσοστών ευστοχίας στα σουτ τριών πόντων. Η προσθήκη 0,5 εύστοχου σουτ, για κάθε εύστοχη προσπάθεια από τη γραμμή τριών πόντων, προσθέτει στο ποσοστό ευστοχίας τον ένα επιπλέον πόντο που προσφέρουν τα σουτ αυτά σε σχέση με τα δίποντα.

Ένας παίκτης με 2 εύστοχα δίποντα σε 4 προσπάθειες, έχει eFG% = (2+0.5*0)/3=50%

Ένας παίκτης με 1 εύστοχο δίποντο και 1 εύστοχο τρίποντο σε 4 προσπάθειες, έχει
eFG% = (2+0.5*1)/4=62.5%

Turnover Percentage

TOV% = 100 * TO/(FGA+0.44 * FTA+TO)

Ένας παίκτης ολοκληρώνει μια κατοχή της ομάδας του είτε με σουτ, είτε με ελεύθερη βολή, είτε με λάθος. Το ποσοστό αυτό υπολογίζει τα λάθη ενός παίκτη, ανά 100 ολοκληρωμένες από τον ίδιο κατοχές.

Το ποσοστό μπροστά από τον αριθμό των εκτελεσμένων βολών (0,44) χρησιμοποιείται σταθερά, ως το ποσοστό των βολών το οποίο τελειώνει μια κατοχή. Το ποσοστό αυτό μπορεί να διαφέρει, σε περιπτώσεις που υπάρχουν αρκετά στοιχεία για να υπολογιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια, με βάση τα δεδομένα της εποχής. Μερικές σεζόν πριν, οι συντελεστές της ιστοσελίδας in-the-game.org, οι οποίοι είχαν ασχοληθεί εκτεταμένα με προηγμένα στατιστικά της Euroleague, χρησιμοποιούσαν σταθερά το ποσοστό 0,47 στους διάφορους υπολογισμούς τους.

Offensive Rebound Percentage

ORB% = 100 * (ORB * (Tm MP/5)) / (MP * (Tm ORB + Opp DRB))

Το ποσοστό επιθετικών ριμπάουντ υπολογίζει το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ στην επίθεση μιας ομάδας (επιθετικά ριμπάουντ ομάδας και αμυντικά ριμπάουντ αντιπάλου), τα οποία ανακτά ένας παίκτης, όσο βρίσκεται στο παρκέ. Στη περίπτωση που ο υπολογισμός αφορά ομάδες, η μέθοδος είναι πιο απλή:
Tm ORB% = 100*Tm ORB / (Tm ORB + Opp DRB)

Free Throws to Field Goal Attempts

FT/FGA

Εδώ δε χρειάζεται ιδιαίτερη περιγραφή. Ο λόγος των εύστοχων ελεύθερων βολών προς τα εκτελεσμένα σουτ, δείχνει την ικανότητα ενός παίκτη ή μιας ομάδας όχι μόνο να φτάνει στη γραμμή αλλά και να εκμεταλλεύεται τις ευκαιρίες της.

Άλλοι βασικοί τύποι

True Shooting Percentage

TS% = PTS/(2 * TSA)
TSA = FGA + 0.44 FTA

Το ποσοστό αυτό έχει ως σκοπό να υπολογίσει την εκτελεστική αποτελεσματικότητα ενός παίκτη στο σύνολο της, λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις μορφές εκτέλεσης (σουτ και βολές).

Για να γίνει ο υπολογισμός του, πρέπει πρώτα να υπολογιστεί ο δεύτερος τύπος (TSA) και το αποτέλεσμα αυτού, να μεταφερθεί στον πρώτο τύπο.

Σε περιπτώσεις παικτών όπως οι Stephen Curry και Kevin Durant, οι οποίοι είναι εκπληκτικοί εκτελεστές και από τη γραμμή των βολών, θα δείτε ότι το TS% τους εκτοξεύεται στα ύψη, σε σύγκριση με το eFG% τους. Σε άλλες περιπτώσεις, όπως αυτές των Shaquille O’Neal και Wilt Chamberlain, που δεν εκμεταλλεύονταν ιδιαίτερα τις συχνές επισκέψεις τους στη γραμμή των βολών, θα δείτε ότι οι διαφορές μεταξύ eFG% και TS% δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλες.

Usage Percentage

USG% = 100 * ((FGA + 0.44 * FTA + TOV) * (Tm MP / 5)) / (MP * (Tm FGA + 0.44 * Tm FTA + Tm TOV))

O τύπος υπολογισμού της χρησιμοποίησης ενός παίκτη μας δίνει το ποσοστό των κατοχών της ομάδας του, το οποίο ολοκλήρωσε ο ίδιος με σουτ, βολή ή λάθος, όσο βρισκόταν στο παρκέ.

Ο υπολογισμός της χρησιμοποίησης είναι ιδιαίτερα σημαντικός, αφού βάζει τη στατιστική ενός παίκτη σε ένα γενικό πλαίσιο. Παίκτες οι οποίοι έχουν μεγάλους μέσους όρους σε διάφορες στατιστικές κατηγορίες τραβάνε δικαιολογημένα τα βλέμματα μας, το πόσο όμως κόστισαν αυτά τους τα στατιστικά σε επίπεδο κατοχών, είναι ένα στοιχείο που τους κάνει περισσότερο ή λιγότερο πολύτιμους.

Και μιλώντας για Πολύτιμους παίκτες, το USG%, είναι το ένα προηγμένο στατιστικό, στο οποίο η πρωτιά δε δίνει καθόλου συχνά το MVP κανονικής περιόδου του ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα, από τις 39 σεζόν του ΝΒΑ, στις οποίες είναι διαθέσιμη η χρησιμοποίηση των παικτών, μόλις στις 5 ο πρώτος σε χρησιμοποίηση κατέκτησε το MVP της κανονικής περιόδου. Και από αυτές, στις 3 ο MVP ήταν πρώτος και σε Win Shares ανά 48 λεπτά, έναν στατιστικό δείκτη ο οποίος έχει να κάνει με τις νίκες που προσθέτει στην ομάδα του ένας παίκτης, μέσω της στατιστικής του, και με τον οποίο θα ασχοληθώ πιο κάτω.


*Σημειωμένοι με έντονα γράμματα στον πίνακα, είναι οι παίκτες που κατέκτησαν το MVP τη συγκεκριμένη κανονική περίοδο.

Φέτος, o Russell Westbrook έχει πετύχει ήδη 10 triple-double, εκ των οποίων τα 5 συνεχόμενα και είναι πρώτος στη λίστα με διαφορά. Την ίδια στιγμή όμως είναι σε θέση να δημιουργήσει νέο ρεκόρ χρησιμοποίησης, ως ο πρώτος παίκτης τα τελευταία 40 χρόνια με USG% άνω του 39% (41 USG% μετά από 21 παιχνίδια).

Defensive Rebound Percentage

DRB% = 100 * (DRB * (Tm MP / 5)) / (MP * (Tm DRB + Opp ORB))

Το ποσοστό αμυντικών ριμπάουντ υπολογίζει το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ στην άμυνα μιας ομάδας (αμυντικά ριμπάουντ ομάδας και επιθετικά ριμπάουντ αντιπάλου), τα οποία ανακτά ένας παίκτης, όσο βρίσκεται στο παρκέ. Στη περίπτωση που ο υπολογισμός αφορά ομάδες, η μέθοδος είναι η πιο κάτω:
Tm DRB% = 100*Tm DRB/(Tm DRB + Opp ORB)

Total Rebound Percentage

TRB% = 100 * (TRB * (Tm MP / 5)) / (MP * (Tm TRB + Opp TRB))

Το ποσοστό συνολικών ριμπάουντ, υπολογίζει το ποσοστό των διαθέσιμων ριμπάουντ σε άμυνα και επίθεση, τα οποία ανακτά ένας παίκτης, όσο βρίσκεται στο παρκέ.

Assist Percentage

AST% = 100 * AST / (((MP / (Tm MP / 5)) * Tm FG) - FG)

Το ποσοστό τελικών πασών (ασίστ) υπολογίζει το ποσοστό των εύστοχων σουτ μιας ομάδας, στα οποία ένας παίκτης έδωσε την ασίστ, στο διάστημα στο οποίο βρισκόταν στο παρκέ.

Αν και αρκετές φορές χρησιμοποιούμε τον λόγο Ασίστ προς Λάθη για να συγκρίνουμε παίκτες, ως χειριστές, τα ποσοστά AST% και TOV% δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ποτέ ανάλογα. Το AST% αφορά τη δημιουργία ενός παίκτη ανά αγώνα, το TOV% υπολογίζει τα λάθη ενός παίκτη ανά 100 κατοχές, τις οποίες ένας παίκτης χρησιμοποιεί σε περισσότερους από ένα αγώνες.

Pure Point Rating (Pace Adjusted)

PPR Pace Adjusted = (League Pace / Team Pace) * (( AST * 2/3 ) - TOV ) * 100 / MP

O συγκεκριμένος δείκτης, είναι μια εξέλιξη του λόγου AST/TO, που προσπαθεί να καλύψει τις αδυναμίες του. Χρησιμοποιείται κυρίως για την αξιολόγηση των guard, μελετώντας τη ποιότητα τους ως χειριστές.

Ο τύπος του PPR, θεωρεί ότι ένα λάθος κοστίζει περισσότερο σε μια ομάδα, απ’ ότι την ωφελεί μια ασίστ, ενώ λαμβάνει υπόψιν του και τον χρόνο συμμετοχής ενός παίκτη, αλλά και τον ρυθμό στον οποίο αγωνίζεται η ομάδα του, σε σύγκριση με τον μέσο ρυθμό της διοργάνωσης ή του πρωταθλήματος, στο οποίο συμμετέχει.

Στο ΝΒΑ, τα PPR των κορυφαίων χειριστών φτάνουν μέχρι τις τιμές 10-11, ενώ μπορεί να πάρει και αρνητική τιμή.

Steal Percentage

STL% = 100 * (STL * (Tm MP / 5)) / (MP * Opp Poss)

Το ποσοστό κλεψιμάτων, υπολογίζει το ποσοστό των αντίπαλων κατοχών, που καταλήγουν σε κλέψιμο από ένα παίκτη, όσο αυτός βρίσκεται στο παρκέ.

Block Percentage
BLK% = 100 * (BLK * (Tm MP / 5)) / (MP * (Opp FGA - Opp 3PA))

Το ποσοστό κοψιμάτων υπολογίζει το ποσοστό των αντίπαλων σουτ δύο πόντων, τα οποία καταλήγουν σε κόψιμο από ένα παίκτη, όσο αυτός βρίσκεται στο παρκέ. Τα κοψίματα σε σουτ τριών πόντων είναι απειροελάχιστα, γι' αυτό και στον τύπο τα σουτ τριών πόντων αφαιρούνται από τα συνολικά σουτ.

Possessions

Ένας αναλυτικός υπολογισμός των κατοχών μιας ομάδας μπορεί να βρεθεί εδώ και παρουσιάζεται και πιο κάτω για να αναλυθούν τρία σημεία:

0.5 * ((Tm FGΑ + 0.4 * Tm FTA - 1.07 * (Tm ORB / (Tm ORB + Opp DRB)) * (Tm FGA - Tm FG) + Tm TOV) + (Opp FGA + 0.4 * OppFTA - 1.07 * (Opp ORB / (Opp ORB + Tm DRB)) * (Opp FGA - Opp FG) + Opp TOV))

Βλέπουμε ότι λαμβάνεται υπόψιν μόνο ένα ποσοστό των ελευθέρων βολών (0,4), ως αυτές που ολοκληρώνουν μια κατοχή, όπως είχαμε δει και πιο πάνω, σε άλλους τύπους. 

Ο πολλαπλασιασμός των επιθετικών ριμπάουντ με 1,07, λαμβάνει υπόψιν τις περιπτώσεις στις οποίες μια ομάδα ανανεώνει μια επιθετική κατοχή, κερδίζοντας τη μπάλα από διεκδικήσεις, χωρίς να έχει χρεωθεί επιθετικό ριμπάουντ σε κάποιο συγκεκριμένο παίκτη της ομάδας. Για αυτές τις περιπτώσεις έχει καθιερωθεί αυτή η γενική πριμοδότηση του 7% στις ανανεωμένες κατοχές. 

Στον συγκεκριμένο υπολογισμό βλέπουμε να υπολογίζονται οι κατοχές μιας ομάδας, να προστίθενται αυτές του αντιπάλου και να πολλαπλασιάζεται το αποτέλεσμα με 0,5, για να δοθεί ένας μέσος αριθμός κατοχών και στις δύο ομάδες. Αν κάποιος θεωρεί αυτή τη λογική λανθασμένη, μπορεί απλά να παραβλέψει τον πολλαπλασιασμό με 0,5 και να χωρίσει τον τύπο στα δύο, υπολογίζοντας τις κατοχές της ομάδας: ((Tm FGΑ + 0.4 * Tm FTA - 1.07 * (Tm ORB / (Tm ORB + Opp DRB)) * (Tm FGA - Tm FG) + Tm TOV) και του αντιπάλου: (Opp FGA + 0.4 * OppFTA - 1.07 * (Opp ORB / (Opp ORB + Tm DRB)) * (Opp FGA - Opp FG) + Opp TOV))

Ωδή στην πολυπλοκότητα 

Τα στατιστικά και οι δείκτες στα οποία θα γίνει αναφορά σε αυτή την ενότητα, δεν υπολογίζονται με έναν απλό τύπο, όπως τα πιο πάνω. Θα ήταν όμως καλό να ξέρουμε σε τι χρησιμεύουν και εκεί που είναι σημαντικό, να αναφερθούν και οι αδυναμίες τους.

Player Efficiency Rating

Σύμφωνα με τον John Hollinger, δημιουργό του δείκτη αυτού, «το PER έχει ως σκοπό να προσθέσει τα θετικά πεπραγμένα ενός παίκτη, να αφαιρέσει απο αυτά τα αρνητικά πεπραγμένα του και να δώσει έναν, ανα λεπτό συμμετοχής, δείκτη της συνολικής απόδοσης του.»

Όπως μπορείτε να δείτε εδώ, ο τύπος υπολογισμού του PER είναι αρκετά πολύπλοκος, ενώ όσο πάμε πίσω στο χρόνο, όταν ορισμένες στατιστικές κατηγορίες όπως τα λάθη, τα κλεψίματα και οι ασίστ δεν ήταν καταγεγραμμένα, πρέπει να γίνουν αρκετές «θυσίες» στη μέθοδο υπολογισμού για να αποδεχθούμε τα αποτελέσματα που μας δίνει. Με τον τρόπο που υπολογίζεται, η μέση τιμή PER του ΝΒΑ σε κάθε σεζόν ισούται με 15.

Offensive-Defensive Ratings (Ortg-Drtg)

Σε επίπεδο ομάδων, οι δύο δείκτες χαρακτηρίζονται ως οι πόντοι που πετυχαίνει και που δέχεται μια ομάδα ανά 100 κατοχές. Και όπως είναι φυσικό, τα ποσοστά που θα χρησιμοποιηθούν, όσον αφορά τις ελεύθερες βολές και τα επιθετικά ριμπάουντ, όπως έχουμε δει πιο πάνω στον υπολογισμό των κατοχών, θα επηρεάσουν και τα αποτελέσματα των δεικτών.

Σε επίπεδο παικτών, τον πιο πολύπλοκο τρόπο υπολογισμού των δύο δεικτών μπορείτε να τον βρείτε εδώ, μαζί με μερικές λεπτομέρειες όσον αφορά την αξιολόγηση των αποτελεσμάτων:
  1. Τα Ortg των παικτών, πρέπει να αξιολογούνται μαζί με το USG% τους. Αν επιλέξουμε να συγκρίνουμε τα Ortg παικτών με εντελώς διαφορετική χρησιμοποίηση, θα βγάλουμε λάθος συμπεράσματα, αφού όσες λιγότερες επιθετικές κατοχές χρησιμοποιεί ένας παίκτης, τόσο πιο εύκολο είναι να διατηρήσει έναν υψηλό δείκτη. Για να το κάνουμε εντελώς λιανά, είναι άδικος κόπος να συγκρίνουμε τα Ortg παικτών όπως οι Westbrook και Chris Paul ή όπως οι Σπανούλης και Διαμαντίδης.
  2. Αν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε τη στατιστική ως μια μητέρα και τις δυο πλευρές του γηπέδου ως τις δύο κόρες της, η άμυνα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το αποπαίδι. Όχι επίτηδες, αλλά λόγω έλλειψης στατιστικών σε σχέση με την άλλη πλευρά του γηπέδου. Αυτό οδηγεί στην πολύ μεγάλη επιρροή του ομαδικού Drtg, στις τιμές των ατομικών Drtg, αφού θεωρείται ότι όλοι οι παίκτες είναι το ίδιο καλοί στο να δημιουργούν λάθη τα οποία δεν καταλήγουν σε κλέψιμο και χαμένα σουτ που δεν καταλήγουν σε κοψίματα, αλλά και ότι όλοι οι παίκτες αντιμετωπίζουν ανά λεπτό συμμετοχής, τον ίδιο αριθμό αμυντικών κατοχών.
  3. Το Drtg είναι ο δείκτης των ψηλών. Καλοί περιφερειακοί αμυντικοί, οι οποίοι συνήθως παρά τη καλή παρουσία τους δεν έχουν και παρόμοια αποτελέσματα (όπως πχ πολλά κλεψίματα), υποτιμούνται από αυτόν το δείκτη. Αντίθετα οι ψηλοί, ως αυτοί οι οποίοι θα γεμίσουν συνήθως τη στατιστική της ομάδας τους, αν όχι μέσω κοψιμάτων, σίγουρα μέσω των ριμπάουντ, συνήθως ευνοούνται από το δείκτη αυτό. Γενικά αν ένας καλός αμυντικός δεν γεμίζει παράλληλα και τη στατιστική της ομάδας του, θα υποτιμηθεί από τον δείκτη αυτό.
Win Shares

Οι Win Shares αποδίδουν σε κάθε παίκτη ένα μέρος από τον συνολικό αριθμό νικών της ομάδας του, με βάση τη στατιστική του συγκομιδή. Οι Win Shares χωρίζονται σε Offensive και Defensive, και τον τρόπο υπολογισμού τους, μπορείτε να τον βρείτε εδώ.

Όπως και στη περίπτωση του PER, ο υπολογισμός των WS σε σεζόν στις οποίες αρκετές στατιστικές κατηγορίες δεν είναι διαθέσιμες είναι διαφορετικός, ενώ η απόδοση ενός αριθμού νικών στα μέλη μιας ομάδας δεν συνεπάγεται πάντοτε και την ισότητα μεταξύ των συνολικών WS και των συνολικών νικών μιας ομάδας. Σε αρκετές περιπτώσεις, μια απόκλιση είναι πιθανή αλλά στατιστικά αποδεκτή.

Στην καλαθοσφαιρική εκδοχή των WS (αφού αναπτύχθηκαν αρχικά ως δείκτης αξιολόγησης παικτών baseball) κάθε νίκη αντιστοιχεί σε μια WS ενώ οι WS ενός  συγκεκριμένου παίκτη, μπορεί να πάρουν και αρνητική τιμή, αν η προσπάθεια του να προσφέρει ήταν υπαρκτή, αλλά ανεπιτυχής.

Pythagorean Wins

Αναφορές στις Πυθαγόρειες Νίκες, δε πρόκειται να βρείτε πουθενά αλλού, παρά μόνο στις σελίδες του Basketball-Reference, αλλά εδώ αναφέρονται ως συνέχεια της συζήτησης για τις Win Shares.
  
Όπως αναφέραμε πιο πάνω, οι συνολικές νίκες μιας ομάδας και το σύνολο των Win Shares που έχουν αποδοθεί στους παίκτες της, δεν ισούνται πάντα.
Το σύνολο των Win Shares των παικτών μιας ομάδας ισούται, σε κάθε περίπτωση, με το αποτέλεσμα του υπολογισμού των Πυθαγόρειων Νικών, ή αλλιώς των νικών που θα περίμενε κανείς να έχει μια ομάδα, με βάση τους συνολικούς πόντους τους οποίους πέτυχε και δέχτηκε.

Ο τύπος υπολογισμού είναι ο πιο κάτω:

Pyth W = G*( Tm PTS^14/(Tm PTS^14+ Opp PTS^14))

Ας πάρουμε ως τυχαίο παράδειγμα τους Clippers της περιόδου 2013-14.

Οι Clippers κέρδισαν 57 παιχνίδια τη συγκεκριμένη σεζόν, αλλά οι Προβλεπόμενες Νίκες τους (Expected W-L) ήταν 59. Αν πάει κανείς λίγο πιο κάτω στον πίνακα προηγμένων στατιστικών και προσθέσει τις WS όλων των παικτών, θα τις βρει 59,1.

Ο λόγος που υπάρχουν αυτές οι αποκλίσεις έχει να κάνει σε μεγάλο βαθμό με τις διαφορές με τις οποίες κρίνονται πολλά από τα παιχνίδια της εκάστοτε ομάδας. Στη περίπτωση των Clippers, αν συμβουλευτούμε τους αναλυτικούς πίνακες κατάταξης της περιόδου 2013-14, βλέπουμε ότι κέρδισαν 30 από τα συνολικά 57 παιχνίδια τους, με πάνω από 10 πόντους διαφορά. Γι’ αυτό υπάρχει αυτή η θετική απόκλιση δύο νικών στις Πυθαγόρειες νίκες τους. Αντίθετα, αν μια ομάδα κερδίσει αρκετά παιχνίδια στον πόντο, είναι αρκετά πιθανό οι Πυθαγόρειες νίκες της να είναι λιγότερες από τις πραγματικές.

Ανδρέας Χριστοφόρου


COMMENTS

BLOGGER: 6
Loading...
Όνομα

2018,1,Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,566,Α2,44,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,1,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,14,ΑΕΚ,113,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,7,ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,2,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,7,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,Αλεξανδριδης,10,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΟΣ,16,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,2,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,4,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,58,ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ,6,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,27,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,1,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,333,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,4,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,23,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,57,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,5,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,18,ΑΠΟΨΕΙΣ,127,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,4,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,5,ΑΡΓΥΡΟΣ,10,ΑΡΗΣ,245,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,47,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,4,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,39,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ,6,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,33,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,28,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,1,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,18,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΒΑΣΚΟΣ,57,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,4,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,9,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,1,ΒΡΑΒΕΙΑ BADBASKET,5,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,1,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,29,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,14,ΓΕΝΙΚΑ,50,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,9,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,6,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,5,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΙΑΤΡΑΣ,3,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,4,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,6,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ,3,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,4,ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ,1,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,10,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ,1,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,9,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,79,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,4,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,15,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,9,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,10,ΕΟΚ,25,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,23,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,46,ΕΣΑΚΕ,52,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΘΥΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,15,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,836,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,26,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,1,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,53,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ζενιτ,4,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΜΠΟΣ,4,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,2,ΗΠΑ,7,ΗΡΑΚΛΗΣ,3,ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ,3,ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,8,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,18,ΙΣΡΑΗΛ,10,ΙΤΑΛΙΑ,12,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,4,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΛΑΘΗΣ,1,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,7,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,25,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,5,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΜΚΙ,41,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΑΙΤΗΣ,2,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,20,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ,8,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,17,ΚΟΤΣΙΡΗΣ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,10,ΚΥΜΗ,50,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,28,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,1,ΚΩΛΑΙΤΗΣ,4,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,98,ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,1,ΛΑΓΚΗΣ,116,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,32,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΚΟΣ,1,ΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,11,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΤΟΝΙΑ,9,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,28,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,10,ΛΙΣΤΕΣ,21,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,10,ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ,4,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,63,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,2,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,21,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ,1,ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,1,ΜΑΡΙΟΣ ΠΥΚΝΗΣ,9,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,6,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,2,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,5,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,84,Μεταγραφικά,2,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,9,ΜΟΥΝΤΙ,1,ΜΟΥΡΘΙΑ,1,ΜΟΥΣΛΗΣ,89,ΜΠΑΓΕΡΝ,8,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,46,ΜΠΑΝΒΙΤ,17,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,12,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,80,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,67,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,3,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,7,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΛΑΤ,1,ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ,1,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,8,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,6,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,4,ΝΙΓΗΡΙΑ,4,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,2,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,13,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,33,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,4,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,7,ΝΟΝΗΣ,50,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,40,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΜΠΙΛΙΣΙ,1,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,19,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,41,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,235,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,5,ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ,1,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,1,ΟΣΤΑΝΔΗ,4,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,41,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,1,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,17,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,264,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,23,ΠΑΟΚ,139,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,28,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,365,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,4,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,2,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,7,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,4,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,43,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,3,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,6,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,165,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,198,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,2,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,7,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,3,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,6,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,69,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,157,ΡΕΑΛ,56,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,42,ΡΕΘΥΜΝΟ,26,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,9,ΣΑΚΟΤΑ,1,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,3,ΣΕΡΒΙΑ,20,ΣΕΡΕΛΗΣ,1,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,22,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,4,ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,5,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,5,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΠΥΡΙΔΟΥ,3,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,276,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,39,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,141,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,6,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,28,ΣΧΟΛΙΟ,3,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΑΠΟΥΤΟΣ,2,ΤΑΣΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ,18,ΤΕΛΙΚΟΣ,11,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,14,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,1,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΖΟΟΥΝΣ,1,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,3,ΤΟΥΡΚΙΑ,12,Τουρνουα ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,2,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,15,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ,6,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,5,Τσιαλτας,2,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,165,ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΤΣΣΚΑ,77,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,4,ΦΑΡΟΣ,2,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,101,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΙΚΑ,18,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,6,ΦΛΙΩΝΗΣ,1,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,2,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,3,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,6,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΛΙΓΟΣΦΥΡΗΣ,2,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΙΜΚΙ,10,ΧΟΛ,1,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,5,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,48,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,17,AARON HOLIDAY,1,ABA,2,ABRINES,1,ACB,43,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,AEK,2,ALABAMA,2,ALEC PETERS,1,ALEKSA ILIC,1,ALEKSEJ POKUSEVSKI,1,ALEX KIRK,1,ALIZE JOHNSON,1,ALL STAR GAME,1,ALLONZO TRIER,2,ANADOLU EFES,1,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ARGENTINA,1,ARIZONA,4,ARKANSAS,2,ARMANI MILANO,8,ARMY,1,ASHTON,7,ATLANTA HAWKS,19,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET AWARDS,5,BADBASKET GAMES,4,BADBASKET.GR,1,BARCELONA LASSA,5,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,25,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETZILLA,10,BASKONIA,12,BAYERN MUNICH,1,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,Bill Tsialtas,4,BLAZIC,1,BOBBY BROWN,1,BODIROGA10,25,BOLOGNA,1,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,61,BRANDON MCCOY,1,BRANDON TAYLOR,1,BROOK LOPEZ,1,BROOKLYN NETS,12,BROSE BAMBERG,5,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,14,BUDUCNOST,1,BUTLER,2,CAPO D'ORLANDO,1,CARIS LEVERT,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,2,CHAMPION'S LEAGUE,126,CHAMPIONS CLASSIC,1,Charalabos Kalligosfyris,10,CHARLOTTE HORNETS,13,CHASSON RANDLE,1,CHICAGO BULLS,30,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,85,CLIFF ALEXANDER,1,CLINT CAPELA,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,13,COPA DEL REY,1,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRIS PAUL,1,CROATIA,1,CRVENA ZVEZDA,5,CSKA,21,CSKA.SCOUTING REPORT,1,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,14,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DANIEL GAFFORD,1,DAROUSSAFAKA,9,DARRYL MONROE,1,DAVID BLATT,3,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEMAR DEROZAN,1,DEMARCUS COUSINS,1,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,25,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,15,DETROIT PISTONS,16,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DONTA HALL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DRAFT 2018,1,DRAFT2018,1,DUKE,5,DUKE BLUE DEVILS,6,DURANT,1,DWANE CASEY,1,DWYANE WADE,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,EASTER CAMP,1,EASTERN CONFERENCE,3,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,2,ESTUDIANTES,1,EUROBASKET,1,EUROCUP,37,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,19,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,84,EUROPE CUP,1,FANTASY CHALLENGE,5,FBI,1,FENER,3,FIBA,25,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,4,FINAL FOUR,21,FINALS,6,FINLAND,1,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,1,FMP,1,FRED KROSSMANN,30,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,4,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAME ANALYSIS,2,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GEORGIA BULLDOGS,1,GIANNIS ANTETOKOUNMPO,3,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,75,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,7,GRAN CANARIA,7,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,GREGG POPOVICH,1,HALL OF FAME,2,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,52,INDIANA PACERS,25,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAAC BONGA,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,2,ISIAH AUSTIN,1,JABARI PARKER,2,JACOB EVANS,1,JALEN BRUNSON,1,JALEN GREEN,1,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,3,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,2,JAYCEE CARROLL,1,JAYLEN ADAMS,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JEVON CARTER,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JOEL BERRY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOEL EMBIID,2,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,57,JONATHAN WILLIAMS,1,JONES,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JP MACURA,1,JUAN CARLOS NAVARRO,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,5,KANSAS STATE WILDCATS,3,KARKATIM,12,KAWHI LEONARD,3,KAY FELDER,1,KEENAN EVANS,1,KEIFER SYKES,1,KEITA BATES DIOP,1,KELAN MARTIN,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENDALL STEPHENS,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,9,KERWIN ROACH,1,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,3,KHYRI THOMAS,1,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KONSTANTINOS TSIROGIANNIS,1,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,2,L.A. CLIPPERS,10,LABORAL,4,LAGERALD VICK,1,LAMAR PETERS,1,LANDRY SHAMET,1,LEBRON JAMES,9,LEGABASKET,2,LEVI RANDOLPH,1,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONNIE WALKER,2,LONZO BALL,1,LOS ANGELES CLIPPERS,18,LOS ANGELES LAKERS,25,LOUISVILLE,3,LUCKY,1,LUIS MONTERO,1,LUKA DONCIC,2,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MANU GINOBILI,2,MARCH MADNESS,9,MARCUS SMART,1,MARK LYONS,1,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEMPHIS GRIZZLIES,19,MIAMI HEAT,20,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BEASLEY,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,MICHAEL PORTER,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,5,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIKAL BRIDGES,1,MIKE BUDENHOLZER,2,MIKE JAMES,1,MILES BRIDGES,1,MILWAUKEE BUCKS,67,MINNESOTA TIMBERWOLVES,20,MISSISSIPPI STATE,1,MISSOURI TIGERS,2,MITSOSKAND,94,MOHAMED BAMBA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,MVP,2,N.O PELICANS,1,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,607,NBA FANTASY,2,NBA MOCK DRAFT 2018,32,NC STATE,1,NCAA,80,NEVADA,1,NEW KING,1,NEW ORLEANS PELICANS,11,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,19,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NORTH CAROLINA,8,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OHIO STATE,1,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,37,OKLAHOMA SOONERS,1,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,11,OXONIAN,109,PAN24,51,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,2,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PAYNE,1,PELICANS,2,PENN STATE,1,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,30,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,8,PIERIKOS,1,PIERRIA HENRY,1,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,24,POKUSEVSKI,1,PORTLAND TRAIL BLAZERS,20,POWER RANKINGS,1,PRE-GAME,14,PREGAME,10,PRESEASON,6,PREVIEW,123,PRINCETON,1,PROSPECT,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAJON RONDO,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,12,RECAP,3,REGULAR SEASON,21,RETIN OBASOHAN,1,Review,6,RHODE ISLAND RAMS,2,ROBERSON,1,ROBERT WILLIAMS,1,RODIONS KURUCS,1,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUI HACHIMURA,1,RUSSELL WESTBROOK,2,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,16,SALARIES,1,SAN ANTONIO SPURS,57,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,130,SCOUTING REPORT,2,SERIE A,2,SETH TUTTLE,1,SHAI GILGEOUS ALEXANDER,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SHVED,2,SINKAZAMA,50,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,SPURS,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STEFAN MOODY,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,3,STEVIE BROWNING,1,SUMMARY,56,SUMMER CAMP,4,SUMMER LEAGUE,1,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,3,TBL,18,TCU,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS A&M,1,TEXAS LONGHORNS,2,TEXAS TECH,1,THANASISPAP,44,THE SCIENTIST,4,THEO PINSON,1,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,THOMAS WILDER,1,TOMMYGUN,2,TONI PERKOVIC,1,TONY CARR,1,TORONTO RAPTORS,34,TOUPANE,1,TRAE YOUNG,1,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TRENTO,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TSIROGIANNIS,1,TURKISH LEAGUE,3,TYLER,1,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U17,1,U18,11,U19,1,U20,10,UC DAVIS AGGIES,1,UCLA,3,UNCUT,1,UNDER17,1,UNDER18,2,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,4,UNLV,1,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,24,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,12,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VICTOR OLADIPO,1,VIDEO,1,VIDEO ANALYSIS,36,VIDEO SCOUT REPORTS,20,VILLANOVA WILDCATS,6,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,1,VTB LEAGUE,23,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,33,WEEKLY PREVIEW,1,WENDELL CARTER,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,2,WESTERN MICHIGAN,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,1,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,5,XMAS CAMP,4,YANTE MATEN,1,YOGI FERELL,2,ZACH AUGUSTE,2,ZACH LEDAY,1,ZALGIRIS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Four Factors
Four Factors
Τα προηγμένα στατιστικά έχουν μπει για τα καλά πλέον στην μπασκετική ζωή μας, και ο Ανδρέας Χριστοφόρου μας τα αναλύει με τον καλύτερο τρόπο
https://1.bp.blogspot.com/-e_gH3lnFJ_s/WEaKqaXviVI/AAAAAAAAIVo/0N451-sAUacnCGEaNNm6cwxucEqq_dJLgCLcB/s640/advanced-stats.png
https://1.bp.blogspot.com/-e_gH3lnFJ_s/WEaKqaXviVI/AAAAAAAAIVo/0N451-sAUacnCGEaNNm6cwxucEqq_dJLgCLcB/s72-c/advanced-stats.png
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2016/12/four-factors.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2016/12/four-factors.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS CONTENT IS PREMIUM Please share to unlock Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy