Παρατηρήσεις και Ασπρόμαυρη «φθινοπωρινή» τακτική αποτίμηση

O John Eternity κάνει μια βαθιά ανάλυση του φετινού ΠΑΟΚ κυρίως αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά


Μπουκάραμε και με την βούλα στην «χειμερινή» σεζόν και φέτος, οπότε ας ρίξουμε μια πιο εμπεριστατωμένη ματιά στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της ασπρόμαυρης αρμάδας του Σούλη Μαρκόπουλου. Αυτό που πρωτίστως συμπεραίνει κανείς είναι ότι η ομάδα δεν έχει ακόμα κατορθώσει να ενταχθεί μέσα στις αγωνιστικές προδιαγραφές τις οποίες προσδοκούσε ο νέος σχεδιασμός και για τις οποίες μας είχαν προδιαθέσει μέσω εξαγγελιών τους τόσο το τεχνικό επιτελείο, όσο και η διοίκηση της ΚΑΕ.

Ένας σχεδιασμός που προσδοκούσε στην ανεύρεση εκείνων των αγωνιστικών στοιχείων που θα προσέδιδαν στην ομάδα μια μετάβαση σε πιο γρήγορες νόρμες και έλεγχο του παιχνιδιού μέσα από υψηλότερους «δείκτες» διαχείρισης στο ανοικτό γήπεδο. Αντ' αυτού, αυτό το οποίο παρατηρείται είναι το καθιερωμένο στο σύνολο του  ελεγχόμενο «μπάσκετ των Βαλκανίων», με τις αναφορές του στην σερβική σχολή, το οποίο και χαρακτηρίζει τον κόουτς Μαρκόπουλο.

Πριν κάνω αναφορά πάντως στο αγωνιστικό και τακτικό κομμάτι, να κάνω μερικές παρατηρήσεις γύρω από το διοικητικό σκέλος, γιατί ειδικά τις τελευταίες μέρες διαβάζω  πολλά αρνητικά σχόλια προς αυτήν την κατεύθυνση, από μεγάλη μερίδα φιλάθλων-οπαδών της ομάδας.

Σίγουρα όταν μιλάμε για ένα συλλογικό άθλημα ΠΟΤΕ δεν φταίει μόνο ένας για τα άσχημα αποτελέσματα που βρίσκουν μια ομάδα μέσα στη σεζόν. Αλλά κακά τα ψέμματα, η  διοίκηση του δικεφάλου φέρει το σημαντικότερο μερίδιο ευθύνης στην μέχρι τώρα πορεία έκβασης των πραγμάτων, με μια σειρά λαθών των οποίων οι διαστάσεις επαφίενται σε διαχρονικό πλαίσιο.

ΝΑΙ,  η διαχείριση της και η τεχνογνωσία της όλα αυτά τα χρόνια ως διοίκηση πρωτοδικείου έχουν επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα σε τομείς όπως η εξυγίανση και η σμίκρυνση χρεών-οφειλών προς διαφόρους φορείς και εταίρους. ΝΑΙ, κατόρθωσε να βγει αλώβητη από άρθρα 99 και πτωχευτικούς κώδικες, όταν οι αρχικές  πιθανότητες να το πράξει ήταν μηδαμινές. ΝΑΙ, κατόρθωσε να κρατήσει την ομάδα ακέραια και να την καθοδηγήσει με ελάχιστα μέσα σε σπουδαίες σεζόν, ανώτερες των όποιων προσδοκιών, όταν άλλες διοικήσεις σε παρόμοιες συνθήκες αυτά τα έβλεπαν με ματοκυάλι. ΟΜΩΣ,  το γεγονός ότι ούτε λύση στο ιδιοκτησιακό βρέθηκε, ούτε επενδυτές προσελκύθηκαν ,ούτε καν επώνυμοι για να συνδράμουν στην φετινή χρονιά, αλλά αντιθέτως χάθηκαν και σημαντικοί χορηγοί και οικονομικοί συμπαραστάτες (βλέπε Κοντομηνάς κτλ) είναι δικό της αποτέλεσμα.

Δικό της είναι στο σύνολο του σφάλματος της μη διατήρησης ενός έμπειρου κορμού Ελλήνων παικτών, που επέφερε πλήγμα σε μεγάλο βαθμό στην «χημεία», που αποτελούσε βασικό παράγοντα εκπόνησης του πλάνου τα προηγούμενα χρόνια. Όταν ολοκληρωνόταν η υπαγωγή στο άρθρο 99 πριν από μερικούς μήνες, (στην περσινή σεζόν στην οποία ) η διοίκηση  αποφάσισε να  «σφίξει» τον οικονομικό της προϋπολογισμό και ως εκ τούτου να υπάρχουν ουσιαστικά περικοπές στις κινήσεις ενίσχυσης της ομάδας. Κάπως έτσι ουσιαστικά ακύρωσε  και την δική της «επένδυση» με την αποστολή Σταυρόπουλου στην αντίπερα όχθη προς ανεύρεση «λαχείων», με το εν πολλοίς ατυχές «σερβικό» μοντέλο που ακολούθησε, γνωρίζοντας ότι ήταν αμφιβόλου ποιότητας, αλλά προσέβλεπε λιγότερη γκρίνια σε καθυστερήσεις πληρωμών.

Δεν μπορείς να βασίζεσαι πλέον μόνο σε ευχολόγια, σύμπλευση συγκυριών και στην εύνοια της τύχης, μέχρι να βγει ένα σχέδιο σε μια λίγκα στην οποία έχει πολυμεριστεί «μαρούλι» σε ευρύτερο πλαίσιο, μέσω εύρωστων χορηγών και χρηματοδοτών, όταν εσύ πας με το σταυρό στο χέρι. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο, ουδέποτε θυμάμαι τη διοίκηση να προτάσσει τα στήθη της για να προστατεύσει τον προπονητή, ενώ γνωρίζει ότι χωρίς εκείνον (μπορεί κάποιοι να έχουν αντίθετη άποψη, αλλά εδώ τα γεγονότα είναι ντοκουμέντα) θα ζούσε εφιάλτες σε καθημερινή βάση. Και αυτό διότι ο Μαρκόπουλος αποτελεί στήριγμα για όλο το τμήμα με πολλούς τρόπους, που δεν είναι της στιγμής να αναφέρουμε.


Όσον αφορά το τακτικό σκέλος ο Σούλης διέκρινε άμεσα ότι δεν ήταν δυνατόν να στηριχθεί ένα μπασκετικό μοτίβο με έμφαση την ταχύτητα και το υψηλό σκορ, εξαιτίας της απειρίας και του «άγουρου» σε τομείς  αποτελεσματικότητας (ειδικά στο επιθετικό σκέλος) έμψυχου υλικού που είχε στα χέρια του. H ομάδα είναι εντελώς νεοσύστατη, με ταλαντούχους πλην άπειρους στο σύνολό τους παίκτες, με περιορισμένο έως μηδαμινό εύρος παραστάσεων υψηλού επιπέδου. Το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση  έγκειται στην απουσία ενός πρότερου συμπαγούς και έμπειρου κορμού Ελλήνων παικτών, η παρουσία του οποίου θα βοηθούσε τόσο στην ευκολότερη κατανόηση της εδώ πραγματικότητας, όσο και στην ταχύτερη μετάβαση και πραγμάτωση των εντολών στο παρκέ.

Ο ΠΑΟΚ στοχεύει πολύ το κομμάτι του ρυθμού και των κατοχών (2ος σε τιμές στο pace στην Α1,12ος στο CL). Νομίζω εκεί έχει επικεντρωθεί και δουλεύει ο Σούλης και αυτό προσπαθεί να εντρυφήσει ως φιλοσοφία και φέτος.


 1. Παιχνίδι στο σύνολό του σε σετ καταστάσεις και στο μισό γήπεδο. 
 2. Έλεγχος των ριμπάουντ, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, όντας ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια στο παιχνίδι της φετινής ομάδας). 
 3. Προπομπός η αποτελεσματικότητα στο κομμάτι της άμυνας, ειδικά στην λεγόμενη «άμυνα θέσης», τόσο στην περιφερειακή γραμμή όσο και στο ζωγραφιστό, χωρίς να διαθέτει τον παίχτη που θα «σκεπάσει» το καλάθι με την ιδιαίτερη αθλητική του ικανότητα ή το σπουδαίο timing στο μπλοκ.

Παίζει ένα «πρακτικό» μπάσκετ, θα μπορούσε να το χαρακτηρίσει κάποιος, το οποίο προσπαθεί να ξεκλειδώσει τις ειδικές εκείνες συνθήκες πίσω από τις οποίες κρύβονται οι νίκες στη λίγκα. Προσπαθεί να χτίσει μια έξυπνη ομάδα που σκέφτεται, διαβάζει και παίζει πάνω στις αδυναμίες του αντιπάλου. Ένα σύνολο που μοιράζει πολύ σωστά τα φάουλ του για να φτάσει στο σημείο να επιβάλλει το τέμπο που θέλει. Μια ομάδα που πηγαίνει πολύ συχνά στη γραμμή των προσωπικών (πρώτος ο ΠΑΟΚ σε προσπάθειας από την γραμμή της φιλανθρωπίας στην Α1 με 24,1 μ.ο. και πρώτος σε κερδισμένα φάουλ με 25,4μ.ο ...Αναλόγως πρώτος στις 2 εν λόγω κατηγορίες και στο CL με 27μ.ο εκτελεσμένες βολές σε 25μ.ο κερδισμένα φάουλ). «Πατέντες» που σου εξασφαλίζουν πλεονέκτημα, ειδικά σε μια λίγκα σαν την Α1, και απεικονίζουν σε διαχρονική βάση την φιλοσοφία του Μαρκόπουλου.

Από τους 695 πόντους που έχουν σημειώσει οι Θεσσαλονικείς σε 9 παιχνίδια στην Α1 οι 362 προέρχονται αυστηρά από το ζωγραφιστό(τομέα στον οποίο έχουν υπερκεράσει τους 8 από τους 9 αντιπάλους που έπαιξαν στην Α1. Μόνο ο Άρης την γλύτωσε, με τον οποίο είχαν τους ίδιους πόντους στον μεταξύ τους αγώνα) ενώ αντίστοιχα στο CL σε 8 παιχνίδια oi 266 από τους 564. Παρατηρείται δηλαδή μια υπέρ του δέοντος εμφανή διάθεση από την ομάδα να βάλει τη μπάλα εκεί τόσο με τα γκαρντ όσο και τους ψηλούς εκμεταλλευόμενη τον όγκο και το μέγεθος παικτών σαν τον Κλάντον και τον Γλυνιαδάκη.


Ο Σούλης στήνει συνεχώς ενδιάμεσα screen στο mid post και στις γωνίες της πάσας για να διευκολύνει την εισαγωγή της μπάλας στη ρακέτα, ακόμα και με high low η λόμπες στην πλάτη της άμυνας, στήνοντας  στη weak side παίκτες σαν τον Sibert η τον Bryant (όταν βρίσκονται διαδοχικά στο παρκέ) για να ανοίξει το γήπεδο. Κατάσταση την οποία δουλεύουν σημαντικά οι Σαλονικείς οταν βρίσκεται εντός παρκέ και ο Χρυσικόπουλος, ο οποίος λειτουργεί ως secondary ball handler, εκμεταλλευόμενος, με το μήκος και το μέγεθός του, την κατά μήκος της άμυνας πάσα.O Miljenovic αρχίζει να λύνεται σιγά σιγά στο δημιουργικό κομμάτι, θυμίζοντας, ειδικά στα τελευταία 2 παιχνίδια, τον facilitator που έκανε θραύση όντας πρώτος πασέρ προ 2ετίας στην Αδριατική λίγκα, στο base screen μπάσκετ της Μέγκα «μαγαζί γωνία του Ραζνάτοβιτς» Βιζούρα.

Μελανότερος «βραχνάς» στην μέχρι τώρα πορεία το περιφερειακό παιχνίδι από τα 6.75 στο οποίο ο ΠΑΟΚ είναι μια από τις χειρότερες ομάδες σε ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο. Επιτυγχάνει μόλις 5,8 (τελευταίος) τρίποντα σε 18,7 προσπάθειες (τελευταίος) με ποσοστά ευστοχίας στο 30,9% (4ος χειρότερος) στην Α1 και 5,5 (3ος χειρότερος) σε 20,1 προσπάθειες με μόλις 27,3% ευστοχία (3ος χειρότερος ενώ ήταν πρώτος μέχρι και την προηγούμενη αγωνιστική) μετά την εμφάνισή του απέναντι στην Rosa Radom στο CL.

Αυτ;h την στιγμή ο Σούλης έχει πραγματικά πολύ δουλειά μπροστά του στο να ραφινάρει με επάρκεια και να καταστήσει το εν λόγω πρότζεκτ πιο πολυδιάστατο και λειτουργικότερο, σε τομείς συνοχής και χημείας. Βασικότερο όλων να χαλιναγωγήσει και να τιθασεύσει το mentality ενός άπειρου συνόλου, αναδεικνύοντας χαρακτήρα, ανταγωνιστικότητα και προσωπικότητα, όταν η φάση και το πράγμα ζορίζει (ειδικά στα κλεισίματα ανταγωνιστικών αγώνων, που η ομάδα δείχνει να στερείται πιστεύω).Δύσκολο το έργο του (όπως πάντα άλλωστε τα τελευταία 8 χρόνια), αν αναλογιστεί κανείς την δυσμένεια των εναλλακτικών και τις συγκυρίες των τραυματισμών. Όμως αν κάποιος έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι ξέρει να ελίσσεται στα δύσκολα αυτός είναι ο Σούλης.

Να αναφέρω τέλος, ότι μπορεί ο κόσμος της ομάδας να είναι απογοητευμένος από ορισμένους παίκτες ζητώντας επιτακτικά αλλαγές, όμως προσωπικά αν για κάτι τρέφω απεριόριστο θαυμασμό στο πρόσωπο του Μαρκόπουλου τόσα χρόνια, είναι η πίστη, η εμπιστοσύνη και η υπομονή που δείχνει στο πλάνο και τους παίκτες του. Ένας από τους ελάχιστους προπονητές ο οποίος  αναγνωρίζει και «τιμάει» μέχρις εσχάτων την αξία του παίκτη τον οποίο επιλέγει, προσπαθώντας να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες που θα κεφαλαιοποιήσουν αυτήν την αξία στο παρκέ. Κόουτς-Πατερναλιστής που ακόμα και αν κάτι αρχικά δεν «βγαίνει», δεν είναι εκεί για το αποκηρύξει αλλά για να το στηρίξει και να βοηθήσει να ευδοκιμήσει.

Δεν είναι από εκείνους τους προπονητές που θυμίζουν πιο πολύ πελάτες χασαποταβέρνας οι οποίοι είναι λες και αρπάζουν έναν κατάλογο και ξεκινάνε το «μισο κιλό παιδάκια»,«ξέρεις φέρε και μια σπαλομπριζόλα να βρίσκεται κι ας μη τη φάμε» παίζοντας «μπιζόβολα» με τις διοικήσεις και τις πλάτες του εκάστοτε μεγαλομετόχου. Ανθρώπους που ούτε γνωρίζουν τι θέλουν να φέρουν, ούτε ξέρουν αν το χρειάζονται σύμφωνα με το πλάνο που έχουν στο μυαλό τους, ούτε πως να το διαχειριστούν και να το περιμένουν στο παρκέ. Που διακατέχονται από «ευτελείς» αλλαγολαγνικές τάσεις, εκπονώντας σχεδιασμούς οι οποίοι περισσότερο σε κυκλαδίτικη στραπατσάδα παραπέμπουν.

 Οπότε μάγκες υπομονή και στήριξη.

COMMENTS

BLOGGER: 6
 1. εξαιρετική ανάλυση από κάποιον που φαίνεται να νιώθει, όχι μόνο να παρακολουθεί απλά ΠΑΟΚ.
  Κάποιες παρατηρήσεις-ερωτήσεις προς συζήτηση (ελπίζω πρός απάντηση):
  1. Ο Σέρβος είναι αυτή τη στιγμή playmaker 30' για καλή ομάδα της Α1 και του Champions league? Δλδ αύριο θα μπορούσε θεωρητικά να παίζει βασικός στην όλντεμπουργκ ή στον Άρη ξερω γω? Μπορεί να τρέξει σωστά την ομάδα? Δε θεωρείς τρομερή την αδυναμία του να εκτελέσει με σουτ (midrange η τρίποντο) το αμυντικό λάθος στο pick&roll? με τι guard θα τον συνδύαζες? αν είχε καλύτερο screener ψηλά, θα έδειχνε και περισσότερα πράγματα στο παραγωγικό κομμάτι (κάτι που δείχνει πάντως στα τελευταία 2-3 μάτς)?
  2. Περιμένεις κάτι από τον Bryant που δεν το βλέπουμε εμείς? Είναι σύστημα να βγαίνει στη weak side ο darryl που σουτάρει με 25%?
  3. Ποιό το νόημα ύπαρξης του Taylor ειδικά αν επιστρέψει υγιής ο Μαργαρίτης και ο Λίνος παίζει μια χαρά το ρόλο Claver?
  4. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει εκμεταλλευτεί φέτος την strong side μην βγάζοντας τη μπάλα πάλι έξω από την πλάτη του ψηλού στον Sibert π.χ. (όταν ο ψηλός δεν έχει σωστή γωνία και θέση για να επιτεθεί ο ίδιος πρός το καλάθι- εξού και τα παιδαριώδη λάθη που γίνονται πολλές φορές από clanton-γλυνιαδάκη). Κάποιο σχόλιο για αυτό?
  5. έχουν φτάσει χριστούγεννα και ο ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να ανοίξει το γήπεδο σε κανένα ματς. Τι χρειάζεται για να μπούν τα σούτ απέξω? Υπάρχει ελπίδα εκ των έσω ή χρειάζονται αλλαγές/προσθήκες παικτών (θεωρητικά ρωτάω, μην βάλεις στην σκέψη σου την οικονομική αδυναμία της διοίκησης).

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια φίλε palok..Ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός οτι ενδεχομένως δημιούργησα συνειρμικά τις συνθήκες ωστε να με ταύτισεις συναισθηματικά με τον παοκ ενω τυγχάνει να ειμαι φίλαθλος του παναθηναικού...Ζητώ ταπεινά συγνώμη για το ετεροχρονισμένο της απάντησης αλλα με τον χρόνο δεν τα πάω ιδιαίτερα καλά + το γεγονός οτι υπάρχει ενα εύλογο διάστημα οπου λαμβάνω τις δυνατότητες του διαδικτύου σαν κλεφτοκοτάς :-) μέσω ενός γνωστού οχι με την απαραίτητη σταθερότητα καθώς εχω θέματα με την γραμμή η οποία χρίζει αντικατάστασης(πέσαμε και σε χρονιάρες μέρες και καταλαβαίνεις) ....Λοιπόν οσον αφορά τα ερωτηματα-παρατηρήσεις σου:
  1)Toν Miljenovic τον παρακολουθώ εκτεταμένα απο τα πρώτα του χρόνια στην Ζελεζνικ στο NEJT,στη mega vizura εν δυνεχεία και τα ενδιάμεσα που ειχε κανει στην εξαιρετική ραντνισκι του Μιροσλαβ Νίκολιτς στην καλύτερη σεζόν της ιστορίας ομάδας(12-13) τοτε που έδρευε στο Kragujevac φτανοντας μέχρι τα ημιτελικά της Αδριατικής ηττώμενη απο τον Αστέρα και βγαίνοντας στην επόμενη σεζόν στο eurocup με συμπαίχτες τους Terrico White, Capin,Varda,τον πιο νεανία τοτε Jovic, Bircevic,Borisov κτλ και εν συνεχεία πάλι στην Μεγκα υπο τον Ντεγιαν Μιλόγεβιτς για να συστήσει μαζι με τους jokic,cantenkin,Zagorac,Jaramaz,keselj(ο μεγαλύτερος παίκτης της ομάδας στα 26 και κατι τοτε) την νεανικότερη ισως τοτε ομάδα στα ευρωπαικά παρκέ...Full Fast paced μπάσκετ(απο τις ταχύτερες ομάδες τς ευρώπης τοτε) με πλαγιοκοπήσεις δυναμικών πλαγίων σαν τους Ζάκορατς και Γιάραμαζ,και ναυαρχίδα έκφρασης στο ζωγραφιστό το versative παιχνίδι του Jokic...Σε εκείνο το μπάσκετ λοιπόν ο Νέναντ ηταν ο floor general-nitro διαμοιραστής ο οποίος τελείωσε ως 1ος πασέρ(με 8,4) 6ος σκόρερ(με 13,3π) και 2ος σε αξιολόγηση παίκτης της Αδριατικής...Εχεις απόλυτο δίκιο φυσικά οτι τυγχάνει αδύναμος στην εκτέλεση απο μέση απόσταση(pull-up μετα απο κάθετο screen οταν ο αμυντικός παίζει συνήθως under) και σε πολυ μεγαλύτερο βαθμό απο το τρίποντο..Δεν θα τον χαρακτήριζα προσωπικά τοσο κακό σουτέρ οσο ασταθέστατο...Παίκτης που παρουσιάζει έντονες μεταπτώσεις στο mentality του (σε αυτόν τον τομέα) ανάλογα με την έκβαση του ρυθμού(στα χρόνια της μεγκα σούταρε με πιο steady ποσοστά εντός πεδιάς περίπου στο 52%,στο τρίποντο 24,5% και με 78% στις βολές). ..Συνηγορεί σημαντικά προς αυτη την κατεύθυνση και το γεγονός της μετάβασης σε ενα καινούριο περιβάλλον εντελώς νεοσύστατο, πιο απαιτητικό(τοσο στο κομμάτι της τακτικής οσο και στο πλαίσιο εκτέλεσης) απο αυτα στα οποία βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν ...Παραύτα αποτελεί ιδαίτερα έξυπνο παίκτη με ικανότατο ''φονταμεντάλε''υπόβαθρο και anticipation στην εξέλιξη των φάσεων (τοσο μπρος οσο και στα μετόπισθεν,αντίληψη και σπουδαίο timing διύλισης των επιλογών) ενω παράλληλα μιλάμε για εναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ με ολη την σημασία της λέξης χαρακτήρα και συμπαίκτη..Ξεκάθαρα soft-speaking- team working χαρακτήρας απο αυτούς που αρέσουν πολυ στον Σούλη...Αυτην την στιγμή η 5αδα των Μιλιένοβιτς Κόνιαρη,Σάιμπερτ,Τέιλορ,Κλάντον ειναι αυτή με τον 2ο υψηλότερο plus/minus απο αυτές που παρατάσει ο Σούλης στην Α1...Το αν θα μπορούσε να σταθεί ως βασικός σε αλλες ομάδες πιο κωλοπετσομένες οπως αναφέρεις ναι σαφώς και θα μπορούσε...Η εικόνα ενός παίκτη στο παρκέ ειναι ανάλογη με την διαχείριση που λαμβάνει απο τον πάγκο...Υπο την ανάλογη διαχείριση και το κατάλληλο περιβάλλον το οποίο θα αποροφούσε τις δυαντότητες του σαφέστατα....Για γκαρντ που θα τον συνδύαζα οπως λεςθα πω το εξής αν οι παοκ σούταρε με υψηλότερα ποσοστά εντός πεδιάς και ειδικά απο το τρίποντο αυτην την στιγμή ο Νέναντ θα έγραφε 3 με 3μιση ασσιστ παραπάνω...Γενικά πάντος οσο περνάει ο καιρός και οι παίκτες κατανοούν ολο και περισσότερο τους ρόλους τους και το τακτικό σκέλος εντός παρκέ η παραγωγικότητα του Μiljenovic ολο και θα ανεβαίνει...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. 2)Οσον αφορά τον Bryant ο παίκτης αποκτήθηκε υπο το σκεπτικό οτι εχει στο σύνολο του τις προδιαφραφές για να αποτελέσει τον go to guy του παοκ...Παίκτης με την δυνατότητα να παίξει και με δεύτερο οργανωτή,να χτυπήσει χαρη στο aggressiveness και το no fear υπόβαθρο που τον διακατέχει με ικανά slashing abilities το ζωγραφιστό και την απομόνωση, να εκτελέσει σαν spot και off the dribble,να δημιουρήσει μεσα απο drive and dish κτλ....Παίκτης ο οποίος υστερεί λίγο στο κομμάτι των επιλογών,στο διάβασμα και την λήψη αποφάσεων στο παρκέ(γενικότερα στο desicion making του) αλλα που εχει βοηθήσει σ σημαντικά σημεία φέτος τον παοκ....Τα χαμηλά ποσοστά του (για τα οποία εχεις δίκιο φυσικά) επαφίενται περισσότερο στο κακό περισσότερο shot selection του παρα στο γεγονός οτι ειναι κακός σουτέρ..Δηλαδή ανήκει στην περίπτωση που οι αριθμοί και τα ποσοστά δεν λένε επακριβώς το μέγεθος της αλήθειας..Και θα σου αναφέρω ενα παράδειγμα πχ σαν αυτό του Σπανούλη στην παρούσα ο οποίος σούταρε με ποσοστά της τάξης του 26% στην ευρωλίγκα πέρσυ η με αυτα του 17,6 φέτος την Α1...Αριθμοί που δείχνουν εναν κάκιστο σουτέρ αλλα επαφίενται περισσότερο στο σύνολο τους στο shot selection και τις συνθήκες τις οποίες συνήθως εκτελεί ο Βασίλης παρα το γεγονός οτι αποτελεί οντως εναν κακό σουτέρ και πόσο μάλλον closer απο τα 6,75...Στο πρόσφατο παρελθόν με συλλόγους οπως η Kolin (στην οποία ειχε κόουτς τον παλαι ποτέ ''δικό''μας εδω με τα κυανέρυθρα παικταρά του πανιωνίου Πρέντραγκ Μπένατσεκ) με την οποία ηταν πρώτος σκόρερ στην Τσεχία σούταρε με νούμερα της τάξης του 32,1% ενω στην Ιταλία πέρσυ με 34%....Χρειάζεται χρόνος και γι αυτόν συνολικά...Με τον ολυμπιακό χθές πάντος έδειξε οτι μπορεί να αποτελέσει την προωθητική δύναμη που χρειάζεται ο φετινός παοκΙοπως καταλαβαίνεις το κείμενο ειχα αρχίσει να το έγραφα τμηματικά πρωτού ανακοινωθεί η απομάκρυνση και αντικατάσταση του απο τον ΜακΦαντεν ο οποίος ειναι σαφέστατα ενας πιο ψημένος και έμπειρος παίκτης, ο οποίος ηταν κοντά το καλοκαίρι με την ομάδα και αποκτήθηκε τώρα φέροντας συνολικά ενα πακέτο με την αξιοποίσηση του οποίου ευελπιστούν στον δικέφαλονα καταστήσουν την ομάδα λειουργικότερη ειδικά στο περιφερειακό παιχνίδι)....

   Διαγραφή
  2. 3)Ο Τέιλορ ειναι καλός παίκτης και ειμαι πεπεισμένος προσωπικά οτι θα διάγει μια αρκετά καλή μελλοντική πορεία στα εδω δεδομένα..Τον παρακολουθώ απο το Penn state του Patrick Chambers ενα πρόγραμμα το οποίο στοχεύει πολυ την ατομική εξέλιξη και το κομμάτι των fundamentals των παικτών....Στον παοκ καλείται να ανταπεξέλθει σε μια αρκετά πιο πολυεπίπεδη και σύνθετη διαδικασία σεταρισμένω συνεργασιών που απαιτούν πολυ περισσότερο διάβασμα σε χωροχρονικό πλαίσιο προς εύρεση των miss-match οπως και αρκετά ηψηλότερο βαθμό επαφών για την φθορά των αντιπάλων με φάουλ...Οπως καταλαβαίνεις δεν ειναι και πολύ εύκολη η κατανόηση και η μεταβασή για εναν παίκτη ο οποίος τώρα κατανοεί την ευρωπαική πραγματικότητα και τις απαιτήσεις του εδω επαγγελματικού επιπέδου(πολλές φορές πχ τον εχω δει μπερδεμένο στο πως θα κινηθεί η θα εκτελέσει μετά απο Single Stack που ζητάει ο Σούής ειδικά σε οταν η αλλη ομάδα παίζει σε διάταξη ζώνης στην άμυνα με τον παοκ να προσπαθεί να περάσει την μάλα με τρίγωνο την μπάλα απο τα φτερά στο Mid-post με τον ίδιο να μην εμφανίζεται σίγουρος αν πρέπει να κόψει απο την baseline να υποδεχτεί εκείνος την μπάλα στο πόστ η να ρολάρει στην πλάτη στου ψηλού και κοψιμο προς την weak-side η να δώσει εκείνος το back screen να ελευθερώσει τον εκάστοτε σουτέρ απ εξω)...Οσο περνάει ο καιρός πάντος πατάει ολο και καλύτερα...O Λίνος τον ρόλο Κλαβέρ ειναι μεγάλη κουβέντα...Το versatility του στην εκβαση των πραγμάτων ειναι καθοριστικό αλλα δεν διαθέτει την τραχύτητα,την δύναμη και τη off ball finishing δυνατότηες του ισπανού ωστε να αποτελέσει σε ανάλογο βαθμό τον definer στο ζωγραφιστό(στην επαφή με δυνατους ψηλούς μέσα εχει θέμα στα τελειώματα) οπως επίσης το πλαίσο το οποίο μεσα στο οποίο έγκειται το shot selection των 2 παικτών ειναι διαφορετικό...Επίσης ο Μαργαρίτης θα χρειαστεί ενα εύλογο και σημαντικό διάστημα προσαρμογής μετα απο την αποχή τοσων μηνών οπως και το γεγονός οτι ο Λίνος περιορίζει τον εαυτό του σε εντελώς συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια εντος παρκέ καθώς υποπίτει πολυ συχνά εύκολα και αβίαστα πολλές φορές σε ευτελή φάουλ(πρώτος στο πρωτάθλήμα ενω βρίσκεται χαλαρά και στην 1η 8αδα στο CL)..Ο Σούλης χρειάζεται κάθε παίκτη τον οποίο μπορεί να εχει στην διάθεση του στην παρούσα π΄σοοσ μάλλον οταν παίζεις σε διπλό ταμπλό σε Ελλάδα και Ευρώπη με το φάσμα των τραυματισμών ορατότατο μπροστά.....

   Διαγραφή
  3. 4)Νομίζω οτι αν ο παοκ απειλήσει με μεγαλύτερη συνέπεια απο μακριά θα επιλύσει ΠΟΛΛΑ απο τα θέματα τα οποία στην παρούσα τον απασχολούν μεσα στο ζωγραφιστό και την strong side γενικότερα.....
   5)Στα περι σουτ με πρόλαβαν οι εξελίξεις με την απόκτηση(οπως αναφέρουν δημοσιεύματα να δούμε και την επίσημα ανακοίνωση) του ΜακΦάντεν( 3ος σε μ.ο εύστοχων τριπόντων και 1ος σε συνολικά τρίποντα στην Κύπρο, ,4ος σε μ.ο στο fiba europe cup πέρσυ)..Kίνηση που συνηορεί προς αυτον τον τομέα...Τωρα περι γενικότερων αλλαγών ειμαι της άποψης οτι εαν σε ενα νεανικό σύνολο προστεθούν ''κάθετα'' νέα δεδομένα και νέες συνθήκες πιο πολυ ενδεχομένως να μπερδευτούν παρα θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα...Αν έχεις την δυνατότητα να φέρεις παίκτες πιο έμεπιθρους και ψημένους ναι να το πράξεις αλλα με κατάλληλο μέτρο μη διατάραξης των χρνικών και συνοχικών περιθωρίων στο παρκέ....Γενικότερα ειμαι υπερμαχος της υπομονής της στήριξης και της εμπιστοσύνης σε ενα πλάνο μεσα απο την δουλειά γιατι κακά τα ψέμματα ο παίκτης δεν ειναι ρομπότ ουτε πρεπει να έχουμε απαίτηση απο τον κάθε παίκτη να κατανοεί πράγματα και καταστάσεις το χρονικό διάστημα που ο καθένας απο εμας θεωρεί οτι ο παίκτης πρέπει να τα εχει αφομιώσει...Υπάρχουν παίκτες που χρειάζονται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για να ενταχθούν σε ενα μοντέλο....Δεν ειμαι γενικότερα της άμεσης και ευτελούς αλαγής....Για τον παοκ πάντος φέτος νομίζω οτι ακόμα μια κίνηση στο 5 υπο το πρίσμα του βαθους και των τραυματισμών μπορεί να γίνει....
   ΥΓ.Χρόνια πολλά,καλή χρονιά και καλές γιορτές με υγεία για σένα και ολη την οικογενειά σου φίλε μου....

   Διαγραφή
 3. πραγματικά πολύ ωραία όλα αυτά που γράφεις, με κάνεις και να μαθαίνω αλλά και να πηγαίνω τη σκέψη μου ένα βήμα παραπάνω. Για τους Bryant-Taylor, με πρόλαβαν τα γεγονότα, δεν ξέρω αν είναι καλοί παίκτες ή όχι (από αυτά που είδα εγώ, δε θυμάμαι ξανά παίκτη του ΠΑΟΚ επί σούλη να μην καταλαβαίνει από ποιά μεριά να πάει στο σκρήν- ο δέ taylor φοβόταν, φοβόταν όμως δεν κάνω πλάκα, ακόμα και τον τσούπκοβιτς!). Για να συμφωνήσω μαζί σου πρέπει να μου δώσεις παραδείγματα ΚΑΚΩΝ παικτών και τα ξαναλέμε (32 χρόνια παρακολουθώ μπάσκετ δε θυμάμαι ας πούμε κανέναν να λέει αυτός είναι κακός παίκτης ή ο τάδε κακός προπονητής!). Δλδ η φετινή μέτρια Α1 έχει πολύ πολύ καλύτερους παίκτες (punter-releford στο 2-1 ή φιτζπατρικ-φαγέ)... Anyways, πάμε στο προκείμενο: ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι ευαγγελίστηκε fast pace μπάσκετ και πήρε τον Σέρβο στο point (σωστά όπως λές εσύ με όλα αυτά που είχες δεί στη Σερβία). Εδώ και 20 αγώνες παίζουμε 5-5 σκεπτόμενο μπάσκετ Σούλης αλά μπόσνα σαράγεβο το 1980. Μπορεί ο Σέρβος (ή άδικα τον κατηγορούμε ή άδικα περιμένουμε?)? Μήπως είναι καλύτερα να αλλαχτεί με ένα κανονικό άσσο σετ επίθεσης? υπάρχει περίπτωση να βελτιωθεί ο σέρβος με τον McFadden δίπλα και με την έλευση ενός καλού ψηλού στη θέση του Taylor? Εν κατακλείδι: εσύ θα παιρνες ψηλό ή κοντό αυτή τη στιγμή στον ΠΑΟΚ για να αλλάξει ουσιαστικά προς το καλύτερο η εικόνα της ομάδας (που δεν είναι καλή, έφτασε να το παραδεχτεί και ο κόουτς!)?

  PS: καθότι είμαι νότιος και μένω αθήνα οι περισσότεροι φίλοι μου είναι παναηθηναικοί και με τραβάνε και πολλές φορές και στο γήπεδο. Παρόλο που κατέχουν το μπάσκετ σε υψηλό βαθμό λόγω του επιπέδου του μπάσκετ που παρακολουθούν, δεν αντιλαμβάνονται το πόσο έχει μικρύνει σε οικονομικό μέγεθος ο ΠΑΟΚ των τελευταίων 8-10 χρόνων. Συνεπώς δύσκολα κάνεις κουβέντα (τι να τους απαντήσεις όταν σε ρωτάνε γιατί δεν δίνατε 150 χιλιάρικα να κρατήσετε τον Cooper?). Εσύ δεν είσαι ένας από αυτούς. Για αυτό και μπορείς να κρίνεις με πολλή καθαρότητα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Όνομα

2.BUNDESLIGA,1,2018,1,Α ΟΜΙΛΟΣ,8,Α1,622,Α2,55,ΑΒΕΛΙΝΟ,2,ΑΓΡΑΒΑΝΗΣ,2,ΑΔΡΙΑΤΙΚΗ ΛΙΓΚΑ,28,ΑΕΚ,128,ΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣ,1,ΑΙΒΑΖΟΓΛΟΥ,1,ΑΙΓΙΟ,1,ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ,7,ΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ,2,ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ,7,ΑΛ ΜΑΛΛΑΧ,2,Αλεξανδριδης,10,ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΣΑΚΟΣ,29,ΑΛΗΘΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ,1,ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ,2,ΑΜΠΟΥΚΑΡ,1,ΑΜΥΝΑ,1,ΑΝΑΛΥΣΗ,8,ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,61,ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ,10,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ,29,ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,1,ΑΝΔΟΡΑ,3,ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ,360,ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,4,ΑΝΤΟΝΙ ΡΑΝΤΟΛΦ,2,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,23,ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΤΣΗΣ,73,ΑΟΓΑΛΑΤΣΙ,1,ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ,17,ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ,5,ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ,5,ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ,18,ΑΠΟΨΕΙΣ,135,ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ,4,ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ,5,ΑΡΓΥΡΟΣ,13,ΑΡΗΣ,264,ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ,1,ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ,58,ΑΣΤΑΝΑ,2,ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΕΜΕΝΗΣ,1,ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ,4,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ,48,ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΛΑΓΚΗΣ,2,Β Εθνική,1,Β ΟΜΙΛΟΣ,8,Β' ΕΘΝΙΚΗ,7,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΥ,9,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΩΔΙΝΑΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΖΙΑΓΚΟΣ,1,ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,35,ΒΑΛΕΝΘΙΑ,28,Βαλένθια,1,ΒΑΡΕΖΕ,2,ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,10,ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ,2,ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΟΥΜΠΟΣ,1,Βασίλης Ζούμπος,2,ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,21,ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΒΑΣΚΟΣ,62,ΒΕΛΓΙΟ,5,ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ,1,ΒΕΝΕΤΣΙΑ,4,ΒΕΝΤΣΠΙΛΣ,4,ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ,9,ΒΙΝΤΕΟ,10,ΒΛΑΣΣΗΣ,1,ΒΟΣΝΙΑ,2,ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ,1,ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ,1,ΒΡΑΒΕΙΑ BADBASKET,5,ΒΡΑΒΕΥΣΗ,1,ΒΡΑΖΙΛΙΑ,1,Γ ΟΜΙΛΟΣ,4,Γ' ΟΜΙΛΟΣ,4,ΓΑΛΑΡΗΣ,6,ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΙ,29,ΓΑΛΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΑΛΛΙΑ,14,ΓΕΝΙΚΑ,52,Γενικά,1,ΓΕΡΜΑΝΙΑ,10,ΓΕΡΟΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΓΕΩΡΓΙΑ,7,ΓΙΑΝΚΟΒΙΤΣ,1,ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,6,ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΝΤΟΚΟΥΝΜΠΟ,5,ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΣΤΡΙΤΗΣ,9,ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ,6,ΓΙΑΤΡΑΣ,6,ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ,2,ΓΙΟΥΡΟΚΑΠ,2,ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ,4,ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ,1,ΓΚΑΣΟΛ,4,ΓΚΙΣΤ,1,ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ,9,ΓΛΥΝΙΑΔΑΚΗΣ,1,ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ,9,ΓΟΥΝΑΡΗΣ,4,ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΦΑΡΟΣ,4,ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ,7,Δ ΟΜΙΛΟΣ,6,Δ ΌΜΙΛΟΣ,2,ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ,10,ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ,13,ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ,2,ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ,1,ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ,10,ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ,4,ΔΙΠΛΑΡΟΣ,2,ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ,8,Δωροδοκία,1,ΕΒΙΝΑ ΜΑΛΤΣΗ,1,ΕΓΩΙΣΜΟΣ,1,ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ,82,ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΒΩΝ,4,ΕΘΝΙΚΗ ΝΕΩΝ,15,ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ,9,ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΩΝ,1,ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ,1,ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ,1,ΕΛΙΟΣ ΝΤΟΜΖΑΛΕ,2,ΕΛΛΑΔΑ,10,ΕΟΚ,26,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ,23,ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ,47,ΕΣΑΚΕ,79,ΕΣΘΟΝΙΑ,2,Ευδόξιος Λεονταράς,1,ΕΥΘΥΜΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,28,ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ,967,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,26,ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2017,69,ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ,1,ΕΦΗΒΟΙ,1,ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ,61,ΖΑΛΚΓΙΡΙΣ.,2,ζενιτ,4,ΖΕΥΣ ΕΡΥΘΡΟΥ,1,ΖΙΕΛΟΝΑ ΓΚΟΡΑ,3,Ζντοβτς,2,ΖΟΛΝΟΚΙ,1,ΖΟΥΜΠΟΣ,6,ΖΟΥΡΝΑΤΖΙΔΗΣ,1,ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΣ,2,ΗΠΑ,7,ΗΡΑΚΛΗΣ,3,ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ,6,ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΑΣΟΝΑΣ ΜΩΡΑΙΤΗΣ,8,ΙΒΚΟΒΙΤΣ,1,ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΙΣΛΑΝΔΙΑ,4,ΙΣΠΑΝΙΑ,18,ΙΣΡΑΗΛ,10,ΙΤΑΛΙΑ,12,ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ,1,ΙΤΟΥΔΗΣ,5,ΙΩΑΝΝΟΥ,1,ΙΩΝΙΚΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ,1,ΚΑΒΑΛΑ,2,ΚΑΒΟΥΡΑΣ,1,ΚΑΛΑΘΗΣ,2,ΚΑΛΑΙΤΖΑΚΗΣ,1,ΚΑΛΛΙΝΙΚΙΔΗΣ,1,ΚΑΝΑΔΑΣ,1,ΚΑΝΔΗΡΟΣ,7,ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ,13,ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ,1,ΚΑΡΑΜΑΛΕΓΚΟΣ,25,ΚΑΣΤΡΙΝΙΟΣ,4,ΚΑΤΣΙΚΑΡΗΣ,5,ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ,1,ΚΗΦΙΣΙΑ,3,ΚΙΜΚΙ,43,ΚΙΝΑ,1,ΚΛΗΡΩΣΗ,1,ΚΟΛΑΙΤΗΣ,2,ΚΟΛΟΣΣΟΣ,20,ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ,14,ΚΟΝΙΑΡΗΣ,1,ΚΟΝΤΟΣ,1,ΚΟΡΟΙΒΟΣ,17,ΚΟΤΣΙΡΗΣ,1,ΚΟΥΚΟΥΛΕΚΙΔΗΣ,1,ΚΟΥΡΟΣ,1,ΚΡΙΣ ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ,2,ΚΡΙΣ ΧΟΥΓΚΑΖ,1,ΚΡΟΑΤΙΑ,10,ΚΥΜΗ,55,ΚΥΠΕΛΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ,29,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,ΚΥΠΕΛΛΟ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΕΡΒΙΑΣ,1,ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΟΥΡΚΙΑΣ,1,ΚΥΠΡΟΣ,1,ΚΩΛΑΙΤΗΣ,4,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΛΑΙΤΗΣ,1,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΑΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ,1,ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ,115,ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ,1,ΛΑΓΚΗΣ,135,ΛΑΜΠΟΡΑΛ,2,ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΛΑΣΚΑΡΗΣ,6,ΛΑΥΡΙΟ,35,ΛΕΚΑΒΙΤΣΙΟΥΣ,1,ΛΕΚΟΣ,1,ΛΕΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ,11,ΛΕΜΑΝ,2,ΛΕΤΟΝΙΑ,9,ΛΙΑΚΟΥΔΗΣ,28,ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΑΣ,1,ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ,10,ΛΙΣΤΕΣ,21,ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΚΟΥΜΠΑΝ,10,ΛΟΥΚΑ ΜΠΑΝΚΙ,4,ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ,4,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ,2,ΜΑΙΚ ΤΖΕΙΜΣ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,1,ΜΑΚΑΜΠΙ,74,ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ,1,ΜΑΚΕΝΖΙ ΜΟΥΡ,1,ΜΑΚΡΙΔΗΣ,2,ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΠΟΝΤΑΡΙΣΜΑΤΑ,1,ΜΑΛΑΓΑ,21,ΜΑΝΑΤΖΕΡ,1,ΜΑΝΟΣ ΚΑΛΥΒΙΑΝΑΚΗΣ,1,ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,1,ΜΑΡΙΟΣ ΠΥΚΝΗΣ,24,ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ,6,ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ,1,ΜΑΥΡΟΚΕΦΑΛΙΔΗΣ,2,ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΕΙΑ,5,ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ,5,ΜΕΤΑ-ΘΕΡΑΠΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ (POST REHAB TRAINING),1,ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ,84,Μεταγραφικά,2,ΜΗΤΟΓΛΟΥ,1,ΜΗΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ,102,ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ,1,ΜΙΟΥΡΣΕΠ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΑΒΡΟΣ,1,ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ,1,ΜΟΝΑΚΟ,9,ΜΟΥΝΤΙ,1,ΜΟΥΡΘΙΑ,1,ΜΟΥΣΛΗΣ,90,ΜΠΑΓΕΡΝ,17,ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ,2,ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ,47,ΜΠΑΝΒΙΤ,17,ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ,16,ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ,92,Μπαρτσελόνα ACB,2,ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ,77,ΜΠΕΡΤΟΜΕΟΥ,3,ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ,7,ΜΠΙΛΜΠΑΟ,3,ΜΠΛΑΤ,3,ΜΠΟΜΠΙ ΜΠΡΑΟΥΝ,1,ΜΠΟΥΝΤΟΥΤΣΝΟΣΤ,11,ΜΠΟΥΡΟΥΣΗΣ,5,ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ,6,ΜΠΡΑΜΟΣ,1,ΜΠΡΑΤΣΙΑΚΟΣ,4,ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ,1,ΝΑΒΑΡΟ,1,ΝΑΝΤΕΡ,2,ΝΑΣΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ,2,ΝΑΧΑΡΙΓΙΑ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ,2,ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΣΟΥΡΔΗΣ,4,ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ,1,ΝΕΠΤΟΥΝΑΣ,5,ΝΙΓΗΡΙΑ,4,ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ,2,ΝΙΚΟΣ ΖΗΣΗΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ,13,ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΛΟΣ,1,ΝΙΚΟΣ ΝΤΟΥΓΙΑΣ,4,ΝΙΚΟΣ ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,33,ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ,4,ΝΙΜΠΟΥΡΚ,7,ΝΟΝΗΣ,51,ΝΤ'ΑΝΤΡΑ ΜΟΣ,1,ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,45,ΝΤΕ ΚΟΛΟ,1,ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ,1,ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΣΑΡΙ,3,ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΜΠΙΛΙΣΙ,1,ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ,1,ΞΗΡΟΚΩΣΤΑΣ,9,ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ,33,ΟΛΝΤΕΝΜΠΟΥΡΓΚ,1,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ,41,ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ,257,ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ,9,ΟΜΠΡΑΝΤΟΙΡΟ,1,ΟΡΛΑΝΤΙΝΑ,1,ΟΡΤΕΖ,1,ΟΣΤΑΝΔΗ,4,ΟΥΓΓΑΡΙΑ,3,ΟΥΚΡΑΝΙΑ,7,ΟΥΝΙΚΑΧΑ,2,ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ,41,ΟΥΣΑΚ,6,ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ,1,ΠΑΓΚΡΑΤΙ,1,ΠΑΜΠΛΟ ΛΑΣΟ,2,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ,17,ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ,2,ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,287,ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ,27,ΠΑΟΚ,147,ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ,1,ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ,3,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ,31,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ,378,ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ,4,ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ,4,ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ,2,ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ,1,ΠΑΡΤΙΖΑΝ,7,ΠΑΣΚΟΥΑΛ,5,ΠΑΣΧΑΛΙΝΑΣ,46,ΠΕΔΟΥΛΑΚΗΣ,5,ΠΕΡΑΣΟΒΙΤΣ,1,ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ,3,ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ,12,ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ,1,ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ,200,ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΡΑΚΗΣ,205,Πιανιτζάνι,3,ΠΙΣΤΌΙΑ,1,ΠΛΕΙ ΟΦ,2,ΠΟΛΕΜΗΣ,1,ΠΟΛΩΝΙΑ,7,ΠΡΙΦΤΗΣ,2,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ,1,ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΑ,3,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ,6,ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ,8,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ,7,ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ,83,ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ,12,ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ,168,ΠΣΑΚ,1,ΡΕΑΛ,56,ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ,54,ΡΕΘΥΜΝΟ,28,ΡΕΤΡΟ,1,ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ,3,ΡΟΖΑ ΡΑΝΤΟΜ,1,ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ,1,ΡΟΥΜΑΝΙΑ,3,ΡΩΣΙΑ,9,ΣΑΚΟΤΑ,1,ΣΑΡΟΥΝΑΣ ΓΙΑΣΙΚΕΒΙΤΣΙΟΥΣ,4,Σαρούνας Γιασικεβίτσιους,1,ΣΒΕΝΤ,1,ΣΕΡΒΙΑ,21,ΣΕΡΕΛΗΣ,2,ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ,24,ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ,2,ΣΙΜΤΣΑΚ,1,ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ,2,Σκάνδαλο,1,ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ,1,ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ,2,ΣΛΟΒΕΝΙΑ,12,ΣΛΟΥΚΑΣ,5,ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ,1,ΣΟΡΩΤΟΣ,2,ΣΟΥΛΗΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ,4,ΣΟΥΜΠΟΤΙΤΣ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΣΡΑΗΛ,1,ΣΟΥΠΕΡ ΚΑΠ ΙΤΑΛΙΑ,1,ΣΟΥΠΕΡΚΟΠΑ,5,ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ,5,ΣΠΟΡ FM,1,ΣΠΥΡΙΔΟΥ,3,ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ,305,ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΑΘΗΣ,46,ΣΤΗΒ ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ,1,ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ,1,ΣΤΟΙΧΗΜΑ,157,Στοίχημα,1,ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ,6,ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ,30,ΣΧΟΛΙΟ,3,ΣΧΟΡΤΣΙΑΝΙΤΗΣ,5,ΤΑΟΥ,1,ΤΑΠΟΥΤΟΣ,2,ΤΑΡΜΠΕΣ,1,ΤΑΣΟΣ ΚΟΤΣΙΡΗΣ,28,ΤΕΛΙΚΟΣ,11,ΤΕΝΕΡΙΦΗ,14,ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ,2,ΤΖΕΝΤΙΛΕ,2,ΤΖΟΟΥΝΣ,1,ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ,2,ΤΟΡΟΝΤΟ ΡΑΠΤΟΡΣ,3,ΤΟΥΡΚΙΑ,12,Τουρνουα ΠΑΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ,3,ΤΟΥΤΖΙΑΡΑΚΗΣ,1,ΤΟΦΑΣ,2,ΤΡΕΝΤΟ,1,ΤΡΙΚΑΛΑ,20,ΤΣΑΓΚΡΩΝΗΣ,1,ΤΣΑΔΑΡΗΣ,15,ΤΣΑΙΡΕΛΗΣ,1,ΤΣΑΝΓΚΑΡΗΣ,5,ΤΣΑΡΛΣ ΜΠΑΡΤΟΝ,1,ΤΣΑΡΛΣ ΣΑΚΛΦΟΡΝΤ,1,ΤΣΕΜΠΕΡΗΣ,9,ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ,1,ΤΣΕΧΙΑ,5,Τσιαλτας,2,ΤΣΙΚΑΡΙΤΟ,35,ΤΣΙΡΙΓΩΤΑΚΗΣ,8,ΤΣΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΤΣΟΛΑΚΗΣ,1,ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ,170,ΤΣΟΥΡΕΚΑΣ,1,ΤΣΣΚΑ,81,ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΟΔΟΥ,1,ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ,4,ΦΑΡΟΣ,2,ΦΑΣΟΥΛΑΣ,3,ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ,114,ΦΙΛΑΝΔΙΑ,1,ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ,1,ΦΙΛΙΚΑ,18,ΦΙΛΙΚΟ,1,ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ,6,ΦΛΙΩΝΗΣ,1,ΦΟΥΕΝΛΑΜΠΡΑΔΑ,3,ΦΡΑΓΚΟΣ,15,ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ,3,ΦΡΥΔΑΣ,1,ΧΑΙΝΣ,1,ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ,7,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΛΛΙΓΟΣΦΥΡΗΣ,26,ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ,1,ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟΣ,1,ΧΙΜΚΙ,17,ΧΟΛ,1,ΧΟΛΑΡΓΟΣ,9,ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ,68,ΧΡΥΣΙΚΟΠΟΥΛΟΣ,1,ΨΙΛΟΠΟΥΛΟΣ,19,AARON HOLIDAY,1,ABA,3,ABRINES,1,ACB,44,ACC,1,ADAMS,1,ADIDAS NEXT GENERATION TOURNAMENT,1,ADONIS THOMAS,1,AEK,2,ALABAMA,2,ALEC PETERS,1,ALEKSA ILIC,1,ALEKSEJ POKUSEVSKI,1,ALEX KIRK,1,ALIZE JOHNSON,1,ALL STAR GAME,3,ALL STAR SMILES,1,ALLONZO TRIER,2,ANADOLU EFES,2,ANGEL DELGADO,1,ANTHONY BENNETT,1,ANTHONY DAVIS,1,ARGENTINA,1,ARIZONA,4,ARKANSAS,2,ARMANI MILANO,9,ARMY,1,ASHTON,7,ATLANTA HAWKS,19,AVELINO,2,AVTODOR SARATOV,1,BADBASKET AWARDS,5,BADBASKET GAMES,4,BADBASKET.GR,1,BARCELONA LASSA,6,BARTON CLINIC,1,BASKET LEAGUE,44,BASKETBALL SHOOTING CAMP,1,BASKETBALL VILLAINS,1,BASKETLEAGUE,7,BASKETZILLA,10,BASKONIA,12,BAYERN MUNICH,1,BAYLOR,3,BENSON,1,BESIKTAS,3,Bill Tsialtas,8,Bill Tsialtas .,1,BLAZIC,1,BOBBY BROWN,1,BODIROGA10,25,BOLOGNA,1,BONN,2,BONZIE COLSON,1,BORIS DALLO,1,BORISA SIMANIC,1,BOSTON CELTICS,63,BRANDON MCCOY,1,BRANDON TAYLOR,1,BROOK LOPEZ,1,BROOKLYN NETS,14,BROSE BAMBERG,5,BRUCE BROWN,1,BRYCE COTTON,1,BSL,14,BUDUCNOST,2,BUTLER,2,CALEB MARTIN,1,CAPO D'ORLANDO,1,CARIS LEVERT,1,CARMELO ANTHONY,1,CAT BARBER,1,CBA,1,CEDEVITA,2,CHAMPION'S LEAGUE,135,CHAMPIONS CLASSIC,1,CHARLOTTE HORNETS,13,CHASSON RANDLE,1,CHICAGO BULLS,31,CHIMEZIE METU,1,CHRIS BOSH,1,CHRIS JONES,1,CHRIS WALKER,1,CHRISTIAN WOOD,1,CINCINNATI,1,CLEVELAND CAVALIERS,86,CLIFF ALEXANDER,1,CLINT CAPELA,1,CODY MARTIN,1,COLLIN SEXTON,1,COLUMBIA LIONS,1,COMMIE,15,COPA DEL REY,1,COTY CLARKE,1,CREIGHTON BLUJAYS,1,CRIS PAUL,1,CROATIA,1,CRVENA ZVEZDA,5,CSKA,22,CSKA.SCOUTING REPORT,1,D.J. JOHNSON,1,DALLAS MAVERICKS,17,DALLAS MAVERICKS GREEK FANS,2,DAMION LEE,1,DANIEL GAFFORD,1,DAROUSSAFAKA,9,DARRYL MONROE,1,DAVID BLATT,4,DAVID WALKER,1,DEANDRE AYTON,1,DEANDRE JORDAN,1,DELLE DONNE,1,DEMAR DEROZAN,1,DEMARCUS COUSINS,1,DENG ADEL,1,DENNIS BALTZIS,25,DENNIS SCHRODER,1,DENVER NUGGETS,15,DERRICK WALTON,1,DETROIT PISTONS,19,DEVONTE GRAHAM,1,DEVYN MARBLE,2,DIBARTOLOMEO,1,DINAMO SASSARI,2,DJ NEWBILL,1,DONTA HALL,1,DORIAN FINNEY-SMITH,1,DORON LAMB,1,DORSEY,1,DRAFT 2018,1,DRAFT2018,1,DUKE,6,DUKE BLUE DEVILS,7,DURANT,1,DWANE CASEY,1,DWYANE WADE,1,DZANAN MUSA,1,EARL CLARK,1,EASTER CAMP,1,EASTERN CONFERENCE,3,ELI CARTER,1,ELIJAH STEWART,1,ELITE EIGHT,1,ERICK GREEN,2,ESTUDIANTES,1,EUROBASKET,1,EUROCUP,37,EUROHOOPS ACADEMY,1,EUROHOOPS DOME,1,EUROLEAGUE,44,EUROLEAGUE FANTASY CHALLENGE,99,EUROPE CUP,1,FANTASY CHALLENGE,20,FBI,1,FENER,3,FIBA,26,FIFTY SHADES OF BASKETBALL,2,FINAL,4,FINAL FOUR,21,FINALS,6,FINLAND,1,FLORIDA,3,FLORIDA STATE,1,FMP,1,FRED KROSSMANN,34,FRED VANVLEET,1,FREE AGENCY,4,FREE THROWS,1,FULTZ,1,FUQUAN EDWIN,1,GAME ANALYSIS,2,GARY BELL JR.,1,GARY TRENT,1,GATORS,1,GEORGE NIANG,1,GEORGIA BULLDOGS,1,GIANNIS ANTETOKOUNMPO,3,Gilbert Arenas,1,GLOBAL GAMES,1,GOLDEN STATE WARRIORS,77,GOMELSKY CUP,2,GONZAGA BULLDOGS,7,GRAN CANARIA,8,GRAYSON ALLEN,2,GREECE,1,GREGG POPOVICH,2,HALL OF FAME,2,HAMIDOU DIALLO,1,HANGA,1,HIGH SCHOOL,1,HOUSTON ROCKETS,53,INDIANA PACERS,26,IOWA HAWKEYES,1,IOWA STATE,1,ISAAC BONGA,1,ISAIAH MILES,1,ISAIAH THOMAS,2,ISIAH AUSTIN,1,JABARI PARKER,2,JACOB EVANS,1,JALEN BRUNSON,1,JALEN GREEN,1,JAMEEL WARNEY,1,JAMES,2,JAMES HARDEN,3,JAMON GORDON,2,JARED CUNNINGHAM,1,JAREN JACKSON,1,JARNELL STOKES,1,JARON JOHNSON,1,JARRED VANDERBILT,1,JARROD UTHOFF,1,JASON KIDD,2,JAXSON HAYES,1,JAYCEE CARROLL,1,JAYLEN ADAMS,1,JERELLE BENIMON,1,JERRY WEST,1,JEVON CARTER,1,JIMMER FREDETTE,1,JJAMEEL MCKAY,1,JOEL BERRY,1,JOEL BOLOMBOY,1,JOEL EMBIID,2,JOHN BROWN,1,JOHN ETERNITY,59,JONATHAN WILLIAMS,1,JONES,1,JORDAN BELL,1,JORDAN HAMILTON,1,JORDAN MORGAN,1,JORDAN SIBERT,1,JOSH ADAMS,1,JP MACURA,1,JUAN CARLOS NAVARRO,1,JUSTIN JACKSON,2,KALOGEROPOULOS KOSTAS,2,KANSAS JAYHAWKS,5,KANSAS STATE WILDCATS,3,KARKATIM,13,KAWHI LEONARD,4,KAY FELDER,1,KEEKEE CLARK,1,KEENAN EVANS,1,KEIFER SYKES,1,KEITA BATES DIOP,1,KELAN MARTIN,1,KELSEY BARLOW,1,KENDALL MARSHAL,1,KENDALL STEPHENS,1,KENNETH FARIED,1,KENRICH WILLIAMS,1,KENTUCKY,9,KERWIN ROACH,1,KEVIN KNOX,1,KHIMKI,3,KHYRI THOMAS,1,KOBE BRYANT,1,KOGK 12,21,KONSTANTINOS TSIROGIANNIS,1,KOSTAS PAPADOPOULOS,1,KULBOKA,1,KVINNELIGAEN,1,KYLE COLLINSWORTH,1,KYLE KUZMA,1,KYLE VINALES,1,KYLE WILTJER,1,KYNDALL DYKES,1,KYRIE IRVING,2,L.A. CLIPPERS,11,LABORAL,4,LAGERALD VICK,1,LAMAR PETERS,1,LANDRY SHAMET,1,LEBRON JAMES,10,LEGABASKET,2,LEVI RANDOLPH,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,LF2 ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑΣ,3,LITTLE JOE JACKSON,1,LNB LEAGUE,3,LOCOMOTIV KUBAN,6,LONDON,1,LONNIE WALKER,2,LONZO BALL,1,LOS ANGELES CLIPPERS,24,LOS ANGELES LAKERS,28,LOUISVILLE,3,LUCKY,1,LUIS MONTERO,1,LUKA DONCIC,2,LUKE HARANGODY. ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ,1,MALAGA,6,MALICE AT THE PALICE,1,MANU GINOBILI,2,MARCH MADNESS,9,MARCUS SMART,1,MARK LYONS,1,MARKELLE FULTZ,3,MARVIN BAGLEY,1,MARVIN JONES,1,MARYLAND TERRAPINS,1,MCKENZIE MOORE,1,MEGA,1,MEMPHIS GRIZZLIES,20,MIAMI HEAT,20,MIAMI HURRICANES,1,MICHAEL BEASLEY,1,MICHAEL BRYSON,1,MICHAEL DIXON,1,MICHAEL GBINJIE,1,MICHAEL PORTER,1,Micheal Beasley,1,MICHIGAN,2,MICHIGAN STATE SPARTANS,5,MICHIGAN WOLVERINES,2,MIDDLE TENNESSEE,1,MIKAL BRIDGES,1,MIKE BUDENHOLZER,2,MIKE JAMES,2,MILES BRIDGES,1,MILWAUKEE BUCKS,72,MINNESOTA TIMBERWOLVES,21,MISSISSIPPI STATE,1,MISSOURI TIGERS,2,MITSOSKAND,94,MOHAMED BAMBA,1,MOKOKA,1,MONACO,1,MORITZ WAGNER,1,MT. ST. MARY MOUNTAINEERS,2,MVP,2,N.O PELICANS,2,NATE WOLTERS,1,NATHAN BOOTHE,1,NBA,647,NBA DRAFT 2019,3,NBA FANTASY,3,NBA MOCK DRAFT 2018,32,NC STATE,1,NCAA,85,NEVADA,2,NEW KING,1,NEW ORLEANS PELICANS,12,NEW ORLEANS PRIVATEERS,1,NEW YORK KNICKS,22,NEXT NBA'S CHOSEN ONE,1,NICK 13,1,NICK JOHNSON,1,NICK RICHARDS,1,NICOLAS BRUSSINO,1,NORTH CAROLINA,8,NORTH CAROLINA CENTRAL,1,NORTHWESTERN WILDCATS,2,NORVEL PELLE,1,NOTRE DAME,1,NOVA,3,NYMBURK,2,OBRADOIRO,1,OBSERVER,2,OHIO STATE,1,OKLAHOMA CITY,2,OKLAHOMA CITY THUNDER,37,OKLAHOMA SOONERS,1,OKLAHOMA STATE,1,OLIVIER HANLAN,1,OMER YURTSEVEN,1,OREGON,3,OREGON DUCKS,3,ORLANDO MAGIC,14,OXONIAN,109,PAN24,66,PANIONIOS,2,PAPACHARITOU,1,PAPADIMITRIOU,2,PARTIZAN,3,PASCAL SIAKAM,1,PATRICIO GARINO,1,PAUL PIERCE,1,PAYNE,1,PBL,3,PELICANS,2,PENN STATE,1,PERIS,1,PERRY JONES,1,PETER GUBER,1,PHILADELPHIA 76ERS,34,PHILADELPHIA 76ERS GREEK FANS,1,PHOENIX SUNS,8,PIERIKOS,1,PIERRIA HENRY,1,PITTSBURGH PANTHERS,1,PJ WASHINGTON,1,PLAYBOOK,2,PLAYOFFS,24,POKUSEVSKI,1,PORTLAND TRAIL BLAZERS,20,POWER RANKINGS,2,PRE-GAME,14,PREGAME,12,PRESEASON,6,PREVIEW,125,PRINCETON,1,PROSPECT,1,PROVIDENCE FRIARS,1,PURDUE,3,QUINCY FORD SCOUT REPORTS,1,QUINN COOK,1,RADICAL,1,RAJON RONDO,1,RAPHIAEL PUTNEY,1,RAWLE ALKINS,1,REAL MADRID,13,RECAP,3,REGULAR SEASON,41,RETIN OBASOHAN,1,Review,21,RHODE ISLAND RAMS,2,RICK PITINO,1,ROBERSON,1,ROBERT HORRY,1,ROBERT WILLIAMS,1,RODIONS KURUCS,1,RONALD ROBERTS,1,ROOKIES,1,ROSA RADOM,1,ROSCO ALLEN,1,ROYCE O'NEALE,1,RUI HACHIMURA,1,RUSSELL WESTBROOK,2,RYAN ANDERSON,1,RYAN BOATRIGHT,1,RYAN HARROW,1,SACRAMENTO KINGS,20,SALARIES,1,SAN ANTONIO SPURS,59,SATORANSKY,1,SCOTT,1,SCOUT REPORTS,130,SCOUTING REPORT,5,SERIE A,2,SERIE A ΓΥΝΑΙΚΩΝ,2,SETH TUTTLE,1,SHAI GILGEOUS ALEXANDER,1,SHAKE MILTON,1,SHAQUIELLE MCKISSIC,1,SHAWN LONG,1,SHAYLA COOPER,1,SHAYNE WHITTINGTON,1,SHVED,2,SINKAZAMA,52,SIR'DOMINIC POINTER,1,SIXERS,2,SIXTH MEN,12,SMU,2,SOUTH CAROLINA GAMECOCKS,4,SOUTH DAKOTA STATES JACKRABBITS,1,SOUTHERN UTAH,1,SPURS,1,ST. MARY'S,1,STACY DAVIS,1,STEFAN JANKOVIC SCOUT REPORTS,1,STEFAN MOODY,1,STELIOS STATHIS,1,STEPHEN CURRY,3,STEVIE BROWNING,1,SUMMARY,56,SUMMER CAMP,4,SUMMER LEAGUE,1,SUMMER LEAUGE,1,SUPERCOPA ACB,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ,1,SUPERLEAGUE ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΡΟΥΜΑΝΙΑ),1,SVIATOSLAV MYKHAILIUK,1,SWEET 16,1,SYRACUSE,3,TBL,18,TCU,1,TERRAN PETTEWAY,1,TEXAS A&M,1,TEXAS LONGHORNS,3,TEXAS TECH,1,THANASISPAP,44,THE SCIENTIST,4,THEO PINSON,1,THOMAS ROBINSON,1,THOMAS WELSH,1,THOMAS WILDER,1,TOMMYGUN,2,TONI PERKOVIC,1,TONY CARR,1,TOP DIVISION ΒΕΛΓΙΟΥ,1,TORONTO RAPTORS,39,TOTAL LEAGUE,1,TOUPANE,1,TRADE DEADLINE,1,TRADES,2,TRAE YOUNG,1,TRAVIS TRICE,1,TRAYVONN WRIGHT,1,TRENTO,1,TREVEON GRAHAM,1,TREVON DUVAL,1,TREY FREEMAN,1,TROY,1,TROY BROWN,1,TSIROGIANNIS,1,TURKISH LEAGUE,3,TYLER,1,TYLER STONE,2,TYRONE WALLACE,1,U16,6,U17,1,U18,11,U19,1,U20,10,UC DAVIS AGGIES,1,UCLA,3,UNCUT,1,UNDER17,1,UNDER18,2,UNDER19,1,UNICAJA MALAGA,2,UNICS,4,UNLV,1,USAK,2,USC,1,USC TROJANS,3,UTAH JAZZ,25,UTAH JAZZ GREEK FANS,2,VALENCIA,12,VANDERBILT COMMODORES,2,VANJA MARINKOVIC,1,VICTOR OLADIPO,1,VIDEO,2,VIDEO ANALYSIS,50,VIDEO SCOUT REPORTS,22,VILLANOVA WILDCATS,6,VINCE EDWARDS,1,VIRGINIA,2,VTB LEAGUE,23,WAGNER SEAHAWKS,1,WAKE FOREST DEMON DEACONS,1,WASHINGTON WIZARDS,34,WEEKLY PREVIEW,1,WENDELL CARTER,1,WEST VIRGINIA MOUNTAINEERS,2,WESTERN MICHIGAN,1,WICHITA ST.,2,WILL CLYBURN,1,WILL CUMMINGS,1,WINNER LEAGUE,1,WISCONSIN BADGERS,2,WNBA,2,WONDERCHILD,15,WORLD CUP 2019,1,WWIC,1,XAVIER MUSKETEERS,5,XMAS CAMP,5,YANTE MATEN,1,YOGI FERELL,2,YOLANDA MOORE,1,ZACH AUGUSTE,2,ZACH LEDAY,1,ZALGIRIS,4,ZLS,2,
ltr
item
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα: Παρατηρήσεις και Ασπρόμαυρη «φθινοπωρινή» τακτική αποτίμηση
Παρατηρήσεις και Ασπρόμαυρη «φθινοπωρινή» τακτική αποτίμηση
O John Eternity κάνει μια βαθιά ανάλυση του φετινού ΠΑΟΚ κυρίως αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά
https://4.bp.blogspot.com/-RUND48Wh548/WErasDj2dVI/AAAAAAAAIZg/IkfWL7HFthIhBvAbjkUKRr97mhfrSdDVACLcB/s640/paok.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-RUND48Wh548/WErasDj2dVI/AAAAAAAAIZg/IkfWL7HFthIhBvAbjkUKRr97mhfrSdDVACLcB/s72-c/paok.jpg
Τα μπασκετικά κακώς κείμενα
http://www.badbasket.gr/2016/12/blog-post_9.html
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/
http://www.badbasket.gr/2016/12/blog-post_9.html
true
5029196647343846466
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy